Προς το περιεχόμενο

Nikon D5000


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα. Δεν εχω ιδεα απο φωτογραφικες μηχανες . Μια που ειχα τελευταια ηταν τον 80ευρω και τελικα χαλασε αλλα δεν ασχοληθηκα να παρω αλλη 

Εχω μια φηψιακη φωτογραφικη μηχανη οπου μου την χαρισαν .Αλλά εχει καποιο προβλημα και χρειαζεται να μαθω απο καποιο εξειδικευμενο service Nikon να μου πουνε τι εχει και αν φτιαχνεται ( αυτος που μου την εδωσε ειπε οτι την ειχε παει για service αλλα δεν μπορεσαν να την φτιαξουν γενικα δεν ειναι ατομο που το πολυψαχνει για να φτιαξει κατι) οποτε σκεφτηκα να δοκιμασω μηπως και την φτιαξω . Μου εδωσε μονο την φωτογραφικη μηχανη . Φορτιστη ΑΝ θα τον βρει θα μου τον δωσει . Αν μπορεσω και την φτιαξω θα ασχοληθω παραπανω ακομα και με photoshop για χομπι . 

Εχω βρει ενα εξειδικευμενο service στην Αθήνα αν μπορεσω θα παω απο Δευτερα.

Γενικα τι χαρακτηριστικα πρεπει να ξερω για την φωτογραφικη .

Εχω κατεβαση τις οδηγιες της καμερας.

Εχω μπει σε διαφορα ελληνικα φορουμ για να ασχοληθω και παραπανω με τις φωτογραφιες και να μαθω γενικα παραπανω πραγματα.

Επισης ειδα σε αγγελιες που γραφει ποσα click εχει κανει . Αυτο πως μπορω να το κοιταξω ? (ειναι ανουσιο χωρις να δουλευη η μηχανη να το ρωταο αυτο αλλα απο περιεργια )

 

Εχει την μπαταρια της αλλα δεν ανοιγει καθολου η μηχανη . Εχει εναν φακο μαζι που γραφει πανω "AF-S NIKKOR 18-55mm 1:3.5-5.6G"  NIKON DX 

 

Δεν ξερω κατι αλλο να σας αναφερω 

 

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από GoldKingston
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα ενα...

Τι προβλημα παρουσιαζει?

Η d5000 αν και σχετικα παλια ειναι μια χαρα,προσωπικα θα εδινα μεχρι ~150 ευρω για να την κανω λειτουργικη(ζημια/φορτιστης κτλ) εφοσων εχει και τον φακο μαζι(μηπως παρατηρησες εαν γραφει και VR πανω?).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορω να μαθω ποιο ειναι το προβλημα διοτι εχω μονο την φωτογραφικη μηχανη τιποτα αλλο . Μπορει να φταιει η μπαταρια να θελει φορτισμα . Το ειχε  παει για service δεν ξερω ποτε το παιδι που μου την εδωσε αλλα δεν μπορεσαν να του την φτιαξουν 3 μηνες την ειχε για service . Γενικα δεν ειναι ατομο που θα το ψαξει για να φτιαξει κατι . Μου ειπε μονο οτι του ειχε πεση κατω μια φορα και εμφανισε καποιο προβλημα. Δηλαδη πρεπει να βρω (ετσι οπως το σκεφτομαι εγω) φορτιστη για την μπαταρια να δω πως λειτουργη και ΑΝ ... και μετα να την χρησιμοποιησω για δω το που υπαρχει το προβλημα. 

Ναι γραφει και VR πανω 

Επεξ/σία από GoldKingston
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρωτα εαν υπαρχει καποιος συμφορουμιτης με την ιδια μηχανη στην περιοχη σου να στην φορτισει...Δοκιμασε και στο dpgr.gr.

Λογικα μολις αναψει θα σου εμφανισει καποιο error στην οθονη και το βλεπεις απο εκει.

 

VR σημαινει οπτικος σταθεροποιητης.Απο μονος του ο φακος εχει κανενα 50ευρω μεταχειρισμενος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Πηγα σε ενα εξειδικευμενο service στην Αθηνα και μου φτιαξανε την φωτογραφικη μηχανη .Ειχε προβλημα με την τροφοδοσια . Αγορασα και εναν γερμανικο φορτιστη με 30 ευρω . Τωρα ενα αλλο θεμα που εχω με την φωτογραφικη μηχανη ειναι ο φακος .Γραφει πανω οτι ειναι AF-S NIKKOR 18-55mm 1:3.5-5.6G .Το προβλημα μου οτι δεν παει απο 18-55mm παει μονο απο 24-18 μονο αυτο κανει ουσιαστικα ελαχιστο zoom . Ελπίζω να μην εχει προβλημα ο φακος 

Εχω κανει εργοστασιακες ρυθμισεις. 

Εβγαλα και ξαναεβαλα τον φακο (δεν ξερω αν γινεται κατι με αυτο ) 

Θα παρω τηλεφωνο στο service να ρωτησο αλλα ας παρω και καμια γνωμη απο εδω 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχει χαλασει ο μηχανισμος μεσα στον φακο .Ξεκλειδωσε αλλα παλι εχει θεμα μπροστα που εστηαζει .Το πηγα για φτιαξιμο παλι .Ελπιζω να μην χρειαστη πολλα για φτιαξιμο 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο συγκεκριμενος ειναι ο κιτ φακος και κατι μου λεει πως θα γλιτωνες χρημα κ χρονο εαν απλα  αγοραζες εναν ιδιο μεταχειρισμενο στο ~50ευρω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το μαξιμουμ που θα δοσω για να μου φτιαξει τον φακο αυτον και εναν αλλον ποιο παλιο που ειναι κλειδωμενος 20ευρω και για τα δυο .Ειχα δωσει πριν ενα μηνα 74 ευρω για να μου φτιαξει την καμερα που ειχε χαλασμενη την τροφοδοσια . Το σιγουρο ειναι πως πρεπει να παρω θηκη οπωσδηποτε . 74 για service 30 ενας καλος φορτιστης απο γερμανια . Αν ειναι πολλα τα λεφτα 25+ ευρω ισως και να μην την φτιαξω . @topos μηπως ξερεις που μπορω να βρω φτηνες θηκες  10-15 ευρω πιστευω ειναι αρκετα καλα για μια θηκη. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οσο και να ζητησει οτι χρειαζεται θα με παρει τηλεφωνο πρωτα . Πανω απο 20 ευρω δεν μπορω να δοσω . Τον ρωτησα αν ξερει ποσο θα κοστιση περιπου δεν ηξερε .Αν ειναι κατι που δεν θα χρειαστη ανταλακτικο δεν θα παρει πολλα .Αναλογως την τιμη του  και να μην τον φτιαξω με αρκετη προσοχη μπορει να λειτουργησει και ετσι προσωρινα . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9/1/2015 του πηγα την φωτογραφικη για να την κοιταξει και να μου πει ποσο θα κοστιση . Δυο τηλεφωνηματα εκανα την εβδομαδα που μας περασε δεν την ειχαν κοιταξει ακομα . Ξαναπηρα σημερα το πρωι 10:00 ανοιγουνε στης 11:00 πηρα τηλεφωνο . Μου λεει μεχρι το μεσημερι θα σας εχουμε παρει εμεις τηλεφωνο . 18:00 ωρα κλεινουνε δεν εχει παρει καθολου . Θα περιμενω και αυριο μεχρι το μεσημερι στης 14:00 .Αν δεν εχει παρει τηλεφωνο εστω να μου πει το κοστος θα παω να παρω και την φωτογραφικη μηχανη και εναν ποιο παλιο φακο .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...