Προς το περιεχόμενο

Overwatch Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχει νόημα να λες ότι τα tanks έχουν πολυ dps. Πολύ dps σε σύγκριση με τι? Το πρόβλημα δεν είναι το damage τους. Ο Roadhog είναι ίδιος από τότε που βγήκε το παιχνίδι. Τώρα έγινε OP? Ή μήπως φταίει η Anna που κάθεται από πίσω του και τον "γεμίζει" συνέχεια και αν δει ότι πάει να φάει πολύ ζημιά του πετάει και μια grenade και κάνει heal με το δικό του όλο το health σε 1 δευτερόλεπτο.

Είναι nerf του Roadhog όχι για τις διορθώσεις στο που θα πηγαινεί. Αλλά για το δεύτερο έλεγχο που θα έχει για LOS όταν είναι έτοιμος να τραβήξει. Αυτό σημαίνει ξέχνα tracer, ξέχνα mcree ξέχνα genji, ξέχνα ότιδήποτε έχει dash η μπορεί να κουνηθεί γρήγορα. Που σημαίνει πρακτικά, ξέχνα οποιοδήποτε dps πράγμα που τον κάνει παντελώς άχρηστο γιατί είναι φτιαγμένος για να κάνει counter ακριβώς αυτά τα dps.

• Απαντ. 9,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Ναι με 600hp, matrix, δεν πεθαινει απλα χανει το mech τη νοιάζει παρα πολύ.. :P

Zarya (με ανεβασμένο energy, αλλά δεν θέλει κοντά στο φουλ) / Roadhog (let's hook the giant mech) / Reinhardt (charge and smash) / Symmetra (με λίγο ανεβασμένο το beam) / Soldier 76 - McCree που χοροπηδάνε συνέχεια αν δεν τους προλάβει, μπορούν να την κάνουν καλά.

Επίσης είναι τεράστιος χρωματιστός στόχος με το πιο μεγάλο head hitbox αν δεν κάνω λάθος. Και όταν βγει από το mech, δεν έχει ούτε mobility skills ούτε τρελό dps (αλλά έχει εύστοχο και long range pistol).

Δημοσ.

Σε συγκριση με τα actual dps classes..

Ναι τα ξεχνας αυτα αν πατας mindless shift γενικα προς την κατεύθυνση τους, τωρα θα πρεπει να περιμενεις το timing και να σημαδέψεις και ελαχιστα, δεν γινεται αχρηστος ο roadhog με αυτο.

Δημοσ.

Δηλαδή μου υποστηρίζεις σοβαρά ότι τα tanks κάνουν περισσότερο dps από τα dps classes?

Δεν είναι θέμα mindless shift. Είναι θέμα ότι από τη στιγμή που έκανα grab κάποιον με το hook γιατι να έχει chance να ξεφύγει? Αν είναι έτσι όταν τρως headshot να σου δίνει 1 δευτερόλεπτο chance να κάνει dash και να το αποφύγεις. Ούτε νόημα βγάζει ούτε δίκαιο είναι ούτε ευχάριστο. Αν ποιάνουν κάποιον τα hook τόσο εύκολα ας προσέχει περισσότερο με τη δικιά σου λογική. Και εμένα με Roadhog με ποιάνουν αντίπαλοι Roadhogs ή και όταν παίζω άλλους χαρακτήρες. Δεν κάθομαι να λέω το κλασσικό "BULLSHIT", απλά δέχομαι ότι δεν στεκόμουν εκεί που έπρεπε και προχωράω.

Επίσης δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομιζεις αυτό το dash στο οποίο αναφέρομαι σε ένα παιχνίδι με πάρα πολύ  κομμάτια terrain που μπορούν αν σε μπλοκάρου, όπως και μια μεγάλη ασπιδούλα που κόβει LOS.

Τέλος, δεν μου απαντάς γιατι δεν θεωρούταν OP ο Roadhog και το tank meta γενικά πριν μπει δυναμικά στο meta η Αννα. Είμαστε λίγο στη φάση τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.

Δημοσ.

Zarya (με ανεβασμένο energy, αλλά δεν θέλει κοντά στο φουλ)

Τι εννοείς οχι κοντα στο φουλ?

η ζαρυα δεν την σκοτωνει πλεον την dva1v1 απλα την βγάζει απο το μεκ αν ειναι τυχερη. 

Η ανα ειναι ενα χιλ που κάνει τη δουλεια του. Γιατι τέτοια τρέλλα? Ο λούσιο με ενα απλο πατημα κουμπιου συνηθως της παιρνει το gold heal. Αν νερφαρουν την ανα παλι τα ιδια θα βλεπουμε. Τα τανκ εχουν πολύ dps σε σχέση με τους dps. δεν το λεω εγω, ολοι το λένε.

• Moderators
Δημοσ.

Τι εννοείς οχι κοντα στο φουλ?

η ζαρυα δεν την σκοτωνει πλεον την dva1v1 απλα την βγάζει απο το μεκ αν ειναι τυχερη. 

Η ανα ειναι ενα χιλ που κάνει τη δουλεια του. Γιατι τέτοια τρέλλα? Ο λούσιο με ενα απλο πατημα κουμπιου συνηθως της παιρνει το gold heal. Αν νερφαρουν την ανα παλι τα ιδια θα βλεπουμε. Τα τανκ εχουν πολύ dps σε σχέση με τους dps. δεν το λεω εγω, ολοι το λένε.

A, πάμε για 1 οn 1 πάντα; Ok, θα δυσκολευτεί η Zarya, αλλά αν κάτσει σε 1 οn 1 και δεν έχει energy ή η Zarya κάνει κάτι τραγικά λάθος ή η ομάδα της.

Η Ana έχει τρελό burst heal. Δεν κοιτάμε το total healing αλλά το ότι nade + healing μπορεί να κρατήσει ζωντανό πολύ κόσμο ενώ δεν θα τους προλάβαινε ούτε η Mercy.

Δημοσ.

A, πάμε για 1 οn 1 πάντα; Ok, θα δυσκολευτεί η Zarya, αλλά αν κάτσει σε 1 οn 1 και δεν έχει energy ή η Zarya κάνει κάτι τραγικά λάθος ή η ομάδα της.

Η Ana έχει τρελό burst heal. Δεν κοιτάμε το total healing αλλά το ότι nade + healing μπορεί να κρατήσει ζωντανό πολύ κόσμο ενώ δεν θα τους προλάβαινε ούτε η Mercy.

και με 40-50 παλι δεν την σκοτωνεις γιατι θα σε πεθανει στο hshot. Βέβαια δεν εχει και σημασια γιατι απλα θα πεταξει μακρυα ενω τη ζαρυα θα την τελειωσει ενας τυχαιος που περασε απο διπλα.

Εγω βρίσκω την ανα εναν πολύ ισορροπημένο χαρακτηρα. Σε ψηλο λεβελ καταλαβαινω οτι μπορει να ειναι μαστ πικ αλλα χαμηλα για κανενα λογο. ειναι τοσο δυσκολο να κανεις αρκετο χιλ που καλυτερα να παιξεις μερσυ.

Δημοσ.

Δηλαδή μου υποστηρίζεις σοβαρά ότι τα tanks κάνουν περισσότερο dps από τα dps classes?

Δεν είναι θέμα mindless shift. Είναι θέμα ότι από τη στιγμή που έκανα grab κάποιον με το hook γιατι να έχει chance να ξεφύγει? Αν είναι έτσι όταν τρως headshot να σου δίνει 1 δευτερόλεπτο chance να κάνει dash και να το αποφύγεις. Ούτε νόημα βγάζει ούτε δίκαιο είναι ούτε ευχάριστο. Αν ποιάνουν κάποιον τα hook τόσο εύκολα ας προσέχει περισσότερο με τη δικιά σου λογική. Και εμένα με Roadhog με ποιάνουν αντίπαλοι Roadhogs ή και όταν παίζω άλλους χαρακτήρες. Δεν κάθομαι να λέω το κλασσικό "BULLSHIT", απλά δέχομαι ότι δεν στεκόμουν εκεί που έπρεπε και προχωράω.

Επίσης δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομιζεις αυτό το dash στο οποίο αναφέρομαι σε ένα παιχνίδι με πάρα πολύ  κομμάτια terrain που μπορούν αν σε μπλοκάρου, όπως και μια μεγάλη ασπιδούλα που κόβει LOS.

Τέλος, δεν μου απαντάς γιατι δεν θεωρούταν OP ο Roadhog και το tank meta γενικά πριν μπει δυναμικά στο meta η Αννα. Είμαστε λίγο στη φάση τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.

Τα tanks κανουν αρκετο dmg στο οποιο με buffs κτλπ γινονται πολυ καλα dps εχοντας ολα τα πλεονεκτηματα των tank και κανενα μειονεκτημα των dps. Εμενα δεν μου αρεσει αυτο το στυλ παιχνιδιου, θελω τα classes να ειναι ξεκάθαρα, το tank να ειναι tank με low dmg/harassment στοιχεια και αρκετο hp, αντιστοιχα το dps να ειναι μεν squishy αλλα με πολυ dmg, αυτο δεν συμβαινει παντα. Βλεπεις αρκετες φορες roadhog να κουβαλαει games απλα επειδη πιανει ολα τα dps απο παντου και τα κανει one shot, για εμενα δεν θα επρεπε να συμβαινει αυτο θα επρεπε να εχεις τουλαχιστον ενα chance να ξεφυγεις η να καλυφθείς οταν δεις οτι παει για hook.

To μεγαλυτερο θεμα που εχω εγω με τον roadhog ειναι οτι εχει σπασμενο hitbox στο hook και πολυ μικρο cd, σε πιανει μεσα απο πορτες, αφου εχεις παει σε cover κτλπ και αν αστοχησει δεν τρεχει τιποτα σε 5sec ξαναδοκιμαζει. Θελει ενα rebalance δεν ξερω αν θα τον κανουν αχρηστο εντελως με το update, η blizzard γενικα αυτο κανει παντως σε ολα τα games της, extreme nerf στην αρχη και βλεπει μετα πως θα παει.

Δεν σου ειπα οτι το tank meta δεν ειναι λογο ana, εξαλλου team synergy game ειναι, αλλα βοηθαει και το γεγονος οτι κανουν αρκετο dps για τη φυση του class τους, δεν νομιζω να διαφωνεις σε αυτο.

Δημοσ.

Ευτυχώς που τα τανκ δεν έχουν μόνο ρόλο να είναι shield των dps αλλά έχουν κάλο dps καθώς για μενα αυτό κάνει και κάλο το παιχνίδι.Δεν διαφωνώ ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να περιοριστεί το υπερβολικό tank pick rate στα υψηλά ranks αλλά όχι να φάνε mega nerf όλα τα τανκ. Επίσης συμφωνώ με ghost επειδή και εγώ έπαιζα d va και πριν το buff δεν μπορούσε να σταθεί στο ίδιο επίπεδο με τα άλλα tank.

Δημοσ.

Και κάπου ένα μήνα μετά που θα έχουν μειωθεί τρομερά οι παίχτες roadhog αλλά το meta θα είναι ακόμα tank, θα κλαίνε για την D.Va. Ρε μήπως φταίει η Anna για όλα?? Μπαααααααααα, let's nerf all the tanks.

γιατι να εχουν μειωθει; οι αλλαγες που θα ερθουν με το Hook 2.0, θα βελτιωσουν τον Roadhog, δεν θα τον νερφαρουν.

δεν έχει ούτε mobility skills 

η dva? χοροπηδαει σαν κουνελι με τρελο fire rate απο το πιστολακι της. προτιμω να βαραω dva μεσα στο mech της, παρα εκτος..

Δημοσ.

Καλα μη λεμε οτι θελουμε. Aμα χασεις 1v1 με Dva εχοντας 50 energy, τοτε εσυ φταις. 

Καταρχας με 50 energy εχει τοσο range το laser που την κρατας σε αποσταση ευκολα και δε σου κανει πολυ damage. 

Το Dm της ειναι αχρηστο ενω εσυ κανεις shield κανονικα. Kαι τη μινι dva την τρως με 2 nades με 50 energy

Δημοσ.

Τα tanks κανουν αρκετο dmg στο οποιο με buffs κτλπ γινονται πολυ καλα dps εχοντας ολα τα πλεονεκτηματα των tank και κανενα μειονεκτημα των dps. Εμενα δεν μου αρεσει αυτο το στυλ παιχνιδιου, θελω τα classes να ειναι ξεκάθαρα, το tank να ειναι tank με low dmg/harassment στοιχεια και αρκετο hp, αντιστοιχα το dps να ειναι μεν squishy αλλα με πολυ dmg, αυτο δεν συμβαινει παντα. Βλεπεις αρκετες φορες roadhog να κουβαλαει games απλα επειδη πιανει ολα τα dps απο παντου και τα κανει one shot, για εμενα δεν θα επρεπε να συμβαινει αυτο θα επρεπε να εχεις τουλαχιστον ενα chance να ξεφυγεις η να καλυφθείς οταν δεις οτι παει για hook.

To μεγαλυτερο θεμα που εχω εγω με τον roadhog ειναι οτι εχει σπασμενο hitbox στο hook και πολυ μικρο cd, σε πιανει μεσα απο πορτες, αφου εχεις παει σε cover κτλπ και αν αστοχησει δεν τρεχει τιποτα σε 5sec ξαναδοκιμαζει. Θελει ενα rebalance δεν ξερω αν θα τον κανουν αχρηστο εντελως με το update, η blizzard γενικα αυτο κανει παντως σε ολα τα games της, extreme nerf στην αρχη και βλεπει μετα πως θα παει.

Δεν σου ειπα οτι το tank meta δεν ειναι λογο ana, εξαλλου team synergy game ειναι, αλλα βοηθαει και το γεγονος οτι κανουν αρκετο dps για τη φυση του class τους, δεν νομιζω να διαφωνεις σε αυτο.

Έχω την εντύπωση ότι καταλήγουμε στο ότι έχουμε ριζικά διαφορετικές προτιμήσεις/οπτικές γωνίες. Προσωπικά αντιπαθώ οποιονδήποτε χαρακτήρα στο παιχνίδι δεν είναι καθαρά FPS χαρακτήρας. Γιαυτό και δεν μου αρέσει η ιδέα τα tanks να είναι παθητικοί ρόλοι που έχουν σκοπό να προστατεύουν τα dps. Από την πρώτη στιγμή αντιπάθησα χαρακτήρες όπως Mercy και Reinhardt γιαυτό ακριβώς το λόγο. Πιστεύω θα ήταν πολύ καλύτερο για το παιχνίδι αν τα heals ήταν κάτι τελείως optional και δευτερεύον στο παιχνίδι. Κάπως σαν το orb του Zenyatta ή το healing toy Roadhog. Και το protect να είναι σαν της Zarya και της D.Va και όχι απλά σηκώνω την ασπίδα και αράζω. Βασικά για να μην πολυλογώ θα ήθελα να είναι περισσότερο FPS και λιγότερο MOBA το game και με τις αλλαγές που βλέπω όλο και προς την αντίθετη το βλέπω να πηγαίνει.

Όσο για τα hitboxes του Roadhog δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο τα βλέπουμε όταν παίζουμε. Τα hitboxes ποτέ δεν μπορούνε να είναι τέλεια γιατί αλλιώς θα ήθελες pc 10000 ευρώ μόνο για να κάνει το hit detection. Πάντα είναι προσεγγίσεις και όσο βάζεις "περιεργες" abilities στο παιχνίδι τόσο θα έχεις κόσμο που θα φωνάζει για τα Hitboxes. Βάζοντας μετά και τον παράγοντα multiplayer που πρέπει κάθε φορά να αποφασίζεις ποιον θα "πιστέψεις" από άποψη client, αυτόν που πέταξε το hook ή αυτόν που το έφαγε, μπλέκει ακόμα περισσότερο το πράγμα. Η μόνη σίγουρη λύση είναι να μην εχεις τέτοιου είδους ability που το κάνει εμφανές στην killcam ότι κάπου παίζει συμβιβασμός. Γιατί αν απλά φας headshot άντε να καταλάβεις ότι και πάλι έγινε κάτι αντίστοιχο με αυτό του hook, αλλά στο hook κάνει μπαμ γιατί κάνει κάτι πολύ εμφανές (σε ακινητοποιεί και σε μετακινεί δλδ, πράγμα που πάντα είναι ενοχλητικό σε ένα multiplayer game γιατί κανείς δεν θέλει να χάνει τον έλεγχο του χαρακτήρα του).

Χμ δεν βρίσκω πως να κάνω edit και να βάλω quote, so... Killik. Στο post λένε ότι περιμένουν ότι θα πέσει η δύναμη του Roadhog με αυτές τις αλλαγές και εγώ όπως το διάβασα έιχα την ίδια εντύπωση. Ίσως και να μην γίνει. Προς στιγμήν απλά συζήτηση για τη συζήτηση μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα, υποθέτω.

Δημοσ.

το νεο hook του Roadhog θα δουλευει οπως το hacking της Sombra. σιγουρα θα το κανει λιγοτερο αποτελεσματικο, αλλα θα ειναι πιο δικαιο πλεον και θα παψει επιτελους η γκρινια.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι καταλήγουμε στο ότι έχουμε ριζικά διαφορετικές προτιμήσεις/οπτικές γωνίες. Προσωπικά αντιπαθώ οποιονδήποτε χαρακτήρα στο παιχνίδι δεν είναι καθαρά FPS χαρακτήρας. Γιαυτό και δεν μου αρέσει η ιδέα τα tanks να είναι παθητικοί ρόλοι που έχουν σκοπό να προστατεύουν τα dps. Από την πρώτη στιγμή αντιπάθησα χαρακτήρες όπως Mercy και Reinhardt γιαυτό ακριβώς το λόγο. Πιστεύω θα ήταν πολύ καλύτερο για το παιχνίδι αν τα heals ήταν κάτι τελείως optional και δευτερεύον στο παιχνίδι. Κάπως σαν το orb του Zenyatta ή το healing toy Roadhog. Και το protect να είναι σαν της Zarya και της D.Va και όχι απλά σηκώνω την ασπίδα και αράζω. Βασικά για να μην πολυλογώ θα ήθελα να είναι περισσότερο FPS και λιγότερο MOBA το game και με τις αλλαγές που βλέπω όλο και προς την αντίθετη το βλέπω να πηγαίνει.

Όσο για τα hitboxes του Roadhog δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο τα βλέπουμε όταν παίζουμε. Τα hitboxes ποτέ δεν μπορούνε να είναι τέλεια γιατί αλλιώς θα ήθελες pc 10000 ευρώ μόνο για να κάνει το hit detection. Πάντα είναι προσεγγίσεις και όσο βάζεις "περιεργες" abilities στο παιχνίδι τόσο θα έχεις κόσμο που αγε, μπλέκει ακόμα περισσότερο το πράγμα. Η μόνη σίγουρη λύση είναι να μην εχεις τέτοιου είδους ability που το κάνει εμφανές στην killcam ότι κάπουθα φωνάζει για τα Hitboxes. Βάζοντας μετά και τον παράγοντα multiplayer που πρέπει κάθε φορά να αποφασίζεις ποιον θα "πιστέψεις" από άποψη client, αυτόν που πέταξε το hook ή αυτόν που το έφ παίζει συμβιβασμός. Γιατί αν απλά φας headshot άντε να καταλάβεις ότι και πάλι έγινε κάτι αντίστοιχο με αυτό του hook, αλλά στο hook κάνει μπαμ γιατί κάνει κάτι πολύ εμφανές (σε ακινητοποιεί και σε μετακινεί δλδ, πράγμα που πάντα είναι ενοχλητικό σε ένα multiplayer game γιατί κανείς δεν θέλει να χάνει τον έλεγχο του χαρακτήρα του).

Οχι δεν διαφωνουμε, στην πρωτη παραγραφο συμφωνω απολυτα και το εχω πει και εγω πολλες φορες, αλλα απο τη στιγμη που υπαρχουν και ειναι ετσι οπως ειναι λεω πως θα προτιμουσα να ειναι. Εγω πχ εχω main mccree/soldier γιατι θελω να παιξω το παιχνιδι σαν fps, δεν θελω το tank να κανει one shots η το support τρελο dmg, απο τη στιγμη που υπαρχουν ομως ας εχουν εναν πιο defined ρολο. O mccree επισης ειναι dps και απο τα λιγα class που θελουν aim δεν βλεπω το λογο λοιπον να εχει τοσο falloff dmg τη στιγμη που εχεις 6 σφαιρες, μην πω και για την rng "press Q to respawn" ulti η οποια σχεδον ποτε δεν εχει impact στο game. 

Στο hook του road ναι οκ τα hitboxes δεν μπορει να ειναι τελεια, αλλα μερικες φορες ειναι υπερβολικα ασχημα, σε τραβαει μεσα απο τοιχους κανονικα, ε αυτο μπορούν να το βελτιωσουν. Επισης το αλλο που μου εχει συμβει ποσες φορες ειναι να του κανω flash τη στιγμη που παει για hook να φευγω με roll και να συνεχιζει μετα το hook animation και να με τραβαει οπου και να ειμαι, ενταξει netcode/lag κτλπ αλλα χρειάζεται φτιάξιμο το συστημα.

Εγω νομιζω οτι ο καλος roadhog δεν θα φαει nerf παντως, με σωστο timing θα ειναι και πιο satisfying τα hooks οταν τα πετυχαινεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...