Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω και εγω περιπου το ιδιο προβλημα μαλλων.

Ειχα αποσυνδεσεις που αρχισαν ξαφνικα... (πριν ημουν μια χαρα με 2 pc sto idio game 50-60 MS) τους πειρα τηλ τους ειπα το προβλημα  οτι ειχα πολα crc error  και αποσυνδεσεις και κατι αλλαξαν αλλα το ping πηγε 70-90.

Αποτι βλεπω μου αλλαξαν το snr  απο 8 το πηγαν 10,7στο download kai apo 10(αν θυμαμαι καλα) sto upload to πηγαν 13,9 (εχει καμμια σχεση το snr margin me τα ms?) και τωρα εχω  crc kai hec error 0/0  alla fec error 61393/0 kai anebainoyn δραματικα ενω πριν ειχα fec error 0/0 ΠΑΝΤΑ.. αυτο τωρα σημαινει οτι ημουν fast path kai me εβαλαν interleave?

Θελω να τους παρω τηλ και δεν 3ερω τη να τους πω να με βαλουν fastpath? (δεν 3ερω αν ημουν πριν) να μου ριξουν το snr ?

Τους παιρνεις τηλ να φτιαξουν ενα πραγμα και χαλανε 10 ελεος δηλαδη...

Bandwide Down/Up(kbps) : 12032 kbps / 861 kbps  

SNR Margin Down/Up(db) : 10.7 dB / 13.9 dB   

FEC Down/Up: 7130 / 0   

CRC Down/Up: 0 / 0   

HEC Down/Up: 0 / 0

line attenuation: 24.9 db  /  12.5db

Επεξ/σία από shini.gami
Δημοσ.

Εχω και εγω περιπου το ιδιο προβλημα μαλλων.

Ειχα αποσυνδεσεις που αρχισαν ξαφνικα... (πριν ημουν μια χαρα με 2 pc sto idio game 50-60 MS) τους πειρα τηλ τους ειπα το προβλημα  οτι ειχα πολα crc error  και αποσυνδεσεις και κατι αλλαξαν αλλα το ping πηγε 70-90.

Αποτι βλεπω μου αλλαξαν το snr  απο 8 το πηγαν 10,7στο download kai apo 10(αν θυμαμαι καλα) sto upload to πηγαν 13,9 (εχει καμμια σχεση το snr margin me τα ms?) και τωρα εχω  crc kai hec error 0/0  alla fec error 61393/0 kai anebainoyn δραματικα ενω πριν ειχα fec error 0/0 ΠΑΝΤΑ.. αυτο τωρα σημαινει οτι ημουν fast path kai me εβαλαν interleave?

Θελω να τους παρω τηλ και δεν 3ερω τη να τους πω να με βαλουν fastpath? (δεν 3ερω αν ημουν πριν) να μου ριξουν το snr ?

Τους παιρνεις τηλ να φτιαξουν ενα πραγμα και χαλανε 10 ελεος δηλαδη...

Bandwide Down/Up(kbps) : 12032 kbps / 861 kbps  

SNR Margin Down/Up(db) : 10.7 dB / 13.9 dB   

FEC Down/Up: 7130 / 0   

CRC Down/Up: 0 / 0   

HEC Down/Up: 0 / 0

line attenuation: 24.9 db  /  12.5db

οταν εισαι σε fast path δεν βλεπεις fec errors γιατι δεν υπαρχει διορθωση αρα για αυτο βλεπεις μηδεν.επισης οταν σε βαζουν σε interleave η γραμμη συγχρονιζει πιο ψηλα εκτος αν σου αλλαξουν και margin οπως επισης ειναι και πιο σταθερη.αλλα ταυτοχρονα ανεβαινει και το ping.και σου ανεβασαν και margin για μεγαλυτερη σταθεροτητα.εξαρτατε πως το εννοεις τα δραματικα.αν πχ τα 7130 errors ειναι σε 10 λεπτα δεν ειναι κατι.συνηθως οταν μια γραμμη εχει μεγαλο προβλημα τα βλεπεις να ανεβαινουν κατα χιλιαδες.πχ εγω σε 3 ημερες εχω τα παρακατω που ειναι πολυ νορμαλ.

