najinblue3 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Για μενα για το παιχνιδι δε χρειαζεσαι καμια τρελη οθονη για να το απολαυσεις, εκτος αν παιζεις σε προ ομαδα οποτε παω πασο Για αυτη τη σιζον ειναι παρα πολυ δυσκολο να φυγω απο το gold division, παω 2400+ μετα πεφτω σε τραγικα teams παλι πισω 2100+, θελει πολυ μεγαλη τυχη να σου κατσουν σοβαρα ατομα, αν εισαι κωλος κ ξερεις 5 βασικα πραματα θα ανεβεις τουλαχιστον gold, απο εκει κ περα θελει individual skill για 3000κ+
alex_000 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Οχι εχει δικιο ο sof αλλο response time 1-4ms και αλλο το input lag, γενικα σε ενα συστημα το περισσοτερο input lag απο την οθονη το εχεις, οι γρηγοροτερες νομιζω ειναι average ~10ms οπως ειδα μετα βαλε cpu processes, mouse click latency κτλπ και μαζευεται σαν συνολο, αυτο παιζει αναλογα με το συστημα σου. Το inpul lag εχει να κανει με την κινηση του mouse/click(input??) απο εσενα και πως το αντιλαμβανεσαι εσυ αυτο, το ping ειναι το delay που εχεις εσυ με τον server, συνηθως υπαρχει lag compensation/prediction w/e για να ειναι δικαιο. Ουτε ξερεις πως ειναι coded αυτο ουτε μπορεις να κανεις πολλα για να εχεις λιγοτερο. 2 διαφορετικα πραγματα οποτε δεν θα πρεπει να σε απασχολει το ping οταν μιλαμε για input lag.. https://displaylag.com/benq-xl2430t-review-144hz-gaming-monitor/ τα γνωρίζω όλα αυτά η ένσταση είναι στο ότι 1-3ms είναι πολύ μικρός χρόνος για να καταλάβει διαφορά κάποιος. αν καταλαβαίναμε το 1-3 ms με 50ms ping το παιχνίδι θα ήταν unplayable ανεξάρτητα του compensation του server (αν παίξεις με 200ms πχ @@ θα κάνει το compensation) Και τα repose time που αναφέρουν οι κατασκευαστές φέσια είναι συνήθως, εξαρτάται από τον τρόπο που γίνεται η μέτρηση κτλ. To input lag φυσικά είναι τρομερά σημαντικό και αυτό γιατί υπάρχουν και οθόνες και projectors με τρελά Input lag (άνω των 60ms), δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα έιναι το αν είναι 1 η 3 εφόσον μιλάμε για πραγματικό accurately μετρημένο input lag (που δεν θυμάμαι να δημοσιεύουν εταιρίες ποτέ θέλει άπειρο ψάξιμο για να βρεις μετρήσεις από χρήστες). Με την samsung το είχα ψάξει πολύ όταν έπαιζα street fighter 4 γιατί χρειαζόταν οθόνη με 13 ms input lag (1 frame) η λιγότερο. Είχα τεστάρει και μόνος με την μέθοδο φωτογραφίας (βάζεις 2 οθόνες CRT και TFT στο ίδιο σήμα με counter που δείχνει ms, και τραβάς φώτο να δεις την διαφορά, επειδή οι CRT δεν είχαν input lag)
SoFGR Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 το TN θα το προτιμησουνε απο το IPS οσοι θελουν να ειναι φουλ ανταγωνιστικοι γιατι θα εχουν λιγοτερο ghosting. ειναι καθαρα θεμα πανελ, ενα IPS οσα hz και να του δωσεις δεν θα εχει τοσο καθαρη κινουμενη εικονα οσο ενα TN 3ms διαφορα στο input lag οντως ειναι αμελητεα, τωρα το "reduce buffering" στην περιπτωση του OW δεν θυμαμαι ποσα ms σου γλυτωνει αλλα ειδα αισθητη διαφορα παρολο που ειχα χαμηλωσει τον κοφτη ( 166fps reduce buffering disabled vs 125fps reduce buffering enabled ) η οθονη δεν ειναι το Α και το Ω σε ενα gaming setup ( ειδικα αμα εισαι κονσολοπλεμπουρας οποτε μεχρι 60hz θα δινει το μηχανημα ) απο την αλλη, κρινοντας απο οσα εχω δει σε φορουμ αλλα και στον κοντινο μου κυκλο. αυτοι που αγορασανε μονιτορ 120hz+ και αργοτερα πηρανε αλλο για την ιδια δουλεια με λιγοτερα HZ πρεπει να ειναι μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 σωστα, αλλα συνηθως κανενας κατασκευαστης δεν αναφερει το input lag της οθονης, μονο το response time. κατα γενικο κανονα, οι καλες οθονες εχουν γυρω στο 10ms input lag. To RT δεν συμπεριλαμβάνεται στο "input lag" αν δεν κάνω λάθος, κάπως αλλιώς λέγεται όταν το "προσθέτουμε". Αρκετές οθόνες έχουν κάτω από 10ms, ακόμα και IPS/AHVA...
Xvipes Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Παντως με βαση το τελευταιο που εγραψες κατι που μου προκαλει εντυπωση ειναι πως και δεν βγαινουν 144hz με ips panel. Μονο με freesync ή g sync αν δουμε 144hz με ips panel. Οκ προφανως και δεν θα εχεις το 1ms input lag(αλλα λογικα 4-6 οπως τα ακριβοτερα asus και acer),αλλα δεν εχουν ολοι τα monitor μονο για online παιχνιδια http://www.tomshardware.com/reviews/acer-xb270hu-27-inch-g-sync-monitor,4238.html Αυτήν έχω και αν εξαιρέσεις την ποιότητα πλαστικών που είναι αρκετά χάλια για την τιμή της το panel είναι άψογο. Once you go 144hz you never go back. 1
Fulgore Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 http://www.tomshardware.com/reviews/acer-xb270hu-27-inch-g-sync-monitor,4238.html Αυτήν έχω και αν εξαιρέσεις την ποιότητα πλαστικών που είναι αρκετά χάλια για την τιμή της το panel είναι άψογο. Once you go 144hz you never go back. Η προηγουμενη πριν την predator ναι την θυμαμαι.
KilliK Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 To RT δεν συμπεριλαμβάνεται στο "input lag" αν δεν κάνω λάθος, κάπως αλλιώς λέγεται όταν το "προσθέτουμε". Αρκετές οθόνες έχουν κάτω από 10ms, ακόμα και IPS/AHVA... Latency
Fulgore Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Για μενα για το παιχνιδι δε χρειαζεσαι καμια τρελη οθονη για να το απολαυσεις, εκτος αν παιζεις σε προ ομαδα οποτε παω πασο Το θεμα δεν ειναι αν χρειαζεται το εν λογω παιχνιδι τετοια οθονη ή οχι. Το θεμα ειναι οτι στο pc τετοια παιχνιδια μπορεις να τα απολαυσεις ακομα περισοτερο με τετοιες οθονες σε σχεση με τις κονσολες. Ουτε ειπαμε οτι πρεπει να δωσει καποιος 900ευρω για οθονη για να παιξει overwatch, και ουτε αυτες οι οθονες απευθυνονται μονο σε pro ατομα(αλλιως καταλαβαινουμε τι πωλησεις θα ειχαν).
Constantine.Ko Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Πραγματικά... Άλλο το σου αρέσει το παιχνίδι και άλλο το να παίζεις competitive με όλα τα GFX disabled για maximum performance και ορατότητα και να είναι σαν minecraft... 1
ADHD Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δεν εχει σχεση τοσο αυτο, το ow δεν το παιζεις για τα γραφικα, εγω μπορει να μπω ενα qp με char που δεν παιζω καν for fun και να θελω 200+ frames, visibility κλτπ απο max settings με 5 effects παραπανω, ειναι η φυση του παιχνιδιου τετοια. Επειδη το εχω δει και με max παντως δεν ειναι minecraft μικρες διαφορες εχει στο δικο μου ματι και σιγα τα γραφικα που εχει anyway.. 1
basilis_k6 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 μετράει πολύ η 144 οθόνη αλλα πιο πολύ μετράει το ping 40 που δέν έχω και παίζω με 85-92 γαμώ την τύχη μου τη χορεύτρια.
shadowlike Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 αυτό με το ping πως μπορούμε πια να το βελτιώσουμε...έχω ψάξει αυτά τα services (killping κλπ) αλλά δεν έχουν servers στην Ελλάδα (σιγά μην είχαν δηλαδή). Και εγώ στις καλές μέρες 50-55ms έχω
ADHD Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Μια χαρα ειναι 50-55 φυσιολογικο, δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι καλυτερο απο Ελλαδα.
Fulgore Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 O στοχος ειναι το ping να ειναι κατω απο 80-100 για τα online παιχνιδια.
ADHD Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Εξαρταται τι "αντοχες" εχεις σε αυτο δεν υπαρχει κατι που συμφωνουμε ολοι, εγω πχ πανω απο 70 ping δεν μπορω ουτε και θελω να παιξω σε κανενα παιχνιδι. Εχω ακουσει αλλους να λενε τα 45-50 ping στο csgo unplayable(αν ζεις διπλα στον server και εχεις 15-20 πχ λογικο ειναι) ενω εμεις κανουμε τουμπες αν εχουμε τοσο και παει λεγοντας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις