Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρα οι ομοφυλοφιλοι απεκτησαν προνομιο... και οι Ελληνες ειναι ανισοι εναντι των αλλοδαπων, διοτι ενω επιτρεπονται τα συσσιτια μονο για αλλοδαπους, απαγορευεται στους Ελληνες να οργανωσουν συσσιτια μονο για Ελληνες ως δικαιωμα!

(αν διαβασεις απο την αρχη τα προσφατα σχολια μου... ισως καταληξεις εδω!!!)

Όχι φίλε μου δεν πρόκειται να καταλήξω σε αυτό το συμπέρασμα γιατί...

α) Τα ομόφυλα ζευγάρια απόκτησαν ίσα δικαιώματα! Τι κώλυμα τραβάς με το αν εγώ και ο σύντροφος μου έχω τα ίδια προνόμια αλλά και τις ίδιες υποχρεώσεις, δεν μπορώ να το καταλάβω...

και

β) Από που και ως που προκύπτει προνόμιο το συσσίτιο στους αλλοδαπούς? Είναι προνόμιο μιας ομάδας ανθρώπων να βοηθιέται από μια κοινωνία?? Έγινε κανένα συσσίτιο ΜΟΝΟ για αλλοδαπούς και σε κόφτει τόσο πολύ??? 

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

β) Από που και ως που προκύπτει προνόμιο το συσσίτιο στους αλλοδαπούς? Είναι προνόμιο μιας ομάδας ανθρώπων να βοηθιέται από μια κοινωνία?? Έγινε κανένα συσσίτιο ΜΟΝΟ για αλλοδαπούς και σε κόφτει τόσο πολύ??? 

Μήπως εσύ να ξεκινήσεις να διαβάζεις καλύτερα?Αν και είναι στα περισσότερα ειδησεογραφικά site.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=752613

Στο ίδιο ''πακέτο'' με το σύμφωνο συμβίωσης.

Δημοσ.

α) Τα ομόφυλα ζευγάρια απόκτησαν ίσα δικαιώματα! Τι κώλυμα τραβάς με το αν εγώ και ο σύντροφος μου έχω τα ίδια προνόμια αλλά και τις ίδιες υποχρεώσεις, δεν μπορώ να το καταλάβω...

Εγω εγραψα "Το να εισαι ομοφυλοφιλος ειναι ανθρωπινο δικαιωμα - το να κληρονομεις την/τον συμβια/συμβιο σου καταβαλωντας μειωμενο φορο κληρονομιας ειναι προνομιο των εγγαμων (εναντι των αγαμων)"... 

Οταν μια ομαδα ανθρωπων (αλλοδαποι) εχουν το προνομιο, αυτοι και μονο αυτοι αποκλειστικα, να βοηθηθουν με συσσιτια/ερανους αποκλειστικα για αυτους, εναντι αλλης ομαδας ανθρωπων (ημεδαποι/Ελληνες) που της απαγορευεται να βοηθηθει εξισου αποκλειστικα (με συσσιτια μονο για Ελληνες)... τοτε προκυπτει προνομιο!

(ναι, γινονται συσσιτια και ερανοι ΜΟΝΟ για αλλοδαπους - το γνωριζω καλα διοτι... συνεισφερω και εγω...)

Δημοσ.

Μήπως εσύ να ξεκινήσεις να διαβάζεις καλύτερα?Αν και είναι στα περισσότερα ειδησεογραφικά site.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=752613

Στο ίδιο ''πακέτο'' με το σύμφωνο συμβίωσης.

Έλα πες μου ότι το διάβασες, έτσι για να γελάσουμε...

“Ο αποκλεισμός ομάδων ή ατόμων λόγω φυλής, χρώματος, σεξουαλικού προσανατολισμού, κ.λπ., από συσσίτια ή άλλες παροχές, θα συνιστά πλέον προσβολή της τιμής του ατόμου που θίγεται και θα διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Για το θέμα αυτό ο κ. Παρασκευόπουλος, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο, ανέφερε ότι ο αποκλεισμός είναι σαν να μην είναι κάποιος άνθρωπος, δηλαδή προσβάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Είναι σαν να μην αναγνωρίζεται η ανθρώπινη ιδιότητα, προσέθεσε.”

Άρα το νομοσχέδιο από μόνο του απαγορεύει το “ΜΟΝΟ ΓΙΑ...”

Εγω εγραψα "Το να εισαι ομοφυλοφιλος ειναι ανθρωπινο δικαιωμα - το να κληρονομεις την/τον συμβια/συμβιο σου καταβαλωντας μειωμενο φορο κληρονομιας ειναι προνομιο των εγγαμων (εναντι των αγαμων)"... 

Οταν μια ομαδα ανθρωπων (αλλοδαποι) εχουν το προνομιο, αυτοι και μονο αυτοι αποκλειστικα, να βοηθηθουν με συσσιτια/ερανους αποκλειστικα για αυτους, εναντι αλλης ομαδας ανθρωπων (ημεδαποι/Ελληνες) που της απαγορευεται να βοηθηθει εξισου αποκλειστικα (με συσσιτια μονο για Ελληνες)... τοτε προκυπτει προνομιο!

(ναι, γινονται συσσιτια και ερανοι ΜΟΝΟ για αλλοδαπους - το γνωριζω καλα διοτι... συνεισφερω και εγω...)

Το να είμαι ομοφυλόφιλος δεν είναι δικαίωμα...

Επειδή όμως είμαι ομοφυλόφιλος δεν σημαίνει ότι δεν έχω δικαιώματα...

Βρες την μικρή λεπτή γραμμή που κάνει την διαφορά και έλα μετά να μιλήσουμε για προνόμια!

Δημοσ.

To βιβλίο ήταν απο σχολή Κοινωνιολογίας, δεν θυμάμαι τον τίτλο.

Ε αφού το λέει το ιντερνέτι έτσι θα είναι...

Βιολόγοι, ανθρωπολόγοι, σεξολόγοι, αρμόδιοι επιστήμονες το λένε, όχι «το ιντερνέτι». Αλλά δε γαμιέται, εσύ ξέρεις καλύτερα, ε; ;)

Δεν με απασχολεί καθόλου το "φυσιολογικό" βιολογικά ούτε εξελικτικά, αλλά με απασχολεί κοινωνιολογικά

Η έννοια φυσιολογικό αναφέρεται στη φύση. Όχι στην κοινωνία. Οπότε όταν μιλάμε για κάτι φυσιολογικό μιλάμε για τη φύση. Η ανωμαλία επίσης ορίζεται -συγκεκριμένα- από την επιστήμη της βιολογίας. Αλλά δεν περιμένω κάτι περισσότερο από άνθρωπο που εξακολουθεί να συγχέει ομοφυλοφυλία με κτηνοβασία μπας και καταφέρει να αποδείξει κάτι.

αφού είναι όπως και λέει το παραπάνω "deviation from the normal" γι'αυτό και σε όλα τα αντίστοιχα επιστημονικά συγγράματα έτσι αναφέρεται.

Sorry που στο χαλάω εκεί κάπου στο 1800, αλλά αλλά η ομοφυλοφυλία εντάσσεται μια χαρά στη φύση. Όχι στη μπασταρδεμένη ιδέα που έχουν κάποιοι για τη φύση, και η οποία βασίζεται στην εκάστοτε κοινωνία. Στη φύση, τελεία. Πληκτρολόγιο έχεις, πρόσβαση στο διαδίκτυο έχεις, μπορείς να ψάξεις μόνος σου το πως και τι. Μην ανησυχείς, είπαμε, ακόμα και το εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον δεν θα σε κάνει λιγότερο άντρα. Αλλά ξέρω, οι αρμόδιοι να αποφανθούν για αυτό κάνουν όλοι λάθος, εσύ ξέρεις καλύτερα.

[...] δυστυχώς για εσένα [...] Περαστικά ;)

Cute. Καλό ξημέρωμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά ;)

• Like 3
Δημοσ.

Βιολόγοι, ανθρωπολόγοι, σεξολόγοι, αρμόδιοι επιστήμονες το λένε, ότι «το ιντερνέτι». Αλλά δε γαμιέται, εσύ ξέρεις καλύτερα, ε; ;)

Και  βέβαια ξέρω καλύτερα, μάθε μπαλίτσα τώρα απο τον άρχοντα:

https://www.youtube.com/watch?v=lphB7C53E6M

Δημοσ.

Τα προσχήματα μεγάλε, κρίμα είναι ;) Έλα, το κουράσαμε, έχω και πιο σοβαρά πράγματα να κάνω.

Δημοσ.

Η παπαριά του "φυσιολογικού" πρέπει να κάποια στιγμή να σταματήσει πάντως, ειδικά από άτομα που δεν έχουν ιδέα πόσο άγρια και απάνθρωπη είναι η φύση. Το φυσιολογικό, δεν είναι και ηθικό.

Υπάρχουν ζώα (preying mantis) που το θηλυκό κόβει το κεφάλι του αρσενικού μόλις γονιμοποιηθεί. Η παιδεραστία ακόμη υπάρχει στην φύση, καθώς βιολογικά τα άτομα είναι σεξουαλικά ώριμα από τα 13 τους χρόνια. Η σύγχρονη ηθική όμως αποτρέπει την σεξουαλική επαφή σε τόσο μικρές ηλικίες.

Ο λόγος που δημιουργήσαμε τεχνολογία και πολιτισμό είναι για να ξεφύγουμε από την τυρρανία της φύσης, όχι για να την "λατρεύουμε".

Δημοσ.

Η παπαριά του "φυσιολογικού" πρέπει να κάποια στιγμή να σταματήσει πάντως, ειδικά από άτομα που δεν έχουν ιδέα πόσο άγρια και απάνθρωπη είναι η φύση. Το φυσιολογικό, δεν είναι και ηθικό.

Υπάρχουν ζώα (preying mantis) που το θηλυκό κόβει το κεφάλι του αρσενικού μόλις γονιμοποιηθεί. Η παιδεραστία ακόμη υπάρχει στην φύση, καθώς βιολογικά τα άτομα είναι σεξουαλικά ώριμα από τα 13 τους χρόνια. Η σύγχρονη ηθική όμως αποτρέπει την σεξουαλική επαφή σε τόσο μικρές ηλικίες.

Ο λόγος που δημιουργήσαμε τεχνολογία και πολιτισμό είναι για να ξεφύγουμε από την τυρρανία της φύσης, όχι για να την "λατρεύουμε".

Σαφώς. Εξίσου όμως, η καραμέλα του «αφύσικου» χρησιμοποιείται από ημιμαθείς για να περιθωριοποιήσει τους συνανθρώπους τους. Και, προσωπικά, σε αυτό το «επιχείρημα» αντιτίθεμαι.

Στα υπόλοιπα, ναι η ηθική (της κάθε κοινωνίας) υπάρχει για να μας διαφοροποιεί από τα κακώς κείμενα (για εμάς) της φύσης. Άλλο το ένα όμως, άλλο το άλλο. Και μιας και η κάθε ηθική δεν αποτελεί σταθερά, αφού διαμορφώνεται από χίλιους δύο παράγοντες, αν προσπαθήσουμε να την εξετάσουμε σαν σύνολο χάνουμε τη μπάλα.

Το αλογάκι της παναγίας btw δεν του κόβει το κεφάλι, από εσφαλμένη παρατήρηση προήλθε αυτό :P

• Like 2
Δημοσ.

Δε στα είπαν καλά. Το κράτος έχει διαχωρίσει τους gay με το να μην τους δέχεται στον στρατό. 

Για την ιστορία το παραπάνω δεν προκύπτει από πουθενά.Επίσημα για να μπορείς να πάρεις αναβολή χρειάζεται να έχεις μια διάγνωση.Η Ελλάδα από το 1990 ακολουθεί το ICD άρα και δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός ψυχίατρος να χορηγήσει τέτοια διάγνωση βάσει  σεξουαλικού προσανατολισμού per se.Για τα trans άτομα φυσικά το πεδίο είναι ανοιχτό καθώς η διάγνωση ακόμα είναι ενεργή στα διεθνή εγχειρίδια.Ψυχολόγος στα Ελληνικά στρατά (ΠΑ) ήμουν όσο έκανα θητεία, αυτά κάναμε όλη μέρα.

Δημοσ.

τελικα υπογραφτηκε το συμφωνο συμβιωσης πολυ φασαρια για το τιποτα, μπορουσαν να το κανουν χωρις να γινει πρωτο θεμα ειδα ακρωτητες και απο τις 2 πλευρες.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...