akiz90 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα Sasmung Galaxy S3 mini (GT I8190) και σε 10 μέρες λήγει η εγγύηση. Σκοπέυω να αλλάξω το Jellybean 4.1.2 που μέχρι τώρα μου έδεινε η samsung σε CM11 Kitkat 4.4.4 και να περάσω Goapps micro αφού κάτι google books ή google music κτλ δεν τα χρησιμοποιώ και καταλαμβάνουν τσάμπα χώρο στη μνήμη. Έχω δεί guides και βίντεο στο internet και απλά θέλω να μου πείτε αν κατάλαβα καλά τη διαδικασία για να μην καμιά πατάτα και μπλοκάρω τη συσκευή: 1) Έχοντας τους drivers της συσκευής στο PC μου, κάνω enable το USB debugging και πρέπει να κάνω root για να αποκτήσω πρόσβαση ως διαχειρηστής και να φλασάρω custom recovery. Αν πάω να περάσω custom recovery χωρίς root το μπλοκάρω? 2) Πρέπει να φλασάρω μέσω Odin ένα Custom Recovery (TWRP ας πούμε). Αν κατάλαβα καλά αυτό είναι κάτι σαν το Bios των Η/Υ....πρέπει να αντικαταστίσω αυτό του κατασκευαστή με ένα custom. 3) Έχοντας root και custom recovery, κάνω backup το τρέχων λογισμικό μου και μετά σβήνω cache,data και dalvik. 4) Από την κάρτα SD περνάω το νέο custom λογισμικό μου όπως και την έκδοση των Google Apps. Επίσης αν έχω καταλάβει σωστά, όλο το θέμα είναι μέχρι να περαστεί το Custom recovery μέσω Odin....μετά ότι και γίνει στο λογισμικό (πρόβλημα, η ακόμα και αν δε σου άρεσε) μπορείς να περάσεις ότι θές αρκεί να έχεις το recovery. Αυτά είναι που κατάλαβα βλέποντας ξένόγλωσσα guides και λογικά αυτή είναι η διαδικασία σε ολα τα android phones, απλά αλλάζουν τα αρχεία που θα κατεβάσεις ανάλογα τί κινητό έχεις. Αν κάτι είναι λάθος με διορθώνετε γιατί πέρα απ το να το κάνω παπαγαλία....με ενδιαφέρει να καταλάβω πανω κάτω και το γιατί! Επιπλέον ερωτήσεις: διάβασα ότι μετά την αλλαγή, το Samsung Kies δεν θα αναγνωρίζει τη συσκευή αφού δεν θα φοράει official λογισμικό. Ισχύει? (Όχι ότι το δούλευα και ποτέ...πάντα πέρναγα αρχεία ως συσκευή Usb) Αν ο προγραμματιστής που βγάζει το custom λογισμικό βγάλει νέα έκδοση αναβαθμίζει αυτόματα ή πρέπει να κάνω πάλι χειροκινητο format? 1
euxoulhs Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Kαλησπερα,καταλαβες πολυ καλα. για το 3ο βημα που αναφερεις backup το τρεχον λογισμικο απλα σου προτεινω να το κατεβασεις απο την sammymobile . σωστα καταλαβες και παρακατω...για περασμα καποιας custom rom απαιτειται ναναι το κινητο rooted και ναχεις καποιο cmw (custom recovery). To κινητο δεν προκειται να το μπρικαρεις μεχρι και ο οποιο αρχαριος (οπως ημουν εγω) δεν παιζει να το μπρικαρει. αν εισαι τωρα στοκερμαν και πας και βαλεις custom rom της sony αυτο ειναι αλλο.καταλαβες τι εννοω. Τα βηματα οπως θαδες ειναι συγκεκριμενα και κατανοητα.Πληροφοριακα απο ολες τις custom rom σου προτεινω την cm για εκδοση δεν ξερω στο s3 αλλα κοιτα στο xda forum οποια rom εχει τα λιγοτερα bugs και τα περισσοτερα features Σε περιπτωση που κολλησει το κινητο μετα απο αποτυχημενη προσπαθεια (μπρικαρει δλδ) μην πανικοβληθεις! δοκιμαζεις πρωτα μεσω του recovery να κανεις wipe data/cache,dalvik ΚΑΙ αν δεν διορθωθει απλα περνας μεσω του odin την stock rom που θαχεις κατεβασει και ξανακανεις την ιδια διαδικασια που ανεφερες δοκιμαζοντας ισως και αλλη custom rom UPDATE: Αν περασεις custom recovery χωρις ροοτ απλα δεν θα γινει..στο odin θα σου γραψει προφανως fail. ΝAI iσχυει,μετα απο αυτο παυει να σε υποστιριζει το kies (οχι οτι σου προσφερε τπτ αλλα γιαναχουμε να λεμε ) για update αν κοιταξεις στο βασικο thread της custom rom θα γραφει οδηγιες.αλλα συνηθως περνας το update στην sd και απλα κανεις wipe cache...Oποτε ΔΕΝ κανεις format
.::NikoS::. Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Φτάσε στο σημείο να βάλεις custom recovery και θα καταλάβεις πως θα περνάς τις ρομς και τα updates. (install zip from SD card) Τα updates της custom rom ετσι τα περνάς και συνήθως σε πολλά updates απλά κάνεις wipe cache και wipe dalvik cache και το περνάς από πάνω χωρίς factory reset. Για να το brickareis εντελώς θες πολύ μα πολύ μα πάρα πολύ προσπάθεια. Πραγματικά ότι και να τους κάνεις σε αυτές τις συσκευές, θα μπαίνουν σχεδόν πάντα σε download mode ώστε να φλασαρεις απο odin κάποια στοκ ρομ και να το επαναφέρεις.
akiz90 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 @euxoulhs Κατ αρχήν ευχαριστώ για την απάντησή σου (έχω ήδη μπρικάρει στο παρελθόν ένα Χperia χ10 mini Pro και δεν ξέρω πως να το φτίαξω αλλα στο S3 mini μου φάνηκε πιο απλό για αυτό και το ξαναδοκιμάζω) 1) Το backup του λογισμικού μου το χρειάζομαι? Εννοώ αφού η εγγύηση έτσι και αλλίως λίγει...δεν μπορώ να επικαλεστώ τίποτα στη samsung (για να πείς ότι αν στο μέλλον έβγαζε πρόβλημα...να έκανα rollback στο official και να το πάω για φτιάξιμο) 2) Το root τι ακριβώς κάνει και γιατί το θέλω? έβλεπα ένα guide (από τα πολλά που είδα) που λέει ότι με το φλασάρισμα του custom recovery μέσω Odin στο κάνει κατευθείαν root. Εγώ βέβεα θα το κάνω για να είμαι σωστός απλά ρωτάω για να μαθαίνω. Φτάσε στο σημείο να βάλεις custom recovery και θα καταλάβεις πως θα περνάς τις ρομς και τα updates. (install zip from SD card) Τα updates της custom rom ετσι τα περνάς και συνήθως σε πολλά updates απλά κάνεις wipe cache και wipe dalvik cache και το περνάς από πάνω χωρίς factory reset. Για να το brickareis εντελώς θες πολύ μα πολύ μα πάρα πολύ προσπάθεια. Πραγματικά ότι και να τους κάνεις σε αυτές τις συσκευές, θα μπαίνουν σχεδόν πάντα σε download mode ώστε να φλασαρεις απο odin κάποια στοκ ρομ και να το επαναφέρεις. Δηλαδή ότι λέει το Guide έκτός από το data? (που λογικά εκεί πάει το λογισμικό)Αυτό που λες είναι μονο για updates της ίδιας έκδοσης? Πχ απο kitkat 4.4.3 σε 4.4.4.θελω να πω αν αυτός αύριο μεθαύριο βγάλει custom το Lollipop κάνω απλά update ή εκεί θέλω γενικό σβήσιμο αφού παώ σε τελείως άλλη έκδοση? Σόρρυ αν κάνω ηλίθιες ερωτήσεις αλλά μέχρι τώρα μόνο με pc δούλευα είμαι καινούργιος στο θέμα smartphones
.::NikoS::. Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Σχετικά με το x10 mini, έχεις δοκιμάσει με το update service? Με κλειστή την συσκευή συνδέεις το καλώδιο πατώντας κάποιο πλήκτρο και μπαίνει σε λειτουργία για φλασάρισμα και περνιέται το official λογισμικό. Συγκεκριμένα για το S3 δε ξέρω αλλά επειδή έχω πολύ εμπειρία σε φλασαρίσματα στο S1 τα πράγματα πρέπει να είναι παρόμοια οπότε θα σου πω γενικώς τι έμαθα από εκεί. Από odin μπορείς να φλασάρεις κατευθείαν custom kernel που περιέχει custom recovery και σε κάνει και ροοτ. Όμως είναι διαφορετικά και ανεξάρτητα αυτά τα 2 πράγματα (recovery και root). Για να περάσεις custom rom θες custom recovery (πχ twrp, cwm) και δε παίζει ρόλο αν η ρομ που έχεις πάνω εκείνη τη στιγμή είναι rooted. Για να καταλάβεις ότι δε παίζει ρόλο, φαντάσου ότι από το cwm μπορείς να σβήσεις εντελώς όλο το σύστημα άρα και την ρομ που υπάρχει εκείνη τη στιγμή, αλλά παρόλαυτα το recovery θα μείνει και θα μπορείς να φλασάρεις άλλη ρομ από αρχείο zip στην sd κάρτα. Backup το λογισμικό σου δε χρειάζεται να κάνεις αν έχεις βρει κάποιο official να ξαναβάλεις μέσω odin. Την σελίδα sammobile την γνωρίζεις; Φτάξε λογαριασμό εκεί και θα δεις ότι περιέχει ΟΛΑ τα επίσημα λογισμικά για το κινητό σου. (από όλες τις χώρες που έχουν δοθεί) Backup κρατάς για να μη χάσεις και τα αρχεία σου. Προσωπικά θα διάβασα σε άλλο φόρουμ για τέτοια πράγματα (myphone.gr σορρυ insomnia αλλά δεν κάνεις για κινητά )
euxoulhs Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 @akiz90 1.το backup δηλαδη στην stock rom την χρειαζεσαι ΜΟΝΟ αν θες να περασεις την στοκ η αν σου μπρικαρει. 2. hxxp://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=306146#post3645021 1
akiz90 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 @.::NikoS::. Αφού με το πέρασμα του kernel-recovery πέρνεις και root, δεν χρειάζεται να κάνεις χειροκίνητο root. Όπως το καταλαβαίνω, ο μόνος τρόπος να το μπρικάρεις είναι να πας να περάσεις custom rom χωρίς να έχεις recovery. Για το χ10 μινι δεν έχω δοκιμάσει να κάνω αυτό που λες. Αυτή τη στιγμή το κινητο είναι νεκρό...ότι και να πατάς δεν καταλαβαίνει τίποτα. Θα το δοκιμάσω και σου πώ. Αν το επαναφέρω ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία για πέρασμα custom λογισμικού ή σαν πιο παλιό κινητό θέλει άλλα κόλπα? @akiz90. 2. hxxp://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=306146#post3645021 Πολύ ωραίο ποστ και τα λέει ωραία και απλά! Το διαβάζω τώρα!
.::NikoS::. Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δε ξέρω στο Σ3 τι γίνεται, αλλά στο Σ1 απλά δε μπορούσες να περάσεις custom rom χωρίς custom recovery. Το recovery της samsung δε σε άφηνε καν γιατί το αρχείο zip που προσπαθούσες να περάσεις δεν είχε ψηφιακή υπογραφή της samsung. Το χ10 μπορεί να δειχνει νεκρό αλλά όπως σου είπα πρέπει να μπαίνει σε λειτουργία για φλασάρισμα με την διαδικασία που λέει το πρόγραμμα της sony για Update. (σου λέει σε κάποιο βήμα να το συνδέσεις κρατώντας πατημένο το πλήκτρο της επιστροφής αν θυμάμαι καλά, και ανάβει το πράσινο φωτάκι στο κινητό και το βλέπει το πρόγραμμα για να το φλασάρει) Κάτι σαν το download mode που μπαίνουν τα samsung με το πάτημα κάποιων πλήκτρων, μόνο που στο sony δεν ανάβει καν η οθόνη του. Στο x10 mini διαφέρει η διαδικασία γιατί νομίζω ότι είναι κλειδωμένος ο bootloader πράγμα που σημαίνει ότι αν αλλάξεις κερνελ με κλειδωμένο bootloader τότε το κινητό μάλλον πάει για πέταμα (αν έκανες κάτι τέτοιο δηλαδή τότε μπορεί να μη σε σώσει ούτε το update της sony) Επίσης διαφέρει και το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς καθώς και ο τρόπος που περνάς το custom recovery. Για να περάσεις δηλαδή custom recovery σε αυτά τα sony ericsson έπρεπε να κάνεις ροοτ πρώτα και μετά να περάσεις το recovery μέσα από το κινητό εγκαθηστώντας μία εφαρμογή. Προσωπικά θεωρώ τα samsung πολύ πιο απλή διαδικασία. Μπαίνεις download mode και με το odin περνάς ο,τι θες τσακ μπαμ. 1
akiz90 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Με την 1η ευκαιρία θα το δοκιμάσω....όταν το "χάλασα" (πριν 2 χρόνια) δεν υπήρχε guide για συσκευές που δεν ανταποκρίνονταν καθόλου...υπήρχε μόνο για αυτές που αν και έκανες πατάτα...η οθόνη εξακολουθούσε και άναβε....τώρα που μάθαμε 5 πράματα για τα κινητά έχουμε και υλικό να πειραματιστούμε!
vrwmiaris Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Η σονυ και η μοτο έχουν κλειδωμένο bootloader, πρώτα θα διαβάσεις, μετά θα δεις βίντεο και βάση αυτών θα πορευθεί ς.για αρχή το ρουταρεις, μετά εφόσον έχει το κινητό σου δικό του recovery μπαίνεις εκεί με τον συνδυασμό κουμπιών ,vol up + home button+ power button και περνάς την ρομ.εάν δεν έχει δικό του πρέπει να περάσεις με το Odin έναν κερνελ για να σε βάλει recovery
akiz90 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Για το Χ10 mini pro δεν βλέπω φως στο τούνελ...το κινιτο είναι 100% νεκρο δεν ανάβει τίποτα ότι συνδιασμό και αν πατίσω...το pc δεν το αναγνωρίζει καν...και στη φόρτιση δεν ανάβει τίποτα...στο internet δεν βρίσκω τπτ πέρα απο Jtag/riff
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα