Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες έτσι για να δω που είναι το πρόβλημα για πείτε μου :

Χρησιμοποιώ στο γραφείο καθημερινά πολλές ώρες την Dell U2410 σε απόσταση 74cm και σε ανάλυση native 1920x1200. 

Μετά από 2 ώρες περίπου νιώθω περίεργα και πολύ κουρασμένος. Μήπως στραβώνομαι;  :wacko:

Είναι σωστή η οθόνη για την απόσταση που την έχω;

Την απόσταση που κάθομαι δύσκολα να την αλλάξω. Το μόνο που μπορώ να πειράξω είναι η ανάλυσή της. 

Στο σπίτι μου πάλι με 24'' δεν έχω θέμα. Είναι άλλη οθόνη βέβαια με 1920x1080 ανάλυση και με απόσταση 1m.

Δημοσ.

Πιθανόν να σ ενοχλεί η διαφορετική στάση του σώματος (θέμα καρέκλας, γραφείου, ύψους οθόνης) ή η διαφορετική φωτεινότητα οθόνης ή περιβάλλοντος χώρου. Δε νομίζω να ναι τόσο μικρή η απόστασή σου απ την οθόνη αν και παίζει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Δημοσ.

Δε νομίζω να ναι τόσο μικρή η απόστασή σου απ την οθόνη αν και παίζει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η απόσταση εννοείς να μην είναι τόση; Τη μέτρησα με μέτρο. Δυστυχώς τόσο είναι.

Λογικά όσο πιο κοντά είσαι τόσο μεγαλύτερη ανάλυση μπορείς να διακρίνεις. Οπότε δεν έχει και πολύ νόημα να την χαμηλώσω στο 1600x1200. Εάν καθόμουν πιο μακριά θα έπρεπε να την χαμηλώσω για να είναι τα πάντα πιο μεγάλα. 

Σωστά;

Δημοσ.

Η απόσταση εννοείς να μην είναι τόση; Τη μέτρησα με μέτρο. Δυστυχώς τόσο είναι.

Λογικά όσο πιο κοντά είσαι τόσο μεγαλύτερη ανάλυση μπορείς να διακρίνεις. Οπότε δεν έχει και πολύ νόημα να την χαμηλώσω στο 1600x1200. Εάν καθόμουν πιο μακριά θα έπρεπε να την χαμηλώσω για να είναι τα πάντα πιο μεγάλα. 

Σωστά;

Δεν αμφισβητώ την απόσταση που λες, εννοώ ότι τα 74cm μου φαίνονται μια χαρά.

Ναι, όσο πιο μακρυά πας ή θα πρέπει να χαμηλώσεις την ανάλυση (που δεν προτείνεται) ή να μεγαλώσεις τα fonts (όπου είναι αυτό δυνατό).

Δημοσ.

Ικανοποιητική απόσταση.

Χαμήλωσε την οθόνη, ψήλωσε την καρέκλα ή το αντίθετο ώστε με ίσιο κεφάλι τα μάτια σου να κατευθύνονται στην νοητή γραμμή των 5cm πάνω απ το bezel της οθόνης (όχι της ίδιας της οθόνης).

Ανά 1 ώρα χρήσης, 50λεπτά εργασίας και 10λεπτά διαλλημα .

Σε αυτό το δεκάλεπτο, καλό είναι να αφιερώσεις 2 λεπτά ή παραπάνω στο να βγεις σε αυλή ή μπαλκόνι και να εστιάσεις στο πιο μακρινό σημείο του οριζοντα. Μη χαζέψεις σε ουρανό ή τοίχο γιατί θα κουραστείς, εστίασε πχ σε καμια καμινάδα, κάνα πουλάκι σε στύλο ΔΕΗ ή κάτι που μπορείς να παρατηρήσεις τέλος πάντων.

Με αυτές τις τεχνικές εγώ τουλάχιστον απαλλάχθηκα από μεγάλη κούραση και ταλαιπωρία και έλυσα τα προβλήματά μου.

Να σαι καλά φίλε, ελπίζω να βοήθησα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...