Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Στο δημόσιο δουλεύεις;Γιατί αν ήσουν στον ιδιωτικό τομέα θα είχες φάει ένα ωραίο σουτ από τη δουλειά,έτσι για το καλό των εορτών...

Heheh, στον ιδιωτικό τομέα είναι :P

• Like 2
  • Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο δημόσιο δουλεύεις;Γιατί αν ήσουν στον ιδιωτικό τομέα θα είχες φάει ένα ωραίο σουτ από τη δουλειά,έτσι για το καλό των εορτών...

εγω μπορω να μην ειμαι PC στη δουλεια επειδη με γουσταρει το μισο μανατζμεντ οποτε κανουμε μαζι στρειτοφοβιες στους αλλους και τους λεμε μπριντερζ και τετοια χιχιχ

ειμαι τοσο καγκουρας ωρες ωρες :/

Δημοσ.

Εγώ που δεν γνώρισα τους παππούδες μου... έπαθα κάτι?

Τόσα εκατομμύρια παιδιά που δεν γνωρίζουν τους παππούδες τους ή τις γιαγιάδες τους έπαθαν κάτι?

Τι περίεργοι συλλογισμοί είναι αυτοί? Πραγματική επιχειρηματολογία για το θέμα μπορεί να γίνει ή θα πετάμε βεγγαλικά μπας και πιάσει κανένα???

Δεν ξέρω τι νιώθεις πραγματικά μέσα σου αλλά σίγουρα θα σου εληψε ο παππούς και η γιαγιά εσθω λίγο εγώ που δεν είχα παππού ένιωθα άσχημα οταν έβλεπα αλλά παιδάκια να έχουν και γιαγιά γνώρισα μόνο μια την οποία υπέρ αγαπούσα δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν η ζωή μου αν δεν την γνώριζα.

Καθόλου βεγγαλικά μια σωστή ολοκληρωμένη οικογένεια για να μεγαλώσει ένα παιδί είναι να έχει μαμά μπαμπά παππού και γιαγιά.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι νιώθεις πραγματικά μέσα σου αλλά σίγουρα θα σου εληψε ο παππούς και η γιαγιά εσθω λίγο εγώ που δεν είχα παππού ένιωθα άσχημα οταν έβλεπα αλλά παιδάκια να έχουν και γιαγιά γνώρισα μόνο μια την οποία υπέρ αγαπούσα δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν η ζωή μου αν δεν την γνώριζα.

Καθόλου βεγγαλικά μια σωστή ολοκληρωμένη οικογένεια για να μεγαλώσει ένα παιδί είναι να έχει μαμά μπαμπά παππού και γιαγιά.

Δεν γνωρίσα ποτέ παππούδες γιαγιάδες έγινα μια χαρά παλικάρι που λέει και η θεια μου. Το αν Εσύ έχεις πρόβλημα δεν σημαίνει ότι αυτό είναι το σωστό. Το παιδί χρειάζεται στόμα να το αγαπάν, να το φροντίζουν,να περνάνε χρόνο μαζί του και να σε είναι φίλοι του όλα τα άλλα είναι περιττά

Δημοσ.

Αν και μπαίνω στο τρυπάκι να αποδείξω το αυτονόητο, ας το αναφέρω μπας πιάσει τόπο...

Ένα παιδί ομόφυλης οικογένειας θα έχει και παππούδες και γιαγιάδες...

Ακόμα και τα δισέγγονα μιας ομόφυλης οικογενείας θα έχουν παππούδες και γιαγιάδες μιας και δεν είναι κανόνας οι gay γονείς να κάνουν gay παιδιά!!!

Κανε τα μαθηματικά και θα δεις...

Δημοσ.

ενταξει η εκκλησια συνεχιζει να πεφτει πιο χαμηλα δυστηχως δεν εχουμε τους ιεραρχες που θα επρεπε να ειχαμε .

ρατσιστες δεν θα το ελεγα ακριβως απλα μας αρεσει να χτυπαμε τον αλλο εκει που ποναει και να τον προσβαλουμε

H εκκλησια ειναι χαμηλα by default. Eτσι λενε τα δογματα της, ετσι λεει.

Ρατσισμος=προσβολη. Αυτουνου που τον κανει.

Δημοσ.

Εξ'ορισμού η απόκτηση παιδιών απο ομόφυλα ζευγάρια στηρίζεται σε 2 πράγματα. Είτε την επιστήμη είτε την δυστυχία κάποιου άλλου.

Για να μπορέσουν να κάνουν παιδιά λοιπόν χρειάζονται είτε σπέρμα, είτε ωάρια τρίτου και πιθανότατα παρένθετη μητέρα, ή τέλος πάντων κάτι το οποίο θα αντικαταστήσει τη μήτρα. Εξ'ορισμού λοιπόν εδώ έχουμε κάτι αφύσικο - μη φυσιολογικό.

Η δεύτερη περίπτωση είναι η υιοθεσία. Για να είναι ένα παιδί διαθέσιμο για υιοθεσία, είτε θα το πήραν απο μια ακατάλληλη οικογένεια (δυστυχία), είτε θα είναι κανένα προσφυγόπουλο (δυστυχία), είτε θα το εγκατέλλειψαν οι γονείς γιατί δεν είχαν να το ταϊσουν (δυστυχία). Είτε θα το απήγαγαν παράνομα κυκλώματα παράνομης υιοθεσίας (ας τα να πάνε).

Εξ'ορισμού εδώ λοιπόν, για να αποκτήσεις κάποιο παιδί, πρέπει κάποιος άλλος κάπου να είναι δυστυχισμένος, πράγμα πάλι αφύσικο. Δεν υπάρχει καμία διαδικασία λοιπόν της φύσης η οποία να προβλέπει να αποκτήσουν ομόφυλα ζευγάρια παιδί, ανωμαλίες λοιπόν...

Δημοσ.

Εξ'ορισμού η απόκτηση παιδιών απο ομόφυλα ζευγάρια στηρίζεται σε 2 πράγματα. Είτε την επιστήμη είτε την δυστυχία κάποιου άλλου.

Για να μπορέσουν να κάνουν παιδιά λοιπόν χρειάζονται είτε σπέρμα, είτε ωάρια τρίτου και πιθανότατα παρένθετη μητέρα, ή τέλος πάντων κάτι το οποίο θα αντικαταστήσει τη μήτρα. Εξ'ορισμού λοιπόν εδώ έχουμε κάτι αφύσικο - μη φυσιολογικό.

Η δεύτερη περίπτωση είναι η υιοθεσία. Για να είναι ένα παιδί διαθέσιμο για υιοθεσία, είτε θα το πήραν απο μια ακατάλληλη οικογένεια (δυστυχία), είτε θα είναι κανένα προσφυγόπουλο (δυστυχία), είτε θα το εγκατέλλειψαν οι γονείς γιατί δεν είχαν να το ταϊσουν (δυστυχία). Είτε θα το απήγαγαν παράνομα κυκλώματα παράνομης υιοθεσίας (ας τα να πάνε).

Εξ'ορισμού εδώ λοιπόν, για να αποκτήσεις κάποιο παιδί, πρέπει κάποιος άλλος κάπου να είναι δυστυχισμένος, πράγμα πάλι αφύσικο. Δεν υπάρχει καμία διαδικασία λοιπόν της φύσης η οποία να προβλέπει να αποκτήσουν ομόφυλα ζευγάρια παιδί, ανωμαλίες λοιπόν...

το να μην αντιμετωπιζουμε το παιδι ως κτημα ας πουμε δεν παιζει?

Ενα παιδι ξερουμε ολοι πως γεννιεται, εκει δεν ειν το θεμα μας. Αλλο η τεκνοποιηση και αλλο η γονεικοτητα. Λοιπον.

• Like 2
Δημοσ.

Η φύση μια χαρά όμως έχει «προβλέψει» οι ομοφυλόφυλοι να μεγαλώνουν παιδιά, ακόμα και στο δαρβινικό μοντέλο. Αν είχες λίγη θέληση θα μπορούσες να το διαπιστώσεις μόνος σου με μια απλή αναζήτηση και ελάχιστη κριτική σκέψη. Είπαμε όμως, τα ξέρουμε όλα, ας μην επαναλαμβανόμαστε... ;)

• Like 3
Δημοσ.

Στην φύση δεν υπάρχει ούτε για δείγμα ο όρος οικογένεια... υπάρχει ο όρος αναπαραγωγή... Τα ζώα δεν αντιλαμβάνονται τον όρο “το παιδί ΜΟΥ”! Το μόνο που αντιλαμβάνονται είναι το ένστικτο του απογόνου που πρέπει να μεγαλώσει και μετά να απομακρυνθεί. Το οποιοδήποτε νεογέννητο χάσει την φυσική του μητέρα είναι καταδικασμένο να πεθάνει...

Η “οικογένεια” είναι ανθρώπινη δημιουργία, λόγο την νοημοσύνης μας, που εκτός από την άμυνα απέναντι σε κινδύνους ενισχύεται από το συναίσθημα του έρωτα και την αγάπης που δεν υπάρχει στην φύση...

Άρα για την φύση, που τόσο πολύ σου αρέσει να επικαλείσαι, είναι ανωμαλία η οικογένεια και η μονογαμία.

Well...

• Like 2
Δημοσ.

Σίγουρα κάποια είδη έχουν αντίληψη των όρων οικογένεια, παιδί, σύντροφος κ.λπ. Δεν ξέρω αν στην «οικογένεια» μας, των πρωτευόντων, ισχύει κάτι τέτοιο. Το συναίσθημα της αγάπης επίσης υπάρχει (κατά κύριο λόγο σε είδη που είναι «γνωστά» για τη μονογαμία τους). Το θέμα είναι ότι τίποτα στη φύση δεν ακολουθεί έναν γενικό κανόνα. Ακόμα και το πιο βασικό για εμάς, η ιδέα της φυσιολογικής φθοράς και του θανάτου, είναι άγνωστη σε κάποια είδη (turritopsis dohrnii). Η αναπαραγωγή μεταξύ των δύο φύλων, αν και προνόμιο αρκετών ειδών δεν είναι ο μοναδικός τρόπος αναπαραγωγής. Να βγάλουμε δηλαδή ανώμαλο και αφύσικο ό,τι δεν ταιριάζει 100% με τα περιορισμένα «στάνταρ» μας; 

Μιας και το ανέφερες, αν το δεις συλλογικά και φιλοσοφικά ψυχρά (ελλείψη καταλληλότερου χαρακτηρισμού), η μονογαμία π.χ. αντιτίθεται στην εξέλιξη, για τον πολύ απλό λόγο ότι περιορίζεις τον αριθμό των γονιδίων των απογόνων. 

Δεν μπορούμε να κρίνουμε το τι είναι «φυσιολογικό» και το τι όχι βάσει μιας έννοιας που έχουμε σχηματίσει εμείς για τη φύση, και η οποία προέρχεται μόνο από βιώματα και ερεθίσματα μιας οποιασδήποτε κοινωνίας (ή, στην προκειμένη, θρησκείας). Και εννοείται δεν έχουμε δικαίωμα να προσβάλλουμε τον συνάνθρωπο μας βάσει αυτής της επιεικώς μπασταρδεμένης έννοιας.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δυστυχώς στην προσπάθειά σου να υποστηρίξεις με λογικά επιχειρήματα τις όποιες θέσεις σου, δεν κάνεις απλώς λογικά άλματα αλλά λογικά χοροπηδητά. Και εξηγούμαι:

1. Προφανώς έχεις ταυτίσει τους ομοφυλόφιλους ανά την υφήλειο με τους μουστακαλήδες από το Blue Oyster bar ή τους Village People. Ξέρεις, όσο κι αν σε σοκάρει, υπάρχουν και γυναίκες ομοφυλόφιλες - οπότε η απόκτηση παιδιού από αυτές δεν στηρίζεται ΟΥΤΕ στην επιστήμη ΟΥΤΕ στην δυστυχία κανενός.

2. Τα ίδια ακριβώς "επιχειρήματα" που παραθέτεις ισχύουν και για τα άτεκνα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια από βιολογικά αίτια. Είσαι λοιπόν ενάντια στην υιοθεσία για όλους; Είσαι ενάντια στην τεχνητή γονιμοποίηση για όλους; Ή μόνο για όσους σου χαλάνε την αισθητική σου;

3. Το "μη φυσιολογικό" είναι αυθαίρετη δική σου σκέψη. Ξέρεις, από τον Μεσαίωνα έχει προοδεύσει η επιστήμη και κάνει πολλά "μη φυσιολογικά" πράγματα: τα φάρμακα, οι αντιβιώσεις, οι επεμβάσεις, οι μεταμοσχεύσεις, η επέμβαση ανοικτής καρδιάς είναι όλα "μη φυσιολογικά". Κι εάν είσαι εναντίον όλων αυτών, μαγκιά σου. Περιμένω όμως, στο επόμενο κρύωμα που θα έχεις να μην πάρεις ασπιρίνη ή παρακεταμόλη (αφού αυτές είναι "μη φυσιολογικές" ουσίες). Εάν παρ'ελπίδα χρειαστείς επέμβαση, σωστό θα ήταν να μην πατήσεις σε γιατρό γιατί, το πιο πιθανό είναι να προσπαθήσει να επιχειρήσει "μη φυσιολογική" πράξη για να σε σώσει. Και πάει λέγοντας...

4. Αυθαίρετα βαπτίζεις "δυστυχία" την υιοθεσία. Ίσως να είναι δυστυχία για εσένα ένα βρέφος να βρει μια ζεστή αγκαλιά και να μην μεγαλώσει σε ίδρυμα. Ίσως είναι δυστυχία για εσένα μια μητέρα να φέρει στον κόσμο ένα παιδί και να μην το κακομεταχειρίζεται. Ίσως είναι δυστυχία για εσένα ένα προσφυγόπουλο να βρει επιτέλους μια οικογένεια και μια πατρίδα. Αλλά όλα όσα εσύ ονομάζεις "δυστυχία" για τα παιδιά αυτά είναι ευτυχία.

Δεν πειράζει, μείνε με τη δυστυχία σου και τα "μη φυσιολογικά" σου.

• Like 9
Δημοσ.

[...] Ξέρεις, όσο κι αν σε σοκάρει, υπάρχουν και γυναίκες ομοφυλόφιλες [...]

Εκτός θέματος, θα έδινα ένα τρανταχτό παράδειγμα double standards με αφορμή το παραπάνω, αλλά δεν θέλω να εκτροχιαστεί το θέμα. Ο νοών νοείτω ;)

Δημοσ.

4. Αυθαίρετα βαπτίζεις "δυστυχία" την υιοθεσία. Ίσως να είναι ευτυχία για εσένα ένα βρέφος να μην βρει μια ζεστή αγκαλιά και να μεγαλώσει σε ίδρυμα. Ίσως είναι ευτυχία για εσένα μια μητέρα να φέρει στον κόσμο ένα παιδί και να το κακομεταχειρίζεται. Ίσως είναι ευτυχία για εσένα ένα προσφυγόπουλο να βρει επιτέλους μια οικογένεια και μια πατρίδα. Αλλά όλα όσα εσύ ονομάζεις "δυστυχία" για τα παιδιά αυτά είναι ευτυχία. 

Οχι , ευτυχία είναι όταν ένα παιδί δεν μεγαλώνει σε ίδρυμα , όταν μια μητέρα δεν το κακομεταχειρίζεται και όταν ένα παιδάκι δεν χρειάζεται να γίνει προσφυγόπουλο και να ψάχνει για νέες πατρίδες αλλά ζει μαζί με την βιολογική του μητέρα ευτυχισμένο , όλα τα άλλα έχουν την ριζά τους στην ΔΥΣΤΥΧΙΑ αυτό εννοούσε το μέλος που είπε ότι η υιοθεσία είναι προϊόν δυστυχισμένης κατάστασης και όχι όλα όσα εσυ αυθαίρετα αναφέρεις.

Οσο αναφορά την φυσιολογικοτητα  είναι προφανές οτι δεν είναι η ίδια για όλους όμως υπάρχει κάτι που λέγεται  κοινή λογική και η οποία λέει πως  άπαξ και το παιδάκι μεγαλώσει με δυο γυναίκες από τις οποίες  η μια θα τον μπαμπά η  με με δυο άντρες που ο ένας άντρας θα κάνει την μαμά τότε το παιδάκι μεγαλώνοντας θα αποκτήσει ψυχολογικό θέμα.

όταν οι φίλοι του θα τον ρωτάνε τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς του εκείνο  θα ντρέπεται να λέει ότι είναι κομμωτήρια, λογίστρια, μοδίστρα η δεν ξέρω εγώ τι, αυτό λέει η κοινή λογική είτε σας φαίνεται απίστευτο είτε όχι.

Αριμπαααα  και Χρονια Πολλά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...