Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η U2715Η στο site της Dell είναι ήδη 100$ πιο φτηνή από την παλιά.

Δεν αποκλείεται μόλις τη φέρουν αρκετά μαγαζιά να πέσει και αυτής η τιμή στο 500άρικο, που είναι όλες οι άλλες (απλές) WQHD πλέον.

Πάντως, πέρα από την εμφάνιση και τα ports, κατά πάσα πιθανότητα είναι facelift της U2713HM, χωρίς ουσιαστικές διαφορές 'κάτω από το καπώ' (όμως τι ειναι η οθόνη χωρίς το design, ε?)

Η U2713H είναι για επαγγελματίες στα 10bit (βλ. #25). Για να αξιοποιήσει κανείς αυτό το χαρακτηριστικό χρειάζεται και άλλα πράγματα. Για τον απλό χρήστη παίζει να του βγει και χειρότερη από τις πιο φτηνές των 8bit (π.χ. oversaturated χρώματα στα παιχνίδια, χειρότερα response times). Από την άλλη αναφέρεται ότι έχει καλύτερο quality control (όσον αφορά το bleeding) και το HDMI της είναι πραγματικό 1.4 (όχι "1.4 compatible"-->1.2) και έχει και DP out (για daisy chain).

Η Asus πιθανόν να είναι και ελάχιστα καλύτερη από την U2713HM (χωρίς να την έχω δει, απ' ότι διαβάζω). Παλιότερα ήταν και λίγο πιο ακριβή όμως. Η Dell δοκιμασμένη πάντως και με καλό support στην Ελλάδα και το τελευταίο μετράει πολύ.

Σοβαρή επιλογή είναι και οι κορεάτικες, όπου και εκεί έχει κανείς επιλογές να δώσει λίγα ή πιο πολλά.

Άρα πιστεύεις οτι αξίζει να πάω για την καινούρια Dell; Το response time της παίζει να μου δημιουργήσει θέμα στο gaming; Απ'ότι διάβασα θεωρείται αρκετα υψηλό το 8ms αν και συνηθως αυτό είναι "virtual"...Η ASUS απο την άλλη καλή χρυσή, αλλά 0 usb ports, 0 υποστήριξη στην ελλάδα (εχω λαπτοπ ASUS και ξέρω τι εστι),PWM flickering issue. Επίσης οσο αναφορά την Dell διαβασα οτι έχει το χειρότερο quality control; Τι σημαινει αυτο; Τέλος όταν λες "Για τον απλό χρήστη παίζει να του βγει και χειρότερη από τις πιο φτηνές των 8bit" τι θεςνα πείς;

Σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! :)

EDIT: Βρήκα και την ASUS PB278QR η οποία είναι το ανανεωμένο μοντέλο με IPS panel και δεν έχει PWM flickering issue. Ξέρετε τι με μπερδεύει πραγματικά ; Όπου και αν κοιτάξω το 90% των πηγων λένε οτι σε σύγκριση της Dell U2713HM με την ASUS PB278Q η Dell υπερτερεί μόνο στο κομμάτι υποστήριξης και οτι δεν έχει PWM. Πέρα απο κει όλοι υποστηρίζουν ως καλύτερη επιλογή την ASUS διότι έχει πολύ χαμηλό response time(5ms) , 80000000 :1 αντίθεση και λίγότερα θέματα με το black light bleeding..Εκεί που έφριξα ήταν όταν διάβασα οτι υπάρχει κόσμος που έχει επιστρέψει την Dell U2713HM πάνω απο 4-5 φορές για να πετύχει σε σωστό panel...δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αλλά αν είναι αλήθεια δεν θέλω να μπλέξω σε τέτοιες καταστάσεις. Επίσης διάβασα οτι το καινούργιο μοντέλο της DELL (U2715H) δεν έχει τρελές διαφορές με το προηγούμενο και λογικά θα έχει τα ίδια θέματα χωρις καμια βελτίωση. Δεν απευθύνομαι στο θέμα εμφάνισης γιατί εξωτερικά την έχω ερωτευτεί, αλλά  θεωρώ όπως και για το προηγούμενο μοντέλο της ASUS(με το flickering issue) που έχει τιμη στα 500-600 οτι είναι αδικαιολόγητο να βγαίνουν panel σ'αυτό το price range και να έχουν τέτοια θέματα. Τέλος απο θέμα αγορών στο Amazon παρατήρησα οτι περίπου διπλάσιοι καταναλωτές έχουν αγοράσει το μοντέλο της ASUS και το έχουν βαθμολογήσει αρκετά υψηλά ενω για το συγκεκριμένο μοντελο Dell δεν είναι και τόσο ευχάρηστα τα πραγματα... :unsure: Κοιτάζω σοβαρά να πάω για την ASUS PB278Qπου είναι το νέο μοντέλο και έχει διορθώσει τις ατέλειες απο το προηγούμενο, ασχέτως αν απο εμφάνιση μαρέσει καλυτερα η DELL...στο τέλος θα μετανιώσω περισσότερο αν δεν μου βγει κάτι καλό λόγω ποιότητας παρά εμφάνισης.

