Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως δεν είναι και το καλύτερο επιχείρημα να λέμε "διαφωνώ με την υιοθεσία, γιατί οι γονείς των άλλων παιδιών δεν είναι ικανοί στο να τα μεγαλώσουν σωστά ώστε να σέβονται κάτι που είναι διαφορετικό από αυτούς"...

Και όμως... ξέρω ότι δεν σκέφτομαι λογικά, ίσως από την πλευρά μου τσουβαλιάζω, αλλά πραγματικά ο μοναδικός λόγος που δεν θα ήθελα το παιδί μου να εκδηλωθεί ομοφυλόφυλο (ή «διαφορετικό» με την οποιαδήποτε έννοια) είναι αυτός ακριβώς: η συμπεριφορά του κόσμου.

• Like 1
  • Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το οτι θα τρώει δούλεμα το παιδί στο σχολείο ναι. Bullying στο φουλ. Δυστυχώς. Το αν θα μεγαλώσει σωστά όμως και με αρχές εξαρτάται απο τους (ομόφυλους) γονείς του. Υπάρχουν κακοί γονείς, είτε gay είτε str8. Δεν τιθεμαι ούτε υπέρ ούτε κατα επι του θέματος. Κοιτάω την ζωή μου. Αν μη τι άλλο όλοι με δανεικό χρόνο ζούμε

Δημοσ.

Το αν θα βγει  γίνει το παιδί ομοφυλόφιλο εξαρτάται απο το πως θα μεγαλώσει (όχι μόνο απο την παιδαγώγηση των γωνιών αλλά απο το ευρύτερο περιβάλλον)

Σταματήστε να το συζητάτε σαν να είναι κάτι που συμβαίνει πιο συχνά και απο το να φορέσει το παιδί γυαλιά μυωπίας... οι ομοφυλόφιλοι σε κάθε χώρα αποτελούν πενιχρή μειοψηφία (κάτω απο 5% στις περισσότερες περιπτώσεις)

• Super Moderators
Δημοσ.

Το αν θα βγει  γίνει το παιδί ομοφυλόφιλο εξαρτάται απο το πως θα μεγαλώσει (όχι μόνο απο την παιδαγώγηση των γωνιών αλλά απο το ευρύτερο περιβάλλον)

Σταματήστε να το συζητάτε σαν να είναι κάτι που συμβαίνει πιο συχνά και απο το να φορέσει το παιδί γυαλιά μυωπίας... οι ομοφυλόφιλοι σε κάθε χώρα αποτελούν πενιχρή μειοψηφία (κάτω απο 5% στις περισσότερες περιπτώσεις)

Και ταυτόχρονα οι str8 άντρες που γουστάρουν 14χρονα κοριτσάκια μπορεί να είναι 15%. Σε σχέση με το ποσοστό πρέπει να αποφασίζουμε αν θα ασχοληθούμε με κάποιο θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας?

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδή με λίγα λόγια,  μπορεί να εξισωθεί μία μητέρα και το έργο που επιτελεί καθημερινά και το δεσμό που αναπτύσσει με το παιδί με ένα άνδρα-gay που θα υιοθετήσει ένα παιδί;

Λυπάμαι αλλά θα διαφωνήσω παίδες.

Δεν έχω τίποτα με τους gay, μπορούν να έχουν κάθε δικαίωμα με τους άλλους, αλλά όταν μιλάμε για ανθρώπινες σχέσεις και μάλιστα όταν εμπλέκονται ανήλικοι που εξαρτώνται από ενήλικους, είμαι κάθετος.

Δημοσ.

Και ταυτόχρονα οι str8 άντρες που γουστάρουν 14χρονα κοριτσάκια μπορεί να είναι 15%. Σε σχέση με το ποσοστό πρέπει να αποφασίζουμε αν θα ασχοληθούμε με κάποιο θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας?

Ειναι αρκετά μεγαλύτερο... :P

Αλλά το "αν θα γίνει το παιδί μου γκέι" δεν είναι θέμα που θα πρέπει να σε απασχολεί ακριβώς λόγω ποσοστών όπως το αν θα πάθει προστάτη ή αν θα αποκτήσει αλτσχάιμερ.

Δεν ήξερα ότι η ομοφυλοφιλία αποκτάται. Την κολλάς στο λεωφορείο? Να φοράω μάσκα?

Εσύ πάει ότι ήταν να γίνει έγινε δεν την χρειάζεσαι :P

Δημοσ.

Έχω βαρεθεί να ακούω επιχειρήματα που έχουν βάση τον φόβο, τον αρνητισμό και την ημιμάθεια... Δεν γίνετε να περνούμε το χειρότερο δυνατό σενάριο για να μπορέσουμε να επιχειρηματολογήσουμε πάνω σε ένα θέμα... Με αυτή την λογική κανένας str8 άνδρας δεν θα πρέπει να έρχεται σε ακτίνα δέκα μέτρων με ανήλικα άτομα μιας και κάθε μήνα ακούμε για παιδεραστές... Κανένα παιδί δεν θα πρέπει να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια γιατί αναπτύσσουν το βίαιο χαρακτήρα του... Nα κλείσουμε στην φυλακή όλους τους μουσουλμάνους λόγο isis... και όλοι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες σύμφωνα με την bild...

Τελικά, υπάρχει ένας άνθρωπος εδώ μέσα να μου απαντήσει σε κάτι πολύ απλό...

Εγώ και ο σύντροφος μου που κλείσαμε πριν λίγος μήνες το 8 χρονιά... Γιατί να μην μπορούμε να έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπα str8 παντρεμένα ζευγάρια και με πιο δικαίωμα, κάποιοι, δεν θέλουν να αναγνωριζόμαστε ως ισότιμο ζευγάρι...?

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δηλαδή με λίγα λόγια,  μπορεί να εξισωθεί μία μητέρα και το έργο που επιτελεί καθημερινά και το δεσμό που αναπτύσσει με το παιδί με ένα άνδρα-gay που θα υιοθετήσει ένα παιδί;

Λυπάμαι αλλά θα διαφωνήσω παίδες.

Δεν έχω τίποτα με τους gay, μπορούν να έχουν κάθε δικαίωμα με τους άλλους, αλλά όταν μιλάμε για ανθρώπινες σχέσεις και μάλιστα όταν εμπλέκονται ανήλικοι που εξαρτώνται από ενήλικους, είμαι κάθετος.

Αν ρωτάς εμένα, δεν το ξέρω με σιγουριά, όπως δεν θα μπορούσα να σου απαντήσω αν μια μητέρα θα μπορέσει να μεγαλώσει σωστά το παιδί της. Αυτό όμως δεν μπορεί να με κάνει αρνητικό στην ιδέα!

Ένα παιδί ας πούμε παρατημένο σε ένα ίδρυμα ή μαζί με γονείς στα χέρια των οποίων "δεν θα περάσει καλά", το προτιμώ να μεγαλώσει μαζί με 2 ανάδοχους γονείς του ίδιου φύλου, οι οποίοι όμως προφανώς θα έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί του όπως και ένα άλλο οποιοδήποτε "φυσιολογικό ζευγάρι".

Δημοσ.

Εγώ και ο σύντροφος μου που κλείσαμε πριν λίγος μήνες το 8 χρονιά... Γιατί να μην μπορούμε να έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπα str8 παντρεμένα ζευγάρια και με πιο δικαίωμα, κάποιοι, δεν θέλουν να αναγνωριζόμαστε ως ισότιμο ζευγάρι...?

Γιατι δεν προσφέρετε έσοδα στην κοινωνία γιαυτό....

Αν ρωτάς εμένα, δεν το ξέρω με σιγουριά, όπως δεν θα μπορούσα να σου απαντήσω αν μια μητέρα θα μπορέσει να μεγαλώσει σωστά το παιδί της. Αυτό όμως δεν μπορεί να με κάνει αρνητικό στην ιδέα!

Ένα παιδί ας πούμε παρατημένο σε ένα ίδρυμα ή μαζί με γονείς στα χέρια των οποίων "δεν θα περάσει καλά", το προτιμώ να μεγαλώσει μαζί με 2 ανάδοχους γονείς του ίδιου φύλου, οι οποίοι όμως προφανώς θα έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί του όπως και ένα άλλο οποιοδήποτε "φυσιολογικό ζευγάρι".

Τι πάει να πει "παρατημένο" σε ίδρυμα ; μια χαρά είναι τα ιδρύματα δεν ζούμε στο 1800  και μια χαρά μεγαλώνουν και τα παιδιά στα ορφανοτροφεία

Υπάρχουν και έρευνες πάνω στο θέμα http://www.nytimes.com/2009/12/18/health/research/18child.html?_r=0

Είναι απλή προκατάληψη το ότι τα ορφανοτροφεία είναι κάτι άσχημο κτλ ίσα ίσα βλέποντας πως μεγάλωσαν κάποιοι άνθρωποι γύρο μου πιστεύω πως η ζωή τους θα ήταν 1000 φορές καλύτερη αν μεγάλωναν σε ορφανοτροφείο (βασικά όλα τα παιδιά φτωχών και αγράμματων γωνιών θα περνούσαν καλύτερα σε ορφανοτροφείο και θα είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες κοινωνικής ανέλιξης )

απο εκεί και πέρα διαφωνώ κάθετα με την υιοθεσία σε ομοφυλόφιλους γονείς (ας πάρουν κανένα κατοικίδιο αν θέλουν να προσέχουν κάτι )

Δημοσ.

Έχω βαρεθεί να ακούω επιχειρήματα που έχουν βάση τον φόβο, τον αρνητισμό και την ημιμάθεια... Δεν γίνετε να περνούμε το χειρότερο δυνατό σενάριο για να μπορέσουμε να επιχειρηματολογήσουμε πάνω σε ένα θέμα... Με αυτή την λογική κανένας str8 άνδρας δεν θα πρέπει να έρχεται σε ακτίνα δέκα μέτρων με ανήλικα άτομα μιας και κάθε μήνα ακούμε για παιδεραστές... Κανένα παιδί δεν θα πρέπει να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια γιατί αναπτύσσουν το βίαιο χαρακτήρα του... Nα κλείσουμε στην φυλακή όλους τους μουσουλμάνους λόγο isis... και όλοι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες σύμφωνα με την bild...

Τελικά, υπάρχει ένας άνθρωπος εδώ μέσα να μου απαντήσει σε κάτι πολύ απλό...

Αν μιλάς για τα παιδιά, η γνώμη μου είναι ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Συμβαίνει παντού και στα πάντα.

(καθαρά προσωπική γνώμη, δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κάποιον)

Δημοσ.

Αν μιλάς για τα παιδιά, η γνώμη μου είναι ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Συμβαίνει παντού και στα πάντα.

(καθαρά προσωπική γνώμη, δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κάποιον)

A για παιδιά μιλούσε; εγώ νόμιζα για επιδόματα,μισθοδοσία,μόρια,φοροαπαλλαγές κτλ.....

το ίδιο δικαίωμα στην δημιουργία οικογένειας ρώτησε γιατι δεν έχουν; γιατι πολύ απλά χρειάζονται ωάρια εκτός απο σπερματοζωάρια για να δημιουργηθεί ζωή κάτί ξέρει η μάνα φύση και τα έκανε έτσι.... πάρτε ένα αδέσποτο αν ξεχειλίζετε απο στοργή και θέλετε να προσέχετε κάτι  υπάρχουν πολλά που έχουν ανάγκη απο μια οικογένεια και θα σας αγαπάνε για πάντα χωρίς αντάλλαγμα.

giphy.gifmUcM09n.gif

Δημοσ.

Αρχίσαμε πάλι περί φύσης... 

Αυτό με τα έσοδα δεν το κατάλαβα πάντως. Care to elaborate?

Επίσης, μιας και επικαλείσαι έρευνες για να καταρρίψεις την προκατάληψη των ορφανοτροφείων, σου υπενθυμίζω απλά πως υπάρχουν και αντίστοιχες έρευνες και μελέτες που καταρρίπτουν ανάλογες προκαταλήψεις τύπου «θα κάνουν το παιδί γκέι» ;)

Δημοσ.

Όχι, δεν το λέω σε σένα προσωπικά.

Το θέμα μου δεν είναι πώς θα ανατραφεί καλύτερα, αλλά πώς θα ανατραφεί άριστα (ή τουλάχιστον έχει τη δυνατότητα να ανατραφεί).

Τα δικαστήρια άλλωστε έχουν αποδείξει ότι έχουν κρίση και έχουν πάρει τα παιδιά από ακατάλληλους γονείς, όταν χρειάζεται.

Επίσης τη φράση "η μάνα γίνεται πατέρας, ο πατέρας με την καμία μάνα" την έχεις ακούσει; Μόνο τυχαία δεν είναι και ναι, σχετίζεται με το φύλο και το μητρικό ένστικτο.

Επίσης, μιας και επικαλείσαι έρευνες για να καταρρίψεις την προκατάληψη των ορφανοτροφείων, σου υπενθυμίζω απλά πως υπάρχουν και αντίστοιχες έρευνες και μελέτες που καταρρίπτουν ανάλογες προκαταλήψεις τύπου «θα κάνουν το παιδί γκέι» ;)

Το ότι δε θα γίνει γκέι, δε σημαίνει ότι θα είναι όλα οκ.

Γνώμη μου.

Δημοσ.

υπάρχει κάπου post σε αυτό το τοπικ που το αναλύω αλλά βαριέμαι να το ψάξω  ίσως κάποια στιγμή να κάνω ένα σχεδιάγραμμα μιας παρέας 5 γυναικών και 5 αντρών  σε παράλληλα σύμπαντα στο 1 θα είναι όλοι στρέιτ στο άλλο όλοι γκέι και στο τρίτο κάποιοι γκέι κα θα δούμε με΄σα απο την ζωή τους πόσα κερδίζει το κάθε κράτος σε κάθε παράλληλο σύμπαν :P

Έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν δημιουργούν νέες γεννήσεις = 0 ΦΠΑ απο εισπράξεις σε είδη υγιεινής για παιδιά ρούχα παιχνίδια σχολεία κτλ...0 έσοδα τρίτων για φροντιστήρια babysitting κτλ 0 φορολογία όταν τα παιδιά ενηλικιωθούν μιας και δεν έχουν γεννηθεί καν, 0 έργο για τους ίδιους λόγους κτλ . :P

και πέρα απο το θέμα της φύσης δεν είναι τώρα να μεγαλώσει κάποιος ξέροντας ότι οι γονείς του υπάρχουν επειδή γουστάρει ο ένας να κάνει διάφορα στον άλλον και επειδή τα βρίσκουν σε αυτό το πράμα για χρόνια απλά κάποια στιγμή είπαν να υιοθετήσουν και ενα παιδάκι και αυτό το παιδάκι είσαι εσύ....

eWMWeyu.jpg?itok=eP55C7fP

Εδώ σε κανονικές οικογένειες και δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε το συγκεκριμένο κομμάτι για τους γονείς και πιστεύουμε ότι όλα ξεκίνησαν απο αθώα αγάπη και απο την θέληση να κάνουν οικογένεια κτλ :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...