Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα

Έχω desktop με 5 SATA δίσκους 3.5'' αλλά πρόκειται να χρησιμοποιώ μόνο τον φορητό μου υπολογιστή.

Οι δίσκοι έχουν πολύτιμα αρχεία και χρειάζομαι οπωσδήποτε τους 4 δίσκους για χρήση στο φορητό μου υπολογιστή. Δε με νοιάζει αν θα παίξει λύση μέσω NAS, άλλωστε 99% δε θα τους χρησιμοποιεί κανένας άλλος host του τοπικού δικτύου μου. Βλέπω κάποιες λύσεις οικονομικές αλλά οι περισσότερες βλέπω φιλοξενούν το πολύ 2 δίσκους. Έχετε καμιά ιδέα;

Οι 4 δίσκοι έχουν χωρητικότητα 1TB + 3x500GB.

Δημοσ.

Παρε εναν μεγαλυτερο 2.5'' και πουλα τους.Και βολικο ειναι και μια η αλλη στα λεφτα, ειδικα αν προσθεσεις τα λεφτα για θηκες.Το μονο αρνητικο οτι αν σκασει ο ενας δισκος φευγουν ολα.

Δημοσ.

Χρειάζεται να έχεις πρόσβαση ταυτόχρονα και στους 5 δίσκους; Αν όχι, τότε μπορείς να βολευτείς και με ένα docking station. Αν πρέπει να έχεις πρόσβαση ταυτόχρονα και να μετακινείσαι κιόλας, θα σου είναι πιο φτηνή επιλογή να αγοράσεις ένα δίσκο 3 TB και να συμπτύξεις τα δεδομένα εκεί, παρά να κουβαλάς μαζί σου NAS. Αν πάλι δεν χρειάζεται να τους κουβαλάς μαζί και έχεις πρόσβαση μέσω δικτύου σε υπολογιστή όπου μπορείς να τους βάλεις, τόσο το καλύτερο. Στα windows απλά βάλε τους δύο υπολογιστές στο ίδιο workgroup και κάνε share τους δίσκους ώστε να μπορείς να τους βλέπεις και από το laptop.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...