Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ψάχνω κι εγώ για 21:9 οθόνη γιατί πιστεύω θα με βοηθήσει αρκετά. Χρησιμοποιώ το pc μου για επεξεργασία βίντεο αλλά και gaming.

Έχω μια απορία.. τι είναι καλύτερο και γιατί... ανάλυση  2560x1080 ή  2560x1440 ;

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για τι χρήση τη θες κυρίως;

Την θέλω περισσότερο για Multitasking(Eclipse, SQL Server, Weka, Dreamweaver κλπ). Επίσης βλέπω πολλές ταινίες, σειρές και με ενδιαφέρουν τα ζωντανά χρώματα. Τέλος για Gaming αρκετό (Dayz, BF3, κλπ).

Δημοσ.

Αν τυχόν βρεις κάποιο τέτοιο monitor στημένο σε μαγαζί, πες μας πάντως. 

Θα ήθελα να δω από κοντά γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ.

Δεν βλέπω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε αυτό το ratio πάντως πέρα από την μερίδα games που δεν θα υποστηρίζει καλά.

Εμένα με προβληματίζει η πιθανή παραμόρφωση που θα μου κάνει στη γραφίδα που ζωγραφίζω γιατί την κόβω για 16:9...

Είναι ο μόνος λόγος που κρατιέμαι.

Απορώ αν αυτή η αναλογία θα αντικαταστήσει την 16:9-10   στο μέλλον.

Δημοσ.

Αν τυχόν βρεις κάποιο τέτοιο monitor στημένο σε μαγαζί, πες μας πάντως. 

Θα ήθελα να δω από κοντά γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ.

Δεν βλέπω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε αυτό το ratio πάντως πέρα από την μερίδα games που δεν θα υποστηρίζει καλά.

Εμένα με προβληματίζει η πιθανή παραμόρφωση που θα μου κάνει στη γραφίδα που ζωγραφίζω γιατί την κόβω για 16:9...

Είναι ο μόνος λόγος που κρατιέμαι.

Απορώ αν αυτή η αναλογία θα αντικαταστήσει την 16:9-10   στο μέλλον.

Εγώ απέρριψα το 21:9 διότι πήγαινα για 29" 2560x1080 και η τιμή είνα αρκετά υψηλή για μια τέτοια ανάλυση. Για μένα αν άξιζε να δώσεις λεφτα για τέτοιο aspect ratio θα ήταν αυτή http://www.lg.com/us/monitors/lg-34UM95-P-ultrawide-monitor. Αλλά και πάλι η τιμή είναι στο θεό και κατουσίαν πέρνεις μια 27αρα Ultra Wide Screen, πέρα οτι δεν παίρνεις καν 4Κ και δίνεις 1000ρικο + θα χρειαστείς δυνατό σύστημα αν δεν έχεις. Τέλος αν δεν έχεται κάποιο βασικό λόγο που θέλετε 21:9 και απλα είστε ενθουσιασμένοι όπως εγω στην αρχή δείτε λίγο παραπάνω reviews και πιστεύω θα καταλήξετε. Αν είδατε πιο πάνω και εγω ήθελα τέτοιο aspect αλλά μετα απο ξενυχτια στο ψάξιμο θα πάω για 2560x1440 27" που σαν μέγεθος και ανάλυση είναι φανταστικές... :-D δεν χρειάζομαι κάτι μεγαλύτερο για την απόσταση που θα την έχω + οτι βασικός λόγος που την θέλω είναι η άπλα μου...να ανοίγω παράθυρα και να δουλεύω σαν άνθρωπος.  Ρίξτε μια ματιά σ'αυτό : http://displaywars.com/23-inch-16x9-vs-29-inch-21x9

Εγω περιμένω απο τα παιδιά να μου πουν την άποψη τους για να χτυπήσω την 27άρα μπας και βγάλω καμια άκρη γιατί όσο το ψαχνεις μπερδεύεσαι περισσότερο.  :unsure:

• Like 1
Δημοσ.

Από τις 4 υποψήφιες που έδειξες στη προηγούμενη σελίδα θα έκλινα προς τη Dell U2713HM,την έχω δουλέψει και είναι καλή."Δοκιμασμένη" οθόνη από αρκετούς.Τελευταία όμως βγαίνουν συχνά καινούρια μοντέλα και χρειάζεται ψάξιμο.Έχει ανακοινωθεί και η U2715H.

• Like 1
Δημοσ.

Από τις 4 υποψήφιες που έδειξες στη προηγούμενη σελίδα θα έκλινα προς τη Dell U2713HM,την έχω δουλέψει και είναι καλή."Δοκιμασμένη" οθόνη από αρκετούς.Τελευταία όμως βγαίνουν συχνά καινούρια μοντέλα και χρειάζεται ψάξιμο.Έχει ανακοινωθεί και η U2715H.

Μ'άρεσε πολύ η U2715H!!! Ειδικά απο σχεδίαση ξεχωρίζει σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα..όμως δεν θα ήταν καλό να πάω σε κάτι δοκιμασμένο όπως λες και εσυ; Βέβαια η αγορά πιστεύω θα γίνει σε κανα μήνα...αξίζει να περιμένω ή να τη χτυπήσω τώρα;θα πέσουν σε τιμή και τα προηγούμενα μοντέλα ελπίζω.

Δημοσ.

Μ'άρεσε πολύ η U2715H!!! Ειδικά απο σχεδίαση ξεχωρίζει σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα..όμως δεν θα ήταν καλό να πάω σε κάτι δοκιμασμένο όπως λες και εσυ; Βέβαια η αγορά πιστεύω θα γίνει σε κανα μήνα...αξίζει να περιμένω ή να τη χτυπήσω τώρα;θα πέσουν σε τιμή και τα προηγούμενα μοντέλα ελπίζω.

Το θεμα ειναι ομως και η τιμη καθως ξεφευγει αρκετα σε χρηματα η οθονη,ειδικα τα καινουργια μοντελα.Εδω η U2713H και κοστιζει 650ευρω,150ευρω παραπανω απο την U2713Hm και 150ευρω που μπορεις να δωσεις σε κατι αλλο.

Δημοσ.

Άρα τι προτείνεις να κάνω..να πάω για U2713Hm που είναι σε προσιτή τιμή και να ξεχάσω τις υπόλοιπες; πάντως μέχρι τα Χριστούγεννα πιστεύω θα έχει πέσει η τιμη τους λογω των καινούριων μοντέλων.

Δημοσ.

H U2713H έχει wide gamut και είναι "επαγγελματική" εξού και η τιμή της.Η U2715H θα είναι πιο ακριβή από την U2713HM.

Επειδή έιπες οτι την έχεις χρησιμοποιήσει αντεμετώπισες κάποια απο τα πρβλήματα που αναφέρουν; εκτός απο back light bleed που είναι φυσιολογικό σε IPS panels παρατήρησες κάποιο άλλο θέμα;
Δημοσ.

Δεν έχουν όλες backlight bleeding αν και αρκετές έχουν.Όχι δεν είχα κάποιο θέμα,που να πέσε στην αντίληψη μου τουλάχιστον.

Επειδη τη θέλω και για gaming και με ενδιαφέρει το input lag(8ms) πιστεύεις θα έχω θέμα; Επίσης λέω να πάω για το νέο μοντέλο απλά θέλω να σιγουρευτώ οτι θα αξίζει την αγορα της...οπως και να το κάνουμε είναι αρκετά τα λεφτά γι'αυτό και το παιδεύω τόσο. Τέλος μ' αρέσει εμφανισιακά πολύ το νέο μοντέλο της Dell έχει και λεπτά εως ανύπαρκτα περιθώρια σε σχέση με την U2713HM.

ΥΓ. Αν τελικά πάω για το παλιό μοντέλο να προτιμήσω U2713HM ή U2713H;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η U2715Η στο site της Dell είναι ήδη 100$ πιο φτηνή από την παλιά.

Δεν αποκλείεται μόλις τη φέρουν αρκετά μαγαζιά να πέσει και αυτής η τιμή στο 500άρικο, που είναι όλες οι άλλες (απλές) WQHD πλέον.

Πάντως, πέρα από την εμφάνιση και τα ports, κατά πάσα πιθανότητα είναι facelift της U2713HM, χωρίς ουσιαστικές διαφορές 'κάτω από το καπώ' (όμως τι ειναι η οθόνη χωρίς το design, ε?)

Η U2713H είναι για επαγγελματίες στα 10bit (βλ. #25). Για να αξιοποιήσει κανείς αυτό το χαρακτηριστικό χρειάζεται και άλλα πράγματα. Για τον απλό χρήστη παίζει να του βγει και χειρότερη από τις πιο φτηνές των 8bit (π.χ. oversaturated χρώματα στα παιχνίδια, χειρότερα response times). Από την άλλη αναφέρεται ότι έχει καλύτερο quality control (όσον αφορά το bleeding) και το HDMI της είναι πραγματικό 1.4 (όχι "1.4 compatible"-->1.2) και έχει και DP out (για daisy chain).

Η Asus πιθανόν να είναι και ελάχιστα καλύτερη από την U2713HM (χωρίς να την έχω δει, απ' ότι διαβάζω). Παλιότερα ήταν και λίγο πιο ακριβή όμως. Η Dell δοκιμασμένη πάντως και με καλό support στην Ελλάδα και το τελευταίο μετράει πολύ.

Σοβαρή επιλογή είναι και οι κορεάτικες, όπου και εκεί έχει κανείς επιλογές να δώσει λίγα ή πιο πολλά.

Επεξ/σία από Philippe
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...