Προς το περιεχόμενο

To thread των LGBT (ΛΟΑΤ) δικαιωμάτων

Τοξοβόλος_U_K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

υπάρχει κάπου post σε αυτό το τοπικ που το αναλύω αλλά βαριέμαι να το ψάξω  ίσως κάποια στιγμή να κάνω ένα σχεδιάγραμμα μιας παρέας 5 γυναικών και 5 αντρών  σε παράλληλα σύμπαντα στο 1 θα είναι όλοι στρέιτ στο άλλο όλοι γκέι και στο τρίτο κάποιοι γκέι κα θα δούμε με΄σα απο την ζωή τους πόσα κερδίζει το κάθε κράτος σε κάθε παράλληλο σύμπαν :P

Έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν δημιουργούν νέες γεννήσεις = 0 ΦΠΑ απο εισπράξεις σε είδη υγιεινής για παιδιά ρούχα παιχνίδια σχολεία κτλ...0 έσοδα τρίτων για φροντιστήρια babysitting κτλ 0 φορολογία όταν τα παιδιά ενηλικιωθούν μιας και δεν έχουν γεννηθεί καν, 0 έργο για τους ίδιους λόγους κτλ . :P

Καταλαβαίνεις όμως τώρα πως απλά τρολλάρεις και δεν συζητάμε σοβαρά...

2 άνθρωποι που ζουν μαζί προσφέρουν στην κοινωνία και την οικονομία τα ίδια πράγματα ακριβώς. Και απο τη στιγμή που ζουν μαζί, θέλουν να είναι και νομικά κατοχυρωμένοι. Κλασικό και τραγικό ταυτόχρονα, το πρόσφατο παράδειγμα που ο άλλος δεν μπορούσε καν να τακτοποιήσει τις λεπτομέρειες της κηδείας για τον άνθρωπο με τον οποίο ζούσαν μαζί τόσα χρόνια.

Και ας τα πάρουμε ένα ένα μιας και σε αυτή τη φάση του νομοσχεδίου προβλέπονται αυτές οι περιπτώσεις και όχι της υιοθεσίας. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το ότι δε θα γίνει γκέι, δε σημαίνει ότι θα είναι όλα οκ.

Γνώμη μου.

Και απολύτως σεβαστή, αν και όσες μελέτες έχω διαβάσει μέχρι τώρα διαφωνούν ;) 

Και πιο συλλογικά (πόρισμα από συνολικά 19,000 έρευνες και επιστημονικά άρθρα):

«The studies, Light said, showed some disagreement among scientists on the outcome of same-sex parenting in the 1980s but it largely subsided in the 1990s, and a clear consensus had formed by 2000 that there is no difference between same-sex and different-sex parenting in the psychological, behavioral or educational outcomes of children».

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com/2015/06/24/children-same-sex-parenting-study-_n_7648320.html

Το θέμα μου εμένα είναι από που προκύπτει αυτή η γνώμη, όχι σε εσένα, αλλά στη «μάζα». Από ενδιαφέρον για το παιδί, λόγω έλλειψης του ενστίκτου που προανέφερες, ή καθαρά και μόνο από το γεγονός ότι το ζευγάρι είναι ομοφυλόφυλο. Γιατί στη δεύτερη περίπτωση έχουμε άλλο, μεγαλύτερο πρόβλημα ;)

υπάρχει κάπου post σε αυτό το τοπικ που το αναλύω αλλά βαριέμαι να το ψάξω  ίσως κάποια στιγμή να κάνω ένα σχεδιάγραμμα μιας παρέας 5 γυναικών και 5 αντρών  σε παράλληλα σύμπαντα στο 1 θα είναι όλοι στρέιτ στο άλλο όλοι γκέι και στο τρίτο κάποιοι γκέι κα θα δούμε με΄σα απο την ζωή τους πόσα κερδίζει το κάθε κράτος σε κάθε παράλληλο σύμπαν :P

Έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν δημιουργούν νέες γεννήσεις = 0 ΦΠΑ απο εισπράξεις σε είδη υγιεινής για παιδιά ρούχα παιχνίδια σχολεία κτλ...0 έσοδα τρίτων για φροντιστήρια babysitting κτλ 0 φορολογία όταν τα παιδιά ενηλικιωθούν μιας και δεν έχουν γεννηθεί καν, 0 έργο για τους ίδιους λόγους κτλ . :P

Ευτυχώς που δεν είσαι υπουργός, τα σώβρακα θα μας είχες πάρει :P

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αν όμως λειτουργούσαμε με αυτό θα έπρεπε να αφαιρούμε εξίσου βασικά δικαιώματα από ετερόφυλα ζευγάρια που από επιλογή ή μη δεν τεκνοποιούν, έτσι;

• Super Moderators

το ίδιο δικαίωμα στην δημιουργία οικογένειας ρώτησε γιατι δεν έχουν; γιατι πολύ απλά χρειάζονται ωάρια εκτός απο σπερματοζωάρια για να δημιουργηθεί ζωή κάτί ξέρει η μάνα φύση και τα έκανε έτσι.... πάρτε ένα αδέσποτο αν ξεχειλίζετε απο στοργή και θέλετε να προσέχετε κάτι  υπάρχουν πολλά που έχουν ανάγκη απο μια οικογένεια και θα σας αγαπάνε για πάντα χωρίς αντάλλαγμα.

giphy.gifmUcM09n.gif

Την ίδια συμβουλή θα έδινες και σε άτεκνα ζευγάρια που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά?

Το αν θα βγει  γίνει το παιδί ομοφυλόφιλο εξαρτάται απο το πως θα μεγαλώσει (όχι μόνο απο την παιδαγώγηση των γωνιών αλλά απο το ευρύτερο περιβάλλον)

Ουδεμία επαφή με την πραγματικότητα...100% γενετική προδιάθεση είναι και αποδεδειγμένο επιστημονικά, πέραν πάσης αμφισβητήσεως.

οι ομοφυλόφιλοι σε κάθε χώρα αποτελούν πενιχρή μειοψηφία (κάτω απο 5% στις περισσότερες περιπτώσεις)

Όπως και οι αριστερόχειρες. So?

Γιατί να μην μπορούμε να έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπα str8 παντρεμένα ζευγάρια και με πιο δικαίωμα, κάποιοι, δεν θέλουν να αναγνωριζόμαστε ως ισότιμο ζευγάρι...?

Προσωπικά τουλάχιστον, θεωρώ κατάφωρη αδικία και προκλητικότατη διάκριση την κατάσταση αυτή. Θέλω ίδια δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις για όλους και απάνθρωπο το να διαφοροποιούνται τόσο τα δικαιώματα, όσο και οι υποχρεώσεις, ανάλογα με το σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η απόκτηση/υιοθεσία παιδιού όμως, δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω. 

Γιατι δεν προσφέρετε έσοδα στην κοινωνία γιαυτό....

Όταν δεν είναι νομιμοποιημένη η συμβίωση, ισχύει αυτό που λες. Αν νομιμοποιηθεί, θα προσφέρουν ακριβώς τα ίδια μ' ένα ετερόφυλο ζευγάρι (π.χ. φορολογικές υποχρεώσεις), όπως θα έχουν και τα ίδια δικαιώματα (π.χ. παροχές από την πολιτεία, ρυθμίσεις κληρονομικών θεμάτων κ.α.)

Καταλαβαίνεις όμως τώρα πως απλά τρολλάρεις και δεν συζητάμε σοβαρά...

2 άνθρωποι που ζουν μαζί προσφέρουν στην κοινωνία και την οικονομία τα ίδια πράγματα ακριβώς. Και απο τη στιγμή που ζουν μαζί, θέλουν να είναι και νομικά κατοχυρωμένοι. Κλασικό και τραγικό ταυτόχρονα, το πρόσφατο παράδειγμα που ο άλλος δεν μπορούσε καν να τακτοποιήσει τις λεπτομέρειες της κηδείας για τον άνθρωπο με τον οποίο ζούσαν μαζί τόσα χρόνια.

Και ας τα πάρουμε ένα ένα μιας και σε αυτή τη φάση του νομοσχεδίου προβλέπονται αυτές οι περιπτώσεις και όχι της υιοθεσίας. 

Όπα κάτσε με το σύμφωνο συμβίωσης (ακριβώς για περιπτώσεις όπως αυτή που περιέγραψες) συμφωνώ.

Απλά κόβω το χέρι μου πως οι γκέι ακτιβιστές θα το δουν αυτό σαν χώσιμο ποδιού στην πόρτα και θα θέλουν να την ανοίξουν ορθάνοιχτα ζητώντας υιοθεσίες, γάμους (με όλα τα ελαφρυντικά κτλ που ανέφερα λίγα ποστ πιο πριν) κτλ εγώ μ αυτά διαφωνώ...

Αν θέλουν να είναι μαζί επίσημα στα μάτια του νόμου ας είναι και ας παίρνει και κάποιος το επώνυμο κάποιου άλλου κτλ...

όταν όμως πάνε πχ για μια θέση στο δημόσιο δεν θέλω να παίρνει επιπλέον μόρια ο ομοφυλόφιλος επειδή είναι παντρεμένος κτλ... αυτά είναι τα όχι και γιαυτά ως αιτιολογία αναφέρω το ότι δεν παίρνει το κράτος έσοδα απο τους ομοφυλόφιλους.

Ουδεμία επαφή με την πραγματικότητα...100% γενετική προδιάθεση είναι και αποδεδειγμένο επιστημονικά, πέραν πάσης αμφισβητήσεως.

Εδώ σε κανονικές οικογένειες και δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε το συγκεκριμένο κομμάτι για τους γονείς και πιστεύουμε ότι όλα ξεκίνησαν απο αθώα αγάπη και απο την θέληση να κάνουν οικογένεια κτλ :P

Στο προηγούμενο δεν σε κατάλαβα ακριβώς, αλλά με όλα όσα βλέπω και ακούω καθημερινά (including but not limited to: θρήσκες που τρέχουν σε εκκλησίες αντί σε γιατρούς, εμβολιοφοβικές, κολλημένες με το διαδίκτυο που αφήνουν τα παιδιά να πεθάνουν από ασιτία) πραγματικά πιστεύω πως πρέπει να θεσπίσουν ένα είδος εξετάσεων για να μπορεί κάποιος να κάνει παιδιά...

όταν όμως πάνε πχ για μια θέση στο δημόσιο δεν θέλω να παίρνει επιπλέον μόρια ο ομοφυλόφιλος επειδή είναι παντρεμένος κτλ... αυτά είναι τα όχι και γιαυτά ως αιτιολογία αναφέρω το ότι δεν παίρνει το κράτος έσοδα απο τους ομοφυλόφιλους.

Σε ρώτησε ο μπιλ, ρωτάω και εγώ. Τι διαφορά έχει ο ομοφυλόφυλος, ακολουθώντας το συγκεκριμένο σκεπτικό, με τον ετεροφυλόφυλο που από επιλογή ή μη δεν έχει κάνει παιδί;

Στο προηγούμενο δεν σε κατάλαβα ακριβώς, αλλά με όλα όσα βλέπω και ακούω καθημερινά (including but not limited to: θρήσκες που τρέχουν σε εκκλησίες αντί σε γιατρούς, εμβολιοφοβικές, κολλημένες με το διαδίκτυο που αφήνουν τα παιδιά να πεθάνουν από ασιτία) πραγματικά πιστεύω πως πρέπει να θεσπίσουν ένα είδος εξετάσεων για να μπορεί κάποιος να κάνει παιδιά...

καλά ναι και αυτός είναι ενας άλλος λόγος που είμαι ενάντιος στην υιοθεσία απο γκέι εδώ το να είσαι στρέιτ δεν είναι αρκετό για να είναι σίγουρος κάποιος πως κάνεις για γονέας θα κάθετε να ψάχνει το τι θα παίξει αν είσαι γκέι;

Πολυ μεγαλη εκταση δινουμε στο σεξουαλικο ζητημα.Αυτο συμβαινει διοτι ειμαστε κουτσομπολης και αγραμματος λαος.Μας αρεσει η κλειδαροτρυπα.νομιζουμε οτι ο αλλος εχει ολη την ωρα στο μυαλο του μου..ια και π...τσους ειτε ειναι στρειτ ειτε γκει.Αλλες δουλειες σοβαροτερες δεν εχει κανεις.

• Like 3

Την ίδια συμβουλή θα έδινες και σε άτεκνα ζευγάρια που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά?

όχι γιατι δεν ήταν επιλογή τους να είναι άτεκνοι (ενω το να μην θέλεις να παντρευτείς μια γυναίκα και να προτιμάς να κάνεις τρέλες με τον ινδό είναι επιλογή σου)  η δυσμένεια τους είναι προϊόν ατυχήματος ή εκ γενετής προβλήματος... τι να κάνουμε αποτελούν για αυτό το λόγο εξαίρεση αλλά δεν ειναι επιλογή. Κατα τα άλλα όμως δεν σημαίνει ότι ενα στείρο ζευγάρι είναι το ίδιο με ενα ομοφυλόφιλο ζευγάρι όσο αφορά το ζήτημα της οικογένειας το μητρικό ένστικτο υπάρχει στις γυναίκες και ας είναι στείρες το βλέπουμε και στα ζώα αυτό.

• Super Moderators

όχι γιατι δεν ήταν επιλογή τους να είναι άτεκνοι (ενω το να μην θέλεις να παντρευτείς μια γυναίκα και να προτιμάς να κάνεις τρέλες με τον ινδό είναι επιλογή σου)  η δυσμένεια τους είναι προϊόν ατυχήματος ή εκ γενετής προβλήματος... τι να κάνουμε αποτελούν για αυτό το λόγο εξαίρεση αλλά δεν ειναι επιλογή. Κατα τα άλλα όμως δεν σημαίνει ότι ενα στείρο ζευγάρι είναι το ίδιο με ενα ομοφυλόφιλο ζευγάρι όσο αφορά το ζήτημα της οικογένειας το μητρικό ένστικτο υπάρχει στις γυναίκες και ας είναι στείρες το βλέπουμε και στα ζώα αυτό.

Καταλαβαίνω τι λες αλλά διαφωνούμε 100% στο συλλογισμό και τα συμπεράσματα.

Γιατί με όσα γράφεις η λογική λέει πως θα έλεγες το ίδιο και σε ένα τέτοιο ζευγάρι, αλλά επειδή θα ακουστεί σαν καφρίλα προσπαθείς να το μπαλώσεις! :)

• Like 2

Πολυ μεγαλη εκταση δινουμε στο σεξουαλικο ζητημα.Αυτο συμβαινει διοτι ειμαστε κουτσομπολης και αγραμματος λαος.Μας αρεσει η κλειδαροτρυπα.νομιζουμε οτι ο αλλος εχει ολη την ωρα στο μυαλο του μου..ια και π...τσους ειτε ειναι στρειτ ειτε γκει.Αλλες δουλειες σοβαροτερες δεν εχει κανεις.

Οι γκέι που έχω γνωρίσει δίνανε οι ίδιοι πολύ μεγάλη σημασία στο σεξουαλικό κομμάτι, όλο με αυτό ασχολούνταν. Μπορεί να ήταν και τυχαίο όμως, δεν έχω γνωρίσει και τόσους πολλούς

• Like 1

Γιατι δεν προσφέρετε έσοδα στην κοινωνία γιαυτό....

A για παιδιά μιλούσε; εγώ νόμιζα για επιδόματα,μισθοδοσία,μόρια,φοροαπαλλαγές κτλ.....

και πέρα απο το θέμα της φύσης δεν είναι τώρα να μεγαλώσει κάποιος ξέροντας ότι οι γονείς του υπάρχουν επειδή γουστάρει ο ένας να κάνει διάφορα στον άλλον και επειδή τα βρίσκουν σε αυτό το πράμα για χρόνια απλά κάποια στιγμή είπαν να υιοθετήσουν και ενα παιδάκι και αυτό το παιδάκι είσαι εσύ....

Όπα κάτσε με το σύμφωνο συμβίωσης (ακριβώς για περιπτώσεις όπως αυτή που περιέγραψες) συμφωνώ.

Απλά κόβω το χέρι μου πως οι γκέι ακτιβιστές θα το δουν αυτό σαν χώσιμο ποδιού στην πόρτα και θα θέλουν να την ανοίξουν ορθάνοιχτα ζητώντας υιοθεσίες, γάμους (με όλα τα ελαφρυντικά κτλ που ανέφερα λίγα ποστ πιο πριν) κτλ εγώ μ αυτά διαφωνώ...

Αν θέλουν να είναι μαζί επίσημα στα μάτια του νόμου ας είναι και ας παίρνει και κάποιος το επώνυμο κάποιου άλλου κτλ...

Φίλε πραγματικά πιστεύεις ότι πρέπει να μου περιορίσεις τα ατομικά μου δικαιώματα επειδή εσύ μπερδεύεις την οικογένεια με τα έσοδα του κράτους και τα μόρια εισόδου στο δημόσιο????

Πιο μικρόψυχη σκέψη δεν έχω ξανακούσει πραγματικά...

• Like 2

Mr-Proper: Αν δέχεσαι ότι το κράτος πρέπει να δίνει δικαιώματα με βάση το τι συμφέρει τα έσοδα του κράτους μπορείς να φανταστείς σε τι ακραίες καταστάσεις μπορεί να οδηγήσει κάτι τέτοιο; Δηλαδή φαντάζεσαι να πληρώνουν έξτρα φόρο οι άτεκνοι επειδή δεν συνεισφέρουν αρκετά με την λογική ότι τα έσοδα του κράτους είναι πάνω από τα δικαιώματα στην ισότητα. Και αυτό που λες για το Δημόσιο, από την στιγμή που υπάρχει αυτός ο νόμος, και κάποιος είναι παντρεμένος δεν θα έπρεπε να έχει τα ίδια προνόμια είτε gay είτε straight;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...