Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

η αγορά κεντρικής μονάδας είναι για φίλο Μηχανολόγο-μηχανικό με παιδιά  :-)

i) Το ποσό που διαθέτουμε:

400 ευρώ

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι):

Autocad 2010 2D άπλα πράγματα όχι 3D, ίντερνετ, παιχνίδια για μικρά παιδιά (6 ετών), παιδικά video

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: 

Autocad 2010 2D όχι 3D

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης?

υπάρχει μια LG 22'' δεν υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση)

από eshop ή πλαίσιο (Λάρισα)

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

από eshop ή πλαίσιο

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?

win7 η αγορά θα είναι χωρίς λειτουργικό

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού

όχι

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  

όχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού

όχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

όχι

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

10pyo1i.jpg

Με SSD, με αποθήκη 1ΤΒ, με 8GB 2400 μνήμες , με πληρέστατη μητρική, με νέας γενιάς 4-πύρηνη APU με GCN γραφικά για να παίζουν και τα παιδιά.

Αν θες και κάτι σχετικά μικρό σε μέγεθος , μπορείς να κοιτάξεις σε ανάλογο συνδυασμό με MINI ITX μητρική και mini ITX κουτί.

Mε ένα κουτάκι σαν το μικροσκοπικό raijintek metis, θα αρέσει και στην γυναίκα ! :-D :-D :-D

15q6n9x.jpg

normal_raijintek_metis.jpg

005.jpg

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Ανάλυση της οθόνης δεν ξέρω άλλα είναι τιμής γύρω στα 140 ευρώ (αν θυμαμαι καλά την είχε πάρει).

Άλλα έχω τις εξής απορίες:

Με τον Α8 7600 τι κερδίζω και τι χάνω σε σχέση με τον 4160 που είναι κοντά στην τιμή;

ASROCK FM2A88M EXTREME4+  είναι λίγο ακριβή και δεν πρόκειται να ασχοληθεί με O/C επίσης Supports DDR3 1866/1600/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory θα έχω πρόβλημα με τις mushkin-997092-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-19200-2400mhz ;

ή να πάω σε ddr3 1866mhz-hyperx-fury-black-serie;

Τα 300W του τροφοδοτικού δεν είναι οριακά; Πχ θα σηκώνουν μια κάρτα γραφικών αντιστοιχη της 250 (δεν πρόκειται να βάλει άμεσα άλλα αν θελήσει να βάλει μετά από χρονιά θα την σηκώνει);

Επίσης ο Intenso ssd είναι δοκιμασμένος;

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Ανάλυση της οθόνης δεν ξέρω άλλα είναι τιμής γύρω στα 140 ευρώ (αν θυμαμαι καλά την είχε πάρει).

Άλλα έχω τις εξής απορίες:

Με τον Α8 7600 τι κερδίζω και τι χάνω σε σχέση με τον 4160 που είναι κοντά στην τιμή;

ASROCK FM2A88M EXTREME4+  είναι λίγο ακριβή και δεν πρόκειται να ασχοληθεί με O/C επίσης Supports DDR3 1866/1600/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory θα έχω πρόβλημα με τις mushkin-997092-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-19200-2400mhz ;

ή να πάω σε ddr3 1866mhz-hyperx-fury-black-serie;

Τα 300W του τροφοδοτικού δεν είναι οριακά; Πχ θα σηκώνουν μια κάρτα γραφικών αντιστοιχη της 250 (δεν πρόκειται να βάλει άμεσα άλλα αν θελήσει να βάλει μετά από χρονιά θα την σηκώνει);

Επίσης ο Intenso ssd είναι δοκιμασμένος;

Κερδιζεις 4-πυρηνες, άρα άνετότερο multitasking,   και πολυ καλυτερα γραφικα αφού το apu φοράει GCN γραφικά.

Η μητρικη δεν ειναι ακριβη. Εχει 63€ ! και έχει επάνω της τα πάντα ! Ότι μητρική και να του βάλεις από FM2+ να κοιτάξεις να έχει chip από A78 και επάνω ! Όχι Α55 .. για να έχεις USB III και SATA IIΙ .

Μνήμες χρειάζονται υψηλά χρονισμένες για να μπορεί να αποδώσει καλά η κάρτα γραφικών ! Η κάρτα γραφικών που φοράει το APU κάνει crossfire με μια εξωτερική κάρτα σαν την R7 250 για συμψηφισμό επιδόσεων. Οι μνήμες δουλεύουν εκεί ψιλά . Δεν χρειάζονται κλοκάρισμα.

Τα 300watt δεν είναι οριακά αλλά είναι μια χαρά. Όλο το σύστημα μαζί όπως το βλέπεις δεν θα καταναλώνει σε FULL LOAD πάνω από 100Watt !!! :-D

Δημοσ.

Αν ειναι να πας σε αυτο, εγω θα πηγαινα σε dual channel ram, επισης σε κουτι θα εβαζα το arcadia οπως προτεινε και ο adtakhs πιο πανω, 2 ευρω διαφορα, αρκετα ποιοτικοτερο κουτι, κατα τα αλλα κομπλε

Δημοσ.

