Προς το περιεχόμενο

Προβλημα αποκωδικοποιητη ?

KnightRider

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας

Προσφατα αγορασα καινουργιο αποκωδικοποιητη τον legent HD2 επειδη ο προηγουμενος ο TV STAR T910 τα εφτησε δεν επιανε καλα ολα τα καναλια.

Το προβλημα ειναι οτι πηρα τον καινουργιο αποκωδικοποιητη legent HD2 αλλα δεν πιανει καθολου το ΝΕΡΙΤ και το ΔΤ HD ενω ο προηγουμενος αποκωδικοποιητης πριν τα φτησει ο TV STAR T910 το επιανε μια χαρα.

Δοκιμασα να κανω την τελευταια αναβαθμιση αλλα παλι τα ιδια δεν αλλαξε κατι, τι μπορω να κανω γι αυτο ? 

Επεξ/σία από KnightRider
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω τρελή γνώση/εμπειρία από το πώς λειτουργούν οι αποκωδικοποιητές, αλλά η λογική μου λέει ότι δεν παίζει να δείχνει επιλεκτικά (δηλαδή να έχει επιλεκτικά πρόβλημα...) και μάλλον το θέμα είναι στην κεραία σου. 

Άλλωστε ο αποκωδικοποιητής δεν "πιάνει" κάτι, η κεραία το κάνει αυτό - ο αποκωδικοποιητής απλά "μεταφράζει το σήμα σε εικόνα"...

Βέβαια σίγουρα θα πεις "ναι αλλά από τότε που έδειχνε ο άλλος, και μέχρι να χαλάσει, ΝΕΡΙΤ/ΝΕΡΙΤ HD (...."ΔΤ HD"...; Δεν νομίζω ότι να υπάρχει πουθενά εκπομπή σήματος με λογότυπο "ΔΤ", πλέον...) έβλεπα κανονικά και δεν είχα πειράξει ούτε μια στάλα την κεραία"...

Οπότε, εγώ "με τα λίγα που ξέρω", θα έλεγα να σκανάρεις μία όλο το εύρος των συχνοτήτων, χειρωνακτικά, και όχι με την αυτόματη αναζήτηση/αποθήκευση.... 

Θα συμφωνησω κι εγω με τον απο πανω...Βρες τεχνικο με πεδιομετρο,να στην γυρισει στη σωστη περιοχη και θα δεις αποτελεσμα..Κανει "μπαμ" οτι φταιει κατι στην κεραια σου.

Κι εμένα για λήψη μεριά μου φαίνεται το θέμα, παρά για δέκτη. Χωρίς να γνωρίζω πολλά τεχνικά από κεραίες, λήψεις κλπ. Οι υπόλοιποι (γείτονες ή άλλοι γνωστοί σου) πιάνουν κομπλέ; Ρωτάω με την έννοια μήπως υπάρχει ας πούμε κάποιο -πιθανότατα προσωρινό- θέμα εκπομπής του τηλ. σήματος από το κέντρο διανομής που παίρνεις σήμα.

Το συγκεκριμένο δέκτη πάντως τον δουλεύω εδώ και 2 μέρες σε μια 2η, χωρίς ενσωμ. δέκτη TV που υπάρχει στο σπίτι και τα πάει περίφημα.

(Το τελευταίο firmware βγήκε ή χτες ή σήμερα. Έχει ημερομηνία χτεσινή πάντως, 5-11-2014. Αυτό έχεις περασμένο έτσι; )

...επίσης καλό είναι να τσεκάρει ΚΑΙ την καλωδίωση, είτε μιλάμε για την κεραία την ίδια, έως και τον τρόπο σύνδεσης του αποκωδικοποιητή στην τηλεόραση (=SCART o πιο συνήθης, ίσως, τρόπος σύνδεσης, αλλά αν έχει δυνατότητα και ο...ποιητής ΚΑΙ η τουβού, HMDI ακόμη καλύτερα, καθώς απ' όσο ξέρω, έχει μικρότερες πιθανότητες απωλειών στο σήμα...).

Μπορεί μέχρι και κάποια υποδοχή να είναι ολίγον "χαλαρή", και να χάνεται σήμα (έστω σε κάποια κανάλια μόνο).

Τελικά λύθηκε το πρόβλημα, θα ακουστει λιγο αστειο αυτό που έφταιγε (και για τον λογο που ο προηγούμενος αποκωδικοποιητής τα εφτησε) είναι οτι το βύσμα της κεραίας ηταν RF Out δηλ συνδεσαμε στον αποκωδικοποιητη την κεραία στο RF Out αντί στο RF In, πήρα ενα Τ και το συνδεσα στο RF in και όλα κομπλε, ευχαριστώ παντως για τις απαντησεις :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...