Προς το περιεχόμενο

To thread των LGBT (ΛΟΑΤ) δικαιωμάτων

Τοξοβόλος_U_K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Παλιά έλεγαν στους νέους γονείς ότι απέκτησαν αγόρι ή κορίτσι,σήμερα λένε περίμενε να μεγαλώσει το παιδί για να είσαι σίγουρος για το φύλο.

Τι διαφορά θα έχει όμως αν είναι η "παραδοσιακή" οικογένεια? Αν οι γονείς είναι gay θα γίνουν κι αυτά? Θα γίνουν εγκληματίες ή κακοί άνθρωποι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

guys ξέρει τελικά κανείς από που προκύπτει πως τα bi-national ομόφυλα ζευγάρια περιλαμβάνονται στον νόμο; 

1.Τα δημοσιεύματα μιλούν για άδεια διαμονής και ιθαγένεια που μπορεί να αξιώσει αλλοδαπός που έχει σχέση με ημεδαπό αλλά δε το βρίσκω πουθενά στο ν/σ

2.Τι συμβαίνει με εμάς που είμαστε ομόφυλα ζευγάρια σε γάμο ή ΣΣ στο εξωτερικό;Θα αναγνωρίζεται και στην Ελλάδα;

paredwse τα φώτα σου ή όποιος άλλος νομικός σκαμπάζει τεσπα.

Δεν το έχω ψάξει, αλλά μήπως είναι απλά βαλτό το συγκεκριμένο απόσπασμα για να εναντιωθεί στο σύμφωνο μερίδα πολιτών; 

Χθεσινό βιντεάκι του ΟΗΕ με αφηγητή τον Zachary Quinto για τον διεθνή αποκλεισμό και διακρίσεις που βιώνει η LGBT+ κοινότητα παγκοσμίως.

Τι διαφορά θα έχει όμως αν είναι η "παραδοσιακή" οικογένεια? Αν οι γονείς είναι gay θα γίνουν κι αυτά? Θα γίνουν εγκληματίες ή κακοί άνθρωποι?

Το αρχέτυπο της οικογένειας όπως η φύση το έφτιαξε αποτελείται από 2 ετερόφυλους γονείς.

Υπάρχουν πολλά ετερόφυλα ζευγάρια που επιθυμούν να υιοθετήσουν και δεν τους δίνονται παιδιά.

Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να μεγαλώσει σύμφωνα με τον τρόπο που η φύση όρισε.

Το ξαναγράφω ότι η επίδραση στη ψυχή ενός παιδιού όταν μεγαλώνει σε μία οικογένεια με ομόφυλους γονείς είναι αντικείμενο συζήτησης ψυχολόγων.

Και σε αρχετυπικές οικογένειες μεγαλώνουν προβληματικά άτομα,αλλά εκεί πάμε σε άλλο κεφάλαιο που αφορά όλους τους ανθρώπους.

Η δική μου ένσταση δε βρίσκεται στο ότι δε μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά αλλά στο ότι τα παιδιά θα έχουν μια εικόνα για την οικογένεια η οποία δεν είναι η οικογένεια όπως όρισε η φύση ,δε θα έχουν εικόνα για το τι είναι πατέρας και τι μητέρα,τι είναι αδερφός-αδερφή,αρσενικό-θηλυκό.

Μιά ιδέα μπορεί να σχηματίσει κανείς από τη παρακάτω μαρτυρία ενός παιδιού που μεγάλωσε με 2 μαμάδες.

Παραθέτω αποσπάσματα:

"Η ζωή είναι σκληρή όταν είσαι περίεργος. Ακόμα και τώρα, έχω πολύ λίγους φίλους και συχνά αισθάνομαι σαν να μην καταλαβαίνω τους ανθρώπους λόγω των σιωπηλών ενδείξεων φύλου που όλοι γύρω μου, ακόμα και οι ομοφυλόφιλοι που μεγάλωσαν σε παραδοσιακά σπίτια, θεωρούν δεδομένες"

"Από την άποψη της σεξουαλικότητας, οι ομοφυλόφιλοι που μεγάλωσαν σε παραδοσιακά νοικοκυριά επωφελήθηκαν έχοντας τουλάχιστον δει κάποιο είδος των λειτουργικών τελετουργικών ερωτοτροπίας γύρω τους. Δεν είχα ιδέα πώς να κάνω τον εαυτό μου ελκυστικό για τα κορίτσια"

"Δεν είχα καμία ανδρική φιγούρα για να ακολουθήσω, και η μητέρα μου και η σύντροφός της ήταν και οι δύο σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς πατέρες ή τις παραδοσιακές μητέρες. Ως εκ τούτου, είχα πολύ λίγες αναγνωρίσιμες κοινωνικές νύξεις για να προσφέρουν πιθανούς αρσενικούς ή θηλυκούς φίλους, δεδομένου ότι δεν ήμουν ούτε σίγουρος ούτε ευαίσθητος απέναντι στους άλλους"

http://offtherecord.net.gr/?p=4694

http://www.thepublicdiscourse.com/2012/08/6065/

Η φύση έκανε αυτό... στη φύση γίνετε αυτό... Η φύση... Η φύση... Η φύση...

Σταματήστε αυτή την πιπίλα επιτέλους!!!

Η ίδια η φύση "αποδέχεται" την ύπαρξη της ομοφυλοφιλίας εδώ και χιλιάδες χρόνια, αυτό δεν σας λέει κάτι???

Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να μεγαλώσει σύμφωνα με τον τρόπο που η φύση όρισε.

Και το τυφλό έχει αυτό το δικαίωμα; 

Και το κωφό;

Και αυτό που γεννήθηκε με κάποια δυσμορφία;

Και αυτό με καρκίνο;

Και...

Και...

Point being ότι παρεμβαίνουμε στη φύση αιώνες τώρα.

Αν την είχαμε αφήσει να κάνει τα δικά της, παίζει και να είχαμε εξαφανιστεί.

• Like 3

Η φύση έκανε αυτό... στη φύση γίνετε αυτό... Η φύση... Η φύση... Η φύση...

Σταματήστε αυτή την πιπίλα επιτέλους!!!

Η ίδια η φύση "αποδέχεται" την ύπαρξη της ομοφυλοφιλίας εδώ και χιλιάδες χρόνια, αυτό δεν σας λέει κάτι???

Ναι,δε μας λες σε ποιό σημείο την αρνήθηκα.

Και το τυφλό έχει αυτό το δικαίωμα; 

Και το κωφό;

Και αυτό που γεννήθηκε με κάποια δυσμορφία;

Και αυτό με καρκίνο;

Και...

Και...

Point being ότι παρεμβαίνουμε στη φύση αιώνες τώρα.

Αν την είχαμε αφήσει να κάνει τα δικά της, παίζει και να είχαμε εξαφανιστεί.

Παρεμβαίνουμε με λάθος τρόπο μήπως;

Το τελευταίο δεν είναι απαραίτητα κακό για τη φύση.

Εξαιτίας μας πολλά είδη εξαφανίστηκαν.

Επειδή ειμαι λιγο αδιάβαστος στο θέμα περί νομοσχεδίου. Μου λέει κάποιος τι ψηφίστηκε / θα ψηφιστεί?

(γάμος ομοφυλοφίλων? Υιοθέτηση παιδιού? Τι? )

• Like 1

Φίλε opera δώσε μου ένα παράδειγμα με κάποιο είδος από το ζωικό βασίλειο που να είναι διακριτοί οι ρόλοι του πατέρα, της μητέρας, των παιδιών και των συγγενών που να λειτουργούν ως οικογένεια σε όλη την διάρκεια της ζωής τους...

Σίγουρα θα υπάρχουν. Όπως υπάρχουν και είδη που ζευγαρώνουν for life vs είδη που δεν έχουν διακριτό σύντροφο. Όπως υπάρχουν είδη που ζευγαρώνουν, ή είδη που παρθενογεννούν. Και συνεχίζουν οι συγκρίσεις εις άπειρον.

Το θέμα είναι ότι στη φύση δεν υπάρχει «σταθερά», σε κανέναν τομέα. Και σίγουρα δεν μπορούμε να πάρουμε μια συμπεριφορά και να την θέσουμε ως μέτρο σύγκρισης για τα υπόλοιπα είδη.

• Like 1

Το μόνο σημαντικό ερώτημα είναι: ποια στοιχεία υπάρχουν ότι έχει θετικό η αρνητικό αντίκτυπο το μεγάλωμα παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Και όταν λέω "στοιχεία" εννοώ έρευνες με στατιστικά αποτελέσματα σε διάφορους συνδυασμούς αυτής της κατάστασης, πχ gay παιδιά με gay γονείς, straight παιδιά με gay γονείς, αγόρια με ζευγάρι γυναικών κ.ο.κ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...