fragment_ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Παιδια δε ξερω που να το αναφερω, απενεργοποιησα το wpa/wp2 (tkip/aes) encyption στο ρουτερ μου και παρατηρω απιστευτη βελτιωση στην καταναλωση μπαταριας κ οχι μονο. Το κινητο μου δεν εχει φορτιστει σχεδον 2 μερες (1,5 συγκεκριμενα+) με κανονικη χρηση και βρισκεται στο 40%. Ακομη κ μετα την αλλαγη της μπαταριας προσφατα στο 5αρη κραταγε με το ζορι μια μερα με κανονικη εως μεγαλη χρηση. Βεβαια για να καλυψω ως ενα βαθμο την ασφαλεια του δικτυου ενεργοποιησα το MAC Filtering στο ρουτερ και απενεργοποιησα το SSID Broadcast, προσθετοντας παράλληλα ενα Wi-fi Profile μεσω του iPhone Configuration Utility για αυτοματη εισοδο στο κρυφο μου δικτυο σε iOS 8.1 (δεν ρυθμιζεται αμεσα απο το κινητο). Mε παρομοιο τροπο ρυθμισα και το Wi-fi των Windows. Λεγοντας οχι μονο (εκτός απο την καταναλωση μπαταριας) ειδα δραματικη αλλαγη και στην ταχυτητα του home file sharing. To κινητο οπως κ ολες οι συσκευες μου εκμεταλλεύονται πληρως την μπαντα των Ν σε απιστευτη ταχυτητα που φτανει τα 24mb/s και το lag στο surfing σχεδον ανυπαρκτο ακομα και σε μεγαλες εγχωριες αποστασεις. Η ταχυτητα πριν αυτη την αλλαγη εφτανε ακομα και διπλα στο ρουτερ με το ζορι τα 8mb/s. Δοκιμαστε κ οσον αφορα το spoofing ποσες πιθανοτητες υπαρχουν στη γειτονια καποιος ν εχει την ορεξη τη γνωση και την θεληση να χακαρει το δικτυο. Παραλληλα κατι τετοιο θα μπλοκαρε την χρηση των δικων μου συσκευων πραγμα που θα ταν αμεσα αντιληπτο. Τα συγχρονα ρουτερ του εμποριου και μη, αναφερουν το ονομα του υπολογιστη/smartphone εκτος απο την MAC και το spoofing εχει νοημα μονο μεσω λαπτοπ/pc με οτι αυτο συνεπαγεται. Για να δουμε iPhone 5, iOS 8.1, Windows 7/8.1, TP-LINK TD-W8970 Modem/Router
tr3quart1sta Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Βεβαια για να καλυψω ως ενα βαθμο την ασφαλεια του δικτυου ενεργοποιησα το MAC Filtering στο ρουτερ και απενεργοποιησα το SSID Broadcast, προσθετοντας παράλληλα ενα Wi-fi Profile μεσω του iPhone Configuration Utility για αυτοματη εισοδο στο κρυφο μου δικτυο σε iOS 8.1 (δεν ρυθμιζεται αμεσα απο το κινητο). Mε παρομοιο τροπο ρυθμισα και το Wi-fi των Windows. Αυτα δεν βοηθανε και παρα πολυ κ οσον αφορα το spoofing ποσες πιθανοτητες υπαρχουν στη γειτονια καποιος ν εχει την ορεξη τη γνωση και την θεληση να χακαρει το δικτυο ακομα και λιγες να ειναι, θα πρεπει να προσεχεις Παραλληλα κατι τετοιο θα μπλοκαρε την χρηση των δικων μου συσκευων πραγμα που θα ταν αμεσα αντιληπτο ουτε καν! ο επιτιθεμενος φυσικα δεν θα ηθελε να καταλαβεις εσυ οτι κατι παει στραβα και θα εκανε αθορυβα την δουλεια του, ενω τα δεδομενα σου θα ηταν στην διαθεση του γενικα ασφαλεια > ταχυτητα και θα σε συμβουλευα σοβαρα να το αλλαξεις παλι και να το εχεις οπως πριν (να ενεργοποιησεις δλδ το wpa). υπαρχουνε σημαντικοτερα πραγματα απο αυτα που απλα μας βολευουνε
fragment_ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Πια δεδομένα ; Το μόνο που με ενδιαφέρει ειναι να μη μου τρώει ταχύτητα με τορεντς στην εσχάτη των περιπτώσεων. Τώρα αν υπάρχει τέτοιο άτομο τζαμπατζης Ίντερνετακιας ψιλοψαγμενος εδώ γύρω και τα καταφέρει οκ αρκεί να μη με ενοχλήσει μόνο. Βαρέθηκα με το lagging των ρουτερ δε μπορώ να ακούσω μουσική στον denon μέσω AirPlay, lagging στο σερφάρισμα . Δε μιλάμε για ταχύτητα ουσιαστικ...τυπου δεν ειναι 24 ειναι 8, δεν ειναι 10mbit internet ειναι 8. Μου τρώει και μπαταρία.Έφυγε... Όσο για την ασφαλεια έκανα οτι μπορούσα τουλάχιστον δεν ειναι ανοιχτό στο κάθε άσχετο να μπει με το καλημέρα . Το home sharing ειναι όλο ασφαλισμένο με κωδικούς των windows δε μπορεί να κάνει τπτ (μιλάμε για την χειρότερη των περιπτώσεων ) Ειμαι ενθουσιασμενος, ολα λειτουργουν τελεια. Το ξερω οτι ειναι ψιλο τραγικό σε θεμα ασφαλειας, αλλά... edit: παιζει τπτ σε radius; οπως τα otefon που μπαινεις σε unencrypted δικτυο κ υστερα πρεπει να πατησεις κωδικο στον σαφαρι για ιντερνετ. κατι τετοιο ισως δε γνωριζωSent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Πια δεδομένα ; Το μόνο που με ενδιαφέρει ειναι να μη μου τρώει ταχύτητα με τορεντς στην εσχάτη των περιπτώσεων. Τώρα αν υπάρχει τέτοιο άτομο τζαμπατζης Ίντερνετακιας ψιλοψαγμενος εδώ γύρω και τα καταφέρει οκ αρκεί να μη με ενοχλήσει μόνο. Βαρέθηκα με το lagging των ρουτερ δε μπορώ να ακούσω μουσική στον denon μέσω AirPlay, lagging στο σερφάρισμα . Δε μιλάμε για ταχύτητα ουσιαστικ...τυπου δεν ειναι 24 ειναι 8, δεν ειναι 10mbit internet ειναι 8. Μου τρώει και μπαταρία.Έφυγε... Όσο για την ασφαλεια έκανα οτι μπορούσα τουλάχιστον δεν ειναι ανοιχτό στο κάθε άσχετο να μπει με το καλημέρα . Το home sharing ειναι όλο ασφαλισμένο με κωδικούς των windows δε μπορεί να κάνει τπτ (μιλάμε για την χειρότερη των περιπτώσεων ) Ειμαι ενθουσιασμενος, ολα λειτουργουν τελεια. Το ξερω οτι ειναι ψιλο τραγικό σε θεμα ασφαλειας, αλλά... edit: παιζει τπτ σε radius; οπως τα otefon που μπαινεις σε unencrypted δικτυο κ υστερα πρεπει να πατησεις κωδικο στον σαφαρι για ιντερνετ. κατι τετοιο ισως δε γνωριζω Sent from my iPhone using Insomnia Εχουν αναφερθει και πιο παλια περιπτωσεις που σε Unencrypted δικτυο η ταχυτητα ηταν καλυτερη(μιλαμε για lan επιπεδο παντα διοτι στο wan ειναι ευκολο να τερματισεις την γραμμη εκτος αν εχεις vdsl που ναι εκει δεν ειναι τοσο ευκολο). Απο εκει και περα πραγματι το mac filtering οπως και το hidden ssid δεν ειναι πρωτευων λυσεις αλλα ειναι απλα συμπληρωματικες λυσεις για παραπανω ασφαλεια.οπως και το disable dhcp ,αλλαγη credentials. Απλα επειδη καποιος ισως να εκανε mac spoofing και μετα να εβαζε την δικια του mac address στην allow list για αυτο αλλαξε και τα admin credentials (στοιχεια) του ρουτερ για να μην μπορει να μπει μεσα. επισης οτι μπορει να μπει με καλωδιο απο συσκευη καλο ειναι να μπαινει με καλωδιο για μεγιστη αποδοση.Aν θες καλυτερο ping ζητα απο τον παροχο σου να σε γυρισει σε fast path.θα χασεις λιγο σε ταχυτητα αλλα θα γλυτωσεις σε ping προς τον εξω κοσμο. Για τον Radius τα ρουτερακια αυτα δεν εχουν ενσωματωμενο radius.απλα σου λενε οτι πες μας σε ποια ip βρισκεται ο radius. οποτε θα πρεπει να το στησεις σε καποιο pc ή δεν ξερω που . Και θα πρεπει να τρεχει 24/24 εννοειται.radius ενσωματωμενο εχω δει σε access controller Hp και κατι τετοια.Ισων να υπαρχει και σε καποιο ρουτερ(mikrotik,ubiquiti) αλλα δεν το εχω ψαξει παραπανω.απλα ξερω οτι σε αφηνει να φτιαξεις Hot spot με accounts κτλ με βαση αυτα που ειχα διαβασει σε καποιο θεμα εδωμεσα. 1
fragment_ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Εχουν αναφερθει και πιο παλια περιπτωσεις που σε Unencrypted δικτυο η ταχυτητα ηταν καλυτερη(μιλαμε για lan επιπεδο παντα διοτι στο wan ειναι ευκολο να τερματισεις την γραμμη εκτος αν εχεις vdsl που ναι εκει δεν ειναι τοσο ευκολο). Απο εκει και περα πραγματι το mac filtering οπως και το hidden ssid δεν ειναι πρωτευων λυσεις αλλα ειναι απλα συμπληρωματικες λυσεις για παραπανω ασφαλεια.οπως και το disable dhcp ,αλλαγη credentials. Απλα επειδη καποιος ισως να εκανε mac spoofing και μετα να εβαζε την δικια του mac address στην allow list για αυτο αλλαξε και τα admin credentials (στοιχεια) του ρουτερ για να μην μπορει να μπει μεσα. επισης οτι μπορει να μπει με καλωδιο απο συσκευη καλο ειναι να μπαινει με καλωδιο για μεγιστη αποδοση.Aν θες καλυτερο ping ζητα απο τον παροχο σου να σε γυρισει σε fast path.θα χασεις λιγο σε ταχυτητα αλλα θα γλυτωσεις σε ping προς τον εξω κοσμο. Για τον Radius τα ρουτερακια αυτα δεν εχουν ενσωματωμενο radius.απλα σου λενε οτι πες μας σε ποια ip βρισκεται ο radius. οποτε θα πρεπει να το στησεις σε καποιο pc ή δεν ξερω που . Και θα πρεπει να τρεχει 24/24 εννοειται.radius ενσωματωμενο εχω δει σε access controller Hp και κατι τετοια.Ισων να υπαρχει και σε καποιο ρουτερ(mikrotik,ubiquiti) αλλα δεν το εχω ψαξει παραπανω.απλα ξερω οτι σε αφηνει να φτιαξεις Hot spot με accounts κτλ με βαση αυτα που ειχα διαβασει σε καποιο θεμα εδωμεσα. thx πολυ σημαντικες πληροφοριες αν εξερεσεις το ανοιχτο dhcp το οποιο δε βρισκω λογο, λογω mac filtering. ολα τ αλλα εχουν γινει. αυτο με το radius δε βολευει επι 24ωρου βασης/αλλαγη ρουτερ συνεπως απορριπτεται. η διαφορα στο δικτυο ειναι απιστευτη σε θεμα ποιοτητας δικτυωσης, καταναλωση πορων, home sharing, και VDSL στο μελλον
Blazz0r Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Ενδιαφέρον! Πιάνεις όντως 24ΜΒ/s filetransfer? MB as in megabyte?
Federacion Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Το δοκιμάζω. Μου κινήσε την περιέργεια. Πάντως σε downloading δεν κερδίζω τίποτα έτσι; Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
fragment_ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Το δοκιμάζω. Μου κινήσε την περιέργεια. Πάντως σε downloading δεν κερδίζω τίποτα έτσι;<br><br> Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App Κερδίζεις απίστευτα σε λαγκινκ, κατανάλωση πόρων δεν επιβαρύνεις encrypt/encrypt ούτε ρουτερ ούτε κινητό, μπαταρία, τέλεια απόδοση σε πολύ χαμηλά σήματα κτλ. Αυτά για το Ίντερνετ . Ίσως παρΑτηρησεις μια σταθερότητα στο downloading οςον αφορά τον τερματιςμο της γραμμής, σα να είσαι ενσύρματα καμία διαφορά . Sent from my iPhone using Insomnia <p>Ενδιαφέρον!</p> <p> </p> <p>Πιάνεις όντως 24ΜΒ/s filetransfer? MB as in megabyte?</p> Ταχυτητα laptop, σε iphone λογο υλικου/κεραιας πιανεις τα 7mb/s, ipad που ειναι dual τα 14mb/s. π.χ. Airplay iphone σε dennon ενισχυτη δε μπορεις να παιξεις ανετα με wpa2. πρεπει να εισαι διπλα στο ρουτερ, αυτο δε συμβαινει σε καμια περιπτωση οταν το δικτυο ειναι unencrypted οσο μακρια κ αν εισαι ακομα και με wireless repeater δεν εχεις σπασιματα στον ηχο. Δε συμβουλευω κανενα, σας λεω την εμπειρια μου, υπαρχει ενα παραθυρακι οποιος γνωριζει και ειναι τζαμπατζης και θελει ιντερνετ στο λαπτοπ του (γιατι αμεσα σε κινητο δε μπορεις να κανεις spoofing) μπορει να ξεγελασει το mac filtering και να μπει, αφου βεβαια πρωτα κατσει να το ψαξει αν υπαρχει κρυφο δικτυο στη γειτονια κ εχει τις αλφα γνωσεις. Δηλαδη πολυ μικρο ποσοστο πιθανοτητων που μπορει να γινει αμεσα αντιληπτο ανοιγοκλεινοντας το wifi και ελεγχοντας την γραμμη κατεβαζοντας σε γρηγορο server (geforce) χωρις download accelerator, ενσυρματα. πραττεις αναλογως Προσοχη! αν θελετε τετοιες ταχυτητες home sharing σε σταθερο και ασυρματο παραλληλα πρεπει το ρουτερακι, τυχων switches και η καρτα δικτυου του υπολογιστη να ειναι Gigabit Ethernet 10/100/1000 κ οχι Fast Ethernet 10/100 και να συνδεονται με Gigabit ethernet utp καλωδιο. Επισης ελέγξτε το καναλι του wifi να μην υπαρχει καποιος αλλος που να εκπεμπει σ αυτη τη συχνοτητα και γινονται χωρις να το καταλαβαινετε απωλειες. Συνηθως ολα τα ρουτερακια πλακώνονται στην 1,11,13, παρ ολο που ειναι στο auto σκεφτείτε σε μια ραδιοφωνικη εκπομπη τι συμβαινει σ αυτη την περιπτωση, γτ αυτες τις συχνοτητες δε τις καταλαβαινουμε (ref. http://www.nirsoft.net/utils/wifi_information_view.html ) Sent from my iPhone using Insomnia Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2014 από fragment_
jkoukos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Σκέτο WPA2 (όχι μικτό WPA/WPA2) και AES το έχεις δοκιμάσει;
fragment_ Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 <p>Σκέτο WPA2 (όχι μικτό WPA/WPA2) και AES το έχεις δοκιμάσει;</p> mixed/ξεχωριςτα, ακόμα και με το ταπεινό wep το ίδιο Sent from my iPhone using Insomnia
Federacion Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Μια μέρα δοκιμής σε Samsung Galaxy s2 δεν είδα διαφορά σε μπαταρία αλλά όντως σε σπίρταδα δικτύου. Στον σταθερό μικρή διαφορά όχι στο downloading αλλά στη απόκριση του browsing. Θετικό έν τέλει. Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
fragment_ Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Μια μέρα δοκιμής σε Samsung Galaxy s2 δεν είδα διαφορά σε μπαταρία αλλά όντως σε σπίρταδα δικτύου. Στον σταθερό μικρή διαφορά όχι στο downloading αλλά στη απόκριση του browsing. Θετικό έν τέλει. Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App σταθερο ενσυρματα δε βλεπεις διαφορα βρε. σε ios 8 παντος μου κραταει η μπαταρια οταν ειναι standby το κινητο. διαφορα θα δεις κ αλλο οταν το δικτυο ειναι φορτωμενο η οταν δεν εχεις καλο σημα απ το ρουτερακι. επισης σε εφαρμογες home sharing που απαιτουν εκτος απο ταχυτητα και χαμηλο lag (media streaming)
Blazz0r Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Κερδίζεις απίστευτα σε λαγκινκ, κατανάλωση πόρων δεν επιβαρύνεις encrypt/encrypt ούτε ρουτερ ούτε κινητό, μπαταρία, τέλεια απόδοση σε πολύ χαμηλά σήματα κτλ. Αυτά για το Ίντερνετ . Ίσως παρΑτηρησεις μια σταθερότητα στο downloading οςον αφορά τον τερματιςμο της γραμμής, σα να είσαι ενσύρματα καμία διαφορά . Sent from my iPhone using Insomnia nice, θα πειραματιστώ όταν βρω χρόνο.
rfc Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 To να σου βρει καποιος το δικτυο και να κανει mac spoofing αν δεν εχεις κλειδι, ειναι θεμα δευτερολεπτων να ξερεις...... τοσο ευκολο.
fragment_ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 <p>To να σου βρει καποιος το δικτυο και να κανει mac spoofing αν δεν εχεις κλειδι, ειναι θεμα δευτερολεπτων να ξερεις...... τοσο ευκολο.</p> παίζω με τον νόμο των πιθανοτήτων. Περαστικοί με smartphones δε θα δουν το δίκτυο μου και με το κινητό δε μπορούν να κάνουν τπτ. Όσον αφορά τα λαπτοπ πόσοι ειναι αυτοί που δεν έχουν σύνδεση, φτάνει το σήμα μου σ αυτούς κ έχουν την γνώση να το κάνουν (πέρα απ το Facebook) γνωρίζοντας πως αν κάνουν spoofing κάποια δικιά μου συσκευή θα μπλοκάρουν κ θα το καταλάβω (δυο ίδιες MAC δε συνδέονται παράλληλα). Αυτά ... Δε ζούμε σε εποχές dialup, κ υπάρχουν ανοιχτά wifi στη γειτονιά μ για τζαμπατζήδες, στη μπροστινή πλευρά έστω, υπάρχει κ η συνεννόηση μεταξύ φίλων, καλές προσφορές κανεις δε ξεμένει απο Ίντερνετ σήμερα. Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα