Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα insomniacs,

Έχω αρκετό καιρό που κολλησα με τις συγκεκριμένες οθόνες και δεν θέλω να πάω σε τίποτα άλλο. Έχω δει πιστεύω σχεδόν τα πάντα απο reviews και συγκεκριμένα κατέλειξα σε δύο ΑSUS PB298Q και LG 29UM65. Στη μόνη περίπτωση που θα διάλεγα την ΑSUS είναι λόγω του contrast ratio και το υπέροχο ρυθμιζόμενο stand σε σχέση με της LG που δεν είναι και ότι καλύτερο. Αν κάποιος απο σας κατέχει monitor σαν τα απο πάνω ή γνωρίζει θα με βοηθούσε πάρα πολύ γιατί έχω μπερδευτεί. Χθες ακύρωσα την παραγγελία που είχα κάνει γιατι σκεφτηκα να κρατήσω τα 300 ευρω να προσθέσω αργότερα άλλα 200 και να πάρω κάτι σε 2560x1440 και όχι 2560x1080 που είναι αυτες οι δυο που προαναφέρθηκα. Να αναφέρω επισης οτι την θέλω κυρίως για  multitasking, movies, και games. Εσείς τι λέτε παιδιά; Αξίζει τα 350 ευρω ή να περιμένω για κάτι καλύτερο; Σας ευχαριστώ πολυ, καλή σας μέρα! :-D

1. LG 29UM65
  2. ASUS PB298Q
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ποιότητα κλπ δε ξέρω τι λένε οι συγκεκριμένες.

Θεωρητικά πάντως, και για τις τρεις χρήσεις που αναφέρεις το 21:9 είναι άκρως κατάλληλο aspect ratio.

Είναι πάντως και "ακριβό" προς το παρόν, με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη κατηγορία είναι ακριβώς σαν τις 23άρες 1080p με επιπλέον 35% πλάτος (δες τη σύγκριση εδώ), αλλά αναντίστοιχη προσαύξηση στο κόστος. (ίδιο ppi)

Ομοίως, οι οθόνες σαν την LG 34UM95 είναι ακριβώς όπως οι 27άρες 1440p με 35% επιπλέον πλάτος. (ίδιο ppi και εδώ)

Επεξ/σία από Philippe
  • Like 1
Δημοσ.

315 ευρω ήταν η παραγγελία που έκανα (LG 29UM65) αλλά την ακύρωσα απο βλακεία μου. Λες να ξαναρίξω μια παραγγελία; Αξίζει τα λεφτά; είναι περίπου 40 ευρω κατω απο skroutz.

Δημοσ.

Σε περίμενα Millennium με αγωνία.:P Δεν την έχω δεί απο κοντά αλλά την ψάχνω αρκετό καιρο και πιστεύω οτι θα με βολέψει...θα ήταν προτιμότερο να περιμένω να μαζέψω λίγα ακόμα να πάω σε μεγαλύτερη ανάλυση; απλά το 21:9 πιστεύω οτι θα με διευκολύνει στην εργασία μου.

Δημοσ.

Μήπως δύο οθόνες 16:9 θα βόλευαν καλύτερα;

Προτιμώ μια λόγω χώρου...με λίγα λεφτα παραπάνω έλεγα να πάω σε 34UM65 αλλα δεν ξέρω αν αξίζει εκεί 2560x1080...

Δημοσ.

Σίγουρα θα πρέπει να το δεις από κοντά γιατί σε πολλούς κακοφαίνεται το 21:9. Προσωπικά, νομίζω θα μπορούσα να συνηθίσω μια 34UM95 (750€ όμως) και να έχω δύο παράθυρα σε κάθε μισό της οθόνης, όχι όμως τις 29" - θα μου φαίνονταν πλέον πολύ μικρές σε χρήση μισό-μισό.

Επίσης, δεν είναι λίγα τα επιπλέον λεφτά, αν σκεφτέις ότι με 180€ παίρνεις μια Dell P2314 που όπως είπαμε έχει ίδιο ppi και ίδιες διαστάσεις (εκτός από την επιπλέον λωρίδα πλάτους 16cm).

Δημοσ.

Καλύτερα όχι, η 29άρα έχει καλό ppi για εργασία, η 34άρα σε αυτή την ανάλυση θα είναι πολύ μεγάλη (σε 1440p αλλάζει εντελώς το σκηνικό αλλά και η τιμή).

Πού βρήκες όμως την 29UM65 στα 315 ευρώ; Σε αυτή την τιμή αρχίζει και γίνεται μια τίμια πρόταση (πριν μήνες η τιμή των αντίστοιχων οθονών ήταν πολύ κοντά στις τιμές των 27" 1440p).

[Edit: Βλέπω και στον τσιγκούνη έχει φτάσει στα 330 -τη είχα αφήσει κάπου στα ~370]

Δημοσ.

Πού βρήκες όμως την 29UM65 στα 315 ευρώ; Σε αυτή την τιμή αρχίζει και γίνεται μια τίμια πρόταση (πριν μήνες η τιμή των αντίστοιχων οθονών ήταν πολύ κοντά στις τιμές των 27" 1440p).

[Edit: Βλέπω και στον τσιγκούνη έχει φτάσει στα 330 -τη είχα αφήσει κάπου στα ~370]

Πρέπει να πέσει και άλλο η τιμή της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλύτερα όχι, η 29άρα έχει καλό ppi για εργασία, η 34άρα σε αυτή την ανάλυση θα είναι πολύ μεγάλη (σε 1440p αλλάζει εντελώς το σκηνικό αλλά και η τιμή).

Απο Amazon.de και την ακύρωσα...Στην αρχή είχε βγεί στα 193 μαζί με μεταφορικά 229 και την παράγγειλα όπου μετα απο δυο μέρες μου την ακύρωσαν και έμεινα με την όρεξη γιατί ειχα ψηθεί άσχημα. Ο λόγος;- οτι η τιμή ήταν λανθασμένη και αντι να το αναλάβουν οι ίδιοι έριχναν το φταίξιμο στον προμηθευτή, μετα απο πίεση δικιά μου με επιβεβαίωασαν οτι θα την παραλάβω, και έπειτα απο κανά μισάωρο ήρθε mail και  ακυρώσαν την παραγγελία! :mad:  Χθες τη βρήκα στα 315 κ την χτυπησα αλλά μετα το ακύρωσα μόνος μου γιατί είδα οτι δεν αξίζει σ'αυτά τα λεφτα..γι 'αυτό ήθελα και την πολύτιμη αποψη σας. :)

Edit:Προτείνετε να περιμένω να πέσει η τιμή στην LG34UM95 ή να διαλέξω κάτι άλλο σε 2560x1440; βασικό μου θέμα είναι οτι θέλω απο 27άρα και πάνω...Επίσης ελπίζω κάτι σε τετοια ανάλυση να μη επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τη gpu. Τι λέτε?

Επεξ/σία από kraken92
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και πάλι! Ψάχνω ακόμα monitor...Αποφάσισα αν πάω για 21:9 να προτιμήσω την LM34UM95 αλλά επειδή η τιμή είναι στο θεό κοιτάω και για 27" monitor(αν θέλετε να προτείνετε και 4Κ αν και δεν νομίζω να πάω προς τα κει :P). Θέλω λοιπόν αν μπρορείτε να με βοηθήσετε να βρω μια έως 600 ευρω που να αξίζει. Όλες οι προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες! Μέχρι στιγμής σε καλή τιμή έχω βρει τις παρακάτω:

1. Samsung U28D590P -  με χαλάει το A-si TFT / TN,  αλλά η τιμή της το δικαιολογεί πιστεύω. 
  2. ASUS PB287Q 
  3. ASUS PB278Q
  4. Dell U2713HM - με προβληματίζει αυτο άλλα τη θεωρώ απο τις πιο σοβαρές προτάσεις.

YΓ. Είμαι ανάμεσα απο ΑSUS PB278Q και Dell U2713HM πιο πολύ. Αυτό το video δείχνει την ΑSUS να υπερτερεί πιστεύω:

Επεξ/σία από kraken92
Δημοσ.

Έχεις και μια 4Κ στις επιλογές.Κάποια στιγμή θα αρχίσουν να βγαίνουν 4Κ κορεατικές πάντως αν σε ενδιαφέρουν καθώς και 1440p AHVA 144hz από οτι ακούγεται.

Δημοσ.

Έχεις και μια 4Κ στις επιλογές.Κάποια στιγμή θα αρχίσουν να βγαίνουν 4Κ κορεατικές πάντως αν σε ενδιαφέρουν καθώς και 1440p AHVA 144hz από οτι ακούγεται.

Δεν το ήξερα αυτο...Απλά σκέφτομαι οτι μετά θα χρειαστώ upgrade κάρτας ή δύο κάρτες οπότε και αλλαγή τροφοδοτικού.. λέω λοιπόν να μη κοιτάξω 4Κ προς το παρόν...Αλλά με ενδιαφέρει να πάρω μια πολύ καλή που να την ευχαριστηθώ για αυτό θέλω να δώσω 500-600 ευρω. Απο αυτές που ανέβασα απο πάνω ASUS PB278Q και DELL U2713HM ποια προτείνεις ; Επίσης η Viewsonic VP2770 μου φαίνεται μια πολύ σοβαρή πρόταση και απ'οτι διάβασα ανταγωνιίζεται "σκληρά" τις άλλες δυο που προανέφερα + οτι έχει 1ms. Το μόνο (-) είναι οτι η τιμή της δεν είναι και τόσο προσιτή.  :wacko:  Αλλά όπως είπα σκοπεύω να κάνω καλή αγορά δεν θα τσιγκουνευτώ  :-D 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...