Προς το περιεχόμενο

To thread των LGBT (ΛΟΑΤ) δικαιωμάτων

Τοξοβόλος_U_K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ναι ειδα οτι ισχυει και στην ΕΕ, απλα προτεραιοτητες μαλλον προτιμουν να κανουν ενα γαμο παρα να σωθουν μια ζωη αλλιως θα εκαναν μια τεραστια καμπανια για αυτο πρωτα και μετα θα κοιταζαν να παντρετουν.

Αν ημουν γκει θα προτιμουσα να μπορω να δωσω αιμα στο ταιρι μου για να ζησει και ας μην ειμασταν παντρεμενοι απο το να ειναι ο αντρας μου και να μην μπορω να του σωσω την ζωη.

Οι γκέι είναι ο λόγος που εξαπλώθηκε το AIDS και γενικά έχουν μεγαλύτερη τάση στατιστικά στα αφροδίσια και παράγωγα νοσήματα ( πχ πρωκτικό και μετά πεολειχία ας πούμε δεν ειναι ο καλύτερος συνδυασμός υγείας επίσης τα περισσότερα αφροδίσια μεταφέρονται με το αίμα που εμφανίζεται απο μικρές σχισμές/πληγές στην επιφάνεια του δέρματος-πχ θεωρητικά μπορείς να κάνεις σεξ με ενα άτομο που έχει AIDS και να μην κολλήσεις τίποτα επειδή δεν είχες καμιά ανοιχτή σχισμή στο δέρμα σου έστω μικρή - ενω όταν αυξάνεις τις τριβές κτλ βάζοντας το πέος στον σφιγκτήρα του πρωκτού όπως καταλαβαίνεις η πιθανότητα του να δημιουργηθούν μικρορωγμές στο δέρμα και των 2 και να περάσουν αρρώστιες απο το αίμα των ρωγμών αυτών αυξάνεται δραματικά ) 

Τέλος κατ εξαίρεση επειδή ήταν συγκεκριμένα για αυτά τα άτομα απο άλλα συγκεκριμένα άτομα τους επέτρεψαν να δώσουν αίμα για τον συγκεκριμένο σκοπό... φυσικά και δεν θα διατεθεί το αίμα σε άλλα άτομα στο σχετικό σύστημα υγείας. 

Άλλο τα δικαιώματα και η πολιτική και άλλο η υγεία...

Επίσης ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει τατού στο σώμα του αλλά ούτε και εκει επιτρέπεται μετά να δώσει άιμα...

δεν παίζουμε με την υγεία προκειμένω να είμαστε "political correct" εκει ειναι άσπρο μαύρο τα πράματα δεν έχει μάσκες και ψέματα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Απορία, ο ΗΙV δεν ανιχνεύεται πια στο αίμα με απόλυτη ακρίβεια, έστω και μετά την πάροδο (νομίζω) το πολύ έξι μηνών; Από τα λίγα που ξέρω, το τέστ αυτό δεν γίνεται αυτόματα στους αιμοδότες, λόγω της νομοθεσίας των ΗΠΑ θέλει συναίνεση και υπογραφή. Μπορούν όμως να το ζητήσουν. Οπότε, αν ισχύει το «απόλυτη ακρίβεια», χωρίς περιθώριο αμφιβολίας ή ρίσκου, τότε γιατί δεν μπορούν ακόμα να δώσουν αίμα;

Νομίζω ο ιός δεν είναι ανιχνεύσιμος για μερικές εβδομάδες μετά την σεξουαλική επαφή (ή μέρες πια) οπότε επειδή το πρωκτικό σεξ είναι ο πιο επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού λόγω μικροτραυματισμών, είχε καθιερωθεί η απαγόρευση αιμοδοσίας από ομοφυλόφιλους άνδρες.

Όμως πρωκτικό σεξ δεν κάνουν μόνο οι γκέι, έτσι; Ντάξει, ξέρω το ποσοστό είναι μεγαλύτερο, still το ρίσκο υπάρχει έστω και σε μικρότερο βαθμό και στους ετεροφυλόφυλους, σωστά; Γιατί λοιπόν αντί να απαγορεύεται, δεν θεσπίζεται απλά η υποχρεωτική εξέταση για τον ιό σε κάθε αιμοδότη;

Ξαναλέω, δεν ξέρω κατά πόσο ο έλεγχος για τον ιό έχει απόλυτη ακρίβεια, και αν π.χ. έχει ένας σεξουαλική επαφή το βράδυ, κολλήσει και το πρωϊ δώσει αίμα, αν αυτό το αίμα θα μπορεί να ανιχνευθεί σε μια-δύο-πέντε μέρες (καμιά 40ρια μέρες αντέχει). Είναι καθαρά πληροφοριακός ο προβληματισμός μου, δεν το παίζω ευαισθητούλης.

Οι γκέι είναι ο λόγος που εξαπλώθηκε το AIDS και γενικά έχουν μεγαλύτερη τάση στατιστικά στα αφροδίσια και παράγωγα νοσήματα ( πχ πρωκτικό και μετά πεολειχία ας πούμε δεν ειναι ο καλύτερος συνδυασμός υγείας επίσης τα περισσότερα αφροδίσια μεταφέρονται με το αίμα που εμφανίζεται απο μικρές σχισμές/πληγές στην επιφάνεια του δέρματος-πχ θεωρητικά μπορείς να κάνεις σεξ με ενα άτομο που έχει AIDS και να μην κολλήσεις τίποτα επειδή δεν είχες καμιά ανοιχτή σχισμή στο δέρμα σου έστω μικρή - ενω όταν αυξάνεις τις τριβές κτλ βάζοντας το πέος στον σφιγκτήρα του πρωκτού όπως καταλαβαίνεις η πιθανότητα του να δημιουργηθούν μικρορωγμές στο δέρμα και των 2 και να περάσουν αρρώστιες απο το αίμα των ρωγμών αυτών αυξάνεται δραματικά ) 

Τέλος κατ εξαίρεση επειδή ήταν συγκεκριμένα για αυτά τα άτομα απο άλλα συγκεκριμένα άτομα τους επέτρεψαν να δώσουν αίμα για τον συγκεκριμένο σκοπό... φυσικά και δεν θα διατεθεί το αίμα σε άλλα άτομα στο σχετικό σύστημα υγείας. 

Άλλο τα δικαιώματα και η πολιτική και άλλο η υγεία...

Επίσης ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει τατού στο σώμα του αλλά ούτε και εκει επιτρέπεται μετά να δώσει άιμα...

δεν παίζουμε με την υγεία προκειμένω να είμαστε "political correct" εκει ειναι άσπρο μαύρο τα πράματα δεν έχει μάσκες και ψέματα. 

και ειτζ να εχει μου ειναι αδυνατον οτι δεν επιτρέπεται ειδικα οταν υπαρχει τεστ για την καταλληλότητα του αιματος εκτος αν ειναι τοσο γκαου μπιου  που δεν το ελεγχουν πρωτα, νομιζω οτι αιμα εχει διαρκεια ζωης 6 εβδομαδες αν δεν κανω λαθος στο μηνα με 40 μερες ξερεις σιγουρα αν εισαι φορεας παλι απο οσο ξερω οποτε εχουν 15-20 μερες περιθωριο αλλιως πεταμα.

εκτος αν ειναι τοσο γκαου μπιου  που δεν το ελεγχουν πρωτα.

Νόμιζα πως το τέστ για HIV είναι εξειδικευμένο, και επειδή θέλει συνάινεση και υπογραφή δεν γίνεται αυτόματα αλλά μάλλον δεν ισχύει αυτό.

So offtopic.
Τεστ γινεται σε όλες τις δωρεές αίματος.
Αλίμονο αν βασιζονταν στον λογο του καθενός για το αν ειναι gay ή χρησιμοποιούσε παντα προφυλαξεις ή δηλώνει παρθένος.

• Like 1

So offtopic.

καθολου οφτοπικ ο τιτλος λεει To thread των LGBT (ΛΟΑΤ) δικαιωμάτων, και το να μην γινονται διακρίσεις στην αιμοδοσια ειναι οχι μονο γκει δικαιωμα αλλα ανθρωπινο πανω ολα. 

καθολου οφτοπικ ο τιτλος λεει To thread των LGBT (ΛΟΑΤ) δικαιωμάτων, και το να μην γινονται διακρίσεις στην αιμοδοσια ειναι οχι μονο γκει δικαιωμα αλλα ανθρωπινο πανω ολα. 

...

Τί λες?

Τί δικαιωμα ειναι αυτο που ειναι υπεράνω του δικαιώματος του αλλου για υγεία?

Η συγκεκριμενη κοινοτητα εχει περισσότερες πιθανότητες να ειναι φορέας του hiv.

Αυτο ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

http://www.lifo.gr/articles/lgbt_articles/84588

Να τονίσω άλλη μία φορά πως έχουμε ξεφύγει ή μπα?

νομιζω ότι τα ζητήματα σεξουαλικότητας δε γινεται να συζητηθουν αν δεν εχουμε αποδομησει εμφυλες εννοιες, οποτε, σε γενικες γραμμες, δεν εχει ξεφυγει η συζητηση, πλην ελαχιστων περιπτώσεων-στις οποιες παλι γινεται συζητηση για μειωνοτητες, πραγμα συναφες με την lgbtqi+

Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατι θα τρελαθω πριν λιγους μηνες μερικοι εδω μεσα πανηγύρισαν που εγινε νομιμος ο γκει γαμος , σημερα μαθαινω οτι στο ορλαντο και σε αλλες πολιτείες δεν επιτρεπεται να δωσουν αιμα οι γκει αν και εχουν τεραστια αναγκη.

Ειναι δυνατον πρωτη προτεραιότητα να ηταν ο γαμος και οχι να καταργηθει αυτος ο αθλιος νομος , και μετα παρεξηγειστε οταν λεμε οτι πολλα απο οσα κανετε τα κανετε για να τραβηξετε δημοσιοτητα.

Γενικα ξερεις ότι τους νομους αυτους δεν τους κανουμε εμεις αλλα προυπαρχουν. Δεν ηταν πρωτη προτεραιοτητα, απλα ηταν πιο αμεση η διεκδικηση για αυτό και επισης πιο ευκολος τροπος πολιτικης διαφημισης.

ναι ειδα οτι ισχυει και στην ΕΕ, απλα προτεραιοτητες μαλλον προτιμουν να κανουν ενα γαμο παρα να σωθουν μια ζωη αλλιως θα εκαναν μια τεραστια καμπανια για αυτο πρωτα και μετα θα κοιταζαν να παντρετουν.

Αν ημουν γκει θα προτιμουσα να μπορω να δωσω αιμα στο ταιρι μου για να ζησει και ας μην ειμασταν παντρεμενοι απο το να ειναι ο αντρας μου και να μην μπορω να του σωσω την ζωη.

Μπορεις να δωσεις αιμα αρκει όταν σε ρωτησουν περι σεξουαλικότητας να μην πεις πως εισαι μη στρειτ. Εγω παντως εχω δωσει αιμα μια δυο φορες, όταν με ρωτησαν για ομοφυλες σεξουαλικες επαφες τους ειπα ότι ειμαι ποκεμον και δεν κανω κακα πραγματα. Γενικα είναι λιγο τυπικο το ζητημα. Άλλη φορα δε με ειχαν αφησει και ειχα κανει χαμο. Δηλαδη ούτως η αλλως το αφήνουμε στην ειλικρινεια της δηλωσης του αιματοδοτη, που είναι ξεκάθαρα αμφισβητησιμο κάθε φορα, ούτως η αλλως ελεγχεται το αιμα κάθε φορα, οποτε τι σημασια εχει. Να χαμε να λεγαμε.

Οι γκέι είναι ο λόγος που εξαπλώθηκε το AIDS

Υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα που μεταδίδονται από τους στρέητ, ευτυχώς ανιχνεύονται εύκολα όταν αρχίζουν και μιλάνε.

• Like 6

Υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα που μεταδίδονται από τους στρέητ, ευτυχώς ανιχνεύονται εύκολα όταν αρχίζουν και μιλάνε.

Όταν αρχίζουν να μιλάνε και λένε την αλήθεια και όχι αυτό που θέλουμε να ακούσουμε;

Ήταν τυχαίο το ότι όταν πρώτοανιχνεύτηκε ο ιός στους ανθρώπους η συντριπτική πλειοψηφία των φορέων ήταν ομοφυλόφιλοι άντρες; 

Είναι υπερβολικό να θεωρήσει κάποιος ότι μερίδα αυτής της συντριπτικής πλειοψηφίας ίσως να έκανε και σεξ με γυναίκες είτε από ανάγκη (για το κοινωνικό στάτους πχ λόγω γάμου) είτε επειδή τους άρεσε και αυτό είτε συμμετέχοντας σε όργια; 

Είναι τυχαίο ότι σε χώρες με μικρότερο ποσοστό ομοφυλοφίλων και το AIDS είναι κάτι σχεδόν ανύπαρκτο; 

Όταν αρχίζουν να μιλάνε και λένε την αλήθεια και όχι αυτό που θέλουμε να ακούσουμε;

Ήταν τυχαίο το ότι όταν πρώτοανιχνεύτηκε ο ιός στους ανθρώπους η συντριπτική πλειοψηφία των φορέων ήταν ομοφυλόφιλοι άντρες; 

Είναι υπερβολικό να θεωρήσει κάποιος ότι μερίδα αυτής της συντριπτικής πλειοψηφίας ίσως να έκανε και σεξ με γυναίκες είτε από ανάγκη (για το κοινωνικό στάτους πχ λόγω γάμου) είτε επειδή τους άρεσε και αυτό είτε συμμετέχοντας σε όργια; 

Ναι, διοτι χρησιμοποιηθηκε πολύ βολικα ώστε να στοχοποιησει γκει και μαυρους στην Αμερικη επι Ριγκαν και ηταν ένα βολικοτατο παραμυθακι μαζι με τον patient zero.

Η αληθεια είναι ότι οι στρεητ αντρες ηταν θυματα των οροθετικών διαβολογυναικών/πουτανων στις οποιες πηγαιναν και ότι αυτές εβαλαν σε κινδυνο ποσα νοικοκυρια, όχι οι κυριοι που πηγαιναν σε αυτές και ζητουσαν ακαποτα :/

Η αληθεια είναι πως δεν εχω γνωρισει πολλους στρεητ που να εξετάζονται συστηματικα για ΣΜΝ γιατι δυστυχως υπαρχει ακομα η θεωρια πως τα ΣΜΝ και δη ο HIV είναι για τους γκει μονο.

Σε αλλα νεα, χθες γινηκε αυτό https://www.theguardian.com/world/2016/jun/16/jamie-shupe-first-non-binary-person-oregon

Ανυπομονω να γινει λιγο πιο ευκολο το τοπιο να μπορω να αλλαξω νομικα την ταυτοτητα φυλου μου κι εγω δε θελω να είμαι ατρα

Όμως πρωκτικό σεξ δεν κάνουν μόνο οι γκέι, έτσι; Ντάξει, ξέρω το ποσοστό είναι μεγαλύτερο, still το ρίσκο υπάρχει έστω και σε μικρότερο βαθμό και στους ετεροφυλόφυλους, σωστά; Γιατί λοιπόν αντί να απαγορεύεται, δεν θεσπίζεται απλά η υποχρεωτική εξέταση για τον ιό σε κάθε αιμοδότη;

Ξαναλέω, δεν ξέρω κατά πόσο ο έλεγχος για τον ιό έχει απόλυτη ακρίβεια, και αν π.χ. έχει ένας σεξουαλική επαφή το βράδυ, κολλήσει και το πρωϊ δώσει αίμα, αν αυτό το αίμα θα μπορεί να ανιχνευθεί σε μια-δύο-πέντε μέρες (καμιά 40ρια μέρες αντέχει). Είναι καθαρά πληροφοριακός ο προβληματισμός μου, δεν το παίζω ευαισθητούλης.

Δεν είπα ότι είναι λογικό αυτό που γίνεται. Είπα πως είχε καθιερωθεί. Άλλωστε όπως αναφέρθηκε και πριν ποιά άλλη ομάδα κάνει συστηματικά εξετάσεις για ΣΜΝ? Από τους st8 φίλους μου μόνο ένας έχει κάνει μία φορά εξετάσεις στα 26 χρόνια της ζωής του.

Ναι, διοτι χρησιμοποιηθηκε πολύ βολικα ώστε να στοχοποιησει γκει και μαυρους στην Αμερικη επι Ριγκαν και ηταν ένα βολικοτατο παραμυθακι μαζι με τον patient zero.

Η αληθεια είναι ότι οι στρεητ αντρες ηταν θυματα των οροθετικών διαβολογυναικών/πουτανων στις οποιες πηγαιναν και ότι αυτές εβαλαν σε κινδυνο ποσα νοικοκυρια, όχι οι κυριοι που πηγαιναν σε αυτές και ζητουσαν ακαποτα :/

Η αληθεια είναι πως δεν εχω γνωρισει πολλους στρεητ που να εξετάζονται συστηματικα για ΣΜΝ γιατι δυστυχως υπαρχει ακομα η θεωρια πως τα ΣΜΝ και δη ο HIV είναι για τους γκει μονο.

Ναι ναι πολιτική προπαγάνδα και βουκολισμοί...

και ότι ακόμη και σήμερα η πλειοψηφία των οροθετικών είναι ομοφυλόφιλοι πάλι σύμπτωση και πολιτική προπαγάνδα είναι....

Σε αλλα νεα, χθες γινηκε αυτό https://www.theguardian.com/world/2016/jun/16/jamie-shupe-first-non-binary-person-oregon

Ανυπομονω να γινει λιγο πιο ευκολο το τοπιο να μπορω να αλλαξω νομικα την ταυτοτητα φυλου μου κι εγω δε θελω να είμαι ατρα

Να το πούμε και σε αυτόν να χαρεί τότε :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...