ouzo-power Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 έχω ενα router zte αυτό που δίνει ο ote και θέλω να το ριθμήσω να δίνει ασύρματο ίντερνετ σε ένα laptop αλλά να έχει τόση ταχύτητα όση χρειάζετε για να δουλέψει ένα ραδιόφωνο απο το internet και η υπόλοιπη να είναι χύμα δηλαδή χωρίς κάποιο περιορισμό ξέρει κανείς πώς γίνεται αυτό ?
ouzo-power Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 δέν έχω ιδέα ,αυτό ρωτάω άν γίνεται να χωρίσω την wireless ταχύτητα
poulinos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 έχω ενα router zte αυτό που δίνει ο ote και θέλω να το ριθμήσω να δίνει ασύρματο ίντερνετ σε ένα laptop αλλά να έχει τόση ταχύτητα όση χρειάζετε για να δουλέψει ένα ραδιόφωνο απο το internet και η υπόλοιπη να είναι χύμα δηλαδή χωρίς κάποιο περιορισμό ξέρει κανείς πώς γίνεται αυτό ? οπως το λες εννοεις δυο διαφορετικα πραγματα. αλλο πραγμα να πεις οτι πχ θελω να δωσω σε εκεινο το pc 1mbit ταχυτητα ,πραγμα που δεν το κανει το zte αλλο πραγμα να πεις θελω να δωσω priority σε αυτο το pc δηλαδη qos που πρεπει να το υποστηριζει και αλλο πραγμα το τελευταιο που λες. Αν ανοιξεις ενα ραδιοφωνο στο pc το pc εκεινο θα τραβαει οσο τραβαει το ραδιοφωνο και το υπολοιπο θα πηγαινει στα αλλα pc ετσι και αλλιως.Το προβλημα θα ειναι αν τα αλλα pc ανοιξουν κανα torrent .Εκει υπαρχει περιπτωση να μην μπορει να παρει το pc το bandwidth που θελει για το ραδιοφωνο επειδη πχ το torrent ανοιγει πολλα connections.Σε αυτην την περιπτωση και bandwidth limit να εκανες στο pc με το ραδιοφωνο μπορει να μην επαιζε αναλογως αν θα σε αφηνε να ορισεις και minimum bandwidth ή οχι. Θα πρεπε να γινει και στα αλλα pc ορισμος max bandwidth αν δεν δινει επιλογη για minimum bandwidth.Αν και αμα το προβλημα ειναι απο torrent client βαζεις ορια μεσα απο το ιδιο το τορρεντ.αλλιως μπορεις να χρησιμοποιησεις και το net limiter που ειναι για να βαζει ορια ανα εφαρμογη που τρεχεις στο καθε pc που ειναι εγκατεστημενο.θα μπορουσες να περιοριζες το bandwidth αν θες με αυτο το προγραμμα αν ανησυχεις οτι καποιο pc παταει κατω την συνδεση.βεβαια αν ο χρηστης κλεισει το προγραμμα τοτε δυστυχως εχασες. Το zte δεν υποστηριζει κατι τετοιο(bandwidth limiting)..επισης μπορεις να δεις και για το qos που παιζει με βαση τα ports.(αν βγαλεις ακρη). παντως γενικα το zte δεν αντεχει και πολυ κινηση και δεν ειναι για πολλα πραγματα.θα σου προτεινα να παρεις κατι αλλο.θα δεις απειρα θεματα με προβληματα με το zte. ελπιζω να βοηθησα λιγακι και να ημουν αναλυτικος δέν έχω ιδέα ,αυτό ρωτάω άν γίνεται να χωρίσω την wireless ταχύτητα το καλο ειναι οτι το ραδιοφωνο τρωει πολυ λιγο bandwidth,απο εκει και περα καποια tp link εχουν bandwidth limiting οπως και τα κορυφαια draytek.στα tp link που το θυμαμαι απεξω δινεις και minumum bandwidth που εσενα σε νοιαζει αυτο
ouzo-power Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 οπως το λες εννοεις δυο διαφορετικα πραγματα. αλλο πραγμα να πεις οτι πχ θελω να δωσω σε εκεινο το pc 1mbit πραγμα που δεν το κανει το zte αλλο πραγμα να πεις θελω να δωσω priority σε αυτο το pc δηλαδη qos που πρεπει να το υποστηριζει και αλλο πραγμα το τελευταιο που λες. αν ανοιξεις ενα ραδιοφωνο στο pc το pc εκεινο θα τραβαει οσο τραβαει το ραδιοφωνο και το υπολοιπο θα πηγαινει στα αλλα pc. βεβαια αν τα αλλα pc ανοιξουν κανα torrent υπαρχει περιπτωση να μην μπορει να παρει το pc το bandwidth που θελει για το ραδιοφωνο επειδη πχ το torrent ανοιγει πολλα connections.σε αυτην την περιπτωση και bandwidth limit να εκανες στο pc με το ραδιοφωνο μπορει να μην επαιζε αναλογως αν θα σε αφηνε να ορισεις και minimum bandwidth ή οχι.θα πρεπε να γινει και στα αλλα pc αν δεν δινει επιλογη για minimum bandwidth.το zte δεν υποστηριζει κατι τετοιο.θα μπορουσες να περιοριζες το bandwidth αν θες με το προγραμμα το net limiter αν ανησυχεις οτι καποιο pc παταει κατω την συνδεση.επισης μπορεις να δεις και για το qos που παιζει με βαση τα ports.(αν βγαλεις ακρη). παντως γενικα το zte δεν αντεχει και πολυ κινηση και δεν ειναι για πολλα πραγματα.θα σου προτεινα να παρεις κατι αλλο.θα δεις απειρα θεματα με προβληματα με το zte. ελπιζω να βοηθησα λιγακι και να ημουν αναλυτικος το καλο ειναι οτι το ραδιοφωνο τρωει πολυ λιγο bandwidth συγνώμη για το μπέρδεμα ,να σου εξηγήσω ξανά τι ακρβώς θέλω να κάνω, έχω conn-x internet 4 mbps και χρησιμοποιώ το router του οτε δηλαδή το ΖΤΕ http://pics.ricardostatic.gr/14_716845810_Big/diktia/zte-zxv10-w300b-isdn-router-wifi-4-ethernet.jpg έχω ένα desktop και ένα laptop και θέλω να μοιράσω την ταχύτητα και γι αυτούς που συνδέονται ασύρματα αλλά και γι αυτούς που συνδέονται ενσύρματα, δέν ξέρω αν γίνεται αυτο ,αν μπορείτε να προτείνετε κάτι ώστε να το καταφέρω να το κάνω αυτό θα με βοηθούσε
poulinos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2014 εστω και καθυστερημενα οχι το zte δεν μπορει να κανει bandwidth management δηλαδη να μοιρασει ταχυτητα ανα interface ή ανα client.αν θες να το κανεις η θα πας σε κανα ρουτερ draytek 2760 που εχει bandwidh management αλλα ειναι και ακριβο(150 ευρω) αλλα ειναι μια καλη αγορα συν οτι ειναι vdsl για μελλοντικη χρηση ή πολυ απλα μπορεις να βαλεις το Net limiter στα pc που θες (αρκει να ειναι pc παντα ωστε να περιοριζεις την ταχυτητα).τωρα αν ο αλλος ερχεται με κινητο κτλ εκει δεν μπορεις να κανεις κατι. Επισης δεν ξερω αν τα draytek και τα tp link κανουν διαχωρισμο ανα interface πχ lan και wifi που θες εσυ.και να ελεγα να ειχες καμια γραμμη 20mbit θα σου λεγα βαλε το wireless να παιζει σε 802.11b ωστε να δινει μονο 11mbit αλλα εσυ εισαι στα 4.δεν νομιζω να εχει επιλογη να ριξεις το wifi πιο κατω απο 11mbit αλλα και αυτο θα ηταν σαν πατεντα.παντως αν εχεις δυνατοτητα να ανεβασεις την γραμμη εως 24 θα ηταν και αυτο μια λυση για να εχεις παραπανω bandwidth.ή αν μπορεις να πας σε vdsl ακομα καλυτερα.
poulinos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 anytime>θες κανα πιο σοβαρο ρουτερ για να κανεις bandwidth management και τετοια.Για τα tp link κοιτα αυτο. http://www.tp-link.com/no/article/?faqid=194 γενικα πριν παρεις κατι διαβασε το manual για να δεις αν κανει αυτο που θελει.γιατι αλλο διαχωρισμος προτεραιοτητας αλλιως διαχωρισμος ανα interface πχ wireless,lan και αλλο ανα Ip.του tp link οσο θυμαμαι ειναι ανα ip.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα