fragment_ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 forum ειναι ο καθενας λεει οτι θελει κ οπως θελει. υπαρχουν ανθρωποι που επιδεικνύουν την γνωση τους εκούσια η ακούσια προς το συνολικο όφελος, ανθρωποι που φοβουνται και την σκια τους, ανθρωποι που ζουν τρομοκρατωντας τον κοσμο κ αλλοι που αναφερονται μεσα σε λογικα πλαισια, γνωριζοντας η μη οκ, σορρυ αλλά αυτη την ιστορία δεν την πιστεύω. Δεν ξέρω αλλά το ενστιγκτο μου λέει ότι είναι urban legend. Σα το "σου ρίχνουν κάτι στο ποτό που έλεγε κι η γιαγιά μου". Το ξαναματακλείδωσα όμως για όλα τα προηγούμενα, αλλά νταξ αυτό βρωμάει ιστορία fake. fake μπορει να μην ειναι, σβησε ομως το facebook γιατι μπορει να πεσεις θυμα εμπορίας οργάνων, απαγωγής, βιασμού η ακόμα μπορείς να βρεθείς στην δυσάρεστη θέση του τρομοκράτη. Ολα ειναι πιθανα
panther_512 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Παρακάτω ένας χρήσιμος και πολύ εύκολος οδηγός για να κλέβετε δεδομένα από unsecured/unencrypted ασύρματα δίκτυα και να χακάρετε ξένες συσκευές. http://www.pcworld.com/article/2043095/heres-what-an-eavesdropper-sees-when-you-use-an-unsecured-wi-fi-hotspot.html PS: Το άρθρο δεν είναι οδηγός φυσικά, απλά δείχνει πόσο εύκολο είναι να κλέβεις δεδομένα από μή προστατευμένα δίκτυα.
fragment_ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 το θεμα ξανα λεω απευθυνεται σε δικτυα με mac filtering, συγκρινει αποδοση κ ποιοτητα δικτυου κ εχει γινει τεκες θρησκοληπτων, Ξεκίνησα με θράσος αγνείας να πω το περιστατικό μου κ βρεθηκα αντιμέτωπος με ακραια σεναρια
panther_512 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δεν έχει να κάνει με θρησκοληψία, ούτε και με ακραία σενάρια. Έχεις επιλέξει να ακυρώσεις την ασφάλεια του δικτύου σου με όφελος κάποιο boost στην ταχύτητα της ασύρματης μεταφοράς δεδομένων. Εμείς απλά εξηγούμε τόσο σε εσένα όσο και σε όποιον άλλο συμφορουμίτη δελεαστεί από την πρακτική που ανέφερες, ότι είναι εξαιρετικά εύκολη η υποκλοπή των δεδομένων σου υπο αυτές τις συνθήκες. Μήν υποβαθμίζεις τον κίνδυνο. Άλλο να έχεις για λίγα λεπτά το δίκτυό σου χωρίς ασφάλεια και άλλο να είναι μόνιμη πρακτική. Όπως είδες, μόλις ανέφερες το τί κάνεις, αρκετοί από εμάς ήρθαν σε αυτό το τόπικ με γνώσεις για το πώς να σου υποκλέψουμε δεδομένα. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν αποτελεί κανένα τρομερό μυστικό για ελίτ χάκερς ούτε είναι δύσκολο. Από κεί και πέρα εφόσον κατανοείς τα ρίσκα και κάνεις συνειδητή επιλογή, κανένας μας δεν μπορεί να σε πείσει για το λάθος της επιλογής σου. 2
fragment_ Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Λοιπόν μωράκια το θέμα έληξε για την ώρα οποίος θέλει να μοιραστεί κάτι πάνω στο θέμα open wifi με Mac filtering μ οτι αυτό συνεπάγεται μόνο, είμαι εδω, τα θέματα κινδύνου αναφέρθηκαν για τους προληπτικούς είμαι απ αυτούς που ρισκάρουν για την ποιότητα, φτύστε το μη το ματιάσω γιατι απο τότε που έβγαλα το κωδικό λόγια δεν έχω, δε μεταφέρω τίποτα πια με φλασακια ολα ειναι on air και πάνε σφαίρα αδιάκοπα, απολαμβάνω επιτέλους AirPlay σε extended wifi client mode . Οι διάφορες ειναι μεγάλες, οποίος θέλει το δοκιμάζει απο περιεργια. Τζιτζί Sent from my iPhone using Insomnia
rfc Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 ok..... γιατι εγω ειμαι ετσι με wpa2 security. Ειτε ενσυρματα ειτε ασυρματα κατεβαζω με 19mbit στα ιδια pings
panther_512 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Πρίν μερικές μέρες άλλαξα ίντερνετ, από ADSL πήγα σε καλωδιακό στα 30Mbps, και άλλαξα και το παμπάλαιο ρούτερ μου με ένα από τα σχετικά ακριβά του εμπορίου, το ASUS AC66U (dual band 2.4GHz και 5GHz), 149 ευρώ από Amazon Γαλλίας. Αφού του πέρασα το custom firmware του, και καθότι έχει τη δυνατότητα για 8 wireless networks (2 main και 6 Guest) ταυτόχρονα, είπα να κάνω μερικά τέστ με encrypted και unencrypted δίκτυα όσον αφορά τις ταχύτητές τους. Καθότι δεν διαθέτω καλό λαπτοπ, τα τέστ έγιναν αποκλειστικά με smartphones. Εν κατακλείδι, στην δική μου περίπτωση τουλάχιστον, δεν είδα καμία διαφορά μεταξύ encrypted και unencrypted ταχύτητας. Με το Moto G στα 2.4GHz, η Wifi σύνδεση πιάνει ένα θεωρητικό μέγιστο 60Mbps (τέστ με το WiFi Sweetspots) από το ίντερνετ τραβάει με ταχύτητα 20Mbps 30Mbps (τέστ με το Speedtest.net), ping 12msec και upload αρχείων στον υπολογιστή κάνει με 50Mbps (τέστ με το AirDroid) Με το LG-G2 στα 5GHz Η WiFi σύνδεση πιάνει θεωρητικό μέγιστο 190Mbps Από το ίντερνετ τραβάει με το μέγιστο της σύνδεσης, 30Mbps, ping 12msec Upload αρχειων στον υπολογιστή με 100Μbps Το φορτίο της CPU ποτέ δεν πήγε 100%, ώστε να υποθέσουμε ότι έπεσε γονάτισμα από encryption για να αφαιρέσω ταυτόχρονη λειτουργία encrypted και unencrypted wireless δικτύων. Πάντως η συζήτηση αυτή εμένα με βοήθησε, διότι διαβάζοντας το πρώτο πόστ του fragment, διαπίστωσα ότι το καλώδιο με το οποίο σύνδεσα το ASUS με το PC ήταν παλιό, και αν και CAT5, δεν επέτρεπε σύνδεση άνω των 100Mbps. Το πέταξα, έβαλα το καλώδιο που είχε το ASUS στο κουτί του και η σύνδεση είναι 1000Mbps. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2014 από panther_512
poulinos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2014 οκ, σορρυ αλλά αυτη την ιστορία δεν την πιστεύω. Δεν ξέρω αλλά το ενστιγκτο μου λέει ότι είναι urban legend. Σα το "σου ρίχνουν κάτι στο ποτό που έλεγε κι η γιαγιά μου". Το ξαναματακλείδωσα όμως για όλα τα προηγούμενα, αλλά νταξ αυτό βρωμάει ιστορία fake. αυτο για το ποτο ναι ειναι αρκετα legend για την ελλαδα.γιατι στο εξωτερικο σε κατι παραξενες χωρες οχι μονο δεν ειναι legend αλλα ειναι everyday thing. Πρίν μερικές μέρες άλλαξα ίντερνετ, από ADSL πήγα σε καλωδιακό στα 30Mbps, και άλλαξα και το παμπάλαιο ρούτερ μου με ένα από τα σχετικά ακριβά του εμπορίου, το ASUS AC66U (dual band 2.4GHz και 5GHz), 149 ευρώ από Amazon Γαλλίας. Αφού του πέρασα το custom firmware του, και καθότι έχει τη δυνατότητα για 8 wireless networks (2 main και 6 Guest) ταυτόχρονα, είπα να κάνω μερικά τέστ με encrypted και unencrypted δίκτυα όσον αφορά τις ταχύτητές τους. Καθότι δεν διαθέτω καλό λαπτοπ, τα τέστ έγιναν αποκλειστικά με smartphones. Εν κατακλείδι, στην δική μου περίπτωση τουλάχιστον, δεν είδα καμία διαφορά μεταξύ encrypted και unencrypted ταχύτητας. Με το Moto G στα 2.4GHz, η Wifi σύνδεση πιάνει ένα θεωρητικό μέγιστο 60Mbps (τέστ με το WiFi Sweetspots) από το ίντερνετ τραβάει με ταχύτητα 20Mbps 30Mbps (τέστ με το Speedtest.net), ping 12msec και upload αρχείων στον υπολογιστή κάνει με 50Mbps (τέστ με το AirDroid) Με το LG-G2 στα 5GHz Η WiFi σύνδεση πιάνει θεωρητικό μέγιστο 190Mbps Από το ίντερνετ τραβάει με το μέγιστο της σύνδεσης, 30Mbps, ping 12msec Upload αρχειων στον υπολογιστή με 100Μbps Το φορτίο της CPU ποτέ δεν πήγε 100%, ώστε να υποθέσουμε ότι έπεσε γονάτισμα από encryption για να αφαιρέσω ταυτόχρονη λειτουργία encrypted και unencrypted wireless δικτύων. Πάντως η συζήτηση αυτή εμένα με βοήθησε, διότι διαβάζοντας το πρώτο πόστ του fragment, διαπίστωσα ότι το καλώδιο με το οποίο σύνδεσα το ASUS με το PC ήταν παλιό, και αν και CAT5, δεν επέτρεπε σύνδεση άνω των 100Mbps. Το πέταξα, έβαλα το καλώδιο που είχε το ASUS στο κουτί του και η σύνδεση είναι 1000Mbps. μηπως το καλωδιο ειχε μεσα τα 4 απο τα 8 καλωδια για αυτο δεν επαιζε 1000?γιατι εχω δει πολλες εταιρειες να δινουν μαζι με το ρουτερ τετοια καλωδια.επισης ναι πλεον υπαρχουν πολυ δυνατα ρουτερ που δεν θα σηκωσουν 100 τις 100 cpu usage σχεδον με τιποτα.απλα αυτα που δινουν οι Providers οκ δεν ειναι για πολλα. τωρα για τον τοπικ starter. α,σιγουρα θα μπορουσε να παρει ενα καλυτερο ρουτερ που να ειναι ac πχ και να εχει και ασυρματες καρτες αντιστοιχα σε οποια συσκευη μπορει να προσθεσει ωστε να εχει καλυτερο δικτυο.δυστυχως με το θεμα μπαταρια οπως και με τα κινητα που εχουν πχ n αντι για ac δεν μπορει να κανει πολλα.θα του πω να προσεχει πολυ με τα share στο δικτυο του.οπως ειπαν επιλογη του καθενος.οι κινδυνοι αναφερθηκαν ναι ειναι μικρες πιθανοτητες αφου καποιοςθα μπορουσε να κατεβασει και διαφορα παραξενα απο καποια καφετερια που ειναι ολα ανοιχτα αλλα δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν κινδυνοι. κατι παρομοιο ηθελα να κανω και εγω ναδινω δωρεαν ιντερνετ απο μια κεραια στην ταρατσα αφου η συνδεση μου καθεται αλλα κολησα στον εναν μαμακα στο ενα εκατομμυριο που θα παει να κανει μια βλακεια. κατι εξτρα που θα μπορουσε να κανει ο φιλος μας ειναι αν το ρουτερ εχει parental control με λεξεις κλειδια εκει να βαλει μερικες ωστε να κοψει κατι παραπανω απο παραξενα sites.ναι παλι δεν ειναι πανακεια αυτο αλλα ειναι κατι παραπανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα