tzanakos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα. έχω στο λαπτοπ μου lubuntu 13.10 και αντιμετωπίζω πρόβλημα με τους ελληνικούς υποτίτλους. Ξέρω, το πρόβλημα είναι κλασικό αλλά όσο κι αν έψαξα δεν μπόρεσα να το διορθώσω. παλιότερα έβλεπα σειρές και ταινίες κανονικά, χωρίς να έχω πρόβλημα. ίσως απλά χρειαζόταν καμιά φορά να αλλάξω φορματ στο αρχείο των υποτίτλων. ξαφνικά δε δουλεύει τίποτα και δεν ξέρω τι μπορεί να πείραξα. ανοίγοντας το αρχείο δε βλέπω ελληνικά αλλα παράξενους χαρακτήρες. και στους players το ίδιο. όλα τα υπόλοιπα αρχεία με ελληνικά τα βλέπω κανονικά. πάει καιρός που προσπαθώ να βρω τη λύση μέ googlάρισμα αλλά τζίφος. καμιά ιδέα;
gmouzo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Στον player που χρησιμοποιεις αλαξε απο τις ρθυθμισεις του την κωδικοποιηση των υποτιτλων συνηθως χρειαζεται iso-8859-7 για να παιξουν τα ελληνικα η utf-8 σε ορισμενα * Δεν ειναι θεμα παντως του λειτουργικου σου αλλα πως ειναι γραμμενοι οι υποτιτλοι και πως θα τους διαβασει ο player που χρησιμοποιεις 1
tzanakos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 απόλυτα σωστός και άμεσος! ευχαριστώ, πλέον βλέπω κανονικά τους χαρακτήρες στον player. πώς μπορώ να τους δω και στον reader, αν θέλω ας πούμε να κάνω edit; προσπαθώ να αλλάξω την κωδικοποίηση με 'save as' αλλά δεν βλέπω αλλαγές
gmouzo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 καλυτερα να χρησιμοποιεις για κατι τετοιες αλαγες καποιο προγραμμα για υποτιτλους οπως πχ το gnome-subtitles
Oxygene Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Ακόμα καλύτερα η κωδικοποίηση να είναι σε Windows-1253, αλλιώς θα έχεις πρόβλημα με το "Ά" (άλφα κεφαλαίο τονούμενο)
tzanakos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 δεν μπορώ να τους δω με κανέναν reader, αλλά δεν πειράζει. ούτε με το gnome-subtitles γίνεται δουλειά. δε βαριέσαι, αφού μπορώ να δω πλέον τις ταινίες μου ας είναι. μη σας παιδεύω. ευχαριστώ πολύ!
warlock9_0 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 τι εννοείς reader με οποιουδήποτε τύπου notepad μπορείς να τους ανοίξεις και να αλλάξεις το encoding
tritonas00 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 ούτε με το gnome-subtitles γίνεται δουλειά. οταν πατας open, εχει κατω κατω character coding, το οριζεις σε GREEK (WINDOWS-1253) και ανοιγεις τον υποτιτλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα