Προς το περιεχόμενο

To thread των LGBT (ΛΟΑΤ) δικαιωμάτων

Τοξοβόλος_U_K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε opera δώσε μου ένα παράδειγμα με κάποιο είδος από το ζωικό βασίλειο που να είναι διακριτοί οι ρόλοι του πατέρα, της μητέρας, των παιδιών και των συγγενών που να λειτουργούν ως οικογένεια σε όλη την διάρκεια της ζωής τους...

Το να προσπαθείς να συγκρίνεις κουτάβια με παιδιά είναι άτοπο και δείχνει ότι ούτε από παιδιά γνωρίζεις αλλά ούτε διάβασες λίγα ποστς πιό πάνω την ιστορία που έφερα.

Μπερδεύεις τη φύση των ζώων με αυτή των ανθρώπων,νομίζω ότι είναι γνωστό ότι λειτουργεί διαφορετικά στη κάθε περίπτωση.

Η αρκούδα δε κάνει οικογένεια,ο άνθρωπος κάνει, τι δε καταλαβαίνεις;

Όταν μιλάμε για ανθρώπους και αναφέρουμε τη φύση είναι αυτονόητο ότι αναφερόμαστε στην ανθρώπινη φύση.

Δεν έκανα πουθενά αναφορά περί βαθμών συγγένειας στο ζωικό βασίλειο,μόνος σου το συμπέρανες και αποπροσανατολίζεις τη συζήτηση περί υιοθεσίας.

Επεξ/σία από opera
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχω κανενα προβλημα με τους γκει , στο παρελθον ειχα πολλους γκει φιλους και ομολογω οτι ειναι τα καλυτερα παιδια εκτος ολιγων περιπτωσεων.

Θεωρω οτι εχουν καθε δικαιωμα να ζουν μαζι και να στεκονται στην κοινωνια με σεβασμο απο ολους μας. Ναι στο συμφωνο συμβιωσης , οχι στην υιοθεσια ομως..Ειναι παρα πολυ εγωιστικο κατα την γνωμη μου να βαλεις σε τετοια αμηχανια προς την κοινωνια (ναι ειναι σαπια ετσι και αλλιως) ενα παιδι..δεν χρειαζεται να πω κατι παραπανω,ολοι φανταζομαστε τι εχει να τραβηξει στην ζωη του ενα παιδι με 2 μπαμπαδες ή δυο μαμαδες..και ενταξει κακα τα ψεματα το προτυπο,το αρχετυπο δεν ειναι ετσι..Ειναι μπαμπας και μαμα..

Ξερω θα πεσει το επιχειρημα για το ποσο κακοι γονεις υπαρχουν..αλλα δεν το θεωρω επιχειρημα.

Επειτα βρισκω πολυ ασχημα αισθητικα τις παρελασεις..ειναι περηφανια να κουνιεσαι με φτερα και πουπουλα και τελος παντων ποιον σεβασμο κερδιζεις προς την κοινωνια με αυτον τον τροπο?Ποια η επανασταση αυτης της βλακειας? Επανασταση ειναι να πας να τσακισεις τα γραφεια μιας εταιρειας που σε απελυσε λογω διαφορετικων σεξουαλικων επιλογων ! Εκει προσωπικα θα ημουν μαζι σας..

Αν ο σχολιασμος μου/γνωμη μου, ειναι προσβλητικος προς τους αγαπητους γκει να σβηστει.

• Like 1

Ειναι παρα πολυ εγωιστικο κατα την γνωμη μου να βαλεις σε τετοια αμηχανια προς την κοινωνια (ναι ειναι σαπια ετσι και αλλιως) ενα παιδι..

Αυτό το "επιχείρημα" μέχρι που μπορεί να τραβηχτεί;

Ένας γονιός (ετερόφυλο ζευγάρι) , είναι "εγωιστής" αν δεν θέλει π.χ. το παιδί του να βλέπει τηλεόραση, που είναι η νόρμα και βάζει το παιδί σε αμηχανία προς της κοινωνία; Αν δε θέλει ο γιος του να ασχολείται από τα 10 του με γήπεδα και η κόρη του λίγο μετά το περπάτημα να μάθει twerking - είναι εγωιστής γιατί τα απομακρύνει από το "κανονικό"; Και αν αυτά είναι εγωιστικά όπως λες, το αλτρουιστικό ποιο είναι; Να ζει και να μεγαλώνει τα παιδιά του με μόνη αγωνία του το "να μην προεξέχουν" από τα κανονικά σου

Καμία κοινωνία δεν είναι σάπια έτσι γενικά και αόριστα, όπως το γράφεις. Ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι σάπιος.

• Like 1

Αυτό το "επιχείρημα" μέχρι που μπορεί να τραβηχτεί;

Ένας γονιός (ετερόφυλο ζευγάρι) , είναι "εγωιστής" αν δεν θέλει π.χ. το παιδί του να βλέπει τηλεόραση, που είναι η νόρμα και βάζει το παιδί σε αμηχανία προς της κοινωνία; Αν δε θέλει ο γιος του να ασχολείται από τα 10 του με γήπεδα και η κόρη του λίγο μετά το περπάτημα να μάθει twerking - είναι εγωιστής γιατί τα απομακρύνει από το "κανονικό"; Και αν αυτά είναι εγωιστικά όπως λες, το αλτρουιστικό ποιο είναι; Να ζει και να μεγαλώνει τα παιδιά του με μόνη αγωνία του το "να μην προεξέχουν" από τα κανονικά σου

Καμία κοινωνία δεν είναι σάπια έτσι γενικά και αόριστα, όπως το γράφεις. Ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι σάπιος.

Τι συγκρισεις μου εβαλες στο τραπεζι τωρα? Τελος παντων θα σε παρακαλεσω να μην επιτιθεσαι σε προσωπικο επιπεδο..Ηταν η γνωμη μου , αυτο εγω πιστευω..Αν κατι σε προσβαλλει σαν ανθρωπο  απο αυτα που εγραψα κανε αναφορα.

Τι συγκρισεις μου εβαλες στο τραπεζι τωρα? Τελος παντων θα σε παρακαλεσω να μην επιτιθεσαι σε προσωπικο επιπεδο..Ηταν η γνωμη μου , αυτο εγω πιστευω..Αν κατι σε προσβαλλει σαν ανθρωπο  απο αυτα που εγραψα κανε αναφορα.

Δεν σου επιτίθεμαι προσωπικά (αλίμονο - ποία θα ήταν η χρησιμότητα, δεν σε γνωρίζω), δεν με προσέβαλες και δεν έχεις παραβιάσει κάποιον κανόνα για να κάνω αναφορά.

To σκεπτικό σου σχολιάζω, απλά. Ελπίζω να μην το παρέθεσες ως υπεράνω κριτικής, σωστά;

• Like 2

Δεν σου επιτίθεμαι προσωπικά (αλίμονο - ποία θα ήταν η χρησιμότητα, δεν σε γνωρίζω), δεν με προσέβαλες και δεν έχεις παραβιάσει κάποιον κανόνα για να κάνω αναφορά.

To σκεπτικό σου σχολιάζω, απλά. Ελπίζω να μην το παρέθεσες ως υπεράνω κριτικής, σωστά;

Με προσβαλλει το να μου λες οτι σκεφτομαι σαπια.. θες να με πεις λιγο κολλημενη σε καποια προτυπα?Θα το δεχτω.. το προτυπο της μητερας και του πατερα ειναι σαπιο?

Επισης μιλαμε και για την Ελληνικη κοινωνια ετσι..φαντασου σε παρακαλω ενα παιδι που εχει 2 μπαμπαδες επισημα, τι θα τραβηξει στην ζωη του..και δεν ξερω και κατα ποσο αυτο δεν θα επηρεασει την ψυχοσυνθεση του. Εκει ειμαι κατα..

• Like 1

Με προσβαλλει το να μου λες οτι σκεφτομαι σαπια.. θες να με πεις λιγο κολλημενη σε καποια προτυπα?Θα το δεχτω.. το προτυπο της μητερας και του πατερα ειναι σαπιο?

Επισης μιλαμε και για την Ελληνικη κοινωνια ετσι..φαντασου σε παρακαλω ενα παιδι που εχει 2 μπαμπαδες επισημα, τι θα τραβηξει στην ζωη του..και δεν ξερω και κατα ποσο αυτο δεν θα επηρεασει την ψυχοσυνθεση του. Εκει ειμαι κατα..

Το τι σε προσβάλει είναι δική σου απόφαση και είναι (πάγια) εκτός των προθέσεων μου να προσβάλω, αλλά δεν θα είναι αυτός ο μπούσουλας μου, όταν σχολιάζω κάτι που είπες. Τα λεγόμενά σου και την διαδρομή της σκέψης σου χαρακτηρίζω σάπια, όχι εσένα. Εσύ μπορεί να είσαι καλή/κακή/σάπια/υπέροχη/whatever όπως και εγώ.

Με τα της (ανύπαρκτης) προσωπικής επίθεση στην άκρη λοιπόν, όχι δεν μιλάμε για την "Ελληνική κοινωνία". Ούτε εσύ μιλάς για την κοινωνία ούτε εγώ, γιατί κανείς από τους δυο μας δεν είναι εκτιμητής ή εκπρόσωπός της. Εσύ μιλάς για την θέση σου και εγώ για την δική μου, αυτά εκπροσωπούμε και μόνο. Το να προσπαθούμε (είτε εσύ είτε εγώ) να προβάλουμε τις θέσεις ΜΑΣ πάνω στους ανώνυμους πολλούς (έτσι η κοινωνία, αλλιώς η κοινωνία) είναι αστείο και μας αδικεί. Οπότε ας το αφήσουμε αυτό με την κοινωνία και ας πούμε τι λέμε ΕΜΕΙΣ.

Εγώ λοιπόν λέω ότι το άγχος για το αν μοιάζουμε με τους άλλους δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο ούτε για νόμους, ούτε για πρακτικές, ούτε και για τις ζωές μας στο φινάλε.

Εσύ καταλαβαίνω ότι λες το αντίθετο. Προκειμένου - λες - να μην βρεθεί ένας κάφρος στην ζωή του παιδιού που θα πει "Ου ου έχεις γκέτσιδες γονείς!" πρέπει να προσαρμόσουμε τον νόμο, στην συμπεριφορά αυτή. Δηλαδή αυτός ο κάφρος στην ουσία θα ορίσει τον νόμο!

Ε να, αυτό ^ χαρακτηρίζω σάπιο.

• Like 3

"Οι γκέι είναι τα καλύτερα παιδιά."

Μπορώ να σταματήσω να το ακούω αυτό? Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Υπάρχουν σκατά άνθρωποι όποια πέτρα και να σηκώσεις. Το ότι είμαι γκέι δεν με κάνει και γαμώ τα παιδιά ή καλό άνθρωπο. Ο χαρακτήρας μου με κάνει έτσι.

• Like 3

"Οι γκέι είναι τα καλύτερα παιδιά."

Μπορώ να σταματήσω να το ακούω αυτό? Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Υπάρχουν σκατά άνθρωποι όποια πέτρα και να σηκώσεις. Το ότι είμαι γκέι δεν με κάνει και γαμώ τα παιδιά ή καλό άνθρωπο. Ο χαρακτήρας μου με κάνει έτσι.

Το ειπα αυτο και το εννοω γιατι στην πλειοψηφια τους οι γκει εχουν ενα ιδιαιτερο χιουμορ και αυθορμητισμο γι'αυτο και τους διαφοροποιησα..εχω περασει τρομερες βραδιες με γκει ανδρες και δεν θα ξεχασω ποτε ενα παλικαρι (πριν χροοονια) που με πηγε σπιτι λιωμαααα στο μεθυσι και με φροντισε σαν να ημουν αδελφη του..

Το ειπα αυτο και το εννοω γιατι στην πλειοψηφια τους οι γκει εχουν ενα ιδιαιτερο χιουμορ και αυθορμητισμο γι'αυτο και τους διαφοροποιησα..εχω περασει τρομερες βραδιες με γκει ανδρες και δεν θα ξεχασω ποτε ενα παλικαρι (πριν χροοονια) που με πηγε σπιτι λιωμαααα στο μεθυσι και με φροντισε σαν να ημουν αδελφη του..

Βγάλε από την εξίσωση το γκέι εντελώς. Άνθρωποι είναι όλοι. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν έχει καμία σχέση με τον χαρακτήρα. Σημασία έχουν τα βιώματα του καθενός.

• Like 4

Βγάλε από την εξίσωση το γκέι εντελώς. Άνθρωποι είναι όλοι. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν έχει καμία σχέση με τον χαρακτήρα. Σημασία έχουν τα βιώματα του καθενός.

Συμφωνω απολυτως..λαθος διατυπωση.

• Like 1

• Super Moderators

Εάν έχει 2 μαμάδες φαντάζομαι θα είναι πιο "ανώδυνο" γιατί οι μπαμπάδες των άλλων παιδιών θα έχουν ονειρώξεις τα βράδια μαζί τους; :P

Πάντως δεν είναι και το καλύτερο επιχείρημα να λέμε "διαφωνώ με την υιοθεσία, γιατί οι γονείς των άλλων παιδιών δεν είναι ικανοί στο να τα μεγαλώσουν σωστά ώστε να σέβονται κάτι που είναι διαφορετικό από αυτούς"...

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...