FORIS78 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 καλησπεριζω την παρεα θα ηθελα μια προταση για ρουτερ μεχρι 50e τωρα εχω ενα κουφαρι alcatel που δινει η hol επανω θελω να βαλω το pc ενα ps4 με lan και να εχω το wifi ανοιχτο για κινητο και tablet θελω κατι που να μην εχω θεμα με το online gaming να μπορω να ανοιξω ευκολα ports. παλιοτερα ειχα ενα tp link 8816 με το οποιο επαιζα μια χαρα αλλα δεν ειχε wifi και ετσι εβαλα αuτο τις hol αλλα δεν παλευετε η κατασταση.. να παρω κανενα tp link παλι? ευχαριστω για τον χρονο σας
poulinos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 καλησπεριζω την παρεα θα ηθελα μια προταση για ρουτερ μεχρι 50e τωρα εχω ενα κουφαρι alcatel που δινει η hol επανω θελω να βαλω το pc ενα ps4 με lan και να εχω το wifi ανοιχτο για κινητο και tablet θελω κατι που να μην εχω θεμα με το online gaming να μπορω να ανοιξω ευκολα ports. παλιοτερα ειχα ενα tp link 8816 με το οποιο επαιζα μια χαρα αλλα δεν ειχε wifi και ετσι εβαλα αuτο τις hol αλλα δεν παλευετε η κατασταση.. να παρω κανενα tp link παλι? netgear dng2200,tp link 8970 μια που ειχες tp link και σου αρεσε. για καλυτερο gaming να συνδεεσαι με καλωδιο και ζητα απο τον παροχο σου fast path.επισης αν εχεις Hol ζητα το margin απο 11 να στο κανουν ειτε 9 ειτε 6 για να κερδισεις σε ταχυτητα.απλα δεν ξερω αν θα σου δωσουν 6 με fast path>μπορει απλα να σου δωσουν 9 με fast path που παλι οφελος θα εχεις με σχεση το 11 πουειναι τo default.οτι χασεις απο το fast path θα το κερδισεις απο το 9 margin. υπαρχει βεβαια και μια ανεξοδη λυση.βαζεις πανω to tp link 8816 σαν adsl router να παιζει(απλα καντο και ενα firmware update για να ειναι Up to date) και μετα το alcatel βαλτο πανω στο tp link να παιζει σαν access point ομως οχι σαν adsl router.δηλαδη απλα να κανει το κομματι του ασυρματου και τιποτε αλλο.ετσι γλυτωνεις να παρεις αλλο ρουτερ αν δεν σε παιρνει οικονομικα. για να παιξει σαν access point πρεπει να κανεις τα παρακατω.αν το tp link ειναι πχ 192.168.1.1 τοτε το alcatel θα το βαλεις 192.168.1.254 και θα του κλεισεις τον dhcp.θα τα ενωσεις μεταξυ τους με ethernet καλωδιο(αν τo alcatel εχει stb θυρα μην βαλεις το καλωδιο εκει/συνηθως stb ειναι η 4η )και εισαι ετοιμος.μετα μπαινεις στο 192.168.1.254 και φτιαχνεις το wireless. αντιστοιχα αν το ρουτερ ειναι πχ 192.168.2.254 βαλε τo alcatel 192.168.2.253 ή 192.168.2.1(αρκει να μην ειναι στο ευρος του dhcp κα σου κανει conflict) και κλεισε παλι τον dhcp στο alcatel ωστε να παιζει ο dhcp απο το tp link 1
FORIS78 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλεςκαι για το χρονο σου αλλα πηρα σημερα ενα tp link 8960n γιατι καηκε αυτο τις hol και στο public που πηγα σημερα ειχαν μονο αυτο καλο φενετε και εχει αρκετες ρυθμισεις ευχαριστω και παλι. βαζω και μια φωτο με τα στοιχεια που μου βγαζει που φενετε αν ειμαι σε fast path? Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2014 από FORIS78
poulinos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλεςκαι για το χρονο σου αλλα πηρα σημερα ενα tp link 8960n γιατι καηκε αυτο τις hol και στο public που πηγα σημερα ειχαν μονο αυτο καλο φενετε και εχει αρκετες ρυθμισεις ευχαριστω και παλι. βαζω και μια φωτο με τα στοιχεια που μου βγαζει που φενετε αν ειμαι σε fast path? σορρυ για το delay.Λοιπον παμε. α.κανε το τελευταιο firmware στο router σου.βρες το ρουτερ στο site της tp link δες ποιο ειναι το τελευταιο firmware και κατεβασε το για να εισαι Up to date.θα μπορουσες να ειχδες παρει το 8970 ή το 8980 η και το vdsl/adsl μοντελο της tp link 9980 αν εδινες λιγα λεφτα παραπανω και το ψαχνες σε κανα skroutz πιο πριν για να δεις που υπαρχει αλλα δεν πειραζει.σιγουρα ειναι πολυ καλυτερο απο αυτο που σου ειχαν δωσει. μερικα ρουτερ σου γραφουν αν εισαι fast path ή interleave.το συγκεκριμενο τουλαχιστον στην εικονα που βλεπω δεν γραφει. εν τουτοις.α. η Hol απο default δινει interleave. β.βλεποντας το Interleaver depth στα 64 που ειναι η max value καταλαβαινω οτι εχεις interleave και οχι fast. αν μεινεις interleave τοτε ζητα 6 margin απο την hol η στην χειροτερη 9 απο 11 που εχεις για να κερδισεις σε ταχυτητα.με 6 margin θα κερδισεις 2-3 Mbit σιγουρα μην σου πω και παραπανω.μπορει να σου πουν οτι με το 6 θα εχεις αποσυνδεσεις και οτι δεν στο βαζουν και βλακειες.μην ανυσηχεις.ζητας να στο βαλουν και πεστους οτι αμα εχω θεμα θα σας παρω να το αλλαξετε.αν δεν στο βαλουν τοτε στειλε email ή ζητα 9 κρατα το 9αρι για μια δυο μερες και αν εισαι οκ παρτους παλι πεστους οτι με το 9 ησουν οκ και να στο κανουν 6.τωρα σε fast path δεν ξερω αν θα σου βαλουν 6 margin που το κοβω δυσκολο.αν δεν στο βαλουν τοτε ζητα 9 με fast path.αν σου βαλουν 11 με fast path θα χασεις λιγο σε ταχυτητα λογω του fast.αν ομως στο κανουν 9 με fast τοτε οτι χασεις απο το fast θα το κερδισεις λογω του 9 margin.αμα δεν σε νοιαζει παντως το ping(αν δεν παιζεις παιχνιδια) ζητα 6 margin interleave να κερδισεις σε ταχυτητα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα