Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επέλεξα και έκανα σύνδεση (σταθερό και internet) με τη wind.

Δεν έχω πρόβλημα με αποσυνδέσεις, όσον αφορά το internet.

Έχω όμως αρκετά χαμηλή ταχύτητα, όπως μπορείτε να δείτε και από τη συνημμένη εικόνα, όπου πρακτικά πιάνω 55-65kb/s.

post-176437-0-05422200-1415223958_thumb.jpg

Εκτός από εμένα, υπάρχουν άλλα δυο διαμερίσματα, επίσης συνδρομητές wind. Όσο καιρό περίμενα να γίνει η δική μου σύνδεση, δανειζόμουν τη γραμμή του ενός, του οποίου η ταχύτητα κυμαινόταν σταθερά μεταξύ 400-500kb/s. Από αυτό, φαντάστηκα ότι κάπου εκεί θα κυμαινόταν και η δική μου γραμμή.

Μετά την επίσκεψη του τεχνικού της wind, και αφού τσέκαρε τη γραμμή, μου είπε ότι χρειάζομαι ηλεκτρολόγο, για να φέρει τη γραμμή μέσα στο σπίτι. Και μόλις γινόταν αυτό, να καλούσα αμέσως μετά στη wind για να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία του internet.

Όντως, μετά την επίσκεψη και του ηλεκτρολόγου, κι αφού πλέον είχα σταθερό τηλέφωνο, κάλεσα την wind για ενεργοποίηση και του internet, κάτι που έγινε άμεσα (μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα).

Εντούτοις, η ταχύτητα, όπως αναφέρω, είναι, και παραμένει, πολύ χαμηλή.

Κάλεσα την τεχνική υποστήριξη της wind, ανέφεραν αρχικά κάτι για βραχυκύκλωμα, σε 2η όμως κλήση, είπαν ότι αυτό είναι το μέγιστο που μπορώ να πιάσω.

Σήμερα δοκίμασα και τσέκαρα τη γραμμή ενός εκ των άλλων δυο διαμερισμάτων, επίσης, όπως προείπα, συνδρομητή wind, και η ταχύτητα του ήταν 4πλάσια της δικής μου. Μου ανέφερε όμως και ο ίδιος ότι, τώρα, έχει πιο χαμηλή ταχύτητα, απ' ό,τι πριν ξεκινήσει η δική μου σύνδεση.

Το ίδιο συμβαίνει και στο τρίτο διαμέρισμα, με τη δική του ταχύτητα, πλέον, να κυμαίνεται περί τα 100-120kb/s.

Κάλεσα για τρίτη φορά την τεχνική υποστήριξη, κι απ' ό,τι μου είπαν, μάλλον θα έρθει τεχνικός.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση, και εδώ είναι η απορία μου, είναι μήπως ο ηλεκτρολόγος, όταν ήρθε για να περάσει τη δική μου γραμμή στο διαμέρισμα, δημιούργησε κάποιο πρόβλημα και στους τρεις, ή αν όντως είναι φυσιολογικό να έχω τόσο χαμηλή ταχύτητα.

Κάθε βοήθεια δεκτή.

Δημοσ.

Δεδομένων των χαρακτηριστικών την γραμμής σου, η ταχύτητα μου φαίνεται μια χαρά.... Είσαι πάρα πολύ μακριά από το κέντρο

Δημοσ.

Η γραμμή σου παίζει σαν μονόπολο. Βεβαιώσου ότι έχεις συνδεμένα σωστά τα καλώδια στο splitter(τηλέφωνο στο phone και όχι στο adsl/router). Δοκίμασε μόνο του το router στην κεντρική πρίζα μόνο του(χωρίς splitter ή τηλέφωνα).

Αν μπορείς σύνδεσε το στο κουτί του ΟΤΕ(εισαγωγή) ή τελοσπάντων από εκει που σου το σύνδεσε ο ηλεκτρολόγος.Αν έχεις τις ίδιες τιμές και εκεί, τους παίρνεις και δηλώνεις βλάβη, να έρθει ξανά ο τεχνικός τους(χρέωση για την επίσκεψη έχεις μόνο όταν το πρόβλημα είναι στον χώρο σου ή στην καλωδίωση σου. Αν υπάρχει πρόβλημα πιο πίσω δεν χρεώνεσαι ,γραμμή ΟΤΕ-dslam)

Ο τεχνικός της wind δεν σου είπε πόσο έπιανες εκεί?

Δημοσ.

Δεδομένων των χαρακτηριστικών την γραμμής σου, η ταχύτητα μου φαίνεται μια χαρά.... Είσαι πάρα πολύ μακριά από το κέντρο

Μην το έχεις δεδομένο αυτό

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά δεν έχει 2-3 μέρες που ήρθε ηλεκτρολόγος στο σπίτι, και κοίταξε τη γραμμή.

Το λοιπόν:

Μετά τα πειράγματα που έκανε στα καλώδια,

α) ο θόρυβος στην τηλεφωνική γραμμή μειώθηκε κατά πολύ (όχι όμως εντελώς, που σημαίνει ότι κάτι μας διέφυγε και πάλι)

β) οι ταχύτητες αυξήθηκαν κατά πολύ, και παραμένουν σταθερές, χωρίς διακοπές, παρά το γεγονός ότι το noise margin είναι πολύ χαμηλό (απ' όσα διάβασα όσο το έψαχνα, θα έλεγα οριακό). Το συγκεκριμένο είχε κατέβει από τον πάροχο, μετά τις κλήσεις για βλάβη.

post-176437-0-65568800-1417384794_thumb.jpg

Για την ώρα δεν αντιμετωπίζω προβλήματα στη σύνδεση. Ξέρω ότι λόγω απόστασης, αυτό είναι και το όριο μου. Εφόσον όμως, δεν παρουσιάζονται διακοπές, θεωρώ πως είναι οκ.

@Haris San, για έως 24mbps, 20€ το μήνα. Δεν τίθεται θέμα αλλαγής παρόχου, γιατί η ταχύτητα, ό,τι και να γίνει, λόγω απόστασης, δεν πρόκειται να αλλάξει. Εφόσον δεν παίζει πρόβλημα αστάθειας στη σύνδεση, είμαι οκ.

@morby, θα συμφωνούσα μαζί σου, αν

α) δεν είχα κάποιο στην ίδια πολυκατοικία με wind, να πιάνει την αρχική μου ταχύτητα x4

β) δεν έψαχνα να δω τι ισχύει με τις αποστάσεις στο dslam, για να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι η ταχυτητα που πιάνω τώρα πλέον, είναι και η ανώτατη για το σημείο που βρίσκομαι.

Δημοσ.

Ξαναδιάβασε αυτά που σου γράφω στο #3.

Ξαναφέρε τον ηλεκτρολόγο και πέστου να βάλετε μια συσκευή τηλεφώνου στο κουτί του ΟΤΕ χωρίς την καλωδίωση του σπιτιού σου συνδεμένη. Αν έχεις θόρυβο στην τηλεφωνία ακόμα και εκεί, πάρε τηλ στην wind και δήλωσε βλάβη. Τα στατιστικά της γραμμής σου δείχνουν ότι έχεις πρόβλημα ακόμα(Το attainable rate sto up πρέπει να είναι πάνω από 1000).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...