Αν ειναι να πας σε αυτο, εγω θα πηγαινα σε dual channel ram, επισης σε κουτι θα εβαζα το arcadia οπως προτεινε και ο adtakhs πιο πανω, 2 ευρω διαφορα, αρκετα ποιοτικοτερο κουτι, κατα τα αλλα κομπλε

Για το κουτί το κουτί έλεγα για το  aerocool-v2x γιατί έχει τις θύρες usb στην πρόσοψη που βολεύει καλύτερα + ότι έχει 3 θύρες.

Είναι καλύτερα λες  (2X4GB) DDR3 1866MHZ HYPERX FURY BLUE SERIES DUAL CHANNEL KIT από το 1Χ8GB DDR3 1866MHZ HYPERX FURY BLACK SERIES;

Δημοσ.

Μνήμες χρειάζονται υψηλά χρονισμένες για να μπορεί να αποδώσει καλά η κάρτα γραφικών ! Η κάρτα γραφικών που φοράει το APU κάνει crossfire με μια εξωτερική κάρτα σαν την R7 250 για συμψηφισμό επιδόσεων. Οι μνήμες δουλεύουν εκεί ψιλά . Δεν χρειάζονται κλοκάρισμα.

Εξήγησε μου λίγο παραπάνω για τις μνήμες γιατί από ότι βλέπω η ASROCK FM2A88M EXTREME4+   Supports DDR3 1866/1600/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory θα έχω πρόβλημα με τις mushkin-997092-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-19200-2400mhz που είναι 2400mhzή να πάω σε ddr3 1866mhz-hyperx-fury-black-serie; Θα της βλέπει η μητρική τις mushkin σαν 1866mhz και η κάρτα γραφικών που φοράει το APU σαν 2400mhz;

Δημοσ.

Εξήγησε μου λίγο παραπάνω για τις μνήμες γιατί από ότι βλέπω η ASROCK FM2A88M EXTREME4+   Supports DDR3 1866/1600/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory θα έχω πρόβλημα με τις mushkin-997092-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-19200-2400mhz που είναι 2400mhzή να πάω σε ddr3 1866mhz-hyperx-fury-black-serie; Θα της βλέπει η μητρική τις mushkin σαν 1866mhz και η κάρτα γραφικών που φοράει το APU σαν 2400mhz;

Θα τρεξουν και οι 2400 μνήμες με τον επεξεργαστή αυτόν αρκεί να μπεις στο bios να κα τις ρυθμίσεις.

Εμένα από αυτά που διάλεξες δεν μου αρέσει το κουτί ! Το θεωρώ πολύ κακό .

Για μητρική μπορείς να δεις και την ASROCK FM2A88 BTC +

http://www.e-shop.gr/asrock-fm2a88x-btc-retail-p-PER.528721

και την ASROCK FM2A88 EXTREME 4+

http://www.e-shop.gr/asrock-fm2a88x-extreme4-retail-p-PER.528719

οι οποίες δέχονται  και επίσημα 2400 και 2600 μνήμες.

Η δεύτερη δίνει και πολλες εξόδους usb III

http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A88X%20Extreme4+/

FM2A88X%20Extreme4+(m).jpg

Πάντως εγώ θα κοιτούσα και το MINI ITX ! Είναι πολύ καλό σύνολο και με πολύ ποιοτικό κουτί!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα τρεξουν και οι 2400 μνήμες με τον επεξεργαστή αυτόν αρκεί να μπεις στο bios να κα τις ρυθμίσεις.

Διάλεξα την ASROCK FM2A88 EXTREME 4+  γιατί η ASROCK FM2A88 BTC + δεν έχει HDMI έξοδο, ελπίζω να μην είναι υπερβολή για τον

Α8-7600 και έβαλα και το κουτί και τις μνήμες ελπιζω να δουλέψουν όλα χωρίς προβλήματα γιατί στο Memory Support List  δεν αναφέρει καθόλου το όνομα της  mushkin, την έχω πατήσει στο παρελθόν  και είμαι διπλά προσεκτικός.

post-133157-0-17718300-1415561061_thumb.jpg

Επεξ/σία από teodkats
Δημοσ.

Επειδή ο Α8-7600 Supports DDR3 2133 type RAM θα ρυθμίζονται αυτόματα από τον controller της cpu  στα 2133  οι   mushkin, που είναι 2400; χειροκίνητα από το bios θα γίνεται να δουλεύουν στα 2400; ή να διαλέξω κάτι σε DDR3 2133; 

Πχ σε MUSHKIN 8GB DDR3-2133 DUAL BLACKLINE SERIES με Latency: 10-11-10-28.

Είναι απορίες αρχάριου   :-)  

Δημοσ.

FM2A88X%20Extreme4+(m).jpg

Πάντως εγώ θα κοιτούσα και το MINI ITX ! Είναι πολύ καλό σύνολο και με πολύ ποιοτικό κουτί!

Η extreme4 με την συγκεκριμένη Mushkin στα 2.400 μου πετούσε Black Screens. Στα 2.133 δούλευε μια χαρά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...