Επεξ/σία από kraken92
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μιας και δε φαίνεσαι κατασταλαγμένος (όπως όλοι μας), εγώ θα καταπίεζα λίγο ακόμα την καταναλωτική μου διάθεση μέχρι το νεό έτος :)

Να δούμε πού θα καταλήξουν οι τιμές των "νέων" μοντέλων (π.χ. Dell U2415H, U2715H) και να βγούνε τα "φτηνά" 4Κ (π.χ. Dell P2715Q, P3215Q) - το τελευταίο αποκλειστικότητα :)

Και θα μάζευα λεφτά και για μια GTX 970 παράλληλα..

Δημοσ.

Μιας και δε φαίνεσαι κατασταλαγμένος (όπως όλοι μας), εγώ θα καταπίεζα λίγο ακόμα την καταναλωτική μου διάθεση μέχρι το νεό έτος :)

Να δούμε πού θα καταλήξουν οι τιμές των "νέων" μοντέλων (π.χ. Dell U2415H, U2715H) και να βγούνε τα "φτηνά" 4Κ (π.χ. Dell P2715Q, P3215Q) - το τελευταίο αποκλειστικότητα :)

Και θα μάζευα λεφτά και για μια GTX 970 παράλληλα..

Μακάρι να μπορούσα να μαζέψω τόσα λεφτά... :-D  Θέλω να την πάρω πριν τα Χριστούγεννα διότι την χρειάζομαι και αυτή που κατέχω τώρα θα την δώσω στον αδερφό μου. Δεν παίζει να δώσω άλλα λεφτα για κάρτα γραφικών δεν την έχω και πολύ καιρο άλλωστε, αλλα σε καμια περίπτωση δεν νομίζω να μπορεί να υποστηρίξει 4K.

• Like 1
Δημοσ.

Αποφάσισα τελικά να περιμένω για το μοντέλο U2715Η, θέλω να δω και reviews τα οποία δεν είναι διαθέσιμα ακόμα. Επίσης θέλω να δω και τι βαθμολογία θα δώσει το TFT Central. Μέχρι τότε δεν θα σας ξαναενοχλήσω!  :-D  Σας ευχαριστώ όλους για τις κατατοπιστικές σας απαντήσεις και ελπίζω να μη σας κούρασα με την αναποφασιστικότητα μου... Καλή συνέχεια!

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, επιστρέφω πάλι στο θέμα έχοντας στα χέρια μου μια προσφορά που θα βγει αύριο στο amazon.de. H οθόνη είναι BenQ GW2765HT  393 ευρω(χωρις τη προσφορά και χωρις τα μεταφορικά) και θα βγει αύριο σε προσφορά 2:00μμ ώρα Ελλάδος. Κοίταξα όσο περισσότερα reviews μπορούσα αλλά θέλω τη πολύτιμη βοήθεια σας. Να τη τσιμπήσω ή να περιμένω για κάτι καλύτερο; Επίσης έχω να σας πω οτι μειώθηκε το budget μου καθώς πούλησα τη κάρτα γραφικών για να πάρω τη gtx 970(καλύτερη απόδοση σε 2K) και έτσι είμαι λίγο πιεσμένος, οπότε θα ήθελα ένα vfm monitor. Κοίταξα και reviews στο TFT central δεν ενθουσιάστηκα αλλά μπορώ να πω οτι απο χρώματα μαρέσει πάρα πολύ ειδικά στο chase test in PixPerAn.(Παρακάτω έχω και εικόνα απο το TFT central). Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι και ελπίζω να βοήθησα και αυτούς που ψάχνουν κάτι φθηνό στα 2K.

post-300762-0-74477700-1418088887_thumb.png

Δημοσ.

γεια σας κοιταω για αγορα την LG 29EA93 ο σκοπος που την θελω ειναι να την βαλω ντεκορ σε ενα καφε που εχω στον τοιχο και να του βαζω στικ η να παιζει μουσικα βιντεο απο youtube αλλα ηθελα να ρωτησω το εξης τα βιντεο αυτα που ειναι απο youtube θα μου γεμιζουν ολη την οθονη? η θα μου αφηνουν μπαρες μαυρες στις ακρες? την εχω βρει 300 μεταχειρισμενη θα ηθελα την γνωμη σας ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...