Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την καλησπερα μου σε ολους-ες σας θα ηθελα να μου πειτε επεξεργαστες αδυναμους διπυρινους οι οποιοι να ειναι χαμηλοι σε αποδοση AMD και Intel. Τα υπερ που μπορουν να κανουν και τα μην που δεν μπορουν να κανουν για λαπτοπ επεξεργαστες μιλαμε οχι για desktop.

Σας ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Τα υπερ που μπορούν να κάνουν είναι να κάνουν ακόμα και τον πιο υπομονετικό να εκραγεί από τα νεύρα του.

Αν έχεις βάλει στοίχημα με κάποιον, θα το κερδίσεις απλά.

Δε βρίσκω λόγο για το ποστ αυτό (όπως και λόγο να αφιερώσει κάποιος χρόνο να γράψει τους πιο σάπιους επεξεργαστές και τα καθόλου οφέλη τους).

Δημοσ.

Ουτε εγω βρισκω ιδιαιτερο λογο για το ποστ αλλα μια γρηγορη απαντηση ειναι οτι οι σαπιες low end προτασεις αυτη τη στιγμη ειναι η σειρα Celeron Ν2800 για την Intel και η σειρα των APU E1 για την AMD. Η αποδοση αυτων των μοντελων ειναι μεταξυ Pentium 4 και pentium D. Τωρα τα υπερ και τα κατα μπορεις να τα φανταστεις και μονος σου μικρη τιμη και μικρη αποδοση.

Δημοσ.

Ουτε εγω βρισκω ιδιαιτερο λογο για το ποστ αλλα μια γρηγορη απαντηση ειναι οτι οι σαπιες low end προτασεις αυτη τη στιγμη ειναι η σειρα Celeron Ν2800 για την Intel και η σειρα των APU E1 για την AMD. Η αποδοση αυτων των μοντελων ειναι μεταξυ Pentium 4 και pentium D. Τωρα τα υπερ και τα κατα μπορεις να τα φανταστεις και μονος σου μικρη τιμη και μικρη αποδοση.

Καλημερα φιλε μου σε ευχαριστω εστο και για  την συντομη απαντηση σου. Αν καποιος εχει ενα Celeron N2830 2.16Ghz και θελει να περασει σε εναν Pentium ή εστο σε ενα i3 θα μπορει ή αυτο εξαρτατε και απο το μοντελο του φορητου υπολογιστη ;

Δημοσ.

Τι επεξεργαστή θα βάλεις ειδικά σε laptop εξαρτάται πρώτα απο το socket της μητρική όπως και στα desktop και αν φυσικά υποστηρίζεται απο το bios

• Like 1
Δημοσ.

Τι επεξεργαστή θα βάλεις ειδικά σε laptop εξαρτάται πρώτα απο το socket της μητρική όπως και στα desktop και αν φυσικά υποστηρίζεται απο το bios

SPANK καλημερα το BIOS τι σχεση εχει και το socket της μητρικης (τι ειναι ?) :/ δηλαδη αν καποιος εχει ενα Celeron επεξεργαστη και θελει να βαλει εναν τετραπυρινο Pentium (αν υπαρχουν Pentium τετραπυρινοι δεν ξερω ξερω οτι υπαρχουν διπυρινοι μονο) τι πρεπει να κανει να αλλαξει ολη την μητρικη ; Για ενα επεξεργαστη ανωτερης γενιας ενα επεξεργαστη παραπανω δηλαδη ενα βημα πανω ενα βημα μετα απο τον Celeron.

Δημοσ.

Το bios έχει σχέση οπως και στα desktop αν υποστηρίζει τον συγκεκριμένο επεξεργαστή για αυτο καμια φορά κάνουμε update στο bios για να υποστηρίξει και αλλους επεξεργαστές όσο για το socket πολύ απλά ειναι η υποδοχή που κουμπώνει επάνω στην μητρική ο επεξεργαστής και προφανώς και μπορείς να βάλεις οτι θέλεις πρέπει να ταιριάζει

Δημοσ.

Πήρα πριν λίγο καιρό ένα λάπτοπ με intel Celeron n2830, όπως προείπαν οι φίλοι χαμηλή απόδοση , ίσως και χαμηλότερη από έναν σταθερό που έχω με Pentium 4. τα μόνα οφέλη ότι έδωσα μόνο 270€ για καινούργιο με windows 8.1 Bing

Δημοσ.

Το bios έχει σχέση οπως και στα desktop αν υποστηρίζει τον συγκεκριμένο επεξεργαστή για αυτο καμια φορά κάνουμε update στο bios για να υποστηρίξει και αλλους επεξεργαστές όσο για το socket πολύ απλά ειναι η υποδοχή που κουμπώνει επάνω στην μητρική ο επεξεργαστής και προφανώς και μπορείς να βάλεις οτι θέλεις πρέπει να ταιριάζει

Οκ που θα το καταλαβω αν ταιριαζει ενας επεξεργαστης πανω σε ενα λαπτοπ με τον παραπανω επεξεργαστη ;

Πήρα πριν λίγο καιρό ένα λάπτοπ με intel Celeron n2830, όπως προείπαν οι φίλοι χαμηλή απόδοση , ίσως και χαμηλότερη από έναν σταθερό που έχω με Pentium 4. τα μόνα οφέλη ότι έδωσα μόνο 270€ για καινούργιο με windows 8.1 Bing

οταν λες εδωσες 270Ευρω για καινουργιο λαπτοπ εννοεις ; εχω ενα pentium 4 στο σπιτι παλιο με μνημη ram 128 ή 256 τρεχει xp professional sp3 greek ακομα αν του βαλω τα 7 θα πεταει δεν νμζω εε ; Παντος το celeron με 8.1 με Bing μου ειναι μια χαρα τωρα απο αυτο γραφω το τελευταιο λαπτπακι που αγορασα χθες Dell Inspiron 3531

Δημοσ.

Πρέπει να βρείς τα specs του laptop και να κάνεις μια έρευνα αν και αλλοι εχουν χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο επεξεργαστή με το laptop , με τις μητρικές στα desktop ειναι πιο απλά τα πράγματα καθώς αναφέρουν τους υποστηριζόμενους επεξεργαστές με τα laptop ομως θέλει ψάξιμο , πρέπει δηλαδή να ψάξεις τον επεξεργαστή ακριβώς μοντέλο που θέλεις να βάλεις και το μοντέλο του laptop

Δημοσ.

Οι μόνοι περιορισμοί για την αλλαγή επεξεργαστή σε ένα laptop είναι το socket και το σύστημα ψύξης.

Ένα σύστημα ψύξης σχεδιασμένο να απάγει την θερμότητα από μια CPU ισχύος 25 watt π.χ. είναι αδύνατο να απάγει την θερμότητα μιας CPU ισχύος 45 watt ακόμα και αν μπορεί να φορεθεί στο socket.

Το BIOS δεν παίζει κανένα ρόλο - υποστηρίζει κάθε επεξεργαστή που κάθεται στο socket της motherboard.

Δημοσ.

Το BIOS δεν παίζει κανένα ρόλο - υποστηρίζει κάθε επεξεργαστή που κάθεται στο socket της motherboard.

Κάνεις λάθος!

Έχει τύχει πολλές φορές σε laptops και desktops να μην ανάβουν καν, γιατί ο CPU microcode δεν είχε περαστεί στο BIOS.

Ας μην είμαστε απόλυτοι σε αυτά που λέμε κι οδηγείται ο κόσμος σε λανθασμένα συμπεράσματα. :)

Δημοσ.

Πρέπει να βρείς τα specs του laptop και να κάνεις μια έρευνα αν και αλλοι εχουν χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο επεξεργαστή με το laptop , με τις μητρικές στα desktop ειναι πιο απλά τα πράγματα καθώς αναφέρουν τους υποστηριζόμενους επεξεργαστές με τα laptop ομως θέλει ψάξιμο , πρέπει δηλαδή να ψάξεις τον επεξεργαστή ακριβώς μοντέλο που θέλεις να βάλεις και το μοντέλο του laptop

Οκ ας παρουμε ενα παραδειγμα τον Dell Inspiron 3531 τι επεξεργαστη ανωτερον απο τον intel celeron n2830 μπορει να φορει ;

Δημοσ.

Θεωρητικά μπορείς να βάλεις οποιδήποτε επεξεργαστή που μπαίνει σε socket BGA1170 που ειναι και αυτος που έχεις τώρα το θέμα ειναι όμως κατα πόσο θα υποστηρίζονται / λειτουργούν κανονικά οι αλλοι επεξεργαστές για αυτο στα laptop επειδή δεν μπορούμε να ειμαστε σίγουροι ποιοι επεξεργαστές υποστηρίζονται κυρίως ψάχνεις και αλλους που εχουν χρησιμοποιήσει αλλους επεξεργαστές και λειτουργούν.

Επίσης μιας και πρόκειται για καινούργιο laptop ξέρεις πιστεύω οτι αν αλλάξεις επεξεργαστή η παρέμβεις στο hardware με οποιδήποτε τρόπο θα χάσεις αυτομάτως την εγγύηση ποσο μάλλον οτι μιλάμε για επεξεργαστή και σε τελική ανάλυση δεν ξέρω αν αξίζει κιόλας

• Like 1
Δημοσ.

Κάνεις λάθος!

Έχει τύχει πολλές φορές σε laptops και desktops να μην ανάβουν καν, γιατί ο CPU microcode δεν είχε περαστεί στο BIOS.

Ας μην είμαστε απόλυτοι σε αυτά που λέμε κι οδηγείται ο κόσμος σε λανθασμένα συμπεράσματα. :)

Συμφωνώ για το ότι δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι, όπως εσύ με το σχόλιο αυτό.

Για τα microcodes differences υπάρχουν τα BIOS updates.

Κάθε φορά που βγαίνει νέος επεξεργαστής που ταιριάζει στο socket της motherboard, τα BIOS ενημερώνονται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...