Προς το περιεχόμενο

To thread των LGBT (ΛΟΑΤ) δικαιωμάτων

Τοξοβόλος_U_K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο τελευταίο επεισόδιο του NCIS είχε να κάνει με ένα παντρεμένο ζευγάρι ομοφυλόφιλων που κάποιος είχε δολοφονήσει τον έναν. Ήτα έναν νταγλαράς 2 μέτρα και έλεγε συνεχώς "my husband". ήταν λίγο αστείο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η Σλοβακία απέτυχε χθές να μπανάρει μέσω δημοψηφίσματος τον γάμο και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.Οι LGBT oργανώσεις της χώρας είχαν συμβουλεύσει τους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν κ η στρατηγική τους απέδωσε.Μόλις το 20% περίπου των ψηφοφόρων έσκασαν μύτη καθιστώντας άκυρη την όλη διαδικασία.

Slovak conservatives fail to cement gay marriage ban in referendum

http://www.theguardian.com/world/2015/feb/08/slovak-conservatives-fail-gay-marriage-ban

Δηλαδή αν ψηφίζανε και λέγανε «οχι στο μπαναρισμα», ποια η διαφορά;

Κάτι δεν μου κολλάει

Δηλαδή αν ψηφίζανε και λέγανε «οχι στο μπαναρισμα», ποια η διαφορά;

Κάτι δεν μου κολλάει

Η διαφορά κολλάει στο ότι με τον να απουσιάσει το 80% κοντά βασικά γελοιοποιεί την προσπάθεια κάποιων να επιβάλλει την γνώμη της πλειοψηφίας σχετικά με τα δικαιώματα μιας μειοψηφίας. Ο λαός απλά αδιαφόρησε για τη "σοβαρότητα" του δημοψηφίσματος.

Η Σλοβακία απέτυχε χθές να μπανάρει μέσω δημοψηφίσματος τον γάμο και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.Οι LGBT oργανώσεις της χώρας είχαν συμβουλεύσει τους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν κ η στρατηγική τους απέδωσε.Μόλις το 20% περίπου των ψηφοφόρων έσκασαν μύτη καθιστώντας άκυρη την όλη διαδικασία.

Slovak conservatives fail to cement gay marriage ban in referendum

http://www.theguardian.com/world/2015/feb/08/slovak-conservatives-fail-gay-marriage-ban

Ε ρε τους σλοβακους πολυ προχο και τους ειχα για πιο συντηρητικούς.

Επισης θελω να πω οτι πραγματικα εγω σοκαριστει με τα ζωα τους τζιχατιστες για τον φρικτο θανατο ενος ομοφυλόφιλου πριν λιγες μερες αυτοι ειναι 1000 φορες χειροτεροι και απο τον χιτλερ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο τελευταίο επεισόδιο του NCIS είχε να κάνει με ένα παντρεμένο ζευγάρι ομοφυλόφιλων που κάποιος είχε δολοφονήσει τον έναν. Ήτα έναν νταγλαράς 2 μέτρα και έλεγε συνεχώς "my husband". ήταν λίγο αστείο.

Δε πειράζει θα το συνηθίσετε.

Κ μένα μου την σπάνε όροι όπως ζευγάρι ''ομοφυλόφιλων''.Χάθηκε το όμοφυλο ζευγάρι ή το ζευγάρι άντρων?Έστω γκέι ζευγάρι.Ο μόνος πιο δόκιμος όρος είναι το ομοφυλοφιλία αλλά να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου ''ομοφυλόφιλο'' ούτε μια στο δις.Γκέι λέω όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των γκέι ανδρών.Μέσα στην παρώχηση μου κάνει.

Επεξ/σία από Τοξοβόλος_U_K

Ο όρος "γκέι" χαρακτηρίζει συμπεριφορά κυρίως και όχι σεξουαλική προτίμηση. Όπως ο όρος "βαρβατίλας". Και οι δυο μειονότητες μόνο προβλήματα προκαλούν στην σημερινή κοινωνία.

Δε πειράζει θα το συνηθίσετε.

Κ μένα μου την σπάνε όροι όπως ζευγάρι ''ομοφυλόφιλων''.Χάθηκε το όμοφυλο ζευγάρι ή το ζευγάρι άντρων?Έστω γκέι ζευγάρι.Ο μόνος πιο δόκιμος όρος είναι το ομοφυλοφιλία αλλά να χαρακτηρίσω των εαυτό μου ''ομοφυλόφιλο'' ούτε μια στο δις.Γκέι λέω όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των γκέι ανδρών.Μέσα στην παρώχηση μου κάνει.

Καλά και το γκέι σήμαινε κάποτε, και ακόμα σημαίνει, cheerful. Δεν την λες και την πιο κατάλληλη λέξη να χαρακτηρίζει τους ομοφυλόφιλους, υποτιμάει πολύ.

Ο όρος "γκέι" χαρακτηρίζει συμπεριφορά κυρίως και όχι σεξουαλική προτίμηση. 

Μπα , ταμπέλα είναι .Αυτή με την οποία επιθυμώ εγώ κ μια μεγάλη μερίδα των ανδρών με ομόφυλες έλξεις να αυτοπροσδιοριζόμαστε.Μια που είπα ταμπέλα εντωμεταξύ πόσο με φρικάρουν οι νεοτρέντικες παπατζοαντιλήψεις πως οι ταμπέλες είναι κάτι αρνητικό κ φάση πρέπει να τις αποφεύγουμε γιατί γκετοποιούμαστε.Ακριβώς το αντίθετο μι θινκς ,έχουν μεγάλη βαρύτητα από ζητήματα αυτοπροσδιορισμού μέχρι αυτοεκτίμησης κοκ.

Μπα , ταμπέλα είναι .Αυτή με την οποία επιθυμώ εγώ κ μια μεγάλη μερίδα των ανδρών με ομόφυλες έλξεις να αυτοπροσδιοριζόμαστε.Μια που είπα ταμπέλα εντωμεταξύ πόσο με φρικάρουν οι νεοτρέντικες παπατζοαντιλήψεις πως οι ταμπέλες είναι κάτι αρνητικό κ φάση πρέπει να τις αποφεύγουμε γιατί γκετοποιούμαστε.Ακριβώς το αντίθετο μι θινκς ,έχουν μεγάλη βαρύτητα από ζητήματα αυτοπροσδιορισμού μέχρι αυτοεκτίμησης κοκ.

εγω στο μυαλο μου εχω το γκει για πιο "καζουαλ" και το ομοφυλόφιλος πιο επίσημο.

επισης προσωπικά ενω το στρειτ και το μπαι που δειχνουν ταυτοτητα το γκει μου ακουγετε πολυ φλου.

Όχι, το "gay" είναι συγκεκριμένο όσο το στρέιτ και το μπάι. Το μόνο πραγματικά "φλου" είναι το Queer (τo οποίο με τη σειρά του εντελώς λανθασμένα από μερικούς συγχέεται/ταυτίζεται με το "pansexual").

Να ενημερώσω πως μόλις πριν λίγο ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης στην Ελλάδα ανάφερε στη Βουλή άμεση τροποποίηση του νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης ώστε επιτέλους αυτό να επεκτείνεται και στα ομόφυλα ζευγάρια.Επίσης τροποποίηση του αντιρατσιστικού νόμου ώστε να αυστηροποιούνται τα πλαίσια  κατά της ομοφοβίας μεταξύ άλλων που ανάφερε.

Δεν υπάρχει ακόμα λινκ μιας και το είπε πριν λίγο.Όποιος βρει κάτι ας χώσει.

Καθιερώνεται τώρα σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια

http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/207277/kathieronetai-tora-symfono-symvioshs-kai-gia-ta-omo.html

Όχι, το "gay" είναι συγκεκριμένο όσο το στρέιτ και το μπάι. Το μόνο πραγματικά "φλου" είναι το Queer (τo οποίο με τη σειρά του εντελώς λανθασμένα από μερικούς συγχέεται/ταυτίζεται με το "pansexual").

Μπορει να το βλεπω και λαθος αλλα ενω στρειτ και μπαι ειναι "αντρες" και "γυναικες" οι γκει ειναι μειγμα απο αντρες που ειναι πιο αρρενωπη και αντρες που ειναι πιο "λαιτ" και γυναικες που εχουν καθαρα θηλυκή πλευρα αλλα και αλλες με πιο αντρικη .

Gay είναι όλοι οι ομοφυλόφιλοι. Ανεξαρτήτως φύλου, αρρενωπότητας ή θηλυπρέπειας.

Στην κατηγορία Queer ανήκει όλη η LGBT κοινότητα και μερικοί που δεν τους αρέσουν οι ταμπέλες gay, bi, lesbian, χρησιμοποιούν αυτό τον όρο. Επίσης υπήρχε περίοδος που ο όρος queer χρησιμοποιούνταν αρνητικά για να αναφερθούν σε ομοφυλόφιλα άτομα.

Gay είναι όλοι οι ομοφυλόφιλοι. Ανεξαρτήτως φύλου, αρρενωπότητας ή θηλυπρέπειας.

Στην κατηγορία Queer ανήκει όλη η LGBT κοινότητα και μερικοί που δεν τους αρέσουν οι ταμπέλες gay, bi, lesbian, χρησιμοποιούν αυτό τον όρο. Επίσης υπήρχε περίοδος που ο όρος queer χρησιμοποιούνταν αρνητικά για να αναφερθούν σε ομοφυλόφιλα άτομα.

Αυτο λεω οτι γκει ειναι μια λεξη για πολλα ατομα για αυτο λεω δεν μου δειχνει ταυτοτητα αλλα μου δειχνει απλα κατεύθυνση, πχ ενας αντρας παει μονο με γυναικες ενω ενας γκει μπορει να ειναι ενεργητικος, μπορει παθητικος μπορει και τα δυο.

Επισης οι μπαι δεν ειναι γκει ? Βασικα γενικα στην κοινωνια υπαρχει συγχυση για αυτο το θεμα, πολλοι λενε οτι ο αντρας που ειναι ενεργητικος και μετα δυο φυλα ειναι "αντρας" και πολλες φορες ονομαζεται κ@ρας ενω ενας μπαι που ειναι παθητικος με τους αντρες λεγετε γκει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...