Προς το περιεχόμενο

Overwatch Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι η λύση είναι όλα αυτά που λέω μαζί. Το 120hz μόνιτορ δίνει σίγουρα ένα 5% παραπάνω SR. Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του αλλά όποιος παίζει σε 120 δεν μπορεί να γυρίσει στα 60

Το 300 ευρώ δεν απαραίτητα. 120 hz μόνιτορς υπάρχουν μια δεκαετία. Όποιος θέλει να το πάρει σοβαρά και δεν έχει λεφτά ας αγοράσει κάνα 22ρι μεταχειρισμένο σε πενιχρή τιμή (50??). Εγώ από την άλλη θα δώσω 1000+ να πάρω ultrawide 144hz monitor και i7 και 16/32 GB ram κυρίως για το overwatch.. όλα είναι σχετικά.

----

είναι μπάσταρδοι πάντως που δεν υποστηρίζουν ultrawide σωστά. Μερικές από τις αποφάσεις τους είναι τραγικές.

----

Φοβερά skins Reaper και McRee. Tου Reaper το αγοράζω.

Όποιος πάει να ψαχτει τώρα 144 hz θα πάρει

Το αν αξίζει η όχι έχει γραφτεί και πιο παλιά,αλλά το ζουμί παραμένει το ίδιο. Αν κάποιος είναι αμπαλος με 60 hz θα είναι και με 144. Τα νούμερα που αναφερεις είναι να είχαμε να λέγαμε.

Στο psn χτες δε μπορούσαμε να μπούμε με τίποτα. Είχε τρελό θέμα. Είστε τυχεροί εσείς οι πισαδες :P

τώρα που βγαίνει νέο expansion στο hs θα φάμε καλά οι pc αδες.
Δημοσ.

Όχι η λύση είναι όλα αυτά που λέω μαζί. Το 120hz μόνιτορ δίνει σίγουρα ένα 5% παραπάνω SR. Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του αλλά όποιος παίζει σε 120 δεν μπορεί να γυρίσει στα 60

nope, ειδικα για το ow..

Δεν μπορεις να μετρησεις τι παραπάνω δινει το 144hz monitor με ενα απλο "5% παραπανω SR" εντελως απλοικος και λαθος συλλογισμός, το ιδιο για τα mouse/keyboards, αυτα ειναι καποια στανταρ που βλεπεις σε "pro" players. Ο λογος που τα βλεπεις ειναι επειδη μπορουν και τα αξιοποιούν σωστα και αν δεν τα ειχαν απλα θα επαιζαν με τρελο disadvantage απεναντι σε equal skilled players. Δεν ειναι το ιδιο ο fulgore(τυχαια ενα ονομα) με 30% accuracy, 500ms response time που δεν ξερει απο που θα του ερθουν με τον taimou πχ..

Ενα αλλο παραδειγμα απο cs γιατι εκει το βρηκα, ο kennyS πχ ειναι σχεδον unkillable αν παιζεις σε 60hz απλα δεν θα δεις ποτε ποιος σε σκότωσε, ειναι και το netcode και το peeker advantage στο cs αλλα και παλι καταλαβαινεις τι θελω να πω, αν βαλεις εμενα απέναντι του τι 144hz τι 999hz να ειχα παλι instant θα φυγω.. Απλα ειναι λιγο ακυρο για εμενα οταν αναφερεται το καλο gear ως τροπος να ανεβεις για παιχτες που δεν ειναι τουλαχιστον high diamond/master, επισης το ow οπως το εχω δει δεν ειναι ιδιαίτερα απαιτητικό σε κάτι τέτοια.

https://www.youtube.com/watch?v=TLJPiNcNmko

Δημοσ.

Όλο μπούρδες skins λες και δεν έχει θεματολογία η blizzard για να πάρει απο εκεί. Μάλλον τα καλά skins τα κρατάνε για όταν αρχίσει να φθήνει το game...

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι για ποιο λόγο ασχολείσαι ακόμα με ένα παιχνίδι που κραζεις με κάθε ευκαιρία.....

Τουλάχιστον παρά πολύ θετικό ότι μπορείς να αγορασεις τα ήδη υπάρχοντα αντικείμενα των event με κανονικές τιμές πλεον,κοινως legendary της tracer με 1000.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν , άλλαξα κάποια πράγματα, επαιζα σε 4κ 60fps και οι τιμές SIM ήταν όλες 16,8ms, εβαλα το scaling στο 50% και έριξα καποια shadows με αποτέλεσμα όλες οι τιμές SIM πλέον να είναι κάτω απο 7ms .

Επίσης έβαλα το mouse στα 3700dpi με sensitivity ingame 3 .

Έπαιξα κάποια παιχνίδια χθες που πήγαν καλά αλλά ήταν όλα quick play και δεν έχω αξιοπιστα συμπεράσματα...

Δημοσ.

Λοιπόν , άλλαξα κάποια πράγματα, επαιζα σε 4κ 60fps και οι τιμές SIM ήταν όλες 16,8ms, εβαλα το scaling στο 50% και έριξα καποια shadows με αποτέλεσμα όλες οι τιμές SIM πλέον να είναι κάτω απο 7ms .

Επίσης έβαλα το mouse στα 3700dpi με sensitivity ingame 3 .

Έπαιξα κάποια παιχνίδια χθες που πήγαν καλά αλλά ήταν όλα quick play και δεν έχω αξιοπιστα συμπεράσματα...

3700; Θα φυσάς και ο χαρακτήρας σου θα κάνει κωλοτούμπες. Χαμήλωσε το.

Δημοσ.

3700; Θα φυσάς και ο χαρακτήρας σου θα κάνει κωλοτούμπες. Χαμήλωσε το.

Κοιτα είναι σχεδον το ίδιο με το 1200dpi που το είχα πριν με ingame sensitivity 10

Δημοσ.

κυριοι εχετε να προτεινετε κανα βιντεο/οδηγο για να ανεβω οσο μπορω στο competitive ? παιζω κυριως soldier/orisa/reaper/zen.

ξεκινησα απο 2κ αλλα εχω κολλησει στα 1500-1600... μηπως μπορω  σολο να ανεβω με καποια βοηθεια

Δημοσ.

Τίποτα δε κάνουν οι οδηγοί κατ εμέ. Είναι παιχνίδι 6vs6, ότι και να χεις δει, αν πέφτεις σε φλόμπες συμπαίχτες δύσκολα τους κουβαλάς.

Ξεκίνησα τη σεζόν αυτή από 1600 και θέλω 80sr για πλάτινουμ τώρα. Έχω παίξει πάνω από 100 ώρες και τα σκαμπανεβάσματα που γίνονται δεν υπάρχουν. Είναι όλα θέμα ομάδας.

• Like 1
Δημοσ.

nope, ειδικα για το ow..

Δεν μπορεις να μετρησεις τι παραπάνω δινει το 144hz monitor με ενα απλο "5% παραπανω SR" εντελως απλοικος και λαθος συλλογισμός, το ιδιο για τα mouse/keyboards, αυτα ειναι καποια στανταρ που βλεπεις σε "pro" players. Ο λογος που τα βλεπεις ειναι επειδη μπορουν και τα αξιοποιούν σωστα και αν δεν τα ειχαν απλα θα επαιζαν με τρελο disadvantage απεναντι σε equal skilled players. Δεν ειναι το ιδιο ο fulgore(τυχαια ενα ονομα) με 30% accuracy, 500ms response time που δεν ξερει απο που θα του ερθουν με τον taimou πχ..

Ενα αλλο παραδειγμα απο cs γιατι εκει το βρηκα, ο kennyS πχ ειναι σχεδον unkillable αν παιζεις σε 60hz απλα δεν θα δεις ποτε ποιος σε σκότωσε, ειναι και το netcode και το peeker advantage στο cs αλλα και παλι καταλαβαινεις τι θελω να πω, αν βαλεις εμενα απέναντι του τι 144hz τι 999hz να ειχα παλι instant θα φυγω.. Απλα ειναι λιγο ακυρο για εμενα οταν αναφερεται το καλο gear ως τροπος να ανεβεις για παιχτες που δεν ειναι τουλαχιστον high diamond/master, επισης το ow οπως το εχω δει δεν ειναι ιδιαίτερα απαιτητικό σε κάτι τέτοια.

https://www.youtube.com/watch?v=TLJPiNcNmko

Κάπου μπερδεύεσαι και το χάνεις. Με βάση ακριβώς την ίδια λογική που χρησιμοποιείς στο ποστ σου αν κάποιος δεν είναι προ player και αντικαταστήσει το mouse του με trackball και το monitor του με ένα κινητό τηλέφωνο το SR του θα μείνει ανέπαφο, η έστω δεν θα μπορούμε να ξέρουμε αν το SR του θα πεσει η όχι. 

Αν κάποιος είναι αμπαλος με 60 hz θα είναι και με 144. Τα νούμερα που αναφερεις είναι να είχαμε να λέγαμε.

Εντάξει την επόμενη φορά πριν κάνω post θα ετοιμάσω lab με 100 sample άτομα, θα τους βάλω να παίζουν OW με 60ρια μόνιτορς και μετα θα τα αντικαταστήσω με 120 και θα κάνω μετρήσεις και στατιστικά, θα δημοσιεύσω και ένα paper. Έτσι θα είμαι σίγουρος ότι το νούμερο που ανέφερα είναι αρκετά accurate για τo community του insomnia γιατί αλλιώς δεν μπορούν να καταλάβουν το νόημα του ποστ που έκανα.

Εγώ δεν δέχομαι ότι κάποιος είναι "άμπαλος" και είναι γιατί "έτσι είναι". Το μέσο IQ είναι 100 και οι σωματικές αναπηρίες πολύ σπάνιες οπότε ο κύριος λόγος που κάποιος θα ήταν άμπαλος θα ήταν γιατί δεν ένδιαφέρεται να παίξει η δεν του αρέσει το παιχνίδι. Και εγώ ήμουν άμπαλος στο ποδόσφαιρο και σε οτιδήποτε είχε μέσα μπάλα γιατί το θεωρούσα ανούσιο να ασχολούμαι με μπάλες που χοροπηδούσαν, αλλά όταν ασχολήθηκα με kick boxing και άλλες πολεμικές τέχνες ήταν οι άλλοι άμπαλοι γιατί εμένα μου άρεσε περισσότερο να βαράω πράματα. 

Εφόσον σε αυτό το thread ο κόσμος γουστάρει το παιχνίδι που παίζει, είναι άμπαλοι κυρίως γιατί δεν έχουν καλό gear, καλές ρυθμίσεις και καλές συμβουλές για το τι να βελτιώσουν. Το overwatch δημοσιεύει τα SR, το μέσο SR είναι κάπου 2250, εκεί περίπου μπορούν να καταλήξουν όλοι οι μέσοι άνθρωποι. Φυσικά ο pro 0.5% θα είναι 4500SR+ και το 8 χρονο παιδί θα είναι 1000 SR. 

Το 120hz μόνιτορ δεν είναι απαραίτητο για να πας στο μέσο SR, θα πας και με 60 προφανώς. Η αλλαγή στα HZ όμως θα αλλάξει πολύ muscle memory και το reaction time σου και το flow που έχεις στο παιχνίδι που θα κάνουν μετρήσιμη διαφορά στο SR εφόσον όλοι παραδεχόμαστε ότι το SR είναι accurate ανάλογα με το skill του παίχτη μέχρι ένα σημείο, και όχι δεν χρειάζεται να είσαι στο top 0.5% skill % για να καταλάβεις την διαφορά. Οποιοσδήποτε θα την καταλάβει μετά μισή ώρα παιχνιδιού. Ακόμα και στον mouse cursor στα windows φαίνεται η διαφορά, δεν θα την δούμε στο overwatch?

Δημοσ.

Τίποτα δε κάνουν οι οδηγοί κατ εμέ. Είναι παιχνίδι 6vs6, ότι και να χεις δει, αν πέφτεις σε φλόμπες συμπαίχτες δύσκολα τους κουβαλάς.

Ξεκίνησα τη σεζόν αυτή από 1600 και θέλω 80sr για πλάτινουμ τώρα. Έχω παίξει πάνω από 100 ώρες και τα σκαμπανεβάσματα που γίνονται δεν υπάρχουν. Είναι όλα θέμα ομάδας.

ναι σιγουρα, ετυχε να παρουμε κανα 2 παιχνιδια επειδη εσπερνα μονος αλλα και αυτο θελει τυχη. απλα ελεγα μηπως υπαρχει καποια ποιο σταθερη μεθοδος ανοδου! 

καποιες λεπτομεριες κτλ κτλ 

Δημοσ.

@alex

Μήπως τότε το παιχνίδι είναι πιο 'αξιοκρατικό' και "τίμιο" για εμάς τους κονσολάδες που παίζουμε όλοι επί ίσοις όροις? 

Ερώτηση διατυπώνω!

Δημοσ.

Κοιτα είναι σχεδον το ίδιο με το 1200dpi που το είχα πριν με ingame sensitivity 10

https://jscalc.io/calc/IeBnNvGDKUIIPRmR

Οι ρυθμίσεις σου βγάζουν CM / 360 12.5. Εκτός απροόπτου πότε δεν θα ξεφύγεις από τα bronze έτσι αφού είναι αδύνατο να κάνεις consistent aiming χωρίς να τρεμοπαίζει ο κέρσορας όταν κάνεις track ένα αντίπαλό με το mouse.  To range που πρέπει να παίζεις έιναι κάπου μεταξύ 25 με 40 ανάλογα με το άτομο. 

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις το ranked για μια εβδομάδα τελείως. Βάλε το CM / 360 στο 40, θα σου φανεί απαίσιο και θα νομίζεις ότι είμαστε όλοι ηλίθιοι που παίζουμε έτσι. Παίξε μια μέρα με 40 με McRee γιατί σου επιβάλει το καλό aim. Παίξε καμιά ώρα training βαρώντας συνέχεια headshots τα bots και το υπόλοιπο της μέρας QM. 

Τις επόμενες μέρες κατέβαζε το CM / 360 με πολύ μικρά increments (πχ 2 cm). Μέχρι να πας στο χαμηλότερο που μπορείς να παίζεις χωρίς να πέφτει το accuracy σου (το βλέπεις Ingame και μπορείς επίσης να το δεις και στο masteroverwatch σε graphs που δείχνουν πως βελτιώνεσαι σε accuracy). Θα δεις και μόνος σου ότι όταν ξεπεράσεις κάποιο threshold (πχ 25) το accuracy σου θα πέφτει. Δεύτερη εβδομάδα γύρνα το σε soldier και παίξε κάνα 2 μέρες να συνηθίσεις και συνέχισε τις αλλαγές και μέτρηση του accuracy. Από όλη αυτή την ιστορία θα καταλάβεις και γιατί το mouspad σου είναι τόσο μεγάλο, Τώρα είτε έχεις το logitech που έχεις είτε κάποιο cloth mousepad 30 εκατοστών των 90s  δεν κάνει καμία διαφορά. 

Όταν είσαι έτοιμος μπες ranked με solider και την πρώτη μέρα θα πας +500SR, έλα μετά να μας πεις για ομάδες και συμπαίχτες :D

@alex

Μήπως τότε το παιχνίδι είναι πιο 'αξιοκρατικό' και "τίμιο" για εμάς τους κονσολάδες που παίζουμε όλοι επί ίσοις όροις? 

Ερώτηση διατυπώνω!

Όχι με τον τρόπο που το εννοείς δεν νομίζω. Αν δεν κάνω λάθος και οι consoles έχουν DPI settings, όπως επίσης άλλοι μπορεί να παίζουν με gamepad και άλλος να αγοράσει KB / mouse για την κονσόλα. 

Τα περιφερικά δεν κάνουν το παιχνίδι λιγότερο αξιοκρατικό η τίμιο πάντως γιατί είναι available σε όλους. 

Δημοσ.

Κάπου μπερδεύεσαι και το χάνεις. Με βάση ακριβώς την ίδια λογική που χρησιμοποιείς στο ποστ σου αν κάποιος δεν είναι προ player και αντικαταστήσει το mouse του με trackball και το monitor του με ένα κινητό τηλέφωνο το SR του θα μείνει ανέπαφο, η έστω δεν θα μπορούμε να ξέρουμε αν το SR του θα πεσει η όχι. 

Εντάξει την επόμενη φορά πριν κάνω post θα ετοιμάσω lab με 100 sample άτομα, θα τους βάλω να παίζουν OW με 60ρια μόνιτορς και μετα θα τα αντικαταστήσω με 120 και θα κάνω μετρήσεις και στατιστικά, θα δημοσιεύσω και ένα paper. Έτσι θα είμαι σίγουρος ότι το νούμερο που ανέφερα είναι αρκετά accurate για τo community του insomnia γιατί αλλιώς δεν μπορούν να καταλάβουν το νόημα του ποστ που έκανα.

Για το αστείο με το παπερ αρκετά συχνά σε τέτοιου μεγέθους δείγμα το 5% είναι μέσα στα όρια λάθους οπότε κρίμα η έρευνα

Εγώ δεν δέχομαι ότι κάποιος είναι "άμπαλος" και είναι γιατί "έτσι είναι". Το μέσο IQ είναι 100 και οι σωματικές αναπηρίες πολύ σπάνιες οπότε ο κύριος λόγος που κάποιος θα ήταν άμπαλος θα ήταν γιατί δεν ένδιαφέρεται να παίξει η δεν του αρέσει το παιχνίδι. Και εγώ ήμουν άμπαλος στο ποδόσφαιρο και σε οτιδήποτε είχε μέσα μπάλα γιατί το θεωρούσα ανούσιο να ασχολούμαι με μπάλες που χοροπηδούσαν, αλλά όταν ασχολήθηκα με kick boxing και άλλες πολεμικές τέχνες ήταν οι άλλοι άμπαλοι γιατί εμένα μου άρεσε περισσότερο να βαράω πράματα. 

Εσυ δεν δέχεσαι οτι κάποιος είναι άμπαλος σε κάτι περισσότερο και σε κάτι λιγότερο αλλά επιστημονικά δεν είναι γνωστό αν τελικά κάποιοι είναι γενετικά καλύτεροι απο κάποιους άλλους σε κάποια δραστηριότητα ή αν έφτασαν λόγο συνθηκών εκεί. Γιατί πολλοί αγάπησαν το μπάσκετ αλλά ένας είναι ο jordan (αν δεν σου αρέσει αυτό το παράδειγμα έχω και πιο προσγειωμένα). 

Εφόσον σε αυτό το thread ο κόσμος γουστάρει το παιχνίδι που παίζει, είναι άμπαλοι κυρίως γιατί δεν έχουν καλό gear, καλές ρυθμίσεις και καλές συμβουλές για το τι να βελτιώσουν. Το overwatch δημοσιεύει τα SR, το μέσο SR είναι κάπου 2250, εκεί περίπου μπορούν να καταλήξουν όλοι οι μέσοι άνθρωποι. Φυσικά ο pro 0.5% θα είναι 4500SR+ και το 8 χρονο παιδί θα είναι 1000 SR. 

Κυρίως παίζει να είμαστε αμπαλοι γιατί δεν προσπαθήσαμε αρκετά ή γιατί κάνουμε κάνουμε κάποιο συστηματικό λάθος χωρίς πιθανών να το καταλαβαίνουμε. Και ναι είναι λογικό σχεδόν όλοι να μπορούν να φτάσουν τον μέσο όρο με κάποια προσπάθεια.

Το 120hz μόνιτορ δεν είναι απαραίτητο για να πας στο μέσο SR, θα πας και με 60 προφανώς. Η αλλαγή στα HZ όμως θα αλλάξει πολύ muscle memory και το reaction time σου και το flow που έχεις στο παιχνίδι που θα κάνουν μετρήσιμη διαφορά στο SR εφόσον όλοι παραδεχόμαστε ότι το SR είναι accurate ανάλογα με το skill του παίχτη μέχρι ένα σημείο, και όχι δεν χρειάζεται να είσαι στο top 0.5% skill % για να καταλάβεις την διαφορά. Οποιοσδήποτε θα την καταλάβει μετά μισή ώρα παιχνιδιού. Ακόμα και στον mouse cursor στα windows φαίνεται η διαφορά, δεν θα την δούμε στο overwatch?

Το θέμα με το μόνιτορ είναι η σύγκριση κόστους με απόδοση και βελτίωση (πχ 3 ευρό το sr point δεν αξίζουν). Από κει και πέρα είναι αναβάθμιση τα 120 σε σχέση με τα 60 αλλά νομίζω δύσκολα πας μόνο για ένα παιχνίδι εκτός και αν το βλέπεις πολύ ανταγωνιστικά. Επίσης νομίζω ο παράγοντας βελτίωση έχει πολύ μεγαλύτερο χώρο σε σχέση με την αλλαγή με την οθόνη.

Δημοσ.

Νννννννναι, δεν θα ξεφυγει εκτος απροοπτου απο bronze αν δεν φτιαξει το sensitivity και δεν παρει τα best available peripherals που θα του boostarουν το ειναι του στο τεχνικο κομματι.

Αυτο του φταιει στην παρουσα φαση και οχι οτι μαλλον δεν εχει game sense και ανεση με αρκετους heroes. Ή οτι μπηκε σε ενα κουβα με σκατα και εαν κανει copy paste οτι βλεπει θα παραμεινει εκει για μεγαλο χρονικο διαστημα και στο τελος θα λεει "σκατοnoobs, αφου εχω καλο accuracy και σκοτωνω, ασχετα αν ειμαι εκτος τοπου και χρονου στο game, γιατι ειμαι bronze?"

Μιλαμε για game που οι μισοι heroes ειναι no aim, no brain winston/reaper/hanzo/symm/mercy/rein/torb main και χαιρονται με τα gold elims νομιζοντας οτι εχουν impact οταν το game ειναι team oriented ενω παιζουν σε Team Deathmatch mode.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...