alex_000 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Οχι, με καμία παναγία δεν αξίζει ο Vega 700 όπως δεν αξίζει και το LG 34UC89G-B που είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που θέλω σε g-sync 830 ευρώ (270 παραπάνω!). Το σκέπτικό είναι ότι LG 34UC89G-B - gsync (831) + 1080ΤΙ (850) = 1681 LG 34UC79G-B - freesync (558) + Vega (700) = 1258 430 ευρώ διαφορά για g-sync. Επειδή την έψαξα την τεχνολογία, και όντως αξίζει να έχεις freesync / gsync και θέλω να την εκμεταλλευτώ νομίζω η επιλογή freesync είναι πιο λογική. Μπορεί να κάνω λάθος να το συζητήσουμε και αλλάζω παραγγελία αν είναι. Τον ryzen τον έβαλα για το γαμώτο, πιο πολύ για πλάκα γιατί έχω να πάρω Amd από τον Athlon 1200..και λέω χέστο πάω all in!!
Fulgore Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δεν είμαι για να περιμένω. Αυτό το σύστημα έκανα τελικά και από δευτέρα το παραγγέλνω. Πήγα full amd ξανά μετά από 15 χρόνια... Μιας και εβαλες το link θα σου πω την αποψη μου καθαρα πληροφοριακα. 1)Κακιστη επιλογη ψυκτρας.Παιζει να ειναι χειροτερη απο αυτη που εχει μεσα ο ryzen7 1700. Αν σε ενδιαφερει το oc,με αυτη την ψυκτρα δεν πας πουθενα. 2)vega 64 reference(κακη ψυκτρα,αρα αυξημενος θορυβος και θερμοκρασιες στο gaming)σε χρηματα 1080ti οπως αναφερθηκε. 3)Ο εν λογω ryzen αποδιδει χειροτερα απο τον i5 8400 που κοστιζει σχεδον τα διπλα. Αυτα τα αναφερω καθαρα για να ξερεις απλα τι αγοραζεις. Καλοριζικο και καλοδουλευτο. 2
alex_000 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 jesus christ!! ναι ρε έχω λεφτά τρίχες είναι αυτά. Βασικά και τα 2κ που δίνω είναι γιατί είμαι μεγάλος - ματζίρης σπάγκος ειδικά στα ηλεκτρονικά, μου έχει μείνει coblex από τότε που δεν είχα . Και 5 χιλιάρικα να ήταν να δώσω αν όντως χρειαζόταν δεν θα σήκωνα ούτε φρύδι. Μιας και εβαλες το link θα σου πω την αποψη μου καθαρα πληροφοριακα. 1)Κακιστη επιλογη ψυκτρας.Παιζει να ειναι χειροτερη απο αυτη που εχει μεσα ο ryzen7 1700. Αν σε ενδιαφερει το oc,με αυτη την ψυκτρα δεν πας πουθενα. 2)vega 64 reference(κακη ψυκτρα,αρα αυξημενος θορυβος και θερμοκρασιες στο gaming)σε χρηματα 1080ti οπως αναφερθηκε. 3)Ο εν λογω ryzen αποδιδει χειροτερα απο τον i5 8400 που κοστιζει σχεδον τα διπλα. Αυτα τα αναφερω καθαρα για να ξερεις απλα τι αγοραζεις. Καλοριζικο και καλοδουλευτο. 1) δεν έχει μέσα ψήκτρα ο 1700Χ. Πρότεινε μια καλύτερη και την αλλάζω νο problem. Είχε καλά reviews αυτή από πολύ κόσμο. 2) Μα δεν έχει κάτι εκτός από reference μας τα χάλασε η AMD, μετά τον Νοέμβριο λέει για custom υλοποιήσεις, γάμα τους. Είναι ξεκάθαρο ότι ο vega είναι η λάθος επιλογή συγκριτικά με την 1080ti αλλά αν βάλουμε πακέτο με οθόνη freesync vs gsync νομίζω ο vega είναι καλύτερη επιλογή. Τεχνικά (από άποψη transistors, hardware υλοποίηση κτλ) οι vega είναι πολύ δυνατοί, πολύ δυνατότεροι από το performance τους τώρα. Η κάναν κάποια μεγάλη μαλακία στην AMD και ο Vega είναι για shift+delete είτε οι drivers είναι για πέταμα και ο vega θα πάρει πάνω του. Ελπίζω το 2ο 3) Πηγή? Μήπως αναφέρεσαι στο gaming γιατί εδώ https://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html ο 1700Χ είναι 40% πιο γρήγορος από τον ι5 8400. Αν ισχύει αυτό που λες θα πάω σε intel σε αντίστοιχα χρήματα no problem. γενικά δεν είμαι fanboy γιαυτό τα γράφω για να δούμε που έκανα μαλακία να αλλάξω
ADHD Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Οχι, με καμία παναγία δεν αξίζει ο Vega 700 όπως δεν αξίζει και το LG 34UC89G-B που είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που θέλω σε g-sync. Το σκέπτικό είναι ότι LG 34UC89G-B - gsync (831) + 1080ΤΙ (850) = 1681 LG 34UC79G-B - freesync (558) + Vega (700) = 1258 430 ευρώ διαφορά για g-sync. Επειδή την έψαξα την τεχνολογία, και όντως αξίζει να έχεις freesync / gsync και θέλω να την εκμεταλλευτώ νομίζω η επιλογή freesync είναι πιο λογική. Μπορεί να κάνω λάθος να το συζητήσουμε και αλλάζω παραγγελία αν είναι. Τον ryzen τον έβαλα για το γαμώτο, πιο πολύ για πλάκα γιατί έχω να πάρω Amd από τον Athlon 1200..και λέω χέστο πάω all in!! Κοιτα για τον ryzen αφου δεν εχεις σκοπο να κανεις oc και να τον pushareis οσο παει απλα δεν αξιζει, παρε εναν κλειδωμενο i5 καλυτερες επιδοσεις θα εχεις σε αυτα που θελεις (multiplayer gaming). Για τη vega και το freesync ok ναι βγαινει φτηνοτερα αλλα δεν ειναι αναγκη καν να πας σε ti μια απλη 1080 με το gsync monitor που έβαλες θα σε καλύψει και με το παραπάνω αν θες να ριξεις το κοστος. Περι drivers και unlocked potential δεν ξερω αλλα δεν ειμαι αισιοδοξος με την amd. Δεν ειμαι ουτε εγω fanboy αλλα αυτη τη στιγμη αφου βιαζεσαι με μια 1080ti θα κανεις brute force οτιδήποτε unoptimized βγει(περα του maxed out σε ow και hots που παιζεις) και με τη vega θα περιμένεις ακόμα για drivers.
basilis_k6 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Την τελευταία φορα που τα τσεκαρα ηταν το καλυτερο πακετο ενας ι5 και ενας ι7 για παιχνιδια. Επισης η amd τελευταια με τους drivers μας εχει γαμ.. γκουχγκουχ. Αν ειχα λεφτα να σταξω η 1080 σκετο θα ηταν η επιλογη μου. Γενικα κανεις oc? Χτυπας πολυ hi end χωρις λογο αν δεν κανεις. Τι κανεις με το πισι και θες τετοια πράματα; μην μου πεις παιζω ow και hots...
alex_000 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 @ADHD Δεν είναι θέμα να ρίξω το κόστος ρε, είναι ότι πληρώνω το νταβατζιλίκι της nvidia που πουλάει υποχρεωτικά το δικαίωμα χρήσης ενός chip των 5 ευρώ που βάζει μέσα στα μόνιτορ (για το g-sync) στα 270 ευρώ. Δεν μου αρέσει αυτό μου την σπάει. Στην AMD είναι πιο χίπηδες. Στα ηλεκτρονικά θέλω ότι πληρώνω να πιάνει τόπο, όχι να δίνω λεφτά αέρα. Αν πάρω 1080ΤΙ με το μόνιτορ που διάλεξα χάνω το freesync, μαλακία είναι και αυτό, οπότε σπρώχτηκα στον Vegas με το ζόρι. Εντάξει την CPU να την αλλάξω σε Intel λοιπόν. Να πάρω i7-7700k 4-πύρινο? Την τελευταία φορα που τα τσεκαρα ηταν το καλυτερο πακετο ενας ι5 και ενας ι7 για παιχνιδια. Επισης η amd τελευταια με τους drivers μας εχει γαμ.. γκουχγκουχ. Αν ειχα λεφτα να σταξω η 1080 σκετο θα ηταν η επιλογη μου. Γενικα κανεις oc? Χτυπας πολυ hi end χωρις λογο αν δεν κανεις. Τι κανεις με το πισι και θες τετοια πράματα; μην μου πεις παιζω ow και hots... Oταν ήμουν μικρός περνούσα πολύ καιρό με overclocking τουλάχιστον μέχρι το επίπεδο να κάνω custom water-cooling συστήματα με ψυγεία αυτοκινήτων και αυτοσχέδια tank κτλ. Σήμερα με καμία παναγία δεν θα ασχοληθώ γιατί θέλω σύστημα 1000% σταθερό και δεν θέλω να χάνω τον καιρό μου με ψησίματα, στρωσίματα, μετρήσεις, voltages κτλ και κάθε φορά που αλλάζει ο καιρός εδώ να ξανακάνω ρυθμίσεις γιατί η θερμοκρασία δωματίου ανεβαίνει 20-30 βαθμούς πάνω.. Οπότε ναι τώρα θα παίζω wow και hots κυρίως αλλά θέλω να παίζω 144 fps στο ultrawide τουλάχιστον σε high ρυθμίσεις αν όχι ultra στο OW. ϊσως παίξω και κάνα πιο απαιτητικό game, κάνα star citizen ξέρω γω.. πολύ πιθανό επίσης να πάρω και VR headset στην επόμενη γενιά. 1
ADHD Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Ναι ισχυει οτι πληρωνεις το νταβατζιλίκι της nvidia με το gsync αλλα παίρνεις και καλύτερη gpu αφου πανε πακετο, αν μπορουσες να ειχες freesync με nvidia gpu θα ηταν ιδανικο. Mια strix η aorus 1080ti πχ ειναι beast cards ακομα και στα stock factory oc settings, το καλυτερο ειναι οτι οσο τις pushareis με μεγαλύτερες αναλύσεις/unoptimized games etc. τοσο καλυτερα φαινεται να αποδίδουν.. Για cpu αν θες τον καλυτερο για gaming atm τοτε 8700k δεν υπαρχει λογος να πας στην προηγούμενη γενια 4-core intel αφου μολις εχουν βγει οι 6-core. Απλα παρε μια σχετικα καλη ψυκτρα και oc να μην κανεις χρειάζεται για να πιανεις τα boost clocks παντα και εισαι κομπλε. 1
alex_000 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) έχεις δίκαιο ο 8700κ είναι ότι καλύτερο υπάρχει, αλλά δεν τον βρίσκω, εξαντλημένος τελείως. ------------------------ Τελικά αφού διάβασα τα σχόλιά σας και είδα λίγο παραπάνω τα review ktl το πιο λογικό σύστημα για την χρήση που θέλω είναι αυτό ως high end χωρίς να καίμε λεφτά χωρίς λόγο. Τώρα τα 200 ευρώ που έσωσα δεν ξέρω τι σκατά κατάλαβα, καθώς ο χρόνος που ξόδεψα για αυτό αξίζει τα διπλάσια σε χρήμα. Τουλάχιστον δεν πληρώνω νταβατζιλίκια στην nvidia ούτε την amd έξτρα 200 ευρώ για ένα προιόν του κώλου. Είναι ηθικό το κέρδος Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2017 από alex_000
xaroulisx Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Εγώ πιστεύω μπορείς να φτιάξεις πιο value for money σύνθεση με αυτά τα λεφτά. Αν γράψεις στην ενότητα για υπολογιστές κλπ του φόρουμ θα σε βοηθήσουν σίγουρα. Εγώ από εκεί έφτιαξα το pc ανάλογα με το ποσό που ήθελα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
alex_000 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Έγραψα φίλε αλλά με γράψανε στα @@ τους Αντε να περιμένω μέχρι το βράδυ http://www.insomnia.gr/topic/657594-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-pc-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-ultra-wide-gaming/ 1
ADHD Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Μην ακους τους noobs στο section με τις αναβαθμίσεις, οι περισσότεροι δεν παιζουν καν παιχνίδια, συνθετικά multi-thread benchmarks κοιτάνε και χαίρονται.. Απο τη συνθεση σου θα έπαιρνα cl14 ram, ο Κ cpu αν δεν εχεις σκοπο να κανεις ποτε OC σου ειναι άχρηστος και ισως θα πηγαινα σε καποιο καλυτερο mobo(asus strix ισως?). O i7 λογικα θα ειναι available σύντομα ξανα, την προηγουμενη βδομάδα υπήρχε. 1
xaroulisx Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Καλά ότι υπάρχουν noobs στο section υπάρχουν..αλλά αν ξέρεις 1-2 πραγματάκια τους καταλαβαίνεις. Υπάρχουν και άτομα που σκαμπάζουν πολλά
ADHD Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δεν διαφωνώ απλα υπάρχει "noise" σε αυτα τα topics συνήθως, ο καθενας λεει το δικο του. 1
alex_000 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Μην ακους τους noobs στο section με τις αναβαθμίσεις, οι περισσότεροι δεν παιζουν καν παιχνίδια, συνθετικά multi-thread benchmarks κοιτάνε και χαίρονται.. Απο τη συνθεση σου θα έπαιρνα cl14 ram, ο Κ cpu αν δεν εχεις σκοπο να κανεις ποτε OC σου ειναι άχρηστος και ισως θα πηγαινα σε καποιο καλυτερο mobo(asus strix ισως?). O i7 λογικα θα ειναι available σύντομα ξανα, την προηγουμενη βδομάδα υπήρχε. Έχεις δίκιο για την ραμ την άλλαξα το πρωί με αυτή - https://www.computeruniverse.net/en/products/90688559/g-skill-flarex-black-16gb-ddr4-kit-3200-cl14-2x-8gb-module.asp για overclock όχι τίποτα, το πολύ πολύ να βάλω τίποτα agressive ρυθμίσεις στα turboboost (αν υπάρχουν). Ίσως να πάρω κλειδωμένο cpu, τελικά μάλλον και σε αυτό δίκιο έχεις αν και η διαφορά τιμής είναι μικρή στα 80 ευρώ. διαφορά μικρότερη του 1% για gaming δεν θέλω να ξαναδώ synthetic benchmark όσο ζω, έχω δει αρκετά
sistah Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2017 Με ολο τον σεβασμο, εχω μπερδευτει σε ποιο thread βρισκομαι..Hardware or Overwatch? 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις