DJJordan Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Γεια σας, έχω ένα συστηματάκι με μητρική asrock 4 core dual vista, με μία ram 1GB DDR2 667 μάρκας wilk electronic με τσιπάκια μάρκας GOOD RAM, πρόσφατα θέλησα να βάλω άλλο ένα GB μνήμης, πήρα από eshop μία mushkin DDR2 1GB 667, τη βάζω πάνω και δεν κάνει post το μηχάνημα, δοκιμάζω με clear cmos και μόνη της (χωρις την παλιά απάνω) τα ίδια, (ημητρική έχει τo πιο πρόσφατο bios) την έστειλα στο τεχνικό τμήμα και μου λένε δεν έχει κανένα πρόβλημα, μάλλον ασυμβατότητα, λέω λοιπον να την αλλάξω με μια πιο επώνυμη, kingston για παράδειγμα, μίλησα με τον τηλεφωνικό πωλητή, και μου είπε πρώτα να κοιτάξω στο site της asrock να δω με τι μνήμες έχει συμβατότητα, για να μην ξανατρέχω, το πρόβλημα είναι οτι στην υποστήρηξη της asrock η δικιά μου μητρική δεν φαίνειται πλέον, προφανώς επειδή είναι αρκετά παλιά... Τώρα πως θα βρώ ποια μνήμη είναι η κατάλληλη;
Σαϊνόμπι Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Πριν την πας πισω, δοκιμασες να την βαλεις μονη της την νεα μνημη πανω στο συστημα?
Spitzenklasse Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Καλή ως πρώτη λύση είναι το να κατεβάσεις το CPU-Z (από αυτήν τη σελίδα: http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html). Όταν το τρέξεις, μέσα στις καρτέλες του προγράμματος θα βρεις και μία που αναφέρεται αποκλειστικά στο είδος μνήμης που "φοράει" το σύστημά σου. Όλες οι σχετικές λεπτομέρειες θα βρίσκονται εκεί. Εναλλακτικά μπορείς να επισκεφτείς τα sites των μεγάλων εταιρειών κατασκευής μνημών και θα βρεις ένα μικρό utility, το οποίο τρέχει μέσα στον browser σου, διαβάζει σε λίγα δευτερόλεπτα το σύστημά σου και σου προτείνει κατάλληλες μνήμες. Ενδεικτικά, στο site της Crucial (http://eu.crucial.com/eur/en) υπάρχει ήδη στην αρχική σελίδα αυτό που σου λέω. Ασφαλώς η κάθε εταιρεία προτείνει τα δικά της προϊόντα αλλά είναι κι αυτό μια βοήθεια.
DJJordan Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) τελικά την πήγα πίσω, πήρα μια kingston και λύθηκε το πρόβλημα, βέβαια μου φάγανε αρκετές μέρες μέχρι να γίνει η αλλαγή και με τα επιπλέον έξοδα, (βενζίνες να πάω 2 φορές στα κεντρικά + ακριβότερη μνήμη + επιστροφή λιγότερων χρημάτων λόγω σημαδιών χρήσης) συνολικά μου κόστισε σαν να πήρα 2 μνήμες Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2014 από DJJordan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα