Προς το περιεχόμενο

Διακλαδωτής ADSL

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από arc,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιζει να υπαρχει διακλαδωτης για σημα σε δυο modem;  Να πω οτι δεν ψαχνω το κλασικο splitter,  απλα εχω μια γραμη adsl και θελω να δοσω σημα σε δυο ξεχωριστα modem, OXI σε τηλεφωνο και modem ....(access point δεν μπορει να μπει στην συγκεκριμενη περιπτωση)

Αν γνωριζει καπιος  Ευχαριστω..

Δημοσ.

Παιζει να υπαρχει διακλαδωτης για σημα σε δυο modem;  Να πω οτι δεν ψαχνω το κλασικο splitter,  απλα εχω μια γραμη adsl και θελω να δοσω σημα σε δυο ξεχωριστα modem, OXI σε τηλεφωνο και modem ....(access point δεν μπορει να μπει στην συγκεκριμενη περιπτωση)

Αν γνωριζει καπιος  Ευχαριστω..

δεν γινεται.αν θες να δωσεις σε αλλο χωρο ειτε access point ειτε Powerline μετα.

εκτος αν τα τηλεφωνικα καλωδια πισω απο τον τοιχο ειναι ethernet οποτε απο τα 4 ζευγαρια μπορεις τα 2 να τα κανεις δικτυο και το αλλο ενα να μεινει τηλεφωνο/dsl οπως ειναι τωρα.το τελευταιο μενει κενο.αν πας να κανεις αυτο που λες τοτε οταν συγχρονιζει το ενα ρουτερ θα ριχνει το αλλο ή θα συγχρονιζει πιο χαμηλα το ενα και το αλλο καθολου (απλα θα προσπαθει).παντως και τα 2 μαζι δεν θα παιξουν ποτε.

Δημοσ.

Aπλα εχω βαλει δευτερο modem στον 1ο οροφο που μενω με δευτερο εξωτερικο καλωδιο γιατι το σημα απο το modem του ισογειου δεν φτανει στον 1ο οροφο επιδει στην μεσαια πλακα του σπιτιου εχει πεσει περλιτης για μονωση και (κοβει) εντελως το σημα με αποτελεσμα να μην πιανω ουτε μια γραμη επανω ..

Και access point να βαλω δεν εχει νοημα ..

δεν γινεται.αν θες να δωσεις σε αλλο χωρο ειτε access point ειτε Powerline μετα.

εκτος αν τα τηλεφωνικα καλωδια πισω απο τον τοιχο ειναι ethernet οποτε απο τα 4 ζευγαρια μπορεις τα 2 να τα κανεις δικτυο και το αλλο ενα να μεινει τηλεφωνο/dsl οπως ειναι τωρα.το τελευταιο μενει κενο.αν πας να κανεις αυτο που λες τοτε οταν συγχρονιζει το ενα ρουτερ θα ριχνει το αλλο ή θα συγχρονιζει πιο χαμηλα το ενα και το αλλο καθολου (απλα θα προσπαθει).παντως και τα 2 μαζι δεν θα παιξουν ποτε.

Και με το Powerline τα ιδια θα εχω , μηδεν σημα επανω , η μηπως οχι?

Δημοσ.

Επειδή δεν είμαι σίγουρος αν χρησιμοποιούμε ορολογία που να καταλαβαινόμαστε ... 

Αν το wifi router έχει ρυθμιστει να εκπέμπει στο 100% των δυνατοτήτων του και στο δωμάτιο πάνω από το router δεν πιάνει καλά (*)(γιατί καθόλου δεν μου εχει τύχει ποτέ), τοτε οι μόνες λύσεις ειναι :

• Να ρίξεις καλώδιο utp και να βάλεις πάνω ενα access point (λύση 99% αποτελεσματική)
  • Εφόσον εχεις κοινό ρολόι ρευματος να χρησιμοποιήσεις ένα ζευγάρι powerlines που το ένα εκτός απο ζέυγος να είναι και wifi router. Για ίδιο ρολόι και για ένα όροφο η λύση θα ειναι τουλάχιστον 80% αποτελεσματική.

(*)Αν δεν πιάνει καθόλου τοτε ρύθμισε την ένταση του wifi στο 100% και βάλε χειροκίνητα νουμερο για το κανάλι κάτω απο 11. 

Δημοσ.

Ετσι κι αλιως και τωρα με εξωτερικο καλωδιο δουλευω επανω ..

Το βλεπω για Powerline αν ειναι αξιοπιστο το σημα εστω και κατα 80% , απο το τιποτα ..

Δημοσ.

Δεν είπα 80% σήμα. Είπα 80% αποτελεσματική λύση. Μπορεί λόγω προβλημάτων στο ηλεκτρικό σου δίκτυο (μιλάω πάντα θεωρητικά) να μην εχεις καθολου σήμα αναμεσα στο ζευγος των powerlines (ή πολύ χάλια). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λαθος καταλαβα..

Η ένταση του wifi ειναι στο 100%  και το καναλι του στο 6 ..εχω ενα  ZTE ZXHN H108N

Θα κανω το κολπο με το powerline για να εχω μονιμο wifi ταυτοχρονα πανω κατω ,εστω και με χαμιλοτερο σημα ..

Επεξ/σία από anstik
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Aπλα εχω βαλει δευτερο modem στον 1ο οροφο που μενω με δευτερο εξωτερικο καλωδιο γιατι το σημα απο το modem του ισογειου δεν φτανει στον 1ο οροφο επιδει στην μεσαια πλακα του σπιτιου εχει πεσει περλιτης για μονωση και (κοβει) εντελως το σημα με αποτελεσμα να μην πιανω ουτε μια γραμη επανω ..

Και access point να βαλω δεν εχει νοημα ..

Και με το Powerline τα ιδια θα εχω , μηδεν σημα επανω , η μηπως οχι?

και τα 2 μαζι να παιξουν δεν γινεται.για να παιξει το πανω σαν access point αυτο που μπορεις νακανεις εφοσον εχεις το ιδιο ρολοι δεη πανω και κατω ειναι να παιξεις με powerline.αν ειναι αλλος πινακας αλλο ρολοι μαλλον δεν θαπαιξει.

στην ουσια βαζεις ενα powerline Κατω και ενα powerline πανω.το κατω συνδεεται με το ρουτερ και το πανω σου δινει με ethernet.υπαρχουν και wireless powerline για να σου δωσει και ασυρματα.αν θες ομως επειδη εχεις ηδη το δευτερο ρουτερ μπορεις με μια δυο αλλαγες στις ρυθμισεις να το κανεις να παιξει ασυρματα σαν access point.το powerline απλα θα αναλαβει να σου περασει δικτυο μεσα απο το ρευμα σαν να ειχες ριξει καλωδιο.εκτος αν μπορεις να ριξεις καλωδιο ή αν ισχυει αυτο με τα utp που εγραψα πιο πανω.δεν μιλαω να βαλεις access point στον κατω οροφο δεν εχει νοημα.powerline πολυ καλα ειναι τα devolo.

Επειδή δεν είμαι σίγουρος αν χρησιμοποιούμε ορολογία που να καταλαβαινόμαστε ... 

Αν το wifi router έχει ρυθμιστει να εκπέμπει στο 100% των δυνατοτήτων του και στο δωμάτιο πάνω από το router δεν πιάνει καλά (*)(γιατί καθόλου δεν μου εχει τύχει ποτέ), τοτε οι μόνες λύσεις ειναι :

• Να ρίξεις καλώδιο utp και να βάλεις πάνω ενα access point (λύση 99% αποτελεσματική)
  • Εφόσον εχεις κοινό ρολόι ρευματος να χρησιμοποιήσεις ένα ζευγάρι powerlines που το ένα εκτός απο ζέυγος να είναι και wifi router. Για ίδιο ρολόι και για ένα όροφο η λύση θα ειναι τουλάχιστον 80% αποτελεσματική.

(*)Αν δεν πιάνει καθόλου τοτε ρύθμισε την ένταση του wifi στο 100% και βάλε χειροκίνητα νουμερο για το κανάλι κάτω απο 11. 

αν πιανει εστω και λιγο σημα θα μπορουσε  να βαλει και ενα repeater στο σημειο που υπαρχει το δυνατοτερο σημα.σιγουρα μπορει να μην ειναι η καλυτερη λυση αλλα ειναι και αυτο μια λυση  δεν μπορει ναπαιξει με powerline ή με ethernet.αλλιως ναι μπορει να βγει ethernet απο το μπαλκονι.μπορει να στησει ενα μικρο link παλι απο μπαλκονι απλα εκει θελει τρυπες και μερεμετια.

Ετσι κι αλιως και τωρα με εξωτερικο καλωδιο δουλευω επανω ..

Το βλεπω για Powerline αν ειναι αξιοπιστο το σημα εστω και κατα 80% , απο το τιποτα ..

αν δουλευεις με εξωτερικο καλωδιο δηλαδη να εχεις περασει utp απο κατω μεχρι πανω τοτε το δευτερο ρουτερ δεν το συνδεεις με την τηλεφωνικη γραμμη αλλα το κανεις να παιζει σαν access point και το συνδεεις με το ethernet καλωδιο που θα ερχεται απο το κατω ρουτερ.στο πανω ρουτερ απλα μια δυο αλλαγες πρεπει να κανεις.πρεπει να του κλεισεις τον dhcp να του φτιαξεις το wireless και να του βαλεις μια Ip στο ιδιο δικτυο με το adsl router.αν δηλαδη to adsl router ειναι 192.168.1.254 τοτε βαζεις το δευτερο ρουτερ πχ 192.168.1.253.και εισαι ready.στο ασυρματο βαλε ιδιο ονομα αμα θες ιδιο κλειδωμα ιδια ολα εκτος απο το καναλι που καλο ειναι να εχει 5 καναλια διαφορα.δηλαδη αν το κατω ειναι 1 βαλε το πανω 6 η 11.μην βαλεις auto μην βαλεις 12,13( δεν τα πιανουν συσκευες αμερικης).το powerline απλα θα μεταφερει το σημα απο το ρευμα μεσα δεν θα αναμεταδωσει το σημα ασυρματα οπως ενα repeater.απλα αν ειναι αλλο ρολοι δεν θα παιζει.τωρα αν θες να δινει και wireless το Powerline οκ το παιρνεις και wireless για να μην χρησιμοποιησεις το αλλο ρουτερ.απλα ειναι λιγο ακριβα ειδικα τα devolo που ειναι καλα και παιζουν και σε τριφασικο ρευμα.

Λαθος καταλαβα..

Η ένταση του wifi ειναι στο 100%  και το καναλι του στο 6 ..εχω ενα  ZTE ZXHN H108N

Θα κανω το κολπο με το powerline για να εχω μονιμο wifi ταυτοχρονα πανω κατω ,εστω και με χαμιλοτερο σημα ..

αν και χαλια ρουτερ το zte καιδεν φημιζεται για την εμβελεια του και γενικα για το wireless εν τουτοις αν παιξει το powerline και βαλεις το δευτερο ρουτερ τοτε θα εχεις full σημα πανω γιατι θα ειναι ενα δευτερο ασυρματο.απλα αν εχεις καλωδιο και δεν σε ενοχλει συμφερει να το χρησιμοποιησεις.πιο αξιοπιστη λυση πιο σιγουρα και πιο φτηνη.ενω Powerline αμα δεν παιξουν την εκατσες.

Δημοσ.

Δηλαδή αν σε ένα διώροφο σπίτι, ο πάνω και ο κάτω όροφος έχουν διαφορετικό ρολόι ΔΕΗ, αυτό που περιγράφετε παραπάνω με τα δύο ρούτερ δεν μπορεί να γίνει?

Δημοσ.

Χμμμ για εξηγησε το αυτο γιατι με ενδιαφερει εμενα πρωσοπικα δηλαδη μπορω να διαλεξω το  ζευγαρι με χρωμα πρασινο απο το καλωδιο μπριζας και να παιξει αλλα απο το λαν πιο χρώμα θα βάλω

Δημοσ.

Δηλαδή αν σε ένα διώροφο σπίτι, ο πάνω και ο κάτω όροφος έχουν διαφορετικό ρολόι ΔΕΗ, αυτό που περιγράφετε παραπάνω με τα δύο ρούτερ δεν μπορεί να γίνει?

γινεται αλλα οχι με powerlines.ειτε θα ριξεις καλωδιο Utp ειτε με repeater.

Χμμμ για εξηγησε το αυτο γιατι με ενδιαφερει εμενα πρωσοπικα δηλαδη μπορω να διαλεξω το  ζευγαρι με χρωμα πρασινο απο το καλωδιο μπριζας και να παιξει αλλα απο το λαν πιο χρώμα θα βάλω

αυτη η υλοποιηση για να γινει πρεπει να πιανουν λιγακι τα χερια σου.το utp εχει μεσα 4 ζευγαρια.το τηλεφωνο χρησιμοποιει μονο το ενα.τα αλλα τρια ειναι αποσυνδεδεμενα σε ολα τα πριζακια.εσυ τα 2 απο τα 3 μπορεις να τα κανεις 100 ethernet αφου ως γνωστο στο 100αρι ethernet παιζουν τα 4 απο τα 8 καλωδια(2 ζευγαρια) τα οποια τοποθετουνται στα pins 1,2(το ενα ζευγαρι) 3,6 (το δευτερο ζευγαρι).οποτε αν καποιος ανοιξει ολα τα πριζακια και ενωσει αυτα τα 2 ζευγαρια μπορει να στειλει ethernet ειτε  στον ιδιο χωρο σε αλλο πριζακι ειτε να κατεβει μεχρι τον κατανεμητη κατω και να περασει σε αλλο διαμερισμα (εφοσον δεν ξεπερασει τα 100 μετρα).να ξεπερασεις τα 100 μετρα ειναι λιγακι δυσκολο εκτος αν ειναι καμια 5-6 οροφους πολυκατοικια και τυχει να ειναι και οι 2 στους ψηλα οροφους πχ 5ος και 6ος οπως να τυχει το καλωδιο να κανει και λιγο κυκλο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

γινεται αλλα οχι με powerlines.ειτε θα ριξεις καλωδιο Utp ειτε με repeater.

αυτη η υλοποιηση για να γινει πρεπει να πιανουν λιγακι τα χερια σου.το utp εχει μεσα 4 ζευγαρια.το τηλεφωνο χρησιμοποιει μονο το ενα.τα αλλα τρια ειναι αποσυνδεδεμενα σε ολα τα πριζακια.εσυ τα 2 απο τα 3 μπορεις να τα κανεις 100 ethernet αφου ως γνωστο στο 100αρι ethernet παιζουν τα 4 απο τα 8 καλωδια(2 ζευγαρια) τα οποια τοποθετουνται στα pins 1,2(το ενα ζευγαρι) 3,6 (το δευτερο ζευγαρι).οποτε αν καποιος ανοιξει ολα τα πριζακια και ενωσει αυτα τα 2 ζευγαρια μπορει να στειλει ethernet ειτε  στον ιδιο χωρο σε αλλο πριζακι ειτε να κατεβει μεχρι τον κατανεμητη κατω και να περασει σε αλλο διαμερισμα (εφοσον δεν ξεπερασει τα 100 μετρα).να ξεπερασεις τα 100 μετρα ειναι λιγακι δυσκολο εκτος αν ειναι καμια 5-6 οροφους πολυκατοικια και τυχει να ειναι και οι 2 στους ψηλα οροφους πχ 5ος και 6ος οπως να τυχει το καλωδιο να κανει και λιγο κυκλο.

εχω αλλο (γενικό) απο το ρολόι της ΔΕΗ ..

Πως ανήγει ενα utp ?  τα χέρια μου πίανουν αρκεί να ξέρω τι συνδέω ακριβώς

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ενα Utp εχει μεσα 4 ζευγαρια

ασπρο πορτοκαλι πορτοκαλι

ασπρο πρασινο πρασινο

ασπρο μπλε μπλε

ασπρο καφε καφε

το 100mbit Παιζει με 2 ζευγαρια .οποτε μεσα απο ενα Utp μπορεις να περασεις ειτε δυο 100mbit δικτυα ειτε να περασεις δυο τηλεφωνα και ενα ιντερνετ.

αν πχ το τηλεφωνο παιζει στο μπλε μπλε ασπρο εσυ παιρνεις αλλα δυο ζευγαρια και τα βαλεις σε rj45 clip και εχεις και ιντερνετ.αν δεν θες rj45 clip μπορει καποιος να βαλει διπλη πριζα οποτε στο ενα πριζακι το τηλεφωνο ενω στο αλλο το ιντερνετ.

αν το τηλεφωνο παιζει στο μπλε παιρνεις το πορτοκαλι και το πρασινο και φτιαχνεις δικτυο.

στο Pin 1 το ασπρο πορτοκαλι

στο Pin2 το πορτοκαλι

στο Pin3 το ασπρο πρασινο

και στο Pin6 το πρασινο.

αν το τηλεφωνο ειναι σε αλλο χρωμα κανεις αναλογα τις αλλαγες.δεν μας υποχρεωνει καποιος να ειναι το ζευγαρι πορτοκαλι και το ζευγαρι πρασινο.γινεται με οποια χρωματα θες αρκει να ειναι 2 ζευγαρια.μην παρεις δηλαδη ενα καλωδιο απο καθε ζευγαρι γιατι δεν θα παιξει.αν ζευγαρια παιζεις παντα.

εχω αλλο (γενικό) απο το ρολόι της ΔΕΗ ..

Πως ανήγει ενα utp ?  τα χέρια μου πίανουν αρκεί να ξέρω τι συνδέω ακριβώς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...