Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω το εξής θεματάκι. Πρόσφατα έστησα ένα νέο μηχάνημα.

Συγκεκριμένα:

Asus Z97-Deluxe

Intel i7-4790K 4.0Ghz με υδρόψυξη Corsair H80i επάνω του

2XCorsair DDR3 4GB 1600MHz Vengeance.

Το θέμα μου είναι το εξής, όταν φεύγω από το pc μετά από λίγο, ακούγονται οι ανεμιστήρες στο tank της υδρόψυξης να ανεβαζουν πολλές στροφές και όταν καθήσω και κουνήσω mouse τότε αρχίζουν και ηρεμούν και πέφτει και η θερμοκρασία μαζί και όταν πάω να δω τι έγραψε στο monitoring (χρησιμοποιώ το CPUID HWMonitor για monitoring) βλέπω ότι έπιασε 100 βαθμούς η cpu. Μία απότ τι καταγραφές 100-100-98-88 αντίστοιχα ο κάθε πυρήνας!
(Πάνω από 100 ευτυχώς δεν έγραψε)

Επίσης και αν δε πάω να κουνήσω το mouse και το αφήσω πάλι θα πέσουν μετά από καποια λεπτά όμως.

Να πω πως έχω ενεργοποιήσει το TPU στο BIOS ωστόσο νομίζω πως δεν εξηγείται να ανεβάζει τέτοιες θερμοκρασίες ενώ δεν βρίσκομαι καν στο pc και μάλιστα και με υδρόψυξη επάνω.

Όταν είμαι στο pc και κάνω τα δικά μου βρίσκεται στους 28-33 μονιμα.

Καμία γνώμη για το τι μπορεί να παίζει?

Δημοσ.

απο οσο ξερω η υδροψυξη εχει προγραμμα που διαβαζει θερμοκρασιες για να μανατζαρει τις στροφες..κανε μια ενημερωση στο προγραμμα μηπως διαβαζει κατι λαθος.....μετα κοιταξε αν το bios που εχεις ειναι η τελευταια εκδοση

σιγουρα το 100αρη ειναι λαθος ενδειξη εκτος αν το pc κανει μονο του stress test οταν λειπεις :P

Δημοσ.

Λες να του κάνει καψώνια να μην ησυχάζει? :P
Πάντως στην H80i δεν μου είχανε cd μέσα!!

Το BIOS είναι ενημερωμένο προ 3ημέρου.

Και μου φαίνεται περίεργο για λάθος ένδειξη πόσο μάλλον από το CPUID HWMonitor.

Και στο ψάξιμο που είχα κάνει για τη συγκεκριμένη CPU λένε πως έχει ακόμα καλύτερη θερμική συμπεριφορά από την 4770Κ που ήταν η αντίστοιχη καλή του ίδιου επιπέδου.

Δημοσ.

αν κανει τετοια καψωνια να του το κοψεις :P 

αν μπεις μεσα απο το bios τι θερμοκρασιες δινει?

επισης μου φαινεται παραξενο οτι το κανει μονο οταν το πισι καθεται

τα ανεμιστηρακια της ψυκτρας που τα εχεις συνδεμενα?

τσεκαρε τις ρυθμισεις της μητρικης μεσα απο βιος και απενεργοποιησε τον ελενχο στροφων απο μητρικη

η ψυκτρα εχει στανταρ δικο της προγραμμα ψαξε στην κορσαιρ κατεβασε το και λογικα θα στρωσει

στο λεω γιατι με ενα απλο search google μιλανε αρκετοι για τετοιο θεμα με z87/97 και λυνεται με firmware/software update ? 

αν φτασαμε στο σημειο ακομα και οι ψυκτρες να κουβαλανε λογισμικο ζητω που καηκαμε :P )

Δημοσ.

Μήπως τρέχει το λειτουργικό καμιά προγραμματισμένη διεργασία όταν είναι idle ο υπολογιστής (π.χ. anti-virus / windows defender)?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...