Προς το περιεχόμενο

Overwatch Topic v1

klainmaingr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators

Γιατι και ο Genji πχ ,που πρεπει να θεωρειται απο τα πιο ευκολα counter που μπορουν να ερθουν στο μυαλο καποιου για τον bastion,αν δεν εχει Deflect τοτε κλαφτα Χαραλαμπε .

Ή το πιο πιθανό που γίνεται περισσότερο πια, ο Bastion αφήνει το αριστερό κλικ. :P

Μετά, dash και double jumps + shurikens για να του βγεις σε σημείο που ελπίζεις ότι δεν θα στρίψει γρήγορα αρκετά για να τον φας (σε 1 on 1 πάντα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιος ειναι ο Salty ρε συ Killik? Ειναι δυνατον να μου βαζεις διπλα με την Pharah τον Bastion σε hit-hide ??

εχω παιξει Bastion με αντιπαλο Pharah. αν εχεις φροντισει να εισαι σε σημειο για γρηγορη φυλαξη και εχεις καλα αντανακλαστικα, μπορεις να την αντιμετωπισεις. μαλιστα, αυτο το εκανα και σε καποια παιχνιδια εχτες.
ισως δεν εχει αρκετη εμπειρια πανω στο συγκεκριμενο θεμα, και γιαυτο να σου φαινεται λιγο περιεργο.

Και μιας και το ανεφερες αυτο παει και για αλλα ατομα ενημερωτικα. Γραφεις μετα απο καποια παιχνιδια που χαναμε τι δεν παει καλα.

Σου γραφω ασε τις αλχημιες και πιασε 1-2χαρακτηρες απο καθε ρολο να τους μαθεις να τους παιζεις στα χερια(να κανεις παπαδες που λεμε)και μετα θα δεις πως θα πηγαινουν τα περισσοτερα παιχνιδια. Μου απαντας''οχι θελω να τους μαθω ολους ταυτοχρονα και δεν αρα δεν καθομαι να μαθω ξεχωριστα''.

Και σου ειπα οτι με τετοια νοοτροπια δεν προκειται να πας μπροστα,ειδικα τωρα που εχεις ξεφυγει αρκετα και σε lvl,κοινως δεν ειμαστε ακομα στις αρχες που κανουμε πειραματισμους.

οτι ναναι.

καταρχας δεν ειπα αυτο. ειπα οτι θελω να παιζω με ολους τους ηρωες, αλλα σε καποιους δινω μεγαλυτερη εμφαση και τους παιζω περισσοτερο για να τους μαθω καλυτερα. εδωσα παραδειγμα την Mei που την επαιζα 2 μερες σερι στα σολο.

δευτερον, δεν θυμαμαι αν ησουν πιο πριν στην ομαδα μας, νομιζω δεν ησουν, αλλα σε ενα προηγουμενο παιχνιδι τρωγαμε συνεχεια wipes απο τον reaper της αντιπαλης ομαδας. και ειπα οτι σε κατι τετοιες περιπτωσες, πρεπει καποιος να κυνηγαει αυτα τα high threats, για να μπορει η υπολοιπη ομαδα να κανει την επιθεση.

αυτη την τακτικη την εχω προσεξει σε διαφορα παιχνιδια, συχνα με την tracer που κλειδωνει σε καποιον σημαντικο αντιπαλο και τον εξοντωνει συνεχεια.

στο παιχνιδι με τον αντιπαλο Hanzo, ηταν φανερο απο την αρχη οτι ο τυπος ηταν πολυ επικινδυνος. κατι που αποδειχθηκε και στο τελος αφου ειχε 58% των kills της ομαδας του. οποτε καποιος δικος μας επρεπε να παρει counter και να του γινει τσιμπουρι, ωστε να γινει λιγοτερο ενοχλητικος.

αυτη ηταν η λογικη μου και αυτο εννουσα οταν ειπα "ρε παιδια καποιος τον Hanzo."

εσυ φυσικα το πηρες στραβα, και αρχισες το κηρυγμα. και συνεχιζεις ακομη.

Εγω πχ γιαυτο το λογο χτες ξεκινησα μερικα παιχνιδια να μαθω τον Lucio γιατι μονο με mercy δεν γινεται δυστηχως οπως το ιδιο και με Pharah.

μπορεις να τσεκαρεις στα stats σου, ποσο playtime εχεις με καθε ηρωα και να εστιασεις αναλογως. πχ εγω με την Pharah εχω πανω απο 20 ωρες. οποτε δεν την παιρνω πια στα σολο, παιρνω τους αλλους ηρωες.

