Agon Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 .... γραψαμε 2 κουβεντες για τα συστηματα και το πως γινεται να παιξουμε καλυτερα το overwatch και αμεσως να ακουσουμε την εξυπναδα... 1
ADHD Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Έχεις δίκιο για την ραμ την άλλαξα το πρωί με αυτή - https://www.computeruniverse.net/en/products/90688559/g-skill-flarex-black-16gb-ddr4-kit-3200-cl14-2x-8gb-module.asp για overclock όχι τίποτα, το πολύ πολύ να βάλω τίποτα agressive ρυθμίσεις στα turboboost (αν υπάρχουν). Ίσως να πάρω κλειδωμένο cpu, τελικά μάλλον και σε αυτό δίκιο έχεις αν και η διαφορά τιμής είναι μικρή στα 80 ευρώ. διαφορά μικρότερη του 1% για gaming δεν θέλω να ξαναδώ synthetic benchmark όσο ζω, έχω δει αρκετά Και εγω τον K θα επαιρνα παντως και ας μην ηθελα OC, η διαφορα ειναι μικρη οπως ειπες και που ξερεις μπορει να στη βαρεσει να θες να τον ανεβασεις 100-200mhz ετσι για το γούστο γιατι να μην εχεις την επιλογη?? Ψυκτρα να παρεις μια καλη imo, να αντεχει τα boost clocks και πιθανα "one button OC" της motherboard που ισως θες να χρησιμοποιησεις ανετα και χωρις θορυβο. Με ολο τον σεβασμο, εχω μπερδευτει σε ποιο thread βρισκομαι..Hardware or Overwatch? Βρισκεσαι στο topic του overwatch, μεσα στις απειρες μπουρδες που εχουν ειπωθεί κατα καιρούς πιάσαμε μια συζήτηση για την επιλογη optimal hardware κυριως για το overwatch. Ολα αυτα για να βοηθήσουμε ενα συμφορουμιτη και πιθανότατα και αλλους που βλεπουν να επιλεξουν το καλυτερο δυνατο setup για overwatch και οχι μονο, επισης για να μη χαθεί στο άλλο section που του προτεινουν ..threadripper και κατι τετοια επιλέξαμε να το συνεχίσουμε εδω. Τοσο πολυ σε ενοχλει αυτο το ελαφρως off-topic θεμα?? 3
alex_000 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Με ολο τον σεβασμο, εχω μπερδευτει σε ποιο thread βρισκομαι..Hardware or Overwatch? καταλαβαίνω γιατί μπορεί να ενοχλείται κάποιος και καλά κάνει, αλλά τα post δεν είναι τελείως offtopic. Όλη η αναβάθμιση γίνεται κυρίως για το Overwatch και όλα τα στοιχεία μετρήσεις, benchmarks και πληροφορίες που δόθηκαν από εμένα τουλάχιστον αφορούν το performance του hardware που θα πάρω για το overwatch, με τον ίδιο τρόπο που παλιότερα μιλούσαμε για mouse-pad και ποντίκια. Και εγω τον K θα επαιρνα παντως και ας μην ηθελα OC, η διαφορα ειναι μικρη οπως ειπες και που ξερεις μπορει να στη βαρεσει να θες να τον ανεβασεις 100-200mhz ετσι για το γούστο γιατι να μην εχεις την επιλογη?? Ψυκτρα να παρεις μια καλη imo, να αντεχει τα boost clocks και πιθανα "one button OC" της motherboard που ισως θες να χρησιμοποιησεις ανετα και χωρις θορυβο. και εγώ το ίδιο αλλά δηλητηρίασες το αρρωστημένο για vfm μυαλό μου και πήρα τον i5 - 8400, 199 ευρώ. Θέλω να μην έχω καθόλου την επιλογή γιατί το overclocking & benchmarking είναι αρρώστια που έχω περάσει και τώρα είμαι σαν εμβολιασμένος. Χωρίς παρεξήγηση για κανέναν εδώ μέσα (τεχνολογικό forum είναι), είναι 100% χάσιμο χρόνου* εκτός όταν είναι αυτοσκοπός. Αν την βρίσκεις δηλαδή να κάνεις όλη μέρα benchmarks, να ποστάρεις αποτελέσματα στα forum κτλ να συγκρίνεσαι με άλλους στην futuremark και να πας από αέρα σε νερό και σε άζωτο κτλ, είναι ωραίο hobby, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το gaming. Αν μπλέξεις εκεί περνάς όπως είπες όλη μέρα βλέποντας νούμερα και μπάρες. Όποτε για gamers προτιμώ stock VFM λύσεις και αλλαγή hardware κάθε 2 χρόνια που είναι πιο εύκολη με το 40% του κόστους που γλυτώνεις αν μπλέξεις με τα overclocking oriented περιφερικά. Επίσης το έψαξα αρκετά και στα games & συμπεριλαμβανομένου και του overwatch η διαφορά 8400 ακόμα και με τον overclocked 8700K είναι μ-η-δ-α-μ-η-ν-ή. Αν βάλουμε και την ψήκτρα μέσα η ο 8500k είναι 50% πιο ακριβός από τον 8400, για <1% διαφορά, οπότε no brainer Για τις μνήμες, όντως C14 κάνει μέχρι και 5% διαφορά οπότε δικαιολογούνται 20 ευρώ παραπάνω οπότε τις κράτησα. Ψύκτρα θα αλλάξω μόνο αν η stock κάνει πολύ θόρυβο σε idle γιατί gaming κάνω με τα Philips Fidelio X2 (όποιος θέλει gaming ακουστικά και δεν τον πειράζει να σκάσει 250+ τα τσιμπάει με την μία προσπερνόντας 1 εβδομάδα ψάξιμο που έκανα). Atmos + τα Fidelio και νιώθεις τέλεια από που έρχεται πηγή ήχου στο OW. *χάσιμο χρόνου είναι και το mental masturbation για να βρω optimized λύσεις να γλιτώσω 100 ευρώ (!), που και στον δρόμο να τα βρω θα βαριέμαι να σκύψω να τα σηκώσω αλλά ο καθένας τελικά έχει την αρρώστια του ------------------- για λίγο πιο on-topic έχω στο alt account 2995 gold και έχω ανοίξει 6 lootboxes (από XP) και έχει μείνει κολλημένο εκεί. Θέλω να πάρω το νέο skin του McRee τώρα που πήρα και το gold όπλο
ADHD Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Μια χαρα ειναι ο 8400 ο πιο vfm cpu αυτη τη στιγμη, ενταξει το oc που περιγράφεις εσυ ειναι σε extreme επιπεδο, εγω για παραδειγμα εφαγα μια μερα με τον δικο μου να βρω τα max clocks του και απο τοτε δεν ασχολήθηκα ξανά. Καμιά φορά αρκετα multiplayer games θελουν υψηλά ρολόγια οποτε το σκέφτηκα ετσι. Για τις ram ναι c14 ειναι καλυτερες για intel ειδικα που νομιζω θελουν tight timings. Να το χαρείς το νεο σύστημα και να ποσταρεις εντυπώσεις απο ultrawide gaming. 1
Fulgore Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Προσωπικα θα σου προτεινω να παρεις cl16 μνημες μεχρι 3200 αν και δεν γνωριζω τι διαφορες εχουν στο ow. Πεταμενα λεφτα ειναι στην παρουσα φαση οι cl14 αν δεν εισαι overclocker κυριως.
alex_000 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Προσωπικα θα σου προτεινω να παρεις cl16 μνημες μεχρι 3200 αν και δεν γνωριζω τι διαφορες εχουν στο ow. Πεταμενα λεφτα ειναι στην παρουσα φαση οι cl14 αν δεν εισαι overclocker κυριως. εδώ μπορείς να δεις τις διαφορές στο gaming (στο περίπου γιατί συγκρίνει 2133 CL14 με 3200 CL14) σε stock για κάθε CPU https://www.reddit.com/r/intel/comments/75sg9m/coffee_lake_benefits_greatly_from_faster_ram/ η διαφορά μου λέει ότι γενικά οι μνήμες σε αυτή την γενιά CPU παίζουν πάρα πολύ μεγάλο ρόλο πρακτικά, όχι μόνο στα benchmarks οπότε για 20 ευρώ είπα better safe than sorry
Fulgore Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 εδώ μπορείς να δεις τις διαφορές σε stock για κάθε CPU https://www.reddit.com/r/intel/comments/75sg9m/coffee_lake_benefits_greatly_from_faster_ram/ Τα γνωριζω αυτα,αλλα οπως ειπα δεν υπαρχει συγκριτικο για το overwatch. Ουτως ή αλλως οπως βλεπεις τα 3200 σε ενδιαφερουν οχι να χρυσοπληρωσεις τα χαμηλοτερα cl.
basilis_k6 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 έλατε τώρα που θα συγκρίνουμε latency για gaming. Άλλωστε είναι νούμερα που στην πράξη μπορεί να μήν ειναι τοσο χαμηλά. Το ξέρεις οτι το ow παίζει χάλια με ultrawide έτσι?
Fulgore Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 έλατε τώρα που θα συγκρίνουμε latency για gaming. Άλλωστε είναι νούμερα που στην πράξη μπορεί να μήν ειναι τοσο χαμηλά. Το ξέρεις οτι το ow παίζει χάλια με ultrawide έτσι? Προσωπικα ειχα παιξει πριν μηνες overwatch στην 29αρα LG. Να πω την αληθεια δεν μου πολυ αρεσε σε σχεση με αλλα παιχνιδια κυριως τριτου προσωπου που υπηρχε και αναλογη υποστηριξη και εβλεπες και περισσοτερα,ειδικα σε moba/rts/ραλακια και φυσικα 3ου προσωπου hack n slash/action rpg. Για τοσο μεγαλες ιντσες δεν γνωριζω αν βολευει κιολας οπως η παραπανω LG. Χτες παντως που επαιξα με τον Killik καποια παιχνιδια πετυχα και το χαμηλοτερο sr σε quick play που εχω δει. Ειχαμε ενα Reinhart που οπως ειχε πει και ο Killik πιο παλια οντως εκανε συνεχεια charge μπροστα μονος του και με το που σταματαγε κατευθειαν ξεκιναγε τα ''i need healing''. Βλεπω Sr season 4 ή 5 930 παρακαλω . Ε λογικο μετα να κανει τον καμικαζι Alex αν θες να με ρωτησεις τπτ για performance στο Overwatch σε 1080p με coffeelake και ram εχω το pc της υπογραφης οπως βλεπεις. Σε ολα low παντως με high textures με την 1070 και τον καφε 8700κ στα 5ghz με 3200 μνημες ειδα κοντα 280fps. Σε ολα epic εχω γυρω στα 110-120 αν θυμαμαι καλα. Η μικροτερη vega ειναι πανω κατω στα ιδια με την 1070 αν θες να εχεις ενα μετρο συγκρισης του τι να περιμενεις. 2
alex_000 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 έλατε τώρα που θα συγκρίνουμε latency για gaming. Άλλωστε είναι νούμερα που στην πράξη μπορεί να μήν ειναι τοσο χαμηλά. Το ξέρεις οτι το ow παίζει χάλια με ultrawide έτσι? Ναι, αλλά το θέμα είναι ότι υπάρχει η επιλογή. Δηλαδή αν δεν γουστάρω η δεν αποδίδω σε UW η αν κάτι πάει σταβά υποθέτω ότι μπορώ να το βάλω σε 16:9 και να παίζω με μπάρες αριστερά δεξιά σε ίδιο μέγεθος όπως είναι η 27ra μου τώρα. Το UW monitor είναι για OW, είναι για hots, είναι ότι δεν είναι TN panel όπως το τωρινό μου, είναι ότι θα μεγαλώσει το desktop να κάνει την χρήση του pc πιο άνετη, είναι το freesync.. όλα αυτά μαζί. Έτσι και αλλιώς δεν θα παίζω για πάντα μόνο OW κάθε 1 χρόνο περίπου αλλάζω game.
Fulgore Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Ναι, αλλά το θέμα είναι ότι υπάρχει η επιλογή. Δηλαδή αν δεν γουστάρω η δεν αποδίδω σε UW η αν κάτι πάει σταβά υποθέτω ότι μπορώ να το βάλω σε 16:9 και να παίζω με μπάρες αριστερά δεξιά σε ίδιο μέγεθος όπως είναι η 27ra μου τώρα. Οχι αγαπητε γιατι αν ειναι να παιζεις με μαυρες μπαρες,τοτε καλυτερα παρε ενα 27αρι 16:9 1440p εξ αρχης στα ιδια χρηματα οπως αυτο https://www.skroutz.gr/s/6957804/Asus-MG279Q.html Ειναι τεραστια ξενερα οι μαυρες μπαρες,ειδικα οταν εχεις δωσει πολλα χρηματα. Πιστεψε με μιλαω εκ πειρας. 1
alex_000 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Σε ολα low παντως με high textures με την 1070 και τον καφε 8700κ στα 5ghz με 3200 μνημες ειδα κοντα 280fps. Σε ολα epic εχω γυρω στα 110-120 αν θυμαμαι καλα. Η μικροτερη vega ειναι πανω κατω στα ιδια με την 1070 αν θες να εχεις ενα μετρο συγκρισης του τι να περιμενεις. για 1440 μιλάς έτσι? Εγώ στο overwatch όλα low σχεδόν είμαι 110-120 με ι5 2500k stock και 1060 6gb Οχι αγαπητε γιατι αν ειναι να παιζεις με μαυρες μπαρες,τοτε καλυτερα παρε ενα 27αρι 16:9 1440p εξ αρχης στα ιδια χρηματα οπως αυτο https://www.skroutz.gr/s/6957804/Asus-MG279Q.html Ειναι τεραστια ξενερα οι μαυρες μπαρες,ειδικα οταν εχεις δωσει πολλα χρηματα. Πιστεψε με μιλαω εκ πειρας. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα βολεύει η όχι. Only one way to find out 27ρι 1440 είχα πριν από αυτό που έχω, κάπου 650 το είχα πάρει αλλά το έδωσα στον αδερφό μου. Δεν ήταν 1440 εκείνο βεβαία. Όχι μωρέ το κόλλημα τώρα το έφαγα με το ultrawide. Νομίζω είναι νέα εποχή για το gaming και σε 5 χρόνια όσες οθόνες δεν είναι VR για gaming θα είναι UW. Επίσης επειδή είχα 1440p ξέρω τι βαρύ πράμα είναι. 144 fps στα 1440p έχουμε ακόμα ψωμιά για να δούμε consistently, εκτός αν κάνουμε 3xSL. Με 1080 είμαι πιο safe οτι θα τα βλέπω τα 144 σε high settings για 2-3 χρόνια ακόμα. Oι 1440p 27ρες έχουν 25% παραπάνω pixels από τις 1080UW. Τώρα στις 3440x1440, αυτές τις παίρνεις για να τις κοιτάς, τι σκατά θα τρέξει εκεί πάνω από 60..
Fulgore Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Προς το παρον ειμαι σε 1080p και περιμενω τωρα τις γιορτες να δω μπας παιξει καμια προσφορα να προχωρησω σε 1440p. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα βολεύει η όχι. Only one way to find out Το θεμα ξερεις ποιο ειναι?Οτι ψυχολογικα νιωθεις τελειως χαλια να εχεις δωσει τοσα χρηματα και η οθονη σου στην ουσια να υπολειτουργει(μαυρες μπαρες).
alex_000 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Κοίτα αν είναι για ranked καταστάσεις δεν με ενοχλεί, έχω βάλει πολλές φορές τα πάντα low να παίζω με τεράστια πολύγωνα η μπαρες η πολύ χαμηλές η περίεργες αναλύσεις, όχι γιατί δεν σήκωνε το σύστημα αλλά γιατί απέδιδα καλύτερα. Έτσι δεν θα με ενοχλήσει και τώρα Αντίθετα με το mousepad το ποντίκι και την αλλαγή σε 120hz μόνιτορ τα οποία έχω εκθειάσει στο παρών thread, δεν πιστεύω η απόδοση μου να βελτιωθεί με το ultrawide monitor, θεωρώ πολύ πιο πιθανό να μειωθεί, και στην καλύτερη περίπτωση να μείνει ως έχει, οπότε ξέρω που πάω. Δεν θα με πειράξουν οι μαύρες μπάρες λοιπόν, που θα βάλω άμεσα αν δω ότι η απόδοση μου μειώνεται, γιατί τις έχω ήδη αποδεχτεί ως πιθανό σενάριο. Προς το παρον ειμαι σε 1080p και περιμενω τωρα τις γιορτες να δω μπας παιξει καμια προσφορα να προχωρησω σε 1440p. Πολύ πιθανόν λοιπόν με το σύστημα που θα στήσω να κάνω κάποιους συμβιβασμούς, γιατί θα πρέπει να τρέχω στα 130 περίπου, αλλά μιλάμε για πολύ περισσότερα pixel από 16:9, 1080p, οπότε με βλέπω κάπου στο High, με 2x AA.
Fulgore Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Alex δικα σου χρηματα ειναι,εσυ θα κρινεις τι θα αγορασεις. Εγω προσωπικα αν εδινα τοσα χρηματα τετοια πραγματα δεν θα ανεχομουν να βλεπω. Επισης προφανως και το εν λογω συστημα και οθονη δεν τα κοιταζω μονο για Overwatch μην τρελαθουμε τωρα,ουτε ειμαι κανενας top 500 παικτης/streamer για να με ενδιαφερει τοσο πολυ το συστημα που εχω μονο για overwatch(γιαυτο και κοιταζω για gsync). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις