Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρεται χαιρεται!!

αντιμετοπιζω ενα προβλημα σχετικα με την κατανοηση της πληθικοτητας στα μοντελα οντοτητων συσχετησεων
Μπορει καποιος να μου εξηγησει τις συσχετισεις 1-πολλα πολλα-1 και πολλα-πολλα??

Δημοσ.

Φίλε, είναι λίγο "δύσκολο" να στα εξηγήσει κάποιος εδώ, πιστεύω αν κάνεις κάποια αναζήτηση θα βρεις αρκετές πληροφορίες για διάβασμα με παραδείγματα.

Δημοσ.

παραδειγματος χαριν 
εγω θελω να πω και νομιζω το ΄λκογικο ειναι οτι 1 μαθητης μπορει να ανηκει μονο σε ενα τμημα αλλα 1 τμημα μπορει να εχει πολλους μαθητες το εγραψα σωστα η πρεπει να ειναι απο την αναποδη?

post-245396-0-87906700-1415207305_thumb.jpeg

Δημοσ.
  Αναφορά σε κείμενο

<p>παραδειγματος χαριν <br> εγω θελω να πω και νομιζω το ΄λκογικο ειναι οτι 1 μαθητης μπορει να ανηκει μονο σε ενα τμημα αλλα 1 τμημα μπορει να εχει πολλους μαθητες το εγραψα σωστα η πρεπει να ειναι απο την αναποδη?</p>

Σωστά το γράφεις μόνο που αυτό είναι πολλά προς πολλά!

1 προς πολλά είναι πχ το παραγγελία-πελάτης. Η κάθε παραγγελία έχει μόνο εναν πελατη, αλλα ενας πελατης μπορει να συμμετεχει σε πολλες παραγγελιες!

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

εγω εχω ασκηση για ενα σχολειο...η  καθε ταξη εχει τμηματα 

αρα καθε μαθητης θα ειναι σε ενα τμημα αλλα καθε τμημα θα εχει πολλους μαθητες

Αυτο ας πουμε ας το παρουμε απο την αρχη(συγγνωμη αν ζαλιζω καποιον)
1. εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι 1 κινηματογραφος εχει Ν αιθουσες αρα δεν πρεπει να ειναι το αναποδο δλδ 1 Ν και οχι Ν 1

η εκφωνηση ειναι 

Χρειαζόμαστε μια βάση δεδομένων για ένα site που θα παρέχει πληροφόρηση για το 
πρόγραμμα προβολών των κινηματογράφων της πόλης. Υπάρχουν κινηματογράφοι που 
έχουν αίθουσες. Σε κάθε αίθουσα γίνονται προβολές και κάθε προβολή αντιστοιχεί με μια 
ταινία. Τέλος, σε κάθε ταινία συμμετέχουν ηθοποιοί. Μας ενδιαφέρει να καταχωρίζεται η 
παρακάτω πληροφορία: για τους κινηματογράφους (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο), για τις 
αίθουσες (χωρητικότητα, πρόσβαση ΑΜΕΑ, πλάτος οθόνης), για τις προβολές (ημερομηνία,
ώρα), για τις ταινίες (τίτλος, σκηνοθέτης, έτος) και για τους ηθοποιούς (όνομα, επώνυμο, 
φωτογραφία).

post-245396-0-63288000-1415209297_thumb.png

Δημοσ.

Μια αίθουσα δεν μπορεί να έχει πολλούς κινηματογράφους, άρα την σχέση την έχεις γράψει λάθος. Τα υπόλοιπα είναι Μ προς Ν εκτός από τις προβολές και τις ταινίες που είναι 1 προς 1 νομίζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...