Προς το περιεχόμενο

Overwatch Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχισα κι εγω το OW μαζι με εναν φιλο οταν αρχησε το event year of the rooster.Εγω εχω πολυ καλη σχεση με fps , ο φιλος μου κι fps κι moba , προλαβα να παιξω competitive καμια βδομαδα solo .Αρχισα με 1800 εφτασα μεχρι 2050 κι τελιωσα με 1950 sr .Eντομεταξυ ο φιλος μου αρχισε νομιζω με 2200 κι πηγε platinum μεσα σε μια μερα .Το point μου , οτι πρεπει να υπαρχει καποιο ειδος "ταλεντου"

αφου αρχισαμε μαζι , αφιερώσαμε τον ιδιο περιπου χρονο κι ομως εγω αρχισα κι εμεινα στασιμος σε χαμηλα ρανκς ,ενω αυτος αν κι solo εκανε μεγαλο winstreak κι ανεβηκε  σχετικα γρηγορα

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα που δίνεις ο χρόνος είναι πολύ λίγος για οποιοδήποτε συμπέρασμα. Στα πρώτα 30-40 games o ίδιος παίχτης (σε team based game) μπορεί να καταλήξει silver η diamond. Θέλεi πολύ μεγαλύτερο αριθμό παιχνιδιών για να βγει κάποιο συμπέρασμα. 

Επίσης δεν λέω κάπου ότι δεν υπάρχει κάποιο είδος ταλέντου φυσικά υπάρχει, απλά το effect του είναι πολύ μικρότερο από όσο νομίζουμε καθώς μιλάμε συνέχεια για skillz.

Δημοσ.

Αρχισα κι εγω το OW μαζι με εναν φιλο οταν αρχησε το event year of the rooster.Εγω εχω πολυ καλη σχεση με fps , ο φιλος μου κι fps κι moba , προλαβα να παιξω competitive καμια βδομαδα solo .Αρχισα με 1800 εφτασα μεχρι 2050 κι τελιωσα με 1950 sr .Eντομεταξυ ο φιλος μου αρχισε νομιζω με 2200 κι πηγε platinum μεσα σε μια μερα .Το point μου , οτι πρεπει να υπαρχει καποιο ειδος "ταλεντου"

αφου αρχισαμε μαζι , αφιερώσαμε τον ιδιο περιπου χρονο κι ομως εγω αρχισα κι εμεινα στασιμος σε χαμηλα ρανκς ,ενω αυτος αν κι solo εκανε μεγαλο winstreak κι ανεβηκε  σχετικα γρηγορα

Αρχιζω και πιστευω οτι η προϋπηρεσία σε moba ειναι πιο δυνατο χαρτι για το ow παρα σε fps οπως cs ας πουμε. Εγω για παραδειγμα μπορω να παιξω μονο hitscan dps με αποτέλεσμα αν δεν ειναι διαθεσιμοι η η αντιπαλη ομαδα τους κανει καλα counter να μην μπορω να κανω τιποτα. Οχι οτι εχω προσπαθησει να μαθω και αλλους chars βεβαια γιατι βρισκω το gameplay τους βαρετο.

Για να μην τσακώνεστε άδικα (κλείνει το video πηγαίνοντας για overwatch ο παρουσιαστής):

Πάντως, μόνο δικαιολογίες βλέπω. Το ότι μέχρι εκεί είναι το skill μας, δεν το συζητάμε καν;  :P

Ο TaZ και ο Neo απο VP ειναι 30 και μολις σηκωσαν το dreamhack σε ενα απο τα πιο απαιτητικα σε mechanical skill fps. Η ηλικια ειναι απλα ειναι ενα mental block και τιποτα παραπανω, αν εχεις "natural aptitude" για παιχνιδια θα εισαι καλός. Εγω το επαθα στα 25 μου, με επιασε μια κριση οτι μεγαλωσα για games κτλπ με αποτελεσμα να παιζω πολυ χειρότερα, το ξεπερασα και στα 30 νομιζω παιζω το καλυτερο multiplayer που εχω παιξει ποτε και ας μην εχω τοσο ελευθερο χρονο πλεον.

Ολα στο μυαλο ειναι.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο περι ηλικιων στα video games ειναι μονο κακες νοοτροπιες/στερεοτυπα(κυριως απο γονεις) που εχουν δημιουργηθει στην Ελλαδα κυριως.

Δηλαδη μετα τα 24-25(που καποιος τελειωνει σχολη/στρατο κλπ)αν καθεται και ασχολειται καποιος (απο πλευρας)με παιχνιδια ειναι κοινωνικα αποκλεισμενος/αεργος/κατεστραμμενος κλπ Με λιγα λογια επικρατει η αντιληψη του''πολυ μεγαλος για να παιζει με παιχνιδια''οχι λογω skill αλλα λογω υποχρεωσεων(οτι δηλαδη δεν μπορει να τα συνδιασει ολα μαζι αν μπορει/θελει.

Δημοσ.

Καταρχάς, το video το έβαλα πιο πολύ λόγω σχετικότητας με το αντικείμενο, παρά ως συγκεκριμένη απάντηση. Εξάλλου, και στο video η κατάληξη είναι ότι γύρω στα 24 το mechanical skill είναι στο ζενίθ του και μετά υπάρχει decline, ωστόσο στο νοητικό επίπεδο (αντίληψη, ταχύτητα λήψης αποφάσεων κλπ) δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ηλικιών. Άρα, για ένα παιχνίδι σαν το overwatch, όπου το game sense, το attitude και η λήψη αποφάσεων μετράνε πολύ, η ηλικία μάλλον δεν παίζει τόσο ρόλο.

Ας αφήσουμε όμως το video. Πείτε ότι ήταν ανεξάρτητο post.

Εμένα όλη μου η ένσταση είναι στο παρακάτω quote:

Εγω νομιζω και gm πας αν θες απλα φαντάζομαι ο χρόνος σου λείπει, οπως στους περισσοτερους απο εμας που δεν ειμαστε 18-20.. :P

Έχοντας επενδύσει πάρα πολύ χρόνο στο overwatch από τότε που βγήκε, και έχοντας διαρκή βελτίωση στο gameplay μου, βλέπω ότι τελικά μένω στάσιμος στην περιοχή του high gold. Έχω δοκιμάσει ό,τι υπάρχει στο βιβλίο, ό,τι έχουν προτείνει όλοι οι top youtubers (και μιλάω για θέματα attitude/game sense/στρατηγικής κλπ) κι έχω δει πολλά pro matches και pro streamers, αλλά δεν μπορώ να ξεκολλήσω από high gold.

Δεν μπορώ λοιπόν να συμφωνήσω ότι το μόνο που λείπει για να φτάσει κάποιος grandmaster είναι ο χρόνος. Έχω δώσει άπειρο χρόνο στο παιχνίδι. Χρειάζεται κι ένα συγκεκριμένο skillset, το οποίο προφανώς και δε διαθέτω.

Θεωρώ ότι οι Bronze παίκτες καλώς είναι Bronze. Έχω κάνει spectate κάποιους (μερικούς επανειλλημένα, οπότε δεν ήταν απλώς ένα κακό round) και σε κάθε περίπτωση τους άξιζε πέρα για πέρα το SR που είχαν. Με την ίδια λογική λοιπόν, θεωρώ ότι κι εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο από Gold ή low Platinum, γιατί πολύ απλά δεν έχω το skill.

Η κατάταξη ενός gamer σε percentile πιστεύω έχει πολύ μικρό variations ανά τύπο παιχνιδιού (...)

Κάποιος πχ που είναι top 1% στο starcraft θα φτάσει και top 1% στο overwatch ακόμα και αν δεν έχει παίξει ποτέ FPS εφόσον το βάλει στόχο η το επιδιώξει, γιατί έχει το απαιτούμενο attitude.

Το skill όπως το χρησιμοποιεί ο κόσμος, δηλαδή σαν κάτι βιολογικό που "η το έχεις η δεν το έχεις" κάνει apply μόνο για να ξεχωρίσει τους pro με τους non pro, σε όλα τα άλλα φταίει το attitude, οπότε το να μιλάμε για τέτιου είδους skill σε επίπεδα κάτω του gandmaster δεν χρειάζεται. Αν με skill εννοείς το attitude, οκ

Διαφωνώ εντελώς...κι εξηγώ γιατί:

Πριν από χρόνια, ήμουν στο top 1% παγκοσμίως στους εξομοιωτές οδήγησης (και ακόμα πιο πάνω βασικά, απλώς δεν ξέρω ακριβές ποσοστό. Σε απόλυτα νούμερα, ήμουν στο top 200 στην παγκόσμια κατάταξη).

Οπότε, ξέρω από αφοσίωση, πειθαρχία, στόχο, attitude και ό,τι άλλο θες στο θέμα του gaming. Το overwatch το έπαιζα σχεδόν το ίδιο φανατικά μέχρι τα μέσα αυτής της σεζόν, αλλά δεν είμαι καν στο 50% :P

Θα συμφωνούσα στο ότι το variation του skill διαφέρει λίγο ανά τύπο παιχνιδιού, αλλά έδωσες ως παράδειγμα το Starcraft, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το Overwatch. Γι' αυτό έφερα ως αντιπαράδειγμα τους εξομοιωτές οδήγησης.

Δε μου λείπει το attitude, μου λείπει το skill   :)

Αρχιζω και πιστευω οτι η προϋπηρεσία σε moba ειναι πιο δυνατο χαρτι για το ow παρα σε fps οπως cs ας πουμε. 

Αν δεν κάνω λάθος, η συντριπτική πλειονότητα των Overwatch pros είναι τέως CS players. Όχι moba. Όσες συνεντεύξεις έχει τύχει να δω, όλοι έλεγαν ότι έπαιζαν CS ή TF2 πριν το Overwatch.

Δημοσ.

Πριν από χρόνια, ήμουν στο top 1% παγκοσμίως στους εξομοιωτές οδήγησης (και ακόμα πιο πάνω βασικά, απλώς δεν ξέρω ακριβές ποσοστό. Σε απόλυτα νούμερα, ήμουν στο top 200 στην παγκόσμια κατάταξη).

lfs, rfactor?

Δημοσ.

lfs, rfactor?

GPL. Επίσης ήμουν beta tester στη Simbin (GTR, GTL) και γενικώς ήμουν πολύ χωμένος στη sim racing κοινότητα, αλλά αν θες λεπτομέρειες, τα λέμε σε pm. Απάντησα απλώς για να μην πουν ότι απέφυγα την ερώτηση :P

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, η συντριπτική πλειονότητα των Overwatch pros είναι τέως CS players. Όχι moba. Όσες συνεντεύξεις έχει τύχει να δω, όλοι έλεγαν ότι έπαιζαν CS ή TF2 πριν το Overwatch.

Μπα, επειδη το παρακολουθω το cs scene, 2 ηταν πρωην pros ο azk απο tl και o steel στην splyce, οι οποίοι πηγαν ow γιατι ειναι banned for life απο το cs, ο δευτερος μαλιστα suckare και σαν dps στην splyce που στην splyce.. :P Δεν εχει καμια σχεση το ενα παιχνιδι με το αλλο πιστεψε με, το οτι εχουν παιξει κάποιοι και το λενε δεν σημαινει οτι ηταν pros και καλοι στο game. 

TF2 ειναι πολυ πιο κοντα.

Οσο για τα αλλα που λες δεν θεωρω οτι κανενος το skill ceiling ειναι high gold, ισως δεν εχεις βρει ακομα το ρολο και το playstyle που σου ταιριαζει.

• Like 1
Δημοσ.

και απο την αλλη, υπαρχουν παικτες που εχουν κολησει στο bronze λογω Elo Hell. υπαρχει και αυτη η περιπτωση.

Όχι, αυτό είπα. Ότι κατά την άποψή μου, καθένας έχει το SR που του αξίζει. Δεν έχω δει ποτέ Bronze παίκτη που να του άξιζε κάτι παραπάνω. Και δέχομαι την ίδια κριτική και για μένα, ότι δε μου αξίζει κάτι παραπάνω από Gold.

Οσο για τα αλλα που λες δεν θεωρω οτι κανενος το skill ceiling ειναι high gold, ισως δεν εχεις βρει ακομα το ρολο και το playstyle που σου ταιριαζει.

Γιατί όχι; Κάποιοι δεν πρέπει να είναι Gold; Όλοι μόνο Bronze ή Grandmasters θα είναι; :)

Δημοσ.

το οτι κάποιος ειναι gold και παραμένει gold δεν σημαίνει οτι δεν εξελίσετε. Οσο περνάει ο καιρός όλοι γίνονται καλυτεροι οπότε δεν ειναι απαραίτητο οτι επειδη εσυ προσωπικά πιστευεις οτι βελτιώνεσαι πρεπει να ανεβεις. 

Δημοσ.

Ναι καποιοι θα ειναι αλλα οχι αυτοι που εχουν επενδύσει χρονο και θελουν να βελτιωθουν, εγω ας πουμε gold ειμαι και δεν εχω δει ουτε ενα video παιζω μονο 2-3 χαρακτηρες και δεν παιρνω χαμπαρι απο το objective τρεχω στο map και παιζω το game σαν DM (τωρα rip αυτο που ειπα για placement με ατομα απο εδω μαλλον.. :P) μου αξιζει να ειμαι gold αν και νομιζω με λιγο tryhard παω plat.. :P

Μπορει εσυ που εισαι gold τωρα να βελτιωθεις και αλλο να αλλαξεις μερικα πραγματα στο game σου και να εισαι high plat next season απιθανο το θεωρεις??

Δημοσ.

Η κατάταξη ενός gamer σε percentile πιστεύω έχει πολύ μικρό variations ανά τύπο παιχνιδιού για τον κάθε συγκεκριμένο παίχτη. Δεν έχει να κάνει με το game αλλά έχει κυρίως να κάνει με το attitude του παίχτη (adaptation, persistence, willingness, mentality) και τις ώρες που κάνει ο παίχτης invest. Για μένα πχ ξέρω ότι ήμουν gladiator στο wow, είχα 4300pp στο street fighter 4, legend στο hearthstone κτλ.. Αυτό μου λέει ότι γενικά είμαι σίγουρα στο top 5-10% με ότι game ασχολούμαι όταν το επιδιώκω όπως μου λέει και ότι ΔΕΝ είμαι ούτε θα είμαι ποτέ στο τοπ 0.1% η pro gamer. 

Κάποιος πχ που είναι top 1% στο starcraft θα φτάσει και top 1% στο overwatch ακόμα και αν δεν έχει παίξει ποτέ FPS εφόσον το βάλει στόχο η το επιδιώξει, γιατί έχει το απαιτούμενο attitude. 

Η συσχέτιση που κάνεις είναι αυθαίρετη για τον ίδιο λόγο που ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να το γυρίσει σε επαγγελματίας τεννίστας.

Το skill όπως το χρησιμοποιεί ο κόσμος, δηλαδή σαν κάτι βιολογικό που "η το έχεις η δεν το έχεις" κάνει apply μόνο για να ξεχωρίσει τους pro με τους non pro, σε όλα τα άλλα φταίει το attitude, οπότε το να μιλάμε για τέτιου είδους skill σε επίπεδα κάτω του gandmaster δεν χρειάζεται. Αν με skill εννοείς το attitude, οκ

Το 'skill' δεν είναι μόνο αυτή η διαφοροποίηση, skill είναι η διαφοροποίηση μεταξύ του ενός εφτάχρονου που θα του δόσεις μια ρακέτα και θα σου επιστρέψει μπαλιές και του άλλου που θα του το εξηγείς με τις ώρες. Διαφορά σε skill σε δυο διαφορετικά αντικείμενα άλλα για το ίδιο άτομο είναι οτι όταν έπαιζα μπασκετ στο γυμνάσιο σε ομάδα έκανα τον παγκιτη κυρίως ενώ όταν ξεκίνησα πόλο πρώτη λυκείου σε ενάμιση κοντά χρόνο είχα την δυνατότητα να ανέβω στο αντρικό της ομάδας (μου το φάγανε οι πανελλήνιες αυτό) σε αντίστοιχου επιπέδου ομάδες στο κάθε άθλημα.

Νομίζω είναι πολύ σπάνιο για κάποιον να του λείπει το βιολογικό skill τόσο που να έχει σημασία σε επίπεδο συζήτησης σε forum. Bάση standard deviation το 69% των παιχτών έχουν πολύ συγκρίσιμο average skill, το 28% (14/14) είναι μια σκάλα καλύτεροι η μιά σκαλα χειρότεροι, το 4% (2/2) μιλάμε για skill επίπεδο grandmaster η τραγικούς τύπους που δεν μπορούν να πιάσει ποντίκι και το 0.2% (0.1/0.1) για skill που θα κάνει διαφορά σε επίπεδο pro gaming η για κάποιον που δεν μπορεί να ανοίξει καν το pc. 

Αυτό που δεν υπολογίζεις ουσιαστικά είναι ότι το skill δεν ξεκινάς να το "χρησιμοποιείς" αφού και αν φτάσεις στο πικ του πόσο μπορείς να βελτιωθείς τεχνικά δίνοντας ώρες στο χ παιχνίδι βλέποντας πράγματα σε σχέση με αυτό και διαβάζοντας πχ. αλλά το σκιλλ είναι η διαφορά που θα έχεις μεταξύ δυο ατόμων που τους δόθηκαν τα ίδια εφόδια και κατέβαλαν αντίστοιχη προσπάθεια  αλλά ο ένας έχει αρκετά καλύτερα αποτελέσματα. 

Με βάση αυτή την κατανομή το 85% των παιχτών τουλάχιστον έχουν τα βιολογικά εφόδια που απαιτούνται για να βρίσκονται μεταξύ bronze και diamond / master ανάλογα με το attitude που έχουνε υποθέτοντας ότι το grandmaster έχει το 2% βιολογικό skill ως minimum requirement

με βάση την κανονική κατανομή το 85% έχει τουλάχιστον τα βιολογικά εφόδια να είναι bronze και το πολύ τα βιολογικά εφόδια να είναι diamond γιατί μπορεί να είναι και οι 2 στο κεντρικό κομμάτι της καμπάνας αλλά ο ένας είναι στο 85% που απλός δεν είναι στον πάτο του bronze ενώ ο άλλος είναι πάνω από το "τοπ"  20% του συνόλου των παικτών

Δημοσ.

και απο την αλλη, υπαρχουν παικτες που εχουν κολησει στο bronze λογω Elo Hell. υπαρχει και αυτη η περιπτωση.

Ή,ειναι σε αρνηση να δεχτουν οτι δεν μπορούν παραπάνω.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...