Paralizer Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Καλημέρα σε όλους, εδώ και λίγο καιρό έχω ένα μικρό (ίσως μεγάλο) πρόβλημα με θόρυβο στο iMac. Ένα ωραίο πρωί το άνοιξα να χαζέψω πίνοντας καφεδάκι και ένα από τα ανεμηστηράκια λογικά δουλεύει με φουλ ρυθμούς. Η φασαρία δεν αντέχεται και κάποια στιγμή με πιάνει το κεφάλι μου. Μόλις σβήσεις το εργαλείο εκτιμάς την ησυχία του χώρου. Μην τα πολυλογώ κατέβασα και εγκατέστησα ένα προγραμματάκι ελέγχου ανεμιστήρων. Διαπίστωσα (ίσως κάνω και λάθος) ότι μπορούσα να ρυθμίσω ανεμιστήρα σκληρού δισκου, ανεμιστήρα CPU, αλλά δεν με άφηνε να πειράξω ανεμιστήρα από το optical drive. Ήταν κολλημένο στις 3500 στροφές και disable. Θεωρώ με την λίγη εμπειρία που έχω ότι κάτι εκεί πρέπει να έχει γίνει. Το γαμώτο της υπόθεσης είναι ότι δεν το έχω χρησιμοποιήσει και ποτέ, άντε 1-2 φορές. Τι μου προτινετε να τσεκάρω πρώτα, πριν καταφύγω σε σερβις που ζητάνε και πολλά;
georgeadams Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Ο σκληρός δίσκος και το Optical Drive δεν έχουν ανεμιστήρα. Ρίξε μια ματιά στο iFixit.com για το μοντέλο iMac που έχεις για να δεις τί ακριβώς έχει μέσα.
Paralizer Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Απ'οτι βλέπω έχει ανεμιστήρα το optical drive. Τουλάχιστον στο δικό μου μοντέλο. Έχει και guide πως να το αλλάξεις. Σε ευχαριστώ για το site. Δεν το γνώριζα και είναι αρκετά χρήσιμο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα