sarisn Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2004 Επανέρχομαι μετά από 1 μήνα για τον εξής λόγο: Κάθε φορά που βλέπω ένα κανάλι στο Alt-DVB μετά από μερικά λεπτά σταματάει ο ήχος και λίγο πιο μετά παγώνει η εικόνα. Από μια μικρή έρευνα που έχω κάνει, κατέληξα ότι μπορεί να φταίει η αύξηση θερμοκρασίας της SS2 εν ώρα λειτουργίας. Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω κάτι γι' αυτό? Πχ να βάλω κάποια ψύχτρα επάνω του? Ευχαριστώ.
sotos65 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Αυτό το κάνει σε όλα τα κανάλια ή μόνο σε συγκεκριμένα (κωδικοποιημένα, πχ);
mprinia Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Γεια σας σε όλους. Χρησιμοποιώ το ProgDvb εδώ και καιρό με SS1 και όλα είναι εντάξει. Διάβασα στο Forum για το alt-dvb και το κατέβασα.(το βρήκα πολύ ενδιαφέρων). Ενώ έκανα scan και βρήκε όλα τα κανάλια (Astra-Hotbird) τα Astra τα βλέπω κανονικά τα Hotbird μου λέει ότι δεν έχω σήμα. Τι φταίει και δε βλέπω Hotbird φταίει κάποια ρύθμιση που δεν έχω κάνει? Επίσης όταν κάνω Full screen δείχνει εικόνα μόνο στο κέντρο της οθόνης και γύρο γύρο μαύρο. Δώστε μου τα Φώτα σας. Ευχαριστώ
rufianos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Και εμενα το ALT-DVB μου κανει νερα με Skystar2! Ανοιγει τους δορυφορους που ειχε ανοιξει πριν το progdvb! Αν δηλαδη εβλεπα hotbird ανοιγει μονο τα καναλια του hotbird! Μολις κανω αλλαγη και βαλω astra απο το progdvb τοτε δουλευει μονο τα καναλια του astra! Εχω ομως το παλιο Altdvb! Ισως με το καινουριο *.exe να λυνεται το προβλημα!
sotos65 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 @sarisn Αν το ίδιο στο κάνει και με άλλα προγράμματα (progdvb, dvbdream, κλπ) τότε ίσως να είναι πρόβλημα υπερθέρμανσης (αν έχεις ειδικά την skystar2 v2.3 που έχει αρκετά προβλήματα μ' αυτό το θέμα). Υπάρχει όμως μεγάλη πιθανότητα να φταίει το Hyperthreading του Pentium 4, ειδικά αν έχεις παλιότερο του 4.2.11 driver. Ένας τρόπος να το διορθώσεις (ή να διαπιστώσεις αν είναι αυτό) είναι να απενεργοποιήσεις, προσωρινά έστω, το Hyperthreading (ΗΤ) από το bios. Επίσης κατέβασε και την τελευταία έκδοση 4.3.0 των drivers της skystar2 από το site της Technisat (είναι όμως περίπου 21MB). Άλλος λόγος, είναι να "κρεμάει" το graph που χρησιμοποιείς για την αποκωδικοποίηση mpeg2. Δοκίμασε και με άλλο αν έχεις ή φτιάξε κάποιο με το graphedit (το έχει και το progdvb) με άλλο συνδυασμό decoder (elecard, nvidia, cyberlink, sonic, κλπ). @mpinia & rufianos Μάλλον δεν είναι ρυθμισμένα σωστά τα settings για το διακόπτη diseqc 1 και δεν κάνει μεταγωγή απο τον Astra στον Hotbitd όταν αλλάζετε κανάλι. Πηγαίνετε στο Satellite-> και με δεξί κλικ πάνω στον Astra και τον Hotbird δείτε αν είναι σωστές οι ρυθμίσεις για το "Diseqc switch 1", ο Astra να έχει το commited, lnb 1 και ο Hotbird το commited, lnb 2. Και να είναι τσεκαρισμένοι και οι δύο δορυφόροι επίσης. Γενικότερα τώρα, μπορείτε να συμβουλευτείτε και το τμήμα για το AltDVB του dvbn.happysat.org (θέλει registration) http://dvbn.happysat.org/viewforum.php?f=54 Και αυτό για τις κάρτες Skystar 2 http://dvbn.happysat.org/viewforum.php?f=26 ΥΓ, αν κατεβάσετε τους νέους drivers της skystar2, κατεβάστε επίσης και ένα μικρό update για το aldvb ώστε να δείχνει σωστά την ένδειξη του σήματος. Χωρίς αυτό, με το νέο driver έχει τελείως λάθος ενδείξεις. Εδώ θα βρείτε από θα το κατεβάσετε, http://dvbn.happysat.org/viewtopic.php?t=25952
mprinia Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Φίλε sotos65 σε ευχαριστώ για την προσπάθεια αλλά δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα. Δοκίμασα όλους τους συνδυασμούς αλλά δε λέει να δουλεύει ο Hotbird και δε ξέρω γιατί. Κρίμα γιατί φαίνεται πολύ καλό πρόγραμμα και αλλάζει γρήγορα κανάλια. Αν σκεφτείς κάτι άλλο σε παρακαλώ γράψε Και πάλι σ’ευχαριστω
sarisn Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 sotos65, μου το κάνει μόνο στο Alt-DVB, μόλις δοκίμασα το ProgDVB για αρκετή ώρα και δεν κόλλησε καθόλου, όλα ΟΚ. Οπότε θα δοκιμάσω να απενεργοποιήσω το ΗΤ και θα επανέλθω. Κατεβάζω και την τελευταία έκδοση της SS2 όπως είπες. Η έκδοση που έχω τώρα είναι η 4.2.8.9999. Με το software που κατεβάζω θα αλλάξει και η έκδοση ή πρέπει να κατεβάσω την 4.2.11 από αλλού?
sarisn Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 sotos65, έβαλα την 4.3.0, έβγαλα και το ΗΤ και τώρα δεν κολλάει καθόλου στο Alt-DVB . Στο ProgDVB όμως δεν έχω καθόλου εικόνα (όχι πως με νοιάζει κιόλας, απλά το αναφέρω). Το θέμα είναι όμως βγάζοντας το ΗΤ τί επιπτώσεις θα δημηουργηθούν στο PC μου γενικότερα?
sotos65 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 @sarisn Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις πάλι το ΗΤ να δεις αν παίζει. Κανονικά δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα με τους καινούριους drivers. Για το progdvb δε ξέρω ακριβώς, γιατί οι drivers είναι μόλις 2-3 ημερών και δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό. Ίσως με αλλαγή graph file να δουλεύει. Ποια έκδοση του progdvb έχεις; Σε μένα με την 4.44.2 αλλά και την 4.38.6 παίζει κανονικά με το νέο driver σε μηχάνημα με Athlon XP 2800+. Όσον αφορά την απενεργοποίηση του HT το μόνο που μπορεί να γίνεται (απ' όσα ξέρω) είναι σε περιπτώσεις που τρέχεις 2-3 βαριά προγράμματα μαζί ή κάποιο που εκμεταλλεύεται την ύπαρξη δεύτερου επεξεργαστή (στην ουσία το ΗΤ είναι μία virtual δεύτερη cpu) , δεν είναι και πολλά αυτά, να έχεις λίγο μειωμένη απόδοση. Αλλά πιστεύω ότι με το νέο driver να μην έχεις πρόβλημα αν το ενεργοποιήσεις ξανά. Και κατέβασε και το update του altdvb που λέω παραπάνω για να φαίνονται σωστά τα signal και quality. @mprinia Sorry, δεν είχα προσέξει ότι έχεις skystar 1 και όχι 2. Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα settings των switches του altdvb με την skystar 1. Μάλλον δεν δουλεύουν σωστά. Δες και αυτό το request, http://dvbn.happysat.org/viewtopic.php?t=24211
sarisn Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 sotos65, ενεργοποίησα πάλι το ΗΤ αλλά κόλλαγε πάλι. Δεν πειράζει όμως δεν έχω κάποιο τρομερό πρόβλημα χωρίς αυτό. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου, ήταν πολύ χρήσιμες. :D:D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.