Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έχω το εξής θέμα. Μένω στο 2ο όροφο του σπιτιού μου όπου έχω το internet αλλά πρόσφατα έφτιαξα το υπόγειο. Τα 2 διαμερίσματα έχουν το ίδιο ρεύμα μιας και είναι και τα 2 στο ίδιο ρολόι της ΔΕΗ. Οπότε μιας και θα ήθελα να έχω ιντερνετ στο υπόγειο η λύση powerline είναι μονόδρομος. Το θέμα είναι ότι το ιντερνετ στο υπόγειο το χρειάζομαι για απαιτητική χρήση. Δηλαδή online gaming, live streaming και προβολή ΗD βίντεο και ταινιών. Έχετε να προτείνετε κάποια αξιόπιστη και ίσως δοκιμασμένη λύση;;; Θα με βόλευε επίσης αν είχε και wifi ο adaptoras της συσκευής του υπογείου.

Μπορείτε να μου προτείνεται και λύσεις που δεν είναι απαραίτητα από Ελληνικά καταστήματα.

Διαθέτω και λογαριασμό στο ebay.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ: Το διαθέσιμο Budget θα ήθελα να μην ξεπεράσει τα 80 ευρώ.

Δημοσ.

Αν θες για HD streaming νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξεις powerline kits που να διαθέτουν gigabit data transfer αλλά και gigabit lan.

Με 500Mbits/s δεν είμαι 100% σίγουρος. Επίσης παίζει ρόλο και το δίκτυο του ρεύματος. Πόσο καλή είναι δλδ η καλωδίωση του ρεύματος. Το υπόλοιπο δίκτυο είναι με gigabit; (router interface + pc lan port)

Δημοσ.

Αν θες αξιόπιστη και απαιτητική λύση για τόση απόσταση, η μόνη λύση ειναι να ρίξεις καλώδιο ethernet με προστασία. Ναι είναι μπελάς αλλά η γραμμή θα ειναι σταθερή. 

Δημοσ.

Να ρωτησω επειδη εχω ιδιο θεμα με το παλικαρι.

Θελω να παει ιντερνετ στο υπογειο.Το μοντεμ βρισκεται καμια 25αρια μετρα μακρυα απο το υπογειο.

Powerline αποριπτεται.σκεφτομαι να τραβηξω καλωδιο ethernet απο το ρουτερ στο υπογειο.

Τι τυπο καλωδιο πρεπει να αγορασω?

Cat5e με καλυπτει? Εχω πενσα να φτιαξω τα κλιψακια rj45.

Το καλωδιο θα κανει διαδρομη σε εξωτερικο χωρο μεχρι να μπει στο υπογειο.

Δημοσ.

Η devolo κυκλοφόρησε 1200 powerlines με νέα τεχνολογία και διαφορετική χρήση του ουδέτερου και gigabit ethernet σύνδεση. (Ο ουδέτερος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό από devolo και tp-link γι αυτό παίζουν και σε τριφασικό). Ένας που τα προμηθεύει είναι σίγουρα ο Καύκας αλλά θα υπάρχουν και σε άλλα μαγαζιά.

Εγώ χρησιμοποιώ τα 500ρια εδώ και πολύ καιρό και παίζω iptv και ταινίες από τον nas 1080p χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα έχω στο σύνολο 6. 4 devolo και 2 tp-link που συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους.

Δημοσ.

Τα powerlines είναι άριστη λύση όταν δεν μπορούμε να περάσουμε για οποιονδήποτε λόγο καλώδιο utp. Είναι όμως μακράν και η ακριβότερη λύση.

Σαν το utp σε κόστος, αξιοπιστία και ταχύτητα, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...