Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα netbook με windows xp και ένα laptop με windows 7 οι δίσκοι των οποίων είναι κοινόχρηστοι ο ένας στον αλλο στο δίκτυο στο σπίτι.

Μέχρι πριν μερικές μέρες ήταν όλα οκ ώσπου άλλαξα ρούτερ και οι κοινόχρηστοι δίσκοι δεν εμφανίζονταν.
Τελικά οι δίσκοι του laptop win 7 εμφανίζονται στο netbook xp, όμως του netbook δεν εμφανίζονται με κανέναν τρόπο στο laptop και δεν ξέρω πως να το διορθώσω.

Ψάχνομαι πολλή ώρα στο google αλλά άκρη δεν έχω βρει. Καμιά ιδέα?

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι έχεις ρυθμίσει μέχρι τώρα; Τους έχεις βάλει στο ίδιο homegroup;

Για αρχή πήγαινε στα 7 και στις ρυθμισεις για προχωρημένους στο homegroup άλλαξε το file encryption από 128 σε 40-56.

Δημοσ.

Το 40-56 είναι έτοιμο από παλιά που δούλευε το δίκτυο.

Σε ίδιο homegroup (που δεν ξέρω καν τι είναι) δεν τους έχω βάλει αλλά και χωρίς να το έχω κάνει αυτό παλιά δούλευε και όταν έκανα αντιστοίχιση δίσκου έβγαζε το laptop με τα win7 υπό τον φάκελο workgroup και το netbook υπό την φάκελο netbook. Δεν ξέρω αν έχουν σχέση αυτά, πάντως τότε δούλευαν κανονικά οι κοινόχρηστοι δίσκοι.

Για πες τι να κάνω με homegroup ή με οτιδήποτε άλλο μήπως και δουλέψει.
Επίσης στα xp δεν βλέπω στις ιδιότητες την καρτέλα κοινής χρήσης.

Δημοσ.

Τα έχω κάνει στα win7 αυτά που λέει το άρθρο. Ήταν εξάλλου έτοιμα από παλιά που δούλευε.

Τονίζω πως το πρόβλημα είναι στο να βλέπω τους δίσκους των xp από το 7. Το αντίστροφο γίνεται.

Δημοσ.

Βάλτους στο ίδιο homegroup(δημιούργησε το στα 7) και αν όλα τα άλλα τα έχεις ρυθμίσει όπως λες, δεν θα έχεις πρόβλημα!

Αν πάλι έχεις κάποιο πρόβλημα, είτε ρυθμίσεων είτε πρόσβασης, πες ποιο είναι συγκεκριμένα.

Δημοσ.

Το έκανα.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχω είναι πως ενώ στον υπολογιστή με τα xp βλέπω τους δίσκους των win7,
στον υπολογιστή με τα 7 δεν βλέπω τους δίσκους των win xp.
Κάνοντας αντιστοίχιση δίσκου δικτύου δεν μου εμφανίζει τον άλλο υπολογιστή εντός του homegroup.

Επίσης μετά την αλλαγή ονόματος του homegroup και την επανεκκίνηση στον υπολογιστή με τα 7 μου βγάζει ένα Χ στην σύνδεση του internet αλλά μπαίνω στο internet κανονικά.

post-123340-0-57502100-1415403825.jpg

Δημοσ.

Υποθέτω ότι τους έβαλες στο ίδιο homegroup. Κανονικά τα 7 θα έπρεπε να έβλεπαν τα χπ.

Δηλ στα 7 στον windows explorer/homegroup ή network δεν  βλέπεις και τους δυο υπολογιστές;

Κάνε troubleshooting:  network and sharing/homegroup/troubleshoot homegroup να δούμε τι θα σου βγάλει.

Κάποια ρύθμιση δεν έχει γίνει σωστά μάλλον

Υπάρχει και ο άλλος ο τρόπος, να δημιουργήσεις διπλούς λογαριασμούς σε κάθε μηχάνημα με ονόματα τους λογαριασμούς του άλλου μηχανήματος και δικαιώματα admin. Αλλά γιατί να κάθεσαι να παιδεύεσαι εφόσον το homegroup είναι η εύκολη λύση! 

Κάνε και ένα restart τα μηχανήματα μπας και νοιώσουν!

Τα χπ τα έβαλες στο ίδιο homegroup; Ίσως να γίνομαι λίγο κουραστικός αλλά θέλω να βεβαιωθώ ότι τα ρύθμισες σωστά.

Το χ δεν είναι κάτι, πιθανότατα αν απενεργοποιήσεις και ενεργοποιήσεις τον adapter θα στρώσει.

Δημοσ.

Αν το να τα βάλω στο ίδιο homegroup γίνεται με αυτόν τον τρόπο τότε το έκανα.

edit:
Απ όσο κατάλαβα έβαλα τους δύο υπολογιστές στην ίδια ομάδα εργασίας. (workgroup)
Προσπαθώ να τους βάλω και στην ίδια οικιακή ομάδα (homegroup) που λες, αλλά δεν ξέρω πως να προσθέσω τον xp στην οικιακή ομάδα που υπάρχει στον 7. Όπως καταλαβαίνεις έχω ελληνικά windows.

Επίσης εδώ λέει πως δεν γίνεται να βάλω xp σε homegroup με 7.

HomeGroup only works with computers running Windows 7, so you can't add an XP computer to your homegroup. To answer your other question, homegroups don't have names so they can't be renamed.

Here's some information about how to share files and printers if you have computers running different versions of Windows:

http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/help/sharing-files-and-printers-with-different-versions-of-windows

Για να δει ο 7 τον xp δεν θα πρέπει να κάνω από τον xp κοινή χρήση κάποιων δίσκων ή φακέλων? Μήπως δεν έχει γίνει αυτό? Δεν μπορώ να βρω πως το κάνω.

Δημοσ.

Από την στιγμή που τους έβαλες στο ίδιο workgroup θα έπρεπε να βλέπει ο ένας τον άλλον στο δίκτυο.

Η πρόσβαση στα αρχεία έρχεται μετά.

Τελικά βρήκες λύση;

Δημοσ.

Ας υποθεσουμε οτι ο υπλογιστης με τα xp εχει ονομα "PC1" και αυτος με τα 7, "PC2".

Αν πας στον explorer στον υπολογιστη με τα 7, και γραψεις στην address bar, "\\PC1" (χωρις τα εισαγωγικα), σε παει πουθενα?

Δημοσ.

Από την στιγμή που τους έβαλες στο ίδιο workgroup θα έπρεπε να βλέπει ο ένας τον άλλον στο δίκτυο.

Η πρόσβαση στα αρχεία έρχεται μετά.

Τελικά βρήκες λύση;

Όχι δεν βρήκα λύση. Το πρόβλημα το έχει μόνο ο υπολογιστής με τα 7, στον άλλον οι κοινόχρηστοι δίσκοι φαίνονται.

Οπότε μήπως πρέπει να κάνω κάτι στον υπολογιστή με τα XP?

Οι δίσκοι ήταν ορισμένοι ως κοινόχρηστοι από παλιά, όμως τώρα δεν μπορώ να βρω πως να ξανακάνω την αντίστοιχη ρύθμιση.

Ας υποθεσουμε οτι ο υπλογιστης με τα xp εχει ονομα "PC1" και αυτος με τα 7, "PC2".

Αν πας στον explorer στον υπολογιστη με τα 7, και γραψεις στην address bar, "\\PC1" (χωρις τα εισαγωγικα), σε παει πουθενα?

Μπα δεν με βγάζει πουθενά.

Δημοσ.

Και εγω τα ιδια εχω. Απλως σε ρωτησα γιατι και εγω εχω 2 υπολογιστες. Εναν με xp και εναν με 7. Και βλεπουν κανονικα ο ενας τον αλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...