nostor Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Γεια σας, ειμαι αρχαριος χρηστης υπολογιστη και τελευταια αντιμετωπιζω αρκετα ανεξηγητα φαινομενα, τα οποια καποιοι γνωστοι μου χρεωσαν στους δισκους και ηθελα και μια γνωμη ακομα. Αρχικα διαθετω εναν ssd kingston v300 120 gb κι εναν hdd wd caviar blue 500gb. Ο δευτερος πρεπει να εχει παρει υγρασια καθως οταν το χρησιμοποιουσα για το λειτουργικο συστημα αντιμετωπιζα συχνα την εμφανιση της "blue screen", αφοτου ομως σταματησα να το χρησιμοποιω ως πρωτο δισκο το φαινομενο ειχε σχεδον εξαφανιστει. Τωρα τελευταια αρχισε να εμφανιζεται ενω χρησιμοποιω τον ssd για το λειτουργικο. Ολα ξεκινησαν πριν μερες που παρατηρησα ανεβασμενες επιδοσεις σε επεξεργαστη και ram, οι θερμοκρασιες ανεβαιναν επισης και τα ανεμιστηρακια δουλευαν πιο γρηγορα, αρα δεν ηταν απλα ιδεα μου κατι επαιζε. Ειχα χρησιμοποιησει το amd overdrive και το amd catalyst χωρις να δοκιμασω Overclock η overvoltage, μονο ενα δοκιμαστικο της catalyst για τον επεξεργαστη για χρονο λιγοτερο απο δεκαλεπτο που προλαβε να φτασει μεχρι τα 4200mhz οποτε και το εκλεισα επιλεγοντας σε ολες τις σελιδες του προγραμματος να γυρισει στις προεπιλεγμενες ρυθμισεις (οχι να οριστουν ως προεπιλεγμενες ρυθμισεις το κοιταξα και αυτη ηταν αλλη ρυθμιση). Εχθες λοιπον καποια στιγμη εφαγα ξανα τη blue screen και μετα το restart ο υπολογιστης ξεκινησε διαγνωστικα στο δισκο. Επειδη ομως ειχα ανησυχησει με οσα εγιναν εκανα format στον ssd (δε μιλαω για overwhite, μιλαω για format του δισκου) και περασα τα windows. Οταν τελειωσα με τα προγραμματα που περασα (με οσες λιγοτερες επανεκκινησεις μπορουσα) μπηκα στο eset nod32 8 που χρησιμοποιω για antivirus και σκαναρα και τους δυο δισκους. Ο ssd ειχε αρκετα corrupted files. Σημερα που ξανακανα το scan μονο 2 infiltrations αν και χρησιμοποιησα και τη λειτουργεια των windows για ελεγχο του σκληρου και καποια προγραμματα οπως tuneup και crystaldiskinfo, το τελευταιο εβγαλε τον ssd κατα 100% υγιη ενω του αλλου η κατασταση ηταν σκετο καλη χωρις ποσοστο διπλα. Ακομα καποια εικονιδια προγραμματων που ειναι περασμενα στο μεγαλο σκληρο καταστρεφονται και δεν εμφανιζονται παρα μονο αν ανοιξω το προγραμμα στο οποιο ανηκει το εικονιδιο. Ενα προγραμμα διαχειρισης ηχου που εχω περασει στον ssd εμφανιζει επισης μια σελιδα του κατα την εκκινηση των windows ενω δε θα πρεπε και το ξερω γιατι το το χρησιμοποιω χρονια σε πολλα μηχανηματα. Τελος ο υπολογιστης πριν κλεισει κανει ενα περιεργο "κλατς η κρατς" σαν κατι να σταματα αποτομα και μη αναμενομενα (ο λογος που θεωρηθηκε πως η αιτια ειναι ο σκληρος) τον οποιο δεν αντιλαμβανομαι μονο απο το κουτι αλλα και απο τα ηχεια μου.Συγγνωμη για το κατεβατο ηθελα να βεβαιωθω πως εχετε ολα τα στοιχεια να με βοηθησετε να αντιμετωπισω το προβλημα.
Hausdorff Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δυστυχώς, ακόμα και όλα αυτά που έγραψες δεν αρκούν για πλήρη διάγνωση. Καταρχάς, γράφεις κάτι ασαφές σε ένα σημείο: αφοτου ομως σταματησα να το χρησιμοποιω ως πρωτο δισκο το φαινομενο ειχε σχεδον εξαφανιστει. Είχε σχεδόν εξαφανιστεί ή είχε εξαφανιστεί; Αν είχες blue screen αφού εγκατέστησες τα windows σε άλλο δίσκο, σίγουρα δεν ήταν πρόβλημα ο δίσκος (χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν ήταν και ο δίσκος πρόβλημα). Όταν επανεγκατέστησες τα windows έκανες έλεγχο στους δίσκους (με το πρόγραμμα των windows για έλεγχο δίσκων) και σου βρήκε corrupted file σε καθαρή εγκατάσταση; Το θεωρώ αρκετά απίθανο. Στην περίπτωση αυτή το πιθανότερο είναι να φταίει ο SSD, αλλά επαναλαμβάνω το θεωρώ απίθανο, ειδικά μιας και το CrystalDisk δεν σου βγάζει λάθος. Με τον δεύτερο δίσκο δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε προς το παρόν. Προσπάθησε να κάνεις format στον SSD και καθαρή εγκατάσταση των windows. Μην εγκαταστήσεις απολύτως κανένα άλλο πρόγραμμα και δες αν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα ο υπολογιστής. Αν παρουσιάζει τότε θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις κάποιο Boot Disk για έλεγχο, αλλά μιας και είσαι αρχάριος, προς το παρόν ας μείνουμε σε αυτά και βλέπουμε.
nostor Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου αρχικα.Οταν λεω ειχε σχεδον εξαφανιστει εννοω πως οταν ετρεχα καμια φορα καποια παιχνιδια η "βαρια" προγραμματα που ηταν αποθηκευμενα στο δευτερο σκληρο ετρωγα blue screen η οποια εξαφανιζοταν σε κλασματα. Ενω τωρα παραμενει λιγακι παραπανω. ΓΙα ενα διαστημα ειχα υποθεσει πως ηταν το τροφοδοτικο που ηταν turbo-x και ελεγα πως θα "ζοριζεται" με τις αναγκες της καρτας γραφικων (τωρα απλα αναρωτιεμαι τι αλλο μου ξημερωνει). Μετα απο την εγκατασταση εκανα scan με το antivirus και μου εβγαλε corrupted files (αλλα υποθετω πως πολλα απο αυτα μπορει να ηταν απο crack στο antivirus η σε αλλα προγραμματα που ειχα ηδη εκγαταστησει) σε scan που ξανακανα σημερα (2η μερα μετα το format) βρεθηκαν μονο 2 infiltrations οπως ελεγα και στο αρχικο post. Οσο για την καθαρη εγκατασταση που αναφερεις περιμενω μια θερμικη παστα που εχω απο παλιοτερη ψυξη (αυριο-μεθαυριο θα μου την εχουν στειλει οι δικοι μου) για να δω για τυγχον εμφανεις βλαβες στον επεξεργαστη απο θερμοκρασιες (απιθανο μιας και δεν περναει τους 65 αλλα να ειμαι σιγουρος τουλαχιστον) μετα εννοειται πως θα το ακουλουθησω. Χρειαζεται να ανησυχω για ραμ και επεξεργαστη?? Μιας και βλεπω σ αυτα αυξημενες επιδοσεις?? Ειδικα η ram απο τα 2gb (παρα κατι) που ειχε κατειλημμενα κοντευει τα 3!!!
Hausdorff Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Γενικά αν στο CPU η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από κάποιο σημείο ο υπολογιστής κάνει restart. Το τροφοδοτικό επίσης γενικά είτε λειτουργεί είτε δεν λειτουργεί. Δε νομίζω ότι φταίει αυτό. Αν ζοριζόταν ή είχε βλάβη, δεν θα είχες απλά blue screen. Πάντως είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν ιοί στον υπολογιστή σου. Αν θες κάνε scan και με άλλα antivirus και antispyware, αν και το καλύτερο θα ήταν να ξανακάνεις καθαρή εγκατάσταση και να προσέξεις πολύ τι εγκαθιστάς στον υπολογιστή σου. Ακόμα κι αν κάποιο πρόγραμμα είναι ύποπτο, πρέπει να ξέρεις ακριβώς γιατί εμφανίζεται ως τέτοιο στο antivirus.
nostor Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Αυριο θα εχω την παστα και θα προχωρησω σε τεχνικη αποκατασταση του συστηματος και μετα θα κανω και το φορματ. Εχεις να προτεινεις καποιο antivirus??
Hausdorff Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Το antivirus που είχες ήταν μια χαρά. Μπορείς να κάνεις έλεγχο και με κάποιο online antivirus (πχ trendmicro) ή με κάποιο antimalware (πχ malwarebytes). Το θέμα όμως είναι να μην φτάσουμε εκεί. Καταρχάς κάνε μία καθαρή εγκατάσταση, χωρίς να βάλεις άλλα προγράμματα και δες αν παρουσιάζει πρόβλημα το σύστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα