Προς το περιεχόμενο

[draytek Vigor2760Vn] How to static route

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν παιδιά έχω το εν λόγω ρουτεράκι. Μετά από αναβάθμιση σε drayOS αντιμετωπίζω το εξής:

Θέλω να κάνω static route ΜΕΣΑ από το router. Ακολουθώ την εξής διαδικασία για να το κάνω:

1.LAN> Static Route> Index No. 1 και εδώ πρέπει να συμπληρωθούν τα 

Destination IP Address Subnet Mask Gateway IP Address Network Interface

Στο Network Interface έχει τις επιλογές LAN1, LAN2, WAN1, WAN2, WAN3, WAN4, WAN5, WAN6. Το pc που το θέλω static είναι συνδεδεμένο στο LAN1.

post-167684-0-73063600-1415438481_thumb.jpg

2. Συμπληρώνω λοιπόν στα πεδία destin. IP Address την IP που δίνει τώρα το router στο pc μου, την επαληθεύω κιόλας από το cmd> ipconfig. Μετά την subnet 255.255.255.0 και τέλος στο getaway την IP του router και αυτή από το ipconfig. Στο network interface αφήνω LAN1.

post-167684-0-59036900-1415438483_thumb.jpg

post-167684-0-15624300-1415438485_thumb.jpg

Για ποιο λόγο δεν το παίρνει και μου πετάει την ίδια σελίδα κενή μόλις πατήσω το οκ;;;;;;;;; Που κάνω λάθος ρε παιδιά;

Επεξ/σία από N3CR4
Δημοσ.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι θέλεις να δίνεις αυτόματα πάντα την ίδια διεύθυνση σε έναν συγκεκριμένο υπολογιστή.

Αυτό δεν γίνεται από το Static Route αλλά από το Bind IP to MAC.

To Static Route είναι για να ορίσεις κανόνα για το πως θα επικοινωνούν 2 διαφορετικά δίκτυα συνδεδεμένα μεταξύ τους μέσω των 2 router.

• Like 1
Δημοσ.

Σωστά, αλλά στις κινητές συσκευές (laptop, tablet κλπ) όπου έχουμε πάντα αυτόματα διευθύνσεις για να συνδεόμαστε σε διάφορα δίκτυα, το bind address μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πάντα την ίδια ΙΡ στο δικό μας δίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουμε την κατάσταση της κάρτας δικτύου.

Δημοσ.

Σωστά, αλλά στις κινητές συσκευές (laptop, tablet κλπ) όπου έχουμε πάντα αυτόματα διευθύνσεις για να συνδεόμαστε σε διάφορα δίκτυα, το bind address μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πάντα την ίδια ΙΡ στο δικό μας δίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουμε την κατάσταση της κάρτας δικτύου.

σωστα με το κινητο ειναι ενα μεγαλο θεμα γιατι δεν μπορεις να ορισεις ip για καθε δικτυο .απλα στο κινητο συνηθως δεν σε νοιαζει να εχεις καρφωτα ip για καποιο προγραμμα που εχεις κανει Port forward.αλλα ναι στο κινητο δεν γινεται.επισης σε μερικα ρουτερ μπορεις να κανεις και port forward με την mac address οποτε και να αλλαξει η Ip παλι δεν εχει θεμα(πχ thomson).

μονο στα mac νομιζω μπορεις να φτιαξεις σαν Locations και να δωσεις αλλη Ip για το καθε δικτυο οποτε να κανεις κλικ και να αλλαζει χωρις να τα ξαναγραφεις.σωστα??

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...