Τι "ρε παιδια καποιος τον hanzo"?? Γιατι δεν παιρνεις εσυ να τον φας αφου το καταλαβες και πρωτος οτι ειναι προβλημα? εγω αυτο απανταω εγω σε κατι τετοιους, επειδη θες να παιξεις τον char σου η επειδη δεν μπορεις γκρινιαζεις να το κανει καποιος αλλος, κλασική περίπτωση.. :P

Τωρα χαζομαρα ειπες "γρηγορα αντανακλαστικα" lol ρε με phara και bastion στην ταχυτητα που τρεχει το game με αυτους τους chars και αυτα τα hitboxes?? 1-2 peek ειναι ο bastion ειδικα αν εχει και καναν αλλο στο fov του η ξεκολλήσει το mouse του απο το left click.. :P Αν ειναι 1vs1 χωρις cover μονο τοτε να σε ριξει γρηγορα.

εχω παιξει Bastion με αντιπαλο Pharah. αν εχεις φροντισει να εισαι σε σημειο για γρηγορη φυλαξη και εχεις καλα αντανακλαστικα, μπορεις να την αντιμετωπισεις. μαλιστα, αυτο το εκανα και σε καποια παιχνιδια εχτες.
ισως δεν εχει αρκετη εμπειρια πανω στο συγκεκριμενο θεμα, και γιαυτο να σου φαινεται λιγο περιεργο.

οτι ναναι.

καταρχας δεν ειπα αυτο. ειπα οτι θελω να παιζω με ολους τους ηρωες, αλλα σε καποιους δινω μεγαλυτερη εμφαση και τους παιζω περισσοτερο για να τους μαθω καλυτερα. εδωσα παραδειγμα την Mei που την επαιζα 2 μερες σερι στα σολο.

δευτερον, δεν θυμαμαι αν ησουν πιο πριν στην ομαδα μας, νομιζω δεν ησουν, αλλα σε ενα προηγουμενο παιχνιδι τρωγαμε συνεχεια wipes απο τον reaper της αντιπαλης ομαδας. και ειπα οτι σε κατι τετοιες περιπτωσες, πρεπει καποιος να κυνηγαει αυτα τα high threats, για να μπορει η υπολοιπη ομαδα να κανει την επιθεση.

αυτη την τακτικη την εχω προσεξει σε διαφορα παιχνιδια, συχνα με την tracer που κλειδωνει σε καποιον σημαντικο αντιπαλο και τον εξοντωνει συνεχεια.

στο παιχνιδι με τον αντιπαλο Hanzo, ηταν φανερο απο την αρχη οτι ο τυπος ηταν πολυ επικινδυνος. κατι που αποδειχθηκε και στο τελος αφου ειχε 58% των kills της ομαδας του. οποτε καποιος δικος μας επρεπε να παρει counter και να του γινει τσιμπουρι, ωστε να γινει λιγοτερο ενοχλητικος.

αυτη ηταν η λογικη μου και αυτο εννουσα οταν ειπα "ρε παιδια καποιος τον Hanzo."

εσυ φυσικα το πηρες στραβα, και αρχισες το κηρυγμα. και συνεχιζεις ακομη.

μπορεις να τσεκαρεις στα stats σου, ποσο playtime εχεις με καθε ηρωα και να εστιασεις αναλογως. πχ εγω με την Pharah εχω πανω απο 20 ωρες. οποτε δεν την παιρνω πια στα σολο, παιρνω τους αλλους ηρωες.

Για τον reaper οχι δεν ημουν πιο πριν.Στα 2-3τελευταια παιχνιδια πρεπει να ειχα μπει αρα δεν ξερω.

Οσο για την tracer ισχυει αυτο που λες και αυτος ειναι αλλωστε και ο ρολος της,ειδικα για Support Και τα tank περισσοτερο για να γεμιζει η Ulti και οχι απο πολυ κοντα γιατι με 150ζωη δεν παει πουθενα.

Βεβαια και παλι η Tracer θελει χερακια για να κανεις harrass ή flank (που φωναζει και ο Ghost συνεχεια) οπως γραφεις παραπανω.

Για τον Hanzo που λες, ωραια ολα αυτα που λες και εγω εχω αδικο. Τι counter ομως για να τον φας πηρες?Pharah στην αρχη και μετα Junkrat αν θυμαμαι καλα. Επισης οταν υπαρχει καποιος αντιπαλος τον οποιο βλεπεις ολη την ωρα να γεμιζει την οθονη με kills δεν χρειαζεται να γραφονται τα αυτονοητα.

• Moderators

Το πρόβλημα με εμάς είναι ότι θεωρούμε πως άπαξ και κάποιος πάρει counter, τέλος.

"Φάτε τον Hanzo", "μας λιώνει ο Hanzo / Widow". 

Yep, 1 on 1, να πάρω Genji ή D.Va (και Winston πρέπει να μάθω περισσότερο) για να τον/την κυνηγήσω.

Πού όμως κάθεται;

Είναι εκτεθειμένος / η;

ΟΚ, πρέπει να είναι σχετικά εύκολο.

Κάθεται πίσω από την ομάδα του / της και ξεφεύγει πάνω τους ή έχει turret support ή κάποιον / α να καλύπτει οπότε το 1 on 1 δεν γίνεται; Τότε πρέπει να ασχοληθεί περισσότερος κόσμος για να τους φάει.

Αυτό παίζει και με Reinhardt ή Reaper ή Tracer που μας κάνουν ζημιά. ----> Focus fire και abilities που βοηθάνε για crowd control.

Eπίσης, πολλές φορές έχουμε πρόβλημα με situational awareness και μας την πέφτουν από τα πλάγια ή πάνω ή πίσω.

@Fulgore δεν ειμαι καλος στο 1vs1. δεν νομιζω να εκανα καλη δουλεια, θα με ετρωγε συνεχεια. αν πχ ηξερα τελεια την tracer, εννοειται οτι θα του γινομουν κολτσιδα.

παντως με την Pharah τον εφαγα μια φορα οταν ειχα την ευκαρια.

@Ghost νομιζω το βασικο μας προβλημα ειναι οτι δεν εχουμε καποια βασικα σχεδια στο πως θα παιζουμε τους χαρτες/game modes. οποτε παμε απροετοιμαστοι και οτι βγει στην πορεια.

ενταξει, θα μου πεις πας σε αλλο επιπεδο μετα, στο πραγματικο competitive.

αλλα αρκετες φορες στα groups μας, ειτε εγω, ειτε αλλος, ρωταει τι να κανουμε. και καπως πρεπει, εστω για αρχη, να μειωσουμε λιγο αυτη την αγνοια, την ασαφεια, οσο αφορα την στρατηγικη μας στις διαφορες πιστες.

ειναι οπως στα raids/dungeons στο WoW, πρεπει να εχεις μια ιδεα τι πρεπει να κανεις, τι σχεδιο πρεπει να ακολουθησεις στα boss fights, mob controls, κτλ.

@Fulgore δεν ειμαι καλος στο 1vs1. δεν νομιζω να εκανα καλη δουλεια θα με ετρωγε συνεχεια. αν πχ ηξερα τελεια την tracer, εννοειται οτι θα του γινομουν κολτσιδα.

παντως με την Pharah τον εφαγα μια φορα οταν ειχα την ευκαρεια.

Μα δεν σου ειπε κανεις να εισαι καλος στο 1v1 γιατι το παιχνιδι ειναι team based. 

Αν δεις και εμενα,τον Ghost,τον Beli και παει λεγοντας ολους τους δοκιμαζουμε στην αρχη για να δουμε με ποιον βολευομαστε καλυτερα.

Εγω πχ απο tank ειδα οτι πιο πολυ μαρεσει ο Roadhog και ας μην ειναι pure tank οπως ο Reinhart.Σαν δευτερο tank θελω να μαθω και Zarya επειδη λογω Ulti(και επαιζες παλια με αυτην και τα πηγαινες καλα δεν ξερω γιατι σταματησες).

Δεν γινεται να μαθεις να παιζεις ολους τους ηρωες το ιδιο καλα ταυτοχρονα γιατι πολυ απλα εχουν διαφορετικο gameplay ο καθενας αναλογα με την ομαδα σου και του αντιπαλου. 

Αλλωστε υπαρχουν και χειροτερα οπως ειπα στα μικρα lvl καλη ωρα

Στο 12;10 που κερδιζουν και βλεπουμε 3Widow και 1 hanzo 

• Moderators

@Ghost νομιζω το βασικο μας προβλημα ειναι οτι δεν εχουμε ετοιμα σχεδια για τις περιπτωσεις. οποτε παμε απροετοιμαστοι και οτι βγει στην πορεια.

ενταξει, θα μου πεις πας σε αλλο επιπεδο μετα, στο πραγματικο competitive.

αλλα αρκετες φορες στα groups μας, ειτε εγω, ειτε αλλος, ρωταει τι να κανουμε. και καπως πρεπει, εστω για αρχη, να μειωσουμε λιγο αυτη την αγνοια, την ασαφεια, οσο αφορα την στρατηγικη μας στις διαφορες πιστες.

Τα σχέδια αλλάζουν ανάλογα την αντίπαλη ομάδα, π.χ.Temple of Anubis, Volskaya Industries, Hanamura flank από αριστερά με 1-2 άτομα και να πάνε στο point ή φέρουν τους εχθρούς για να σπρώξει η υπόλοιπη ομάδα.

Aλλά π.χ. Volskaya, κάθεται η Mei και κοιτάει στο πλάι έτοιμη να βάλει τοίχο ή Pharah με concussive blast, ώστε όποιος έρθει, να πέσει μέσα. Ή υπάρχουν 3 Torbjorns ή...

Τώρα αν έχουμε δει την ομάδα και δεν έχουμε κάποιο σχέδιο, για μένα προσωπικά, δεν ήμουν ποτέ της στρατηγικής και του να κουμαντάρω άτομα, θα δώσω (ή φωνάξω) πολύ γενικευμένα αυτά που βλέπω / θέλω. Επίσης αν δεν είμαστε φουλ 6δα, μπορεί να μας κάψουν οι άλλοι με τίποτα άκυρα picks.

Και φουλ 6δα να είμαστε, πολλές φορές έχω δει ότι έχουμε μόνο 1 που προσπαθεί να διασπάσει την αντίπαλη ομάδα ή όταν κάνουμε άμυνα, έχουμε πολλά στατικά άτομα που κάθονται πίσω, αντί να πιέσουν στα bottlenecks / payload. Πολλές φορές γίνεται ένα άτομο να τους απασχολεί στο payload, αλλά δεν υπάρχει συνέχεια από αρκετούς της άμυνας να τους διώξουν, όταν υπάρχει support (δεν εννοώ το class εδώ), γίνεται δουλειά.

Γενικά υπάρχει (το έχω κι εγώ) νομίζω η νοοτροπία του "άλλος θα κάνει το Χ" και αν δεν το κάνει, έρχεται το "Υ, γιατί δεν κάνεις το Χ;".

Μπορεις να αγορασεις το overwatch με οποιαδηποτε καρτα batllenet gift card. Παρε οποια βρεις, εγω το πηρα με τις heroes of the storm card. Δεν υπαρχουν 2 καρτες στη θεσσαλονικη?

δηλαδη κανουν και του heartstone?

Εγω προσωπικα γιαυτο με βλεπεις και παιζω σπανια(οποτε εχει φεγγαρι που λεμε)με Tracer μπας και κανω κανενα flank,γιατι ο roadhog οπως και να το κανουμε δεν εχει το mobility της tracer και Genji γενικα δεν ειναι του στυλ μου.

• Moderators

Εγω προσωπικα γιαυτο με βλεπεις και παιζω σπανια(οποτε εχει φεγγαρι που λεμε)με Tracer μπας και κανω κανενα flank,γιατι ο roadhog οπως και να το κανουμε δεν εχει το mobility της tracer και Genji γενικα δεν ειναι του στυλ μου.

Θυμάμαι την μια φορά "Flanking Roadhog..." που έκανες στην Numbani αν θυμάμαι καλά και έγραψες (both ways :D).

Για Genji, φταίνε οι tryhards. ;) :P

πως να τον κανει counter? ο Bastion εχει 300 health. η Pharah θελει 3 direct missile hits για τον αποτελειωσει. αρκετος χρονος για τον Bastion να την εξουδετερωσει πρωτος.

Δεν είναι δύσκολο να ρίξεις direct hit σε στατικό target και αν έχεις ξεκινήσει από μακρυά θα τα φάει σε διάστημα 1ος δεπτερολέπτου περίπου, no time για heal η για να αλλάξει form 

Το ότι αν σε δει ο Bastion πρώτος έχεις πεθάνει ισχύει για όλους εκτός Genji και Reinhardt.

• Like 1

• Moderators

Δεν είναι δύσκολο να ρίξεις direct hit σε στατικό target και αν έχεις ξεκινήσει από μακρυά θα τα φάει σε διάστημα 1ος δεπτερολέπτου περίπου, no time για heal η για να αλλάξει form 

Το ότι αν σε δει ο Bastion πρώτος έχεις πεθάνει ισχύει για όλους εκτός Genji και Reinhardt.

Και D.Va λόγω του Defence Matrix, αλλά δεν θα μπορέσεις 1 on 1 να τον ρίξεις, πρέπει να χτυπάνε οι από πίσω όσο κάνεις absorb.

Μπορείς να του κάνεις αρκετή ζημιά πάντως και kill ενίοτε αλλά αν δεν είναι εύστοχος.

Eπίσης σε απόσταση hook, o Roadhog τον πιάνει και τον φέρνει κοντά (bonus ότι τον βγάζει από turret form).

Αυτά για το αν σε δει πρώτος, φάτσα-κάρτα. Αν και η D.Va αντέχει μερικά δευτερόλεπτα για να βγάλει το Defence Matrix.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...