FEC Errors (Up/Down): 2.976 / 254.521 spacer.gif   64 / 7.013 spacer.gif HEC Errors (Up/Down):

99 / 87.770

λογικα ησουν σε fast path.καταρχην τι ρουτερ εχεις?β.εχεις φιλτρα παντου?αν εχεις συναγερμο εχεις βαλει φιλτρο?δοκιμασε να βγαλεις ολα τα τηλεφωνα και τα φιλτρα /σπλιττερ και να δεις αν εχεις παλι αποσυνδεσεις?αν πιανουν τα χερια σου δοκιμασε σε κατανεμητη.αν εχεις κανα zte πεταξε το και βαλε κανα πιο σοβαρο ρουτερ.γιατι γενικα η γραμμη σου φαινεται μια χαρα.12 mbit me 11 margin και 25 atttenuation ειναι μια χαρα.οταν κανει αποσυνδεσεις σβηνει και το adsl ή σβηνει μονο το λαμπακι του ιντερνετ?

επισης οχι μεγαλα τηλεφωνικα καλωδια.οχι φθαρμενα τηλεφωνικα καλωδια.

Δημοσ.

Μαργιν ειχα 8-9 εκει ηταν πανω κατω τωρα μου λεει 12 στο download και 13,9 στο upload λογικα με εβαλαν σε profile ενω πριν δεν ημουν αποτι μπορω να καταλαβω.

Οταν ειχα αποσυνδεσεις ανεβαιναν τα crc error 4000+ μεσα σε 30 sec kai ανεβαιναν 1000 1000 τωρα που λογικα με εβγαλαν απο fast path kai anebasan margin exw crc 109/0 se μια μερα online τιποτα δλδ kai 0 αποσυνδεσεις αλλα πλεων εχω 20-30+ ms σε ολα τα games.

To zte (ειχα βαλη και τισ hol to netfaster alla kaia yto ta idia ekane) εχω ο συναγερμος δεν ειναι συνδεδεμενος στο τηλεφωνο και εχω ενα σταθερο τηλ στο οποιο εχω φιλτρο στο modem το exw sindesh κατευθειαν στιν πριζα xwris splitter ( οταν ειχα αποσυνδεσεις μια το εβαζα μια το εβγαζα το αλλαξα κιολας με ενα αλο που ειχα) αλλα και παλι επεφτε και το εχω βγαλει τελειως τωρα, ειχα αλλαξει και το καλοδιο)

Αποσυνδεσεις δεν ειχα ολοι μερα αλλα μπορει μεσα σε μια ωρα να ειχα 20 px  και μετα για 10ωρες να ηταν κομπλε ηταν με τις ωρες του δλδ.

Οταν εκανε αποσυνδεσεις εσβηνε μονο το λαμπακι του internet.

Για να ριξω τα ms λες να τους παρω τηλ να με ξαναβαλουν σε fastpath με το υπαρχων margin να δουμε πως 8α παει και αν παει καλα τους λεω να μου βαλουν μαργιν 9? η λες να εχω παλι αποσυνδεσεις?

Η ταχυτητα επεσε απο 12400 στα 12000 με της αλλαγες που μου εκαναν ...( αλλα ντα3ει μικρο το κακο με τα ms εχω το θεμα) βεβαια αν με βαλουν σε fastpath kai me auto to margin 8a pesi kialo..

Ευχαριστω για την βοηθεια!!

Δημοσ.

α.ναι με interleave και μεγαλυτερο margin εννοειται θα παιζεις καλυτερα.
μπορεις να ζητησεις fast path αλλα με 10-11 margin αντι πχ για 9 για να εισαι πιο σταθερος.απλα με παραξενευει που λες οτι δεν σβηνει το adsl αρα δεν χανει συγχρονισμο.σαν να σηκωνει ομως πολλα errors οποτε μπορει να μην πεφτει
το sync αλλα απλα να ειναι σαν να εχεις αποσυνδεση λογω των πολλων errors.
αν πριν ησουν με Margin 9 και fast path και ειχες αποσυνδεσεις και τωρα με 11 margin και interleave τοτε
απλα ζητα 11αρι fast.το ξερω οτι θα χασεις σε ταχυτητα αλλα.
επισης παραξενο να σου ανεβασαν margin και νασου εβαλαν και interleaveκαι ναεχασες μονο 400 σε ταχυτητα.εκτος αν δεν σου αλλαξαν margin αλλα σου αλλαξαν μονο το interleave σε fast.γιατι με profile απο 9 σε 11 θα πρεπε να χασεις 1 mbit τουλαχιστον.απο interleave σε Fastναι στην ταχυτητα που εισαι χανεις κανα μισο megabit.

Δημοσ.

Ε ναι και μενα μου φενονται παραξενα ολα αυτα...αλλα θα δικαιολογουσε το margin  τα 20ms που εχασα? Λογικα εχουν αλλαξει το margin  γιατι οσα rr και αν εκανα το modem το margin  δεν πεφτι κατω απο 11 οποτε με  κλειδωσαν εκει εκτος αν λεει τα δικα του το zte...

επισης αφου πριν δεν εβλεπα fec error  και τωρα βλεπω δεν σημαινει οτι ημουν fastpath kai twra oxi?

Εντομεταξυ οταν πηγα στον οτε πριν 4 μηνες ολα ηταν μια χαρα για 3μηνες+ το ιντερνετ δεν ειχε πεσει ουτε μια φορα τι στα κομματια μπορει να επαθε ετσι ξαφνικα.

Οταν αρχισε το προβλημα το 1 πραγμα που σκεφτικα ηταν οτι ταπεξε το μοδεμ αλλα οταν δοκιμασα και το netfaster kai anebaze kai ayto error και επεφτε το ιντερνετ εκει πραγματικα απογοητευτικα  :confused:

Θα ερχοταν και σημερα ο τεχνικος του οτε μετα απο δικο του τηλ να δει την γραμμη αλλα αφαντος...

Δημοσ.

Ε ναι και μενα μου φενονται παραξενα ολα αυτα...αλλα θα δικαιολογουσε το margin  τα 20ms που εχασα? Λογικα εχουν αλλαξει το margin  γιατι οσα rr και αν εκανα το modem το margin  δεν πεφτι κατω απο 11 οποτε με  κλειδωσαν εκει εκτος αν λεει τα δικα του το zte...

επισης αφου πριν δεν εβλεπα fec error  και τωρα βλεπω δεν σημαινει οτι ημουν fastpath kai twra oxi?

Εντομεταξυ οταν πηγα στον οτε πριν 4 μηνες ολα ηταν μια χαρα για 3μηνες+ το ιντερνετ δεν ειχε πεσει ουτε μια φορα τι στα κομματια μπορει να επαθε ετσι ξαφνικα.

Οταν αρχισε το προβλημα το 1 πραγμα που σκεφτικα ηταν οτι ταπεξε το μοδεμ αλλα οταν δοκιμασα και το netfaster kai anebaze kai ayto error και επεφτε το ιντερνετ εκει πραγματικα απογοητευτικα  :confused:

Θα ερχοταν και σημερα ο τεχνικος του οτε μετα απο δικο του τηλ να δει την γραμμη αλλα αφαντος...

αυτο σου εγραψα πιο πανω εκτος αν δεν θυμαμαι τι εγραψα.οτι δεν σου αλλαξαν μονο margin αλλα και σε καναν Interleave.τα ms προστεθηκαν λογω interleave οχι λογω margin.οχι δνε λεει τα δικα του το zte τουλαχιστον στο margin και μπορεις να το δεις και με το Netfaster.οπως  φαινεται οτι σε αλλαξαν και απο Fast σε interleave αφου βλεπεις πλεον fec errors.απλα το ξαναλεω.πχ πριν ησουν 9 margin με fast.εφοσον εχεις αποσυνδεσεις ειτε σε πανε σε 11 αρι fast αν το fast path το θες υποχρεωτικα ειτε σε πανε σε 9 interleave ειτε σε 11 αρι interleave που ειναι το πιο σταθερο.εσενα σε πηγαν κατευθειαν στο πιο σταθερο.αν θες ειτε ζητα 11 fast αν θες το fast ή αμα δεν σε νοιαζει ζητα εστω 9 interleave για να κερδισεις λιγο σε ταχυτητα με σχεση το 11 Interleave που εισαι τωρα.καλα και το zte ειναι για πεταμα και θα σου λεγα να βαλεις πανω το Netfaster  αν και ισως να στο ζητησουν πισω καποια στιγμη.ο τεχνικος μπορει να ηρθε και να εκανε καποια αλλαγη χωρις να τον δεις καν.πχ σε καφαο ή σε κατανεμητη /χωνευτη/box πολυκατοικιας/μονοκατοικιας.

το τι μπορει να επαθε μια γραμμη ειναι το μονο ευκολο.

α.crosstalk απο αλλη γραμμη.

β.καποιο προβλημα στο ζευγαρι σου ειτε απερχομενο ειτε κεντρικο .

γ.καποιο αλλο ζευγαρι να ακουμπαει στο δικο σου .

δ.οξειδωση σε καποιο καλωδιο.

ε.καποια καλωδιακη και να μην εχει φτιαχτει σωστα.μεχρι αλλους τοσους λογους.οτι επαιζε μια χαρα τοσο καιρο δεν σημαινει οτι θα παιζει για παντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...