Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποκλινόμαστε στον Keegan Hirst .O πρώτος ενεργά επαγγελματίας του ράγκμπι εδω στο UK ο οποίος βρήκε το θάρρος να παραδεχτεί πως είναι γκέι κ αυτό ενώ ακόμα είναι τυπικά παντρεμένος με γυναίκα (προς ολοκλήρωση του διαζυγίου) κ με 2 παιδιά από τον γάμο.Βασικά όπως εξηγεί ήταν ένα βήμα πριν την αυτοκτονία καθώς από τα 15 γνώριζε πως ελκόταν από άνδρες κ συνεχώς το καταπίεζε πίνοντας.Θλιβερό πάντως πως είναι 6 χρόνια νεότερος μου κ έπρεπε στην Βρετανία του 21ου αιώνα να παίζει αυτό το παιχνιδάκι της κοινωνικής αποδοχής

Από χθές λοιπόν έχουμε έναν πανικό στα social media για το νέο γκέι είδωλο μας.Κ καραπαιδαράς εντωμεταξύ 

Why Keegan Hirst is already a gay hero

http://www.telegraph.co.uk/men/thinking-man/11809171/Why-Keegan-Hirst-is-already-a-gay-hero.html

https://www.youtube.com/watch?v=ZJiOr3XqUAI

Επεξ/σία από Τοξοβόλος___U__K
  • Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ελπίζω απλώς η γυναίκα του να το ήξερε.

Δημοσ.

όχι δεν το ήξερε...την άφησε μάλιστα χωρίς να της εξηγήσει (το έκανε ετεροχρονισμένα).

Το ξέρω ότι πολλά lgbt άτομα παιρνάνε δύσκολα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος είπε ψέμματα (ή ορθότερα απέκρυψε την αλήθεια) σε έναν άλλον άνθρωπο για να παίξει όπως είπες και εσύ το παιχνίδι της κοινωνικής αποδοχής. Αν θέλεις να κρύψεις τι είσαι για οποιονδήποτε λόγο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το κάνεις, το να παντρευτείς είναι ο χειρότερος και το ξέρω από εμπειρία στο οικογενειακό μου περιβάλλον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ξέρω ότι πολλά lgbt άτομα παιρνάνε δύσκολα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος είπε ψέμματα (ή ορθότερα απέκρυψε την αλήθεια) σε έναν άλλον άνθρωπο για να παίξει όπως είπες και εσύ το παιχνίδι της κοινωνικής αποδοχής. Αν θέλεις να κρύψεις τι είσαι για οποιονδήποτε λόγο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το κάνεις, το να παντρευτείς είναι ο χειρότερος και το ξέρω από εμπειρία στο οικογενειακό μου περιβάλλον.

Νομίζω πως αυτές οι ιστορίες παίζουν ένα σημαντικό ρόλο για την καταννόηση των αγώνων της κοινότητας μας.Αν θες υπογραμμίζουν τον βαύνασο φαύλο κύκλο που τροφοδοτεί τέτοιες συμπεριφορές κ αποφάσεις ζωής εξαιτίας της pervasive φύσης της ομοφοβίας κ του κοινωνικού στιγματισμού.Το βλέπω κ γω ειδικά όποτε έρχομαι στην Ελλάδα όπου ένας τραγικός αριθμός παντρεμένων γκέι ανδρών (κ πίστεψε με έχω γνωρίσει πολλούς τέτοιους προσωπικά) επιλέγει να θυσιάζει ουσιαστικά την γνησιότητα της ζωής του προκειμένου να χωρέσει στα ετεροκανονικά πρότυπα.Με τα αποτελέσμα πολλές φορές να έχουμε γυναίκες με καταστρεμμένη αυτοπεποίθηση κ παιδιά στη μέση.

Δε μπορώ να κατηγορήσω τους γκέι άνδρες που επιλέγουν να ''κανονικοποιούνται'' κοινωνικά σύμφωνα με  ετεροκανονικές επιταγές.Ειδικά στην Ελλάδα είναι άθλια κ υποκριτική η στάση της κοινωνίας απέναντι στην ανοιχτή ομοφυλοφιλία. Σαν επαγγελματίας ψυχικής υγείας ο οποίος έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου σε αμέτρητες LGBT οργανώσεις κ στην Ελλάδα κ στο UK καταννοώ τον πόνο,την ντροπή,το άγχος,τις φοβίες κοκ που δημιουργούνται σε άτομα που θεωρούν πως έχουν μόνη τους επιλογή το ετεροκανονικό assimilation.Θα ήμουν άδικος να ασημαντοποιήσω τις πολύ αληθινές επιπτώσεις της ομοφοβίας πάνω σε τέτοιους άνδρες.Έχω χάσει μάλιστα ανάλογο περιστατικό από αυτοκτονία.

Όσο όμως ο δημόσιος διάλογος γίνεται με αφορμή αυτές τις ιστορίες τόσο πιο καλά καταλαβαίνουμε την σημασία της ορατότητας μας στην κοινωνία.Όσο επιλέγουμε να είμαστε άορατοι,αφομοιωμένοι,σιωπηλοί κ παθητικοί μπροστά στην ετεροκανονικότητα κ ομοφοβία τόσο θα βλέπουμε συνεχώς τέτοιες ιστορίες να σημαδεύουν τις οικογένειες μας,τους οικείους μας,τους φίλους μας,την κοινωνία γενικότερα.Μια ανατροφοδοτούμενη φαυλότητα.Εκτιμώ πως ειδικά στην Ελλάδα δεν είχαν όλοι οι γκέι άνδρες  την τύχη να μεγαλώσουν σε ένα τόσο υποστηρικτικό περιβάλλον όπως μεγάλωσα εγώ,καταλαβαίνω επίσης πως άλλο είναι να μεγαλώνεις στην Αθήνα κ άλλο σε κλειστές κοινωνίες.Θέλει αρχίδια να κάνεις αυτό που έκανε ο αθλητής στο βίντεο.Εκείνο που πρέπει να αναρωτηθούμε όμως είναι τι πρέπει να γίνει ώστε οι LGBT συμπολίτες μας να μην νιώθουν πως οι μόνες τους επιλογές είναι η σιωπή κ η αφομοίωση.

Για μένα η απάντηση είναι απλή (αν και θέλει κ την αρωγή της πολιτείας σε νομικό επιπέδο) αλλά εξαιρετικά δύσκολη να υλοποιηθεί σε ομοφοβικές κοινωνίες: Ο μόνος τρόπος είναι να παραμείνουμε γνήσιοι για το ποιοι είμαστε πραγματικά,να διεκδικήσουμε την ορατότητα μας κ να βγούμε από τις ντουλάπες μας μαζικά.Να επιμορφώσουμε τους γύρω μας κ να αφήσουμε να επιμορφωθούμε από εκείνους που ήταν κάποτε στη θέση μας.Ειδάλως η κοινωνία ποτέ δε θα μας δει ως τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας.Όσο κρυβόμαστε κ φοβόμαστε οι άνθρωποι ποτισμένοι στην άγνοια,το μίσος κ τα στερεότυπα δεν θα μας δουν πότε ως τα παιδιά τους,τα αδέρφια τους,τους φίλους τους,τους συγγενείς τους ή τους γονείς τους.Όσο παραμένουμε αόρατοι τόσο θα βλέπουμε αυτή τη φαυλότητα να γαμάει τα σωθικά της κοινωνίας σαν καρκίνος.

Κ πες εγώ είχα την υποστήριξη,την δύναμη κ την θέληση να πάρω από πολύ νωρίς την επιλογή να είμαι ανοιχτά ο εαυτός μου...Αν όμως δείξουμε στους γκέι άνδρες κ γυναίκες που σήμερα συνεχίζουν σιωπηλά να υποφέρουν στην αφόρητη μοναξιά της ντουλάπας τους πως ποτέ δεν είναι αργά να ζήσουν μια ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή όπως ακριβώς είναι τότε θα έχουμε καταφέρει μια μεγάλη νίκη.Ίσως την πιο σημαντική προκειμένου η ομοφοβία να ξεχαστεί στα χρονοντούλαπα της ιστορίας.

Επεξ/σία από Τοξοβόλος___U__K
  • Like 1
Δημοσ.

Νομίζω πως αυτές οι ιστορίες παίζουν ένα σημαντικό ρόλο για την καταννόηση των αγώνων της κοινότητας μας.Αν θες υπογραμμίζουν τον βαύνασο φαύλο κύκλο που τροφοδοτεί τέτοιες συμπεριφορές κ αποφάσεις ζωής εξαιτίας της pervasive φύσης της ομοφοβίας κ του κοινωνικού στιγματισμού.Το βλέπω κ γω ειδικά όποτε έρχομαι στην Ελλάδα όπου ένας τραγικός αριθμός παντρεμένων γκέι ανδρών (κ πίστεψε με έχω γνωρίσει πολλούς τέτοιους προσωπικά) επιλέγει να θυσιάζει ουσιαστικά την γνησιότητα της ζωής του προκειμένου να χωρέσει στα ετεροκανονικά πρότυπα.Με τα αποτελέσμα πολλές φορές να έχουμε γυναίκες με καταστρεμμένη αυτοπεποίθηση κ παιδιά στη μέση.

Δε μπορώ να κατηγορήσω τους γκέι άνδρες που επιλέγουν να ''κανονικοποιούνται'' κοινωνικά σύμφωνα με  ετεροκανονικές επιταγές.Ειδικά στην Ελλάδα είναι άθλια κ υποκριτική η στάση της κοινωνίας απέναντι στην ανοιχτή ομοφυλοφιλία. Σαν επαγγελματίας ψυχικής υγείας ο οποίος έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου σε αμέτρητες LGBT οργανώσεις κ στην Ελλάδα κ στο UK καταννοώ τον πόνο,την ντροπή,το άγχος,τις φοβίες κοκ που δημιουργούνται σε άτομα που θεωρούν πως έχουν μόνη τους επιλογή το ετεροκανονικό assimilation.Θα ήμουν άδικος να ασημαντοποιήσω τις πολύ αληθινές επιπτώσεις της ομοφοβίας πάνω σε τέτοιους άνδρες.Έχω χάσει μάλιστα ανάλογο περιστατικό από αυτοκτονία.

Όσο όμως ο δημόσιος διάλογος γίνεται με αφορμή αυτές τις ιστορίες τόσο πιο καλά καταλαβαίνουμε την σημασία της ορατότητας μας στην κοινωνία.Όσο επιλέγουμε να είμαστε άορατοι,αφομοιωμένοι,σιωπηλοί κ παθητικοί μπροστά στην ετεροκανονικότητα κ ομοφοβία τόσο θα βλέπουμε συνεχώς τέτοιες ιστορίες να σημαδεύουν τις οικογένειες μας,τους οικείους μας,τους φίλους μας,την κοινωνία γενικότερα.Μια ανατροφοδοτούμενη φαυλότητα.Εκτιμώ πως ειδικά στην Ελλάδα δεν είχαν όλοι οι γκέι άνδρες  την τύχη να μεγαλώσουν σε ένα τόσο υποστηρικτικό περιβάλλον όπως μεγάλωσα εγώ,καταλαβαίνω επίσης πως άλλο είναι να μεγαλώνεις στην Αθήνα κ άλλο σε κλειστές κοινωνίες.Θέλει αρχίδια να κάνεις αυτό που έκανε ο αθλητής στο βίντεο.Εκείνο που πρέπει να αναρωτηθούμε όμως είναι τι πρέπει να γίνει ώστε οι LGBT συμπολίτες μας να μην νιώθουν πως οι μόνες τους επιλογές είναι η σιωπή κ η αφομοίωση.

Για μένα η απάντηση είναι απλή (αν και θέλει κ την αρωγή της πολιτείας σε νομικό επιπέδο) αλλά εξαιρετικά δύσκολη να υλοποιηθεί σε ομοφοβικές κοινωνίες: Ο μόνος τρόπος είναι να παραμείνουμε γνήσιοι για το ποιοι είμαστε πραγματικά,να διεκδικήσουμε την ορατότητα μας κ να βγούμε από τις ντουλάπες μας μαζικά.Να επιμορφώσουμε τους γύρω μας κ να αφήσουμε να επιμορφωθούμε από εκείνους που ήταν κάποτε στη θέση μας.Ειδάλως η κοινωνία ποτέ δε θα μας δει ως τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας.Όσο κρυβόμαστε κ φοβόμαστε οι άνθρωποι ποτισμένοι στην άγνοια,το μίσος κ τα στερεότυπα δεν θα μας δουν πότε ως τα παιδιά τους,τα αδέρφια τους,τους φίλους τους,τους συγγενείς τους ή τους γονείς τους.Όσο παραμένουμε αόρατοι τόσο θα βλέπουμε αυτή τη φαυλότητα να γαμάει τα σωθικά της κοινωνίας σαν καρκίνος.

Κ πες εγώ είχα την υποστήριξη,την δύναμη κ την θέληση να πάρω από πολύ νωρίς την επιλογή να είμαι ανοιχτά ο εαυτός μου...Αν όμως δείξουμε στους γκέι άνδρες κ γυναίκες που σήμερα συνεχίζουν σιωπηλά να υποφέρουν στην αφόρητη μοναξιά της ντουλάπας τους πως ποτέ δεν είναι αργά να ζήσουν μια ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή όπως ακριβώς είναι τότε θα έχουμε καταφέρει μια μεγάλη νίκη.Ίσως την πιο σημαντική προκειμένου η ομοφοβία να ξεχαστεί στα χρονοντούλαπα της ιστορίας.

Αυτές οι 2 παράγραφοι τα λένε όλα. Αν τα άτομα σαν κι εσένα δεν προσπαθήσουν να βγουν προς τα έξω, φοβώντας τις αντιδράσεις των άλλων, το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ. Η λύση του να ''κανονικοποιηθείς'' δεν είναι ουσιαστικά λύση, αλλά παράταση αυτού του προβλήματος. Και αυτό επιδεινώνεται όταν παίρνεις και άλλα άτομα ''στο λαιμό σου''.Προσωπικά, δεν μπορώ να δικαιολογήσω σε καμιά περίπτωση να καταστρέψεις τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου, μόνο και μόνο επειδή πιστεύεις ότι έτσι θα ''καλυτερεύσεις'' τη δικιά σου ζωή ή ότι απλώς έτσι θα έχεις μια ευκαιρία σε μια ''κανονική'' ζωή. Δεν είναι απλώς σωστό.

Δημοσ.

Edit: Έχει τρελαθεί το insomnia σήμερα;

Το είδα και σε άλλο thread το διπλοποστάρισμα να γίνεται ως δια μαγείας μετά πό λίγη ώρα :P

Δημοσ.

deja vu 2 ώρες μετά? :P

Τρολλάρισμα του ινσόμνια βασικά :P

Δες από πάνω

Δημοσ.

O αρχηγόπουλος Keegan από σημερινή του συνέντευξη.Άλλη μια φορά τα σπάει.Αναφέρεται για τους αγώνες του στην εφηβεία να διαχειριστεί τις ομόφυλες έλξεις,την γυναίκα του,τον κόσμο των σπορ,την κοινωνία,τα στερεότυπα για τους γκέι άνδρες κοκ

Αντε μετά το διαζύγιο του ευχόμαστε να βρει τον άνδρα της ζωής του κ να τον παντρευτεί για happy ending !

Δημοσ.

ΔΕΝ ικανοποιούν την LGBT κοινότητα οι πρόσφατες δηλώσεις για το αργοπορημένο Σύμφωνο Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια παρά τις καλές προθέσεις του Γ.Γ. Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και αυτό καθώς παρότι το σχέδιο νομικά και θεσμικά είναι έτοιμο προς ψήφιση θα πάει μοιραία αν γίνουν οι κατάλληλες πιέσεις λίγο πριν την προεκλογική περίοδο που ετοιμάζεται. Οι υποσχέσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων είναι θέμα, καθώς η χώρα μας έχει βαριά καταδίκη με πρόστιμα για την μη θέσπιση του συμφώνου καθώς δεν αποτελεί όπως έχει αναφέρει ο ίδιος ο κ. Παπαιωάννου παραχώρηση ειδικών δικαιωμάτων, αλλά ξεκάθαρα ανθρώπινα δικαιώματα.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σε ερώτηση στη Βουλή ο Γ.Γ. απάντησε ότι  "Αναφορικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία για το νέο Σύμφωνο Συμβίωσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως τίποτα δεν έχει επί της ουσίας αλλάξει ως προς τη δεδηλωμένη πρόθεση του Υπουργείου να θεσμοθετήσει το νέο Σύμφωνο. Η ολοκλήρωση από μέρους μας της επεξεργασίας του νομοθετικού κειμένου στις αρχές Ιουνίου συνοδεύτηκε από ενημέρωση ενδιαφερόμενων φορέων, δημόσιες ανακοινώσεις σχετικά με το περιεχόμενό του και ανάρτηση του κειμένου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου" προσθέτοντας ότι εκκρεμεί η έναρξη της νομοθετικής διαδικασίας και αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τη ροή του Κοινοβουλευτικού έργου η οποία συχνά υπερβαίνει τη βούληση ενός εκάστου υπουργείου.....
Εξηγώντας όμως τις προθέσεις της Γ.Γ. αποσαφήνισε ότι "Την απογοήτευση όχι μόνο την αντιλαμβανόμαστε αλλά τη συμμεριζόμαστε κιόλας. Δεν ισχύει το ίδιο για τα συμπεράσματα. Δεν είχαμε και δεν έχουμε λόγο να κινητοποιούμε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και να επεξεργαζόμαστε σχέδια νόμου εάν δεν έχουμε την πρόθεση να τα προωθήσουμε. Επιθυμούμε κι εμείς την προώθηση του Συμφώνου στη Βουλή και εργαζόμαστε για αυτή. Έχοντας όμως επίγνωση του πολιτικού περιβάλλοντος, πιστεύουμε πως δεν θα ήταν σοβαρή κάποια χρονική δέσμευση υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες. Αυτό δεν αναιρεί την προγραμματική μας θέση, τόσο ειδικά για το Σύμφωνο και άλλες θεσμικές αλλαγές σχετικά με την άρση των διακρίσεων, όσο και γενικότερα όσα έχουμε σχεδιάσει για ζητήματα δικαιωμάτων του ανθρώπου" καταλήγει ο κ.  Κωστής Παπαϊωάννου Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Πάντως το θέμα έστω και προ των εκλογών πρέπει να διευθετηθεί καθώς η Κοινότητα θέλει ίση μεταχείριση και αναγνώριση όπως ισχύει για τους Έλληνες πολίτες.

πηγή http://lgbtgreece.blogspot.gr/2015/08/blog-post_20.html

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κάποιες νεώτερες ειδήσεις από την σχετική ειδησεογραφία που έχουν ενδιαφέρον...

Ο σχολικός εκφοβισμός έχει αιτία και τον σεξουαλικό προανατολισμό http://lgbtgreece.blogspot.gr/2015/08/blog-post_27.html

Μια πασίγνωστη ταινία πάει για τα όσκαρ.....και το xenia το αξίζει http://lgbtgreece.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html

Η Κίνα θα προβάλει για πρώτη φορά ταινία με μια ερωτική ιστορία http://lgbtgreece.blogspot.gr/2015/09/gay.html

Δημοσ.

Στις ΗΠΑ χθές η Kim Davis η οποία ήταν εκλεγμένη clerk από το Κεντάκι πήγε στην φυλακή για ασέβεια προς το δικαστήριο.Υπενθυμίζω πως από τον Ιούνιο που ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών έγινε νόμιμος σε όλες τις ΗΠΑ εκείνη αρνείτο πεισματικά να χορηγήσει άδειες γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια.Έκανε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ λέγοντας πως παραβιάζεται η θρησκευτική της συνείδηση και πως για εκείνη το να χορηγήσει άδεια γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια ήταν θέμα ''κόλασης ή παράδεισου''.Προχθές μπροστά στις κάμερες όταν ρωτήθηκε από ένα ομόφυλο ζευγάρι που περίμενε να πάρει άδεια γάμου με ποιά δικαιοδοσία επιμένει να αρνήται να τους δώσει την άδεια είχε απαντήσει ''με την δικαιοδοσία του θεού''.Στα καπάκια τον ήπιε και φυλακίστηκε.

Clerk in Kentucky Chooses Jail Over Deal on Same-Sex Marriage

http://www.nytimes.com/2015/09/04/us/kim-davis-same-sex-marriage.html

Από σήμερα η κομητεία στην οποία υπηρετούσε η Davis εκδίδει κανονικά άδειες γάμου και για ομόφυλα ζευγάρια.Ως δια μαγείας οι περίπου 6 deputies της οι οποίοι την υποστήριζαν όλες αυτές τις μέρες (ένας είχε πει πως θα έκδιδε κανονικά άδειες γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια) άλλαξαν tune κ μετά την φυλάκιση της αφού πήγε το σκατό στη κάλτσα  άρχισαν να εξυπηρετούν τα ομόφυλα ζευγάρια.Δε λέω γαλβάνισε τους θρησκευτικούς εξτρεμιστές αλλά ο νόμος είναι νόμος.Πλέον έχουν μείνει μόνο 2 μικρές κομητείες (μια στο Τέξας κ μια στην Αλαμπάμα)  στις ΗΠΑ που ακόμα αρνούνται άδειες γάμου για ομόφυλα ζευγάρια αλλά είναι σχεδόν σίγουρο πως μέχρι την άλλη βδομάδα θα έχουν συμμορφωθεί κ αυτές.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...