dimkk Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Καλησπερα σε ολη τη παρεα θα ηθελα σας παρακαλω να μαθω ποιος ειναι ο πιο σωστος τροπος για να δοκιμασει καποιος το ping του πχ παταω cmd και γραφω ποια εντολη ? Μια αλλη απορια πριν περιπου 1 εβδομαδα εκανα συνδεση με τον Οτε μου εδωσε το ρουτερ ζτε 108ns περνω τον Οτε και του λεω οτι θελω να μπω σε fast path ...Ο τεχνικος μου απαντα μισο λεπτο να το ελεγξω και μου λεει οτι ειμαι ηδη κτλ... Το προβλημα οτι μετα το τηλεφωνημα αλλαξαν τα νουμερα του ρουτερ οποτε πριν το τηλ στον ΟΤΕ ηταν bandwirth down 14549 kbps up 1011 noise margin down 8.2db up 9.5 μετα το τηλ στον Οτε bandwirth down 12031 up 968 noise margin down 13.2db up 10.5 αυτη την αλλαγη αν την εκανε ο τεχνικος για πιο λογο την εκανε τη σχεση εχει με τη μειωση του ping που του ζητησα ? να πω επισης οτι το line attenuation ειναι 19.9 down up 9.6
PEPES2 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Σε εβαλε σε fast path γι αυτο επεσε η ταχυτητα σου αλλα επεσε και το ping που του ζητησες.Αν ησουν σε interleave θα ειχες μεγαλυτερη ταχυτητα αλλα και μεγαλυτερο ping.
dimkk Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστω πολυ για την απαντηση τι πρεπει να γραψω στη γραμμη εντολων για να τεσταρω το ping μου στο pingtest.com μου βγαζει 80ms sto speedtest 6ms εχω ψιλομπερδευτει τελικα τι ισχυει
Xristaras12 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 80ms στο pingtest έχεις γιατί δεν υπάρχει ελληνικός σέρβερ για να κάνεις Ping.
poulinos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Καλησπερα σε ολη τη παρεα θα ηθελα σας παρακαλω να μαθω ποιος ειναι ο πιο σωστος τροπος για να δοκιμασει καποιος το ping του πχ παταω cmd και γραφω ποια εντολη ? Μια αλλη απορια πριν περιπου 1 εβδομαδα εκανα συνδεση με τον Οτε μου εδωσε το ρουτερ ζτε 108ns περνω τον Οτε και του λεω οτι θελω να μπω σε fast path ...Ο τεχνικος μου απαντα μισο λεπτο να το ελεγξω και μου λεει οτι ειμαι ηδη κτλ... Το προβλημα οτι μετα το τηλεφωνημα αλλαξαν τα νουμερα του ρουτερ οποτε πριν το τηλ στον ΟΤΕ ηταν bandwirth down 14549 kbps up 1011 noise margin down 8.2db up 9.5 μετα το τηλ στον Οτε bandwirth down 12031 up 968 noise margin down 13.2db up 10.5 αυτη την αλλαγη αν την εκανε ο τεχνικος για πιο λογο την εκανε τη σχεση εχει με τη μειωση του ping που του ζητησα ? να πω επισης οτι το line attenuation ειναι 19.9 down up 9.6 η εντολη ειναι Ping www.forthnet.gr ping www.otenet.gr ping 194.219.227.2 dns forthnet ping www.insomnia.gr πρεπει να ξερεις τι ειχες πριν με interleave για να δεις μετα τι εχεις με fast.η αλλιως να δεις τι εχει καποιος αλλος με interleave και να δεις εσυ με fast τι εχεις. α.πετα τo zte και πηγαινε παρε κανα σωστο ρουτερ γιατι αυτο ειναι για πεταμα. β.αν εισαι ηδη θα το δεις ειτε μεσα απο το interface ειτε με τ να κανεις καπου Ping. αν πχ κανεις Ping 194.219.227.2 η ping ns1.otenet.gr και δεις κατι 32 κα 40 τοτε δεν εισαι Fast. τωρα για τα διαφορετικα νουμερα.δεν νομιζω οτι εχασες σε ταχυτητα επειδη σε εβαλε απο Interleave fast.η αν εκανε αυτο τοτε δεν εκανε μονο αυτο. πριν ειχες 8.2 margin δηλαδη 9 που ειναι το defaul του οτε και μετα βλεπω οτι εχεις 14 που βαζουν στο iptv. οποτε ή σου αλλαξαν profile χωρις λογο ή απλα το ρουτερ ετυχε να κλειδωσει πιο χαμηλα.κανε ενα Reboot το ρουτερ και δες ποσο θα συγχρονισει.και κανε και ενα ping να δουμε τι Ping εχεις.αν εχεις Fast path και εχεις παλι 14 margin παρτους τηλεφωνο και πεστους οτι σου αλλαξαν το margin απο 9 σε 14 χωρις λογο.και οτι εσυ ζητησες απλα Fast path. κατα τα αλλα οταν γυρνας απο interleave σε fast path χανεις σε ταχυτητα υποχρεωτικα.κερδιζεις σε ping και χανεις σε ταχυτητα.εσυ εχασες ομως μαλλον λογω profile και οχι λογω αλλαγης αφου σου ειπε ο αλλος οτι εισαι ηδη fast path. αν βγαλεις τo fast path (αν υποθεσουμε οτι εισαι τοτε το 14549 θα παει κανα 16000) εχεις καλο attenuation αλλα α.εχεις profile που στο βαλαν.β.εχεις Fast path που επισης σου κοβει.γ.εχεις zte που ειναι για πεταμα. Σε εβαλε σε fast path γι αυτο επεσε η ταχυτητα σου αλλα επεσε και το ping που του ζητησες.Αν ησουν σε interleave θα ειχες μεγαλυτερη ταχυτητα αλλα και μεγαλυτερο ping. αν προσεξεις α.ειπε οτι ηταν πριν σε fast path. β.του αλλαξαν profile ή μπορει να ετυχε να συγχρονισει τοσο.δες το margin του.την μια ειναι 8.2 την αλλη 14.2.αν τον αλλαζαν απο interleave σε fast Θα χανε σε ταχυητα αλλα οχι σε margin.αρα καποιος του πειραξε τo profile .Και μαλλον ηταν ηδη fast path γιατι με βαση το 20 attenuation συγχρονιζει χαμηλα.επισης απο 14,5 σε 12 mbit δεν μου κανει για αλλαγη interleave σε fast και αλλαγη profile ταυτοχρονα αλλα μονο για αλλαγη profile. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση τι πρεπει να γραψω στη γραμμη εντολων για να τεσταρω το ping μου στο pingtest.com μου βγαζει 80ms sto speedtest 6ms εχω ψιλομπερδευτει τελικα τι ισχυει αν εχεις 6ms ping τοτε εχεις fast απλα σου εβαλαν profile.παρτους να το βγαλουν.το 6 ειναι με ελλαδα ενω το 80 ειναι με το εξωτερικο.
PEPES2 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Σωστος ο poulinos δεν το προσεξα κατι παιζει με το προφιλ του.
poulinos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Σωστος ο poulinos δεν το προσεξα κατι παιζει με το προφιλ του. και εγω δεν προσεξα στην αρχη το margin και λεω οκ θα του βαλαν fast path και απλα θα του ειπαν οτι το ειχε ηδη.οποτε και λεω ψιλοφυσιολογικο οτι εχασε οσο εχασε.αν και 2,5 mbit απο interleave σε fast δεν τα χανεις εκτος αν παιζεις στα 23 mbit.εκει που παιζει ο φιλος μας δεν πρεπει να εχει παραπανω απο 1 αντε μαξ 1,5 mbit διαφορα το fast με το interleave.και μετα ειδα το margin και λεω ωπ κατι εγινε.οποτε ή του πειραξαν κατι ή απλα ετυχε να συγχρονισει τοσο.παντως με κανα αλλο ρουτερακι παιζει να κερδισει και λιγο σε συγχρονισμο
dimkk Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 πω σας ευχαριστω ρε παιδια γιατι ως ασχετος με ολα αυτα ειχα φρικαρει αφου και στα παιχνιδια για ρουτερ πιο προτεινεις μεχρι 90-100 ευρω θα μπορω να ρυθμιζω το snr εγω μεσω του ρουτερ αν παρω καινουργιο? να πω επισης οτι δεν χρησιμοποιω wireless ping insomnia.gr ελαχιστο 58ms μεγιστο 65ms μεσος ορος 62ms ping ns1.otenet.gr ελαχιστο 5ms μεγιστο 6ms μεσος ορος 5ms ping 194.219.227.2 ελαχιστο 6ms μεγιστο 7ms μεσος ορος 6ms
poulinos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 πω σας ευχαριστω ρε παιδια γιατι ως ασχετος με ολα αυτα ειχα φρικαρει αφου και στα παιχνιδια για ρουτερ πιο προτεινεις μεχρι 90-100 ευρω θα μπορω να ρυθμιζω το snr εγω μεσω του ρουτερ αν παρω καινουργιο? να πω επισης οτι δεν χρησιμοποιω wireless ping insomnia.gr ελαχιστο 58ms μεγιστο 65ms μεσος ορος 62ms ping ns1.otenet.gr ελαχιστο 5ms μεγιστο 6ms μεσος ορος 5ms ping 194.219.227.2 ελαχιστο 6ms μεγιστο 7ms μεσος ορος 6ms εισαι fast path .απλα ζητα να σου αλλαξουν το profile αν δεις οτι μετα απο restart το ρουτερ εισαι παλι με 14 margin.αν ειναι να φτασεις στα 100 ευρω τοτε για μενα βαλε αλλα 50 περιπου και πηγαινε παρε το draytek το 2760n delight που ειναι και vdsl ωστε να το εχεις και για μελλοντικη χρηση οταν με το καλο βαλεις vdsl.παρτο και wireless και απλα κλειστο αμα δεν το θες.κακο δεν ειναι να υπαρχει.σε λιγα ρουτερ μπορειςνα πειραξεις το snr πχ netgear dgn 2200 που γινεται απο cli.δεν ξερω την εντολη απεξω. απλα για τωρα παρε τον οτε και ζητησε του το να σε γυρισει σε 9 margin αλλα να σε αφησει fast Οπως εισαι.
poulinos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 να σε καλα.καλη υπομονη με τον οτε για να σε φτιαξει οπως ησουν πριν αν σου εκαναν αλλαγη και απλα δεν ετυχε το ρουτερ να συγχρονισει εκει
dimkk Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 απλα να πω οτι μολισ παρατηρησα οτι αλλαξαν και αυτα τα νουμερα τα οποια δεν γνωριζω τι ειναι πριν το τηλ με τον τεχνικο ηταν fec down/up 0/0 fec 0/0 crc down/up 86/0 μετα crc 3/0 hec down/up 175/0 hec 4/0
poulinos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 αυτα ειναι απλα τα errors που εμφανιζονται πανω στην γραμμη.αυτα θα αλλαζουν και θα ανεβαινουν λιγακι οσο εισαι στο ιντερνετ και θα μηδενιζουν οταν κανεις reboot το ρουτερ.επισης μηδενιζουν και οταν πεσει το dsl ειτε επειδη σου αλλαξαν Profile ειτε για οποιοδηποτε λογο.σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να βλεπεις να ανεβαινουν κατα χιλιαδες γιατι αυτο σημαινει προβλημα στην γραμμη.γενικα θα ανεβαινουν σε εναν αργο ρυθμο οσο πιο πολυ καιρο εισαι online χωρις αποσυνδεση οπως και οσο πιο πολυ traffic εχεις στην γραμμη σου.φυσιολογικο και αυτο.εσενα απλα επεσαν επειδη σου αλλαξαν profile>μερικα routers πχ thomson καποιες φορες πετανε κατι ακυρα νουμερα στα errors τα οποια δεν στεκουν.μαλλον καποιο bug.
dimkk Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Tελικα Moderator ειχες δικιο μου ειχαν αλλαξει προφιλ να κλειδωνει χαμηλα με ρωτησε η κοπελα αν ειχα αποσυνδεσεις? ? Της λεω δεν μιλησα για αποσυνδεσεις αν ειναι ετσι δεν αξιζει να βαλω vdsl που εχω σκοπο οταν για μια απλη αλλαγη γινεται τετοιο μπερδεμα ... Το αλλαξαν μεσα σε 3 λεπτα bandwide down 15529 up 905 noise margin down 7.2 db up 10.4
poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Tελικα Moderator ειχες δικιο μου ειχαν αλλαξει προφιλ να κλειδωνει χαμηλα με ρωτησε η κοπελα αν ειχα αποσυνδεσεις? ? Της λεω δεν μιλησα για αποσυνδεσεις αν ειναι ετσι δεν αξιζει να βαλω vdsl που εχω σκοπο οταν για μια απλη αλλαγη γινεται τετοιο μπερδεμα ... Το αλλαξαν μεσα σε 3 λεπτα bandwide down 15529 up 905 noise margin down 7.2 db up 10.4 εσυ fast ζητησες αυτοι αλλαγη profile σου εκαναν .να μην ειχες fast path πριν να πω οκ μπερδευτηκαν και εβαλαν fast path με profile.αλλα να ζητας fast path να σου λεει οτι εχεις και να σου αλλαζει profile τι να πω.εκτος αν το εκανε με σκοπο να εισαι πιο σταθερος που δεν εχει νοημα αφου δεν ανεφερες κατι για αποσυνδεσεις.λογικα vdsl απο το αστικο κεντρο δυσκολανα βαλεις.αν υπαρχει kv ναι αλλα απο το αστικο κεντρο το κοβω λιγο χλωμο γιατι λογικα εισαι παραπανω απο 20 attenuation.μια χαρα εισαι τωρα.λογικα σου βαλαν 9 margin??? και απλα επεσε στα 7?η σου βαλαν 6 και ανεβηκε στα 7.2?θα το δεις οταν κανεις restart αν θα ειναι 6 ή 9.γιατι στο αρχικο Post ειχες 8 που λογικα πηγαινει προς το 9.αν εισαι 9 θα εχεις το ιδιο με την αρχη.αν ειναι 6 θα παιζεις καλυτερα απο την αρχη.και τωρα σεβλεπω καλυτερα απο την αρχη απλα δεν ξερω αν απλα ετυχε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα