Abudi Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 @abudi οτιδήποτε υπάρχει και στη χώρα μας και είναι από ΕΕ καλύπτεται, αυτό είναι η επίσημη γραμμή (όχι για όλους, αλλά μιας και πιάσαμε τους κορεάτες) Αυτό το διαβάζω κι εγώ γενικά από εδώ κι από εκεί αλλά ψάχνω και κάτι συγκεκριμένο από άποψη νομοθεσίας κλπ [......] τελοσπάντων, εννοείται ότι πρέπει να το ψάξεις κι εγώ τους ρωτάω πάντα (γιατί έχω ψωνίσει από διάφορα "γνωστά" διαφορετικές εταιρείες, οπότε δεν ισχύουν πάντα τα ίδια) και έχω λάβει διάφορες απαντήσεις, αλλά για να είμαι και ειλικρινής το πάω και με τις πιθανότητες, ότι ένα κινητό συνήθως δε θα πάθει τίποτα Σε αυτά που έχω αλλάξει χρώμα είναι που ανησυχώ κι εγώ, διότι χωρίς καμία αιχμή, δεν μας παίρνει όλους να το πάμε με τις πιθανότητες. Μια μόνο στραβή να γίνει μας φτιάχνει καλά [......] Γενικά φίλε, στα υπόλοιπα μαζί σου. Δε διαφωνούμε επί της ουσίας και επί αυτών που επιδιώκουμε. Στην Ελλάδα έχουμε μια από τις πιο προβληματικές αγορές όσον αφορά στην αυτορύθμισή της και τη λειτουργία της και τώρα στην κρίση αυτό το πράγμα είναι ολοφάνερο. Και παλι ομως πρεπει να αναφερθει και η τιμη του G3.Αλλωστε μιλαμε για κινητο της ιδιας εταιριας. Και να στο πω πιο απλα,πολυ λιγα ατομα πλεον τα ενδιαφερει αυτη η ’’μειωση’’τιμης του G2. Αλλωστε αυτοι που το ηθελαν το κινητο και περιμεναν να πεσει η τιμη του,το εχουν παρει ηδη εδω και καιρο. Άσε διότι ήμουν για μεγάλο διάστημα σε νάρκη υπό τα tiles των Windows Phone και τώρα πήρα χαμπάρι τί κινητάρες παίζουν από την άλλη μεριά
Grey Warden Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Γενικά φίλε, στα υπόλοιπα μαζί σου. Δε διαφωνούμε επί της ουσίας και επί αυτών που επιδιώκουμε. Στην Ελλάδα έχουμε μια από τις πιο προβληματικές αγορές όσον αφορά στην αυτορύθμισή της και τη λειτουργία της και τώρα στην κρίση αυτό το πράγμα είναι ολοφάνερο. Άσε διότι ήμουν για μεγάλο διάστημα σε νάρκη υπό τα tiles των Windows Phone και τώρα πήρα χαμπάρι τί κινητάρες παίζουν από την άλλη μεριά Μου επιτρέπεις να το βάλω στην υπογραφή μου; Site: Εδώ ενημέρωση σχετικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για το μόνο που μπορείτε να έχετε αμφιβολίες είναι για περιπτώσεις που δεν εισάγονται επίσημα στη χώρα μας και οι εταιρίες κάνουν κόνξες προσπαθώντας να κοροϊδέψουν τον κόσμο μπας και πουλήσουν καμιά συσκευή με καπέλο. Για όλες τις υπόλοιπες το να πιστεύει κάποιος οτι μια συσκευή που προοριζόταν για χώρα της ΕΕ δεν έχει εγγύηση επειδή πωλείται από μικρότερα μαγαζιά στην Ευρώπη του 2014 καταντά φαιδρό.
Fulgore Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Γενικά φίλε, στα υπόλοιπα μαζί σου. Δε διαφωνούμε επί της ουσίας και επί αυτών που επιδιώκουμε. Στην Ελλάδα έχουμε μια από τις πιο προβληματικές αγορές όσον αφορά στην αυτορύθμισή της και τη λειτουργία της και τώρα στην κρίση αυτό το πράγμα είναι ολοφάνερο. Άσε διότι ήμουν για μεγάλο διάστημα σε νάρκη υπό τα tiles των Windows Phone και τώρα πήρα χαμπάρι τί κινητάρες παίζουν από την άλλη μεριά Εγω παντως μια χαρα ικανοποιημενος ειμαι με το Lumia 1520,και απο specs και απο ολα
Hellraiser76 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Μπηκα να διαβασω την ΕΠΙΣΗΜΗ ενημερωση απο την LG και δεν ειδα τιποτα....οχι τιποτα αλλο αλλα να καταπιω και τη γλωσσα μου.Υ.ΓΤρελα κοροιδα αυτοι στη Sony...τους πηγα το Xperia P για σερβις προερχομενο απο χωρα της Ευρωπαικης Ενωσης και μου το επισκευασανε χωρις πολλα πολλα. Επρεπε να μου μπλοκαρουν το κινητο και να παρουν την αστυνομια... 1
pigeon Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Μπηκα να διαβασω την ΕΠΙΣΗΜΗ ενημερωση απο την LG και δεν ειδα τιποτα....οχι τιποτα αλλο αλλα να καταπιω και τη γλωσσα μου. Θα διαβάσεις και επίσημη και ανεπίσημη. Εχω ήδη κάνει συζητήσεις με 2 ανθρώπους και έμαθα περισσότερα. Τώρα πλέον καταλαβαίνω το άγχος σας και γιατί κάνετε λυσσαλέο πόλεμο στο αυτονόητο, αλλά δεν θα χαλάσω τις προτεραιότητές μου. Δεν είμαι υπάλληλος κανενός εδώ μέσα, οποιος βιάζεται πολύ, εκεί είναι η LG ας επικοινωνήσει να με βγάλει κι από τον κόπο.
The Ace Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Θα διαβάσεις και επίσημη και ανεπίσημη. Εχω ήδη κάνει συζητήσεις με 2 ανθρώπους και έμαθα περισσότερα. Τώρα πλέον καταλαβαίνω το άγχος σας και γιατί κάνετε λυσσαλέο πόλεμο στο αυτονόητο, αλλά δεν θα χαλάσω τις προτεραιότητές μου. Δεν είμαι υπάλληλος κανενός εδώ μέσα, οποιος βιάζεται πολύ, εκεί είναι η LG ας επικοινωνήσει να με βγάλει κι από τον κόπο. Επειδή νιώθω ότι από τα δικά μου posts ξεκίνησε η όλη ιστορία -αν και εγώ κατέγραψα την δική μου εμπειρία για να δουν όλοι τι συνέβαινε πριν κανά δυο χρόνια- αν θέλεις σε ένα ΠΜ τι σου είπαν και τι ισχύει σήμερα....Αν και το G3 μου είναι ελληνικό, απλώς θέλω να μάθω τι συμβαίνει τώρα σε σχέση με παλιότερα.
pigeon Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 @The Ace, μην αγχώνεσαι το θολό τοπίο με τα EU κινητά προυπήρχε του post σου Δεν πρόλαβα να επικοινωνήσω επίσημα με την LG και σίγουρα δεν θα γίνει ως το μεσημέρι αλλά γενικότερα ότι γραφτεί θα γραφτεί δημοσίως. Αν κάποιος βιάζεται να με "ταπώσει" μπορει να τους καλέσει να απαντήσουν εδώ, θα με βγάλει κι από τον κόπο.Επειδή έμαθα άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που με κάνουν επιφυλακτικό για το πως πρέπει να συνεχίσω, ήδη έχω ζητήσει βοήθεια από ένα φίλο δικηγόρο (που ενδιαφέρεται να αγοράσει G3) να βρούμε πληροφορίες από το νομικό τμήμα. Με ενδιαφέρει η ουσία και όχι οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις της LG και των παρατρεχάμενων των σκρουτζομάγαζων.
pigeon Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Ανέκδοτοι είναι όσοι λοιδορούν ανθρώπους και πολεμάνε το αυτονόητο με επαγγελματική συνέπεια. Ξεκινάμε με την ανεπίσημη κουβέντα με στέλεχος της LG: pigeon: Πες μου λίγο τι γίνεται με τα κινητά παραεισαγωγές. Αναγνωρίζονται; Καλύπτονται;Στελεχος: Είναι οπως στα είχα πει παλιότερα, ότι εισάγει η εταιρία καλύπτεται όταν α) είναι εντός της 2ετους εγγύησης β) δεν χρειάζεται επιστροφή/αντικατάσταση.PG: για να το κλείσουμε αυτό, κοιτάω τι φέρνει η LG και αγοράζω το ίδιο απο παραεισαγωγή. Καλύπτομαι από την LG;ΣΤ: Για επισκευές ναι, για αντικατάσταση, dead on arrival και τα σχετικά, ΜΟΝΟ στο μαγαζι που το πήρες.PG: Τώρα, όσα δεν φέρνει η LG αλλά είναι ευρωπαικά, καλύπτονται;ΣΤ: ΟΧΙ.PG: Ούτε αν το φέρω και αρχίσω τη γκρίνια και τους καυγάδες; Κάποιοι το έκαναν, λέει.ΣΤ: Πολλοί έρχονται και φωνάζουν σαν λαχαναγορίτες αλλά κανείς δεν παίρνει service, ούτε αντικατάσταση βέβαια.PG: Αφού λενε οτι η ευρωπαική νομοθεσία κτλ κτλΣΤ: Σου εύχομαι καλή τύχη στο συνήγορο του καταναλωτή και στα αστικά δικαστήρια. Οπως καταλαβαίνεις το ελληνικό δίκαιο υπερισχύει του ευρωπαικού αλλά αν θες κάνε ερώτηση στο νομικό τμήμα.PG: Δηλαδή εσύ δεν θα αγόραζες εκτός λίστας εισαγομένων LG;ΣΤ: Για μένα ίσως να αγόραζα, για άλλον όχι. Με την έννοια οτι έχω 20 συσκευές να αλλάζω και πάλι θα μπορώ να το επισκευάσω αλλά είναι σαν να ψώνισα στο παζάρι.PG: Τι παζάρι αφού τα καταστήματα αυτά -τα σκρουτζομάγαζα που τα λένε- δίνουν κανονικές αποδείξεις/τιμολόγια απλά δεν τα υποστηρίζει η LG Hellas.ΣΤ: Δεν θα ήθελα να επεκταθώ αλλά μαγαζιά που είναι ταυτόχρονα ανταλλακτήρια συναλλάγματος και αγοράς χρυσού τι ακριβώς εχέγγυα προσφέρουν στην αγορά κινητής; Δεν ισχύουν μόνο οι νόμοι της αγοράς εκεί, υπάρχουν και άγραφοι νόμοι. Ψάξε λίγο ποιοι έχουν σχέση με την αγορά χρυσού στην Ελλάδα και θα καταλάβεις.PG: Μηπως είναι θεωρίες συνωμοσίας γιατί βάζετε ένα ωραίο καπέλο 200-300ε παίρνεις 2η συσκευή μ'αυτά τα λεφτά.ΣΤ: Μα κοίτα δεν απαγορεύεται να εισάγει κάποιος κινητά από την ευρώπη και να τα πουλάει. Το ζήτημα είναι οτι κάποιοι θέλουν να εισπράττουν το κέρδος της συναλλαγής, αποποιούμενοι τις ευθύνες και τα έξοδα του service και του customer support, στέλνοντας την ευθύνη στην αντιπροσωπεία που έχει έξοδα, διαφημιστικά κτλ. Είναι τουλάχιστον παράλογο, αν όχι αθέμιτο.PG: Εδώ που τα λέμε καλό είναι να κερδίζει και το μικρομάγαζο και εν τέλει οι διαφορές τιμής είναι τεράστιες και προκαλούν.ΣΤ: Μικρομάγαζα μόνο στα τετραγωγικά κάλυψης. Τα χρήματα που διακινούνται είναι πολλά. Αλλά σου λέω το άλλο, αν ήταν όλα ρόδινα θα είχαν γεμίσει τα μικρομάγαζα στις γειτονιές με κινητά EU -εντός λίστας εννοείται, με εγγύηση κτλ. Γιατί ολοι αποφεύγουν να προμηθευτούν από το κύκλωμα αυτό ενώ μπορούν να κερδίζουν κάποιο μέρος αν όχι τα 200-300ε που θα κερδίσει ο παραεισαγωγέας;PG: Πιθανολογώ γιατί τα πουλάνε 100% μετρητοις.ΣΤ: Κι αυτό ισχύει. Αλλά τα περισσότερα μικρομαγαζα της γειτονιάς μπορούν να πουλάνε με προ-παραγγελία, αλλά και πάλι αποφεύγουν.PG: οκ επομένως συνοψίζουμε: κινητό παραεισαγωγή εντός λίστας LG, υποστηρίζεται κανονικά αλλά δεν αντικαθίσταται. Κινητο εκτός λίστας πάει στο μαγαζί που αγοράστηκε.ΣΤ: Ετσι έτσι, τώρα αν ζητήσεις επίσημη θέση θα σου δώσουν αλλά νομίζω οτι ήδη έχουν στείλει σε κάποια forum, δεν άλλαξε κάτι.PG: Α, κάτι που ξέχασα να το ξεκαθαρίσουμε κι αυτό. Αν έστω πάρεις EU κινητό εκτός λίστας με ότι ρίσκο συμπεριλαμβάνει, υπάρχει περίπτωση να μπλοκαριστεί ή να χαρακτηριστεί "παράνομο" -δεν ξερω τι λέξη να χρησιμοποιήσω;ΣΤ: Με απόδειξη και IMEI όχι δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να μην είναι καμιά μαιμού ή κλεμμένο. Νομίζω 99.9% δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, τώρα δεν ξέρω αν αύριο για τον Α/Β λόγο μπλοκάρουν IMEI για να σταματήσουν τις παραεισαγωγές, είχε ακουστεί και παλιότερα να εφαρμοστεί αυτή η μέθοδος.PG: Παράνομο δεν θα είναι αυτό; ΣΤ: Ε ναι, θα είναι. Το πρώτο ή το τελευταίο στην Ελλάδα; Πάντως ελάχιστος κίνδυνος γι'αυτό, θα γίνει ντόρος. PG: Οκ, επομένως κρατάμε όλα τα παραπάνω. Δεύτερη ανεπίσημη κουβέντα με υπάλληλο σε γνωστό πάροχο κινητής: Pigeon: Θέλω να σε ρωτήσω σχετικά με τα κινητά παραεισαγωγής. Εχετε γνώση;Υπάλληλος: Ναι γνωρίζουμε, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αρκεί να είναι κινητό ευρωπαικής ένωσης με καθαρό IMEI.PG: Θα δω κάποια διαφορά, υπολείπονται σε λειτουργίες ή έχουν κάποιο κλείδωμα;ΥΠ: Απ' όσα έχω δει κανένα δεν έχει μειωμένες ή διαφορετικές λειτουργίες -εκτός από όσα εμφανίζουν logo στο startup-PG: Υπάρχει κάποια οδηγία από την εταιρία για διαφορετική μεταχείριση προς τα κινητά αυτά;ΥΓ: Οχι, αρκεί το IMEI να μην έχει "πρόβλημα", δηλ. να είναι κλειδωμένο σε κάποιο πάροχο εξωτερικού ή κλεμμένο κτλ.PG: ..το οποίο επιβεβαιώνεται...ΥΓ: ..με την ενεργοποίηση της σύνδεσης. Είναι straightforward η διαδικασία.PG: Ωραία, ευχαριστω πολύ. Ελπίζω να έχω εντός της ημέρας επίσημη απάντηση της εταιρίας αλλά όπως ενημερώθηκα, δεν άλλαξε κάτι απ'αυτό εδώ (Φεβρουάριος 2014): Αγαπητέ κύριε ## Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η LG Electronics Ελλάς (LGEHS) καλύπτει υπό προυποθέσεις με εγγύηση, την επισκευή μοντέλων κινητής τηλεφωνίας με κατασκευαστικό πρόβλημα, τα οποία έχουν αγοραστεί από το εξωτερικό ή είναι προιόντα παραεισαγωγής. Η βασική προυπόθεση είναι οι αντίστοιχες εκδόσεις των ίδιων μοντέλων, να εισάγονται και από την LGEHS στην ελληνική αγορά και να είναι ημερολογιακά εντός της διετούς περιόδου εγγύησης. Μοντέλα όπως αυτό που αναφέρετε, τα οποία παρουσιάζουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στο hardware ή στο software με τις αντίστοιχες εκδόσεις της ελληνικής αγοράς, είναι αδύνατον να επισκευαστούν. Επίσης η LGEHS αδυνατεί λογιστικώς, να πραγματοποιήσει την αντικατάσταση ή αναστροφή πώλησης προβληματικής συσκευής η οποία έχει αγοραστεί από το εξωτερικό ή είναι προιόν παραεισαγωγής. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η απαίτηση του αγοραστή για αντικατάσταση της συσκευής, μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο από το κατάστημα αγοράς. Θεωρώ πως βγήκαν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα και χαίρομαι που τα περισσότερα απ'αυτά τα είχα αναφέρει στα προηγούμενα ποστ μου όπως πχ. στο #94, για να ξέρουμε γιατί αγοράζουμε κάτι φτηνότερα και τι ακριβώς ρισκάρουμε, χωρίς ωραιοποιήσεις ή φόβο. Οσο για την συντονισμένη επίθεση που δέχτηκα από ομάδα μέλων, την συνυπολογίζω στην φερεγγυότητα των καταστημάτων που υποστηρίζουν τυφλά, μετα μανίας, αλλά άνευ χειροπιαστών επιχειρημάτων πέραν της υβρεολογίας και της χυδαιότητας. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο... Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2014 από pigeon
vrwmiaris Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δεν τρώω πρόλογο, πάλι σε σκρουτζομαγαζο θα πάω
qsis Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 μάλιστα λοιπόν, τα έξοδα του service και της διαφήμισης σημαίνουν καπέλο 200€/συσκευή.. 1
Abudi Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Επισυνάπτω εδώ την απάντηση που είχα με "skroutzομάγαζο" για το LG G2 32GB: Καλημέρα σας, Το 16GB καλύπτεται κανονικά, το 32GB όμως επειδή δεν έχει γίνει καθόλου επίσημη εισαγωγή σε αυτό δεν το καλύπτει το επίσημο service που σημαίνει ότι θα πρέπει να το στείλετε σε εμάς και εμείς στο προμηθευτή μας και η όλη διαδικασία θα πάρει περίπου ένα μήνα. Επίσης, το θέμα δεν είναι τί καπέλο βάζει η LG κλπ. Ας βάζει και 200 και 300 και όσα θέλει. Το θέμα μας είναι να ξέρουμε ακριβώς τί παίζει με τις δύο συσκευές (ελληνική και EU).
qsis Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 ναι φυσικά το θέμα είναι να ξέρουμε τι παίζει, όμως τόσο μεγάλες χρηματικές διαφορές δε γίνεται να τις αγνοείς έτσι απλά στο κάτω κάτω πώς έφτασε μια συσκευή που είναι ακριβώς η ίδια να πωλείται τόσο ακριβά στη χώρα μας, ενώ οι παράλληλες εισαγωγές παρά τα κέρδη των μαγαζιών είναι τόσο πιο φθηνές; μας σερβίρουν κουτόχορτο στην ελλάδα, αυτό συμβαίνει και η απαίτηση των περισσοτέρων είναι οι εδώ αντιπρόσωποι να ρίξουν σοβαρά τις τιμές, κάτι που αρνούνται να κάνουν ξαναλέω όμως δε γίνεται ο ευρωπαίος με 3-4 φορές το μισθό μας να μπορεί να παίρνει πολύ πιο φθηνά συγκεκριμένες συσκευές και εμάς να μας γδέρνουν στην ελλάδα ούτε ο ανταγωνισμός λειτουργεί όπως πρέπει, ούτε ο καταναλωτής συμπεριφέρεται όπως πρέπει έχει μάθει απλά να τα σκάει χοντρά για μέτριας ποιότητας παροχές 3
Abudi Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Το 16άρι βλέπουμε ως τώρα οτι καλύπτεται κανονικά (βέβαια έχουμε θέμα με τα DOA κλπ που ειναι απόλυτα λογικό). Ενδεχομένως λοιπόν αν ο κόσμος πάρει το 16άρι (παίρνοντας το ρίσκο του θέματος της αντικατάστασης) εκτός LG Hellas τότε ίσως να έχει impact στην πολιτική της. Εγώ για την ώρα έχω καταλάβει τα εξής για να συνοψίσουμε:-LG G2 16GB της LG Hellas (με τιμή 349) καλύπτονται ΟΛΑ (επισκευές αντικαταστάσεις κλπ) -LG G2 16GB EU (τιμή από 270) καλυπτεται το service ΑΛΛΑ όχι αντικαταστάσεις ούτε DOA. Γι αυτά πρέπει να πας στον πωλητή -LG G2 32GB EU (τιμή από 330-350) δεν καλύπτεται ΤΙΠΟΤΑ από την LG Hellas και πας στον πωλητή 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα