Netuser Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2003 Kalispera paidia, meta apo ena ektenes pistewo psaksimo sto insomnia kai alla site de brika kati sxetiko me ayto pou thelo, diladi ena programma pou na tou bazo mia eksisosi kai ayto na tin paragogizei os pros mia metabliti. Den ksero bebaia an to Excel mporei na kanei tetoia pragmata. Loipon an exete ypopsi kanena sxetiko mathimatiko programma, oxi mono gia paragogous, plz post. Thx in advance mates.
kriz Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Είναι το mathematica (όχι μόνο για παραγώγους και λίγο "βαρύ" για κατέβασμα αλλά κάνει και πολλές άλλες δουλειές) και το derive (απλό και χρήσιμο για εύκολες παραστάσεις). Και τα δύο βρίσκονται εύκολα on line
wizard Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Το mathematica είναι κορυφή. Το derive δεν το ξέρω. Αν ενδιαφέρεσαι στείλε pm. Υ.Γ. Αν είσαι στο λύκειο προτείνω να μην το πάρεις καθόλου γιατί θα καείς! Δεν πρόκειται να ξαναπιάσεις στυλό αν το χρησιμοποιήσεις.
Typhoon Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Εγώ προτιμώ το Matlab από το Methematica. Επίσης να παρατηρήσω ότι αν δεν ξέρεις να βγάζεις παράγωγο ως προς μια μεταβλητή καλύτερα να αρχίσεις το διάβασμα & να αφήσει το Matlab & το Mathematica στην ησυχία τους.
wizard Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Typhoon, συμφωνώ με όσα είπες, ιδίως με το τελευταίο, αλλά το matlab δεν είναι εύχρηστο και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει μεταβλητές. Μπορείς να υπολογήσεις π.χ. θ(sin(x*y))/θx ? στο Matlab?
Typhoon Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Έχω την εντυπωσή πως γίνεται αλλά δεν θυμάμαι, έχω και κάνα-2 χρόνια να το χρησιμοποιήσω & δεν το έχω εγκατεστημένο τώρα για να δοκιμάσω. Πάντως είναι πολύ πιθανό το Mathematica να είναι πιο καλό γι αυτό που θέλει ο άνθρωπος. Απλώς εμένα το Matlab εμένα μου άρεσε περισσότερο γιατί εγώ δεν το ήθελα για μαθηματική χρήση αλλά για engineering (Φίλτρα & τέτοια)
HaPagan Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Bέβαια , το MatLab είναι ότι πρέπει για μαθήματα τηλεπικοινωνιών και Σημάτων&Συστημάτων . Έχει τρομερά πράγματα μέσα ...
Netuser Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Kalispera mages, eyxaristo poly gia tis apantiseis. Katewasa telika to Derive pou itan kai mikro (3 MB), kai mou fainetai kalo. Den kathisa bebaia na to psakso, alla mou fainetai user-friendly. Den pao fysika lykeio, oute to eixa skeftei tote. Pragmatika kali idea! Xrimatooikonomika spoudazo kai tha ithela na epalitheuso kati eksisoseis gia tous syntelestes forologias. Pantos mages, an kapoios exei kanena Palmtop tha itan kali fasoula na to xrisimopoiisei se kanena testaki frontistirio loool. Ela mi bazoume kai idees. Thx again.
zaxoys Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Ναι το Matlab μπορεί να παραγωγίσει ή να βρει το ολοκλήρωμα για 1 μεταβλητή απλώς πριν την εντολη πρέπει να γράψεις 1 εντολή του τύπου syms x1,x2... οπου χ1 ...οι μεταβλητές που θες
kriz Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2003 To derive για απλά πραγματάκια είναι οτι πρέπει... το είχαμε αρχικά στη σχολή και το μαθαίναμε στους πρωτοετείς αλλά το αντικατέστησαν από τη mathematica
wizard Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2003 Ναι το Matlab μπορεί να παραγωγίσει ή να βρει το ολοκλήρωμα για 1 μεταβλητή απλώς πριν την εντολη πρέπει να γράψεις 1 εντολή του τύπου syms x1' date='x2...οπου χ1 ...οι μεταβλητές που θες[/quote'] Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα, για να μαθαίνουμε και εμέις?
blender Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2003 download links gia ta programata h pouthena na katebaso trials ?
zaxoys Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2003 Να ένα παράδειγμα (sorry αλλα βιάζομαι...) syms x1 x2 x3 (ορίζεις τις συμβολικές μεταβλητές) έστω τώρα 1 συνάρτηση πχ η: y=x2*x1*cos(x1)+(x1)^2 +x3*x1 (την έκανα copy -paste γι'αυτό ειναι έτσι..) diff(y,x1) (υπολογίζει παράγωγο ως προς x1) ans =x2*cos(x1)-x2*x1*sin(x1)+2*x1+x3 όμοια και για τις άλλες μεταβλητές πχ diff(y,x2) (παρ άγωγος της y ως προς την x2 ...) ans =x1*cos(x1) Τα παραπάνω τα έμαθα από σημειώσεις της σχολής στο μάθημα του επιστημονικού προγραμματισμού και τα έχω βρει αρκετά χρήσιμα ..ελπίζω να βοήθησα (Α για ολοκλήρωση προφανώς είναι παρόμοια αλλά με int αντί για diff..)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.