Προς το περιεχόμενο

Overwatch Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτα ισχυουν για αρκετα αλλα games, g-sync δεν χρειαζεσαι μονο ενα καλο 144hz monitor με 1ms input lag. Αυτα επισης δεν θα σε κανουν παιχτουρα.. :P

Καλα μια χαρα χρειαζεται σε αρκετα αλλα παιχνιδια το gsync αλλα εχει 2 κακα

1)Παρα πολυ υψηλο κοστος

2)οτι πιο πολυ διαφορα βλεπεις σε single player παιχνιδια με αυτο παρα σε multiplayer παιχνιδια τυπου overwatch.

Παντως με βαση το τελευταιο που εγραψες κατι που μου προκαλει εντυπωση ειναι πως και δεν βγαινουν 144hz με ips panel.

Μονο με freesync ή g sync αν δουμε 144hz με ips panel.

Οκ προφανως και δεν θα εχεις το 1ms input lag(αλλα λογικα 4-6 οπως τα ακριβοτερα asus και acer),αλλα δεν εχουν ολοι τα monitor μονο για online παιχνιδια .

To g-sync προσθετει input lag, δεν ξερω κανεναν pro που να το χρησιμοποιει στο csgo..

Ναι βεβαια δεν αγοραζουν μονο οι pro 144hz gaming monitors αυτο εννοω :P

• Απαντ. 9,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η competitive scene δεν την ενδιαφερει το ips panel και το g-sync θελουν 144hz και οσο το δυνατον μικροτερο input lag (1ms), ο λογος που δεν βγαινουν IPS ειναι μαλλον το κοστος και το κοινο που απευθύνονται. Φυσικα οποιος παιζει τα παντα καλυτερη αγορα ειναι ενα τουμπανο monitor 1440p με g-sync και απο ολα, αλλα για τον comp player ειναι ψιλοαδιαφορο atm αυτο λεω.

Alex εγω αν τη γυρισω σε 120hz δεν βλεπω διαφορα να σου πω την αληθεια, απο 60 σε 120 ειναι τεραστια ομως.. :P

• Like 1
Δημοσ.

Πείτε μου ότι έχει διαφορά και στα 120 με τα 144 τώρα.. Δεν μου φαίνεται απίθανο 60 με 120 είναι χαοτική διαφορά.

Ναι προφανως και υπαρχει διαφορα αν και εγω προσωπικα πιστευω οτι μεγαλυτερη διαφορα υπαρχει απο 60-120hz παρα απο 120-144hz. Για παραπανω hz δεν γνωριζω αφου το προηγουμενο μου monitor μεχρι τοσο υποστηριζε. Εχουν βγει καινουργια monitor πανω απο 144hz

http://www.144hzmonitors.com/best-gaming-monitor/ 

ενα φιλο που αγορασε προσφατα 27αρι g-sync/144hz monitor κατοπιν συστασεως μου, και ακομη νομιζει οτι εδωσε τζαμπα λεφτα γιατι δεν βλεπει την παραμικρη διαφορα στο πως φαινονται τα παιχνιδια απο ενα 15αρι monitor που ειχε απο το 2000.

Προφανως και μιλαω για γενικες περιπτωσεις οπως η παραπανω και οχι μονο.

Δημοσ.

To g-sync προσθετει input lag, δεν ξερω κανεναν pro που να το χρησιμοποιει στο csgo..

το input lag που προσθετει το gsync ειναι απειροελαχιστο σε σχεση με το vsync οff. αρκει να ρυθμιστει σωστα το maximum frame rate του παιχνιδιου. στην πραγματικοτητα, το προβλημα το δημιουργει το vsync το οποιο ακομη και αν ειναι off, ενεργοποιειται αυτοματα οταν το frame rate ξεπερασει το refresh rate της οθονης.

https://www.blurbusters.com/gsync/preview2/

http://www.overclock.net/t/1605081/gsync-and-overwatch-killing-input-lag-solutions-and-questions-may-help-non-gsync-users-too

περα απο αυτο, ειναι και το θεμα της προσωπικης επιλογης. εγω δεν παιζω με τιποτα παιχνιδια με stuttering, γιαυτο και εχω το OW με το fast sync ενεργοποιημενο.

Δημοσ.

παμε full offtopic αλλα την 2233rz την χρησιμοποιουσα καθημερινα σχεδον 6 χρονια πριν την χαρισω σε φιλο ( δεν ηθελα να πεθανει στο δικο μου  σπιτι  :P )  και δεν ειχα κανενα παραπονο ουτε απο το lag ουτε απο τα χρωματα, (αντιθετως σε μια ASUS VG236H που πηρα αργοτερα ειναι πιο ζωντανα τα χρωματα λογω glossy αλλα εχω αρκετα εμφανες banding και λιγο crosshatching οποτε βλεπω  καπνο :/ )  εχω παιξει σε 144αρι φιλου  (benq XL2411T ) αλλα δεν καταλαβα τρελη διαφορα, νομιζω το επομενο βημα αν εχεις ηδη  120hz ειναι να πας στα 240. 

αμα θες να αλλαξεις την  sammy λογω παλαιοτητας  κοιτα να εχει η επομενη true 8bit panel, μην δωσεις ενα σωρο λεφτα απλα για να εχεις  24hz παραπανω 

οσο για τον Kilik εγω προσωπικα οτι βλεπω λεω, εχει 67 ωρες στην sombra  και ενω ειναι ο πιο agile χαρακτηρας μετα την tracer την παιζει στο  βιντεο οπως ναναι (για να το πω  κοσμια :P

• Like 1
Δημοσ.

χθες τσατίστηκα σε ένα παιχνίδι και κάθισα και έγραψα ένα αναλυτικό guide για να ξεπεράσουν οι παίχτες το bronze και silver ranks. Σε spoiler γιατί είναι μεγάλο

Contest 

• Like 2
Δημοσ.

Παντως με βαση το τελευταιο που εγραψες κατι που μου προκαλει εντυπωση ειναι πως και δεν βγαινουν 144hz με ips panel.

εχει βγαλει η Asus Rog Swift, την ιδια οθονη με IPS και TN πανελ. ο φιλος μου πηρε με το IPS η οποια εχει input lag 4ms, ενω η TN εχει 1ms.  φανταζομαι καποιος που θελει να παιξει πιο σοβαρα στο ονλινε, θα στραφει στην TN.
Δημοσ.

27αρι g-sync/144hz monitor κατοπιν συστασεως μου, και ακομη νομιζει οτι εδωσε τζαμπα λεφτα γιατι δεν βλεπει την παραμικρη διαφορα στο πως φαινονται τα παιχνιδια απο ενα 15αρι monitor που ειχε απο το 2000.

Κατσε ρε συ πηρε φιλος σου αυτην εδω

https://www.skroutz.gr/s/7770825/Asus-PG279Q.html

Και δεν βλεπει διαφορα απο ενα 15ρι monitor που εχει? Πως γινεται αυτο?:P

Δημοσ.

Ναι οπως ειπα αν θες 1ms ξεχνας ips και g-sync κτλπ, αν δεν θελεις αγοραζεις τουμπανα 1440p g-sync monitors ειναι απλο.. Για 240hz νομιζω ειναι νωρις, ας βγαλουν σχεδον ολες οι εταιρειες πρωτα και βλεπουμε, επισης μην μπερδευτειτε μια μια ψευτο-240hz eizo που κυκλοφορει εδω και καποια χρονια μιλαμε για true 240hz και εκει προετοιμαστειτε για ολα low και beast pc.. 

Δημοσ.

παμε full offtopic αλλα την 2233rz την χρησιμοποιουσα καθημερινα σχεδον 6 χρονια πριν την χαρισω σε φιλο ( δεν ηθελα να πεθανει στο δικο μου  σπιτι   :P )  και δεν ειχα κανενα παραπονο ουτε απο το lag ουτε απο τα χρωματα, (αντιθετως σε μια ASUS VG236H που πηρα αργοτερα ειναι πιο ζωντανα τα χρωματα λογω glossy αλλα εχω αρκετα εμφανες banding και λιγο crosshatching οποτε βλεπω  καπνο :/ )  εχω παιξει σε 144αρι φιλου  (benq XL2411T ) αλλα δεν καταλαβα τρελη διαφορα, νομιζω το επομενο βημα αν εχεις ηδη  120hz ειναι να πας στα 240. 

αμα θες να αλλαξεις την  sammy λογω παλαιοτητας  κοιτα να εχει η επομενη true 8bit panel, μην δωσεις ενα σωρο λεφτα απλα για να εχεις  24hz παραπανω 

οσο για τον Kilik εγω προσωπικα οτι βλεπω λεω, εχει 67 ωρες στην sombra  και ενω ειναι ο πιο agile χαρακτηρας μετα την tracer την παιζει στο  βιντεο οπως ναναι (για να το πω  κοσμια  :P ) 

είπα να την αλλάξω για να μην παίζω σε 22 μωρέ αλλά δεν με ενοχλεί τόσο την ώρα του gaming

Έχω μια 27ρα 120 στο γραφείο θα την πάρω να δοκιμάσω το sk

Τώρα γιατί νομίζετε ότι το 1 με τα 3 ms έχουν κάποια διαφορά αφου παίζουμε με 40-80 ms ping ?

Δημοσ.

οσο για τον Kilik εγω προσωπικα οτι βλεπω λεω, εχει 67 ωρες στην sombra  και ενω ειναι ο πιο agile χαρακτηρας μετα την tracer την παιζει στο  βιντεο οπως ναναι (για να το πω  κοσμια  :P ) 

γιατι την παιζω οπως ναναι; εγω ειδα προχτες το βιντεο που ανεβασε στο YT, ενας  με μεγαλυτερη εμπειρια απο εμενα, και εδειχνε πως πρεπει να παιζεται και πως να χρησιμοποιησουμε το negative space (sic) της. και ο τυπος στον ιδιο χαρτη κρυβοταν στα ιδια σημεια, χακαρε τα ιδια medkits και εκανε επιθεση μπρος-πισω οπως εγω. τι στο διαολο. ουτε αυτος δεν ξερει να την παιζει; την Sombra. ας ερθει τοτε ο Papa Jeff και να μας εξηγησει πως να την  παιξουμε, αφου τοσο καιρο επιμενει οτι δεν εχουμε μαθει ακομη να την παιζουμε σωστα. την Sombra.

Κατσε ρε συ πηρε φιλος σου αυτην εδω

https://www.skroutz.gr/s/7770825/Asus-PG279Q.html

Και δεν βλεπει διαφορα απο ενα 15ρι monitor που εχει? Πως γινεται αυτο? :P

ναι αυτην πηρε.

τωρα θυμηθηκα. 15αρη σε alienware laptop ειχε πριν. το οποιο ηταν 3D 120hz. τα παιχνιδια τα επαιζε παντα με 3D glasses, αλλα δεν νομιζω να δειχνανε το ιδιο smooth οπως στο 2D 144hz. αλλα περα απο αυτο, ακομη και για το δικο μου 60αρη μονιτορ, επιμενει οτι δεν υπαρχει διαφορα με το δικο του 144hz. εχει πεισθει οτι ολο το θεμα με τα input lag/frame rate/gsync ειναι marketing των monitor manufacturers για να πουλανε οθονες στους παικτες-κοροιδα. δεν κανω πλακα.

Τώρα γιατί νομίζετε ότι το 1 με τα 3 ms έχουν κάποια διαφορά αφου παίζουμε με 40-80 ms ping ?

και ομως, εχω διαβασει σε φορα ατομα που πηγαν και αλλαξανε καινουργια οθονη απο 4ms σε 1ms (ενω η παλιοτερη οθονη τους ηταν στα 1ms) γιατι δεν τους αρεσε το ποσο αργα γινοταν πλεον η ανανεωση της εικονας στην οθονη.

Δημοσ.

Οχι εχει δικιο ο sof αλλο response time 1-4ms και αλλο το input lag, γενικα σε ενα συστημα το περισσοτερο input lag απο την οθονη το εχεις, οι γρηγοροτερες νομιζω ειναι average ~10ms οπως ειδα μετα βαλε cpu processes, mouse click latency κτλπ και μαζευεται σαν συνολο, αυτο παιζει αναλογα με το συστημα σου.

Το inpul lag εχει να κανει με την κινηση του mouse/click(input??) απο εσενα και πως το αντιλαμβανεσαι εσυ αυτο, το ping ειναι το delay που εχεις εσυ με τον server, συνηθως υπαρχει lag compensation/prediction w/e για να ειναι δικαιο. Ουτε ξερεις πως ειναι coded αυτο ουτε μπορεις να κανεις πολλα για να εχεις λιγοτερο. 2 διαφορετικα πραγματα οποτε δεν θα πρεπει να σε απασχολει το ping οταν μιλαμε για input lag..

https://displaylag.com/benq-xl2430t-review-144hz-gaming-monitor/

• Like 2
Δημοσ.

μπρρρρρττ !!! αλλο response time 4ms αλλο input lag 4ms   :P

σωστα, αλλα συνηθως κανενας κατασκευαστης δεν αναφερει το input lag της οθονης, μονο το response time. κατα γενικο κανονα, οι καλες οθονες εχουν γυρω στο 10ms input lag. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...