Προς το περιεχόμενο

To thread των LGBT (ΛΟΑΤ) δικαιωμάτων

Τοξοβόλος_U_K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Seriously? Με αυτή τη λογική ούτε εσύ είσαι ανέκτικος στη διαφορετικότητα γιατί προσπαθείς να εξαλείψεις κάποιον διαφορετικό (με διαφορετικές ιδέες) από εσένα.

attachicon.gifleft_logic.jpg

Ο συνδυασμός modern left wing ιδεολογίας και στίχων death metal κρίνεται σοβαρά επικίνδυνος για την πνευματική υγεία του υποκειμένου.

Μην κουράζεστε παιδιά,η κατάσταση τους είναι μη αναστρέψιμη και χωρίς σωτηρία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επιγραμματικά:

[..]στο σπιτι τους ας προσευχονται άκακα να ψοφήσουν ολες οι κοινωνικές ομάδες που δεν γουστάρουν.

Seriously? Με αυτή τη λογική ούτε εσύ είσαι ανέκτικος στη διαφορετικότητα γιατί προσπαθείς να εξαλείψεις κάποιον διαφορετικό (με διαφορετικές ιδέες) από εσένα.

Στην 1000η φορά,μπορει να το πιασεις.

ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΣΤΗΝ ΜΗ ΑΝΕΚΤΙΚΌΤΗΤΑ.

Και εγώ δεν γουστάρω φασιστοειδή αλλα δεν παιρνω τσεκούρι να βγω στους δρομους και να αρχισω να παιρνω κεφάλια.

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΙ.

Σαφές?

Δεν ειναι πυρηνική φυσική.

Ο συνδυασμός modern left wing ιδεολογίας και στίχων death metal κρίνεται σοβαρά επικίνδυνος για την πνευματική υγεία του υποκειμένου.

Μην κουράζεστε παιδιά,η κατάσταση τους είναι μη αναστρέψιμη και χωρίς σωτηρία.

Ναι κοστάκη,χρειαζομουν μια ιντερνετική αναλυση ψυχολογικου προφιλ,Φενκς.

Ειναι αλλωστε γνωστο πως το ειδος της μουσικης που ακουει εκαστος ειναι βασικο κριτηριο πνευματικής υγείας.

Κατι θα ξερεις,τοσα διδακτορικά έχεις στην οσφρηση νυχιών.

• Like 1

Οσοι θεωρουν ότι οι "κανονικοι" "διακριτικοι" γκει είναι ανωτεροι από τις κουλες, πρόβλημα.

Λάθος! Πρόβλημα δεν είναι όσοι θεωρούν αυτό. Πρόβλημα αποτελούν όσοι θεωρούν ότι «κανονικός» και «διακριτικός», σημαίνει κάτι έστω και ελάχιστα πιο περιοριστικό στη συμπεριφορά και την έκφραση, από το «δεν κυκλοφορώ στο δρόμο με τον κώλο έξω», από τη στιγμή που στον ίδιο δρόμο, δεν κυκλοφορούν μόνο ίδιοι σκατοκέφαλοι με την πάρτη μου, αλλά και πολλοί - μάλλον, οι συντριπτικά περισσότεροι - οι οποίοι το θεωρούν προσβολή (και πολύ καλά κάνουν...)

• Like 1

Στην 1000η φορά,μπορει να το πιασεις.

ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΣΤΗΝ ΜΗ ΑΝΕΚΤΙΚΌΤΗΤΑ.

Και εγώ δεν γουστάρω φασιστοειδή αλλα δεν παιρνω τσεκούρι να βγω στους δρομους και να αρχισω να παιρνω κεφάλια.

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΙ.

Σαφές?

Δεν ειναι πυρηνική φυσική.

Really? Αυτή δεν είναι η κουλτούρα του Ισλάμ; Δεν είναι η κουλτούρα τους να υποβαθμιζουν ορισμένες κοινωνικές ομάδες; Άρα για να εξαλείψεις την μη ανεκτικότητα ή θα εξαλείψεις την ίδια την ιδεολογία ή θα την περιορίσεις. Οπότε, τι σόι ανεκτικός είσαι;

Καταλαβαίνεις πως αυτό που λες είναι τελείως ουτοπικό; Δεν γίνεται να ζήσουν αρμονικά και ελεύθερα τόσο ασύμβατες ιδεολογίες. Είναι σαν να προσπαθείς να ανακατέψεις το λάδι με το νερό.

• Like 2

Ναι κοστάκη,χρειαζομουν μια ιντερνετική αναλυση ψυχολογικου προφιλ,Φενκς.

Ειναι αλλωστε γνωστο πως το ειδος της μουσικης που ακουει εκαστος ειναι βασικο κριτηριο πνευματικής υγείας.

Κατι θα ξερεις,τοσα διδακτορικά έχεις στην οσφρηση νυχιών.

Kαλά μην παρεξηγιέσαι,τα ίδια ακούω και χειρότερα :P

Για συνδυασμό μιλάω :P

Απλα δέστο ότι φάσκεις και αντιφάσκεις και εξέτασε καλύτερα το φαινόμενα Iσλάμ,μαζική μετανάστευση κτλ γιατί μου φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα και εμμένεις σε εμπάθειες λες και όλοι είμαστε ομοιδεάτες σου.

Τελευταια φορα,γιατι βαρεθηκα να εξηγω το ιδιο πραγμα.
Οποιος θελει ας πιστεύει ο,τι θελει,αρκει να μην προκαλεί προβλημα τριγύρω του.

Nόμοι κρατους > επιταγές φανταστικών φίλων.Αν ακολουθουν αυτούς,στο σπιτι τους ας προσευχονται άκακα να ψοφήσουν ολες οι κοινωνικές ομάδες που δεν γουστάρουν.

-
Η ανοχή έχει να κανει με την διαφορετικότητα ΜΟΝΟ,και ΌΧΙ στο να σφάζουν ή τις υπολοιπες ηλιθιότητες που βλαπτουν τους τριγύρω τους.

Really? Αυτή δεν είναι η κουλτούρα του Ισλάμ; Δεν είναι η κουλτούρα τους να υποβαθμιζουν ορισμένες κοινωνικές ομάδες; Άρα για να εξαλείψεις την μη ανεκτικότητα ή θα εξαλείψεις την ίδια την ιδεολογία ή θα την περιορίσεις. Οπότε, τι σόι ανεκτικός είσαι;

Καταλαβαίνεις πως αυτό που λες είναι τελείως ουτοπικό; Δεν γίνεται να ζήσουν αρμονικά και ελεύθερα τόσο ασύμβατες ιδεολογίες. Είναι σαν να προσπαθείς να ανακατέψεις το λάδι με το νερό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα αυτό μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Μα ομοφοβικός gay; Μου ακούγεται το ίδιο κουλό με το "ανθέλληνας χρυσαυγίτης". :P Εσύ που 'σαι και ψυχολόγος (αν θυμάμαι καλά) πως αιτιολογείς ότι κάποιος gay μπορεί να είναι ταυτόχρονα και ομοφοβικός;

Οκ, Ισλάμ, δεκτό. Αλλά και πάλι...

Επειδή θεωρώ οτι it warrants a serious reply θα  σου απαντήσω σαν Πάνος , κυρίως βιωματικά δηλαδή.

Έχοντας περάσει την εφηβεία μου στα τέλη των 90's στην Ελλάδα θυμάμαι πως διαρκώς το μήνυμα που λάμβανε από την κοινωνία  ένα αγόρι που ένιωθε ομόφυλες έλξεις σαν εμένα ήταν πάνω κάτω το ίδιο και μάλιστα από πολλαπλούς παραλήπτες.Το μήνυμα αυτό σε γενικές γραμμές ήταν: είσαι ανώμαλος, αμαρτωλός, άρρωστος, πουστάρα, θα μείνεις μόνος στη ζωή, αργά ή γρήγορα θα πεθάνεις από AIDS, δεν είσαι άνδρας κοκ...με λίγα λόγια ξέχνα το αγορίνα μου,δεν υπάρχει μέλλον για εσένα.

Το μήνυμα λοιπόν αυτό το λάμβανες θυμάμαι συνεχώς από πολιτικούς, δημόσια πρόσωπα, την εκκλησία, τον άμεσο περίγυρο σου, την TV, ακόμα και από μερικούς παιδαγωγούς οι οποίοι θα περίμενες να ήταν κατ'ελάχιστον πρότυπα, μέντορες και υποστηρικτές σου. Ένα πράγμα που ανακαλώ ακόμα και σήμερα σε σχέση με τα σχολικά μου χρόνια ήταν αυτή η αφόρητη διακριτική αποσιώπηση της ύπαρξης των ομόφυλων σχέσεων, της ομόφυλης σεξουαλικότητας ή ακόμα και της απλής ύπαρξης των LGBT ανθρώπων για να μην μιλήσω για την ανοχή στον ομοφοβικό εκφοβισμό....και δεν μιλάμε για κανένα σχολείο στην Αγ.Βαρβάρα έτσι;  αλλά για ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία στην επικράτεια. Η ταραχώδης εφηβεία μου όμως δεν ήταν στατική, Βραζιλία, Ελβετία, Βουλγαρία όλες από λίγο με είδαν ως μαθητή στο εκπαιδευτικό τους σύστημα και πάλι όμως αυτό το ίδιο μήνυμα το συναντούσες και σε αυτές τις κοινωνίες.

Η μοναξιά που βίωνα στην εφηβεία μου ώρες ώρες ήταν απελπιστική και ένιωθα πως δεν είχα κάποιον να μιλήσω πραγματικά παρότι ήμουν ένα ιδιαίτερα κοινωνικό αγόρι.Υπήρχαν μάλιστα στιγμές που στα 17 μου (λίγο πριν βγω από την ντουλάπα) ψάρωνα και έλεγα οκ Πάνο,έτσι είναι τα πράγματα,έτσι θα είναι η ζωή σου και στην τελική για να το λένε όλοι αυτό είσαι: μια ανώμαλη πουστάρα,ένα υπόλειμα ανδρός χωρίς μέλλον στην προσωπική σου ζωή και μάλλον καταδικασμένος να μείνεις μόνος. Νομίζω τότε ήταν επόμενο να τα νοηματοδοτώ με τέτοιο τρόπο, εξάλλου ήμουν ένα παιδί και συνεχώς αυτά  άκουγα για τους γκέι οπότε τα εσωτερίκευα καθώς σε εκείνη την ηλικία δεν είχα τα cognitive resources που έχω σήμερα. Δεν ξέρω πως θα ήταν σήμερα τα πράγματα αν δεν είχα αντιδράσει σε όλο αυτό, αν δεν είχα μια τόσο υποστηρικτική οικογένεια και εαν είχα αποφασίσει να παραμείνω στην ντουλάπα.Εκτιμώ όμως ότι δεν θα ήταν καλά. Ποιός ξέρει; Ίσως ακόμα και να άφηνα το δηλητήριο του μίσους ,της καταπίεσης, της διπλής ζωής και της αποστροφής για τον εαυτό μου να με κυρίευε και πάνω στην απόγνωση μου να εξωτερίκευα τους δαίμονες μου γαζώνοντας 50, 60,100.

Aυτό που είναι εντυπωσιακό πάντως με τον εσωτερικευμένο στιγματισμό που βίωνα στην εφηβεία είναι αυτό το resilience και η τάση του να αναδύεται  κάθε τόσο . Aκόμα  και σήμερα στα 35 που είμαι ανοιχτά γκέι, παντρεμένος με άλλον άνδρα, φτασμένος στην επαγγελματική μου ζωή και πατέρας ενός 6 χρονου αγοριού πάλι πιάνω ψύγματα εσωτερικευμένης ομοφοβίας μέσα μου. Εξάλλου το μήνυμα δεν έχει αλλάξει πολύ , sure έχουμε κάνει βήματα ως κοινότητα ,έχουμε δώσει μάχες και έχουμε κερδίσει μυαλά και καρδιές στον αγώνα μας για ισότητα αλλά η βιτριολική ομοφοβία ήταν και είναι παντού γύρω μας. Από τα σχόλια και βλέμματα που θα εισπράξω βγάζοντας για βόλτα τον γιο μου μέχρι τα oμοφοβικά ποστ που θα διαβάσω στο inso. Aπό τους χιλιάδες γκέι άνδρες με τα ροζ τρίγωνα που θανατώθηκαν στο Ολοκαύτωμα μέχρι τους καθημερινούς εξευτελισμούς, διώξεις, λιθοβολισμούς και απαγχωνισμούς γκέι ανδρών στο Ιράν, στη Σομαλία κοκ.

Μεγαλώνοντας όμως,  όλη αυτή η διαδικασία της ψυχοκοινωνικής προσαρμογής στον σεξουαλικό μου προσανατολισμό θεωρώ ότι μου άφησε γερές παρακαταθήκες. Η προσπάθεια να αποδεχτώ το ποιός είμαι , να κρατηθώ και να ανταπαντήσω στις καθημερινές διακρίσεις και χλεύη, η συνεχόμενη σύγκρουση με την ομοφοβία καθώς προσπαθώ να ζω ανοιχτά και γνήσια τη ζωή μου με διαμόρφωσε καίρια, με σμίλευσε και με άνδρωσε. Αυτό το πιστεύω ακράδαντα. Μου έδωσε την απαραίτητη ενσυναίσθηση και με ευαισθητοποίησε ώστε να μπαίνω πιο εύκολα και με βιωματικό τρόπο στη θέση εκείνων των ανθρώπων που ανήκουν σε ομάδες που αντιμετωπίζουν επίσης αρνητικές διακρίσεις. Με έκανε να προσεγγίζω με κατανόηση τις γυναίκες και τις μάχες τους εναντίον του σεξισμού και της ανισότητας , με βοήθησε να δω την φρίκη του ρατσισμού και τις διακρίσεις που δέχονται οι φυλετικές μειονότητες , με έκανε να καταλάβω πιο άμεσα και με συμπόνια τους περιορισμούς των ανθρώπων με αναπηρία. Είδα πόση σημασία έχει η ορατότητα μου ως ανοιχτά γκέι  άνδρα και αντιλήφθηκα την υποχρέωση μου να γίνω μέρος της αλλαγής του narrative που χρειάζονται οι έφηβοι και νεότεροι LGBT οι οποίοι και είναι οι πιο ευάλωτοι στο καρκίνωμα της ομοφοβίας. Με έκανε να αναπτύξω ακτιβιστική συνείδηση, μου έδωσε το κίνητρο να επιστρέψω οτι μπορώ στους πιο αδύναμους και περιθωριοποιημένους της κοινότητας μας μέσα από τον εθελοντισμό , την παροχή των επαγγελματικών μου υπηρεσιών , την συμμετοχή μου σε δράσεις κοκ.

Σε αντίθεση με τον Σιμαρδάνη λοιπόν ναι εγώ είμαι υπερήφανος για τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό μιας και λόγω της σημασίας που του έθεσε η ίδια η κοινωνία με διαμόρφωσε κεντρικά και είμαι  υπερήφανος για το πως προσαρμόστηκα και εξελίχθηκα εν τέλει. Σήμερα βλέπω  με περηφάνια τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό ως αναπόσπαστο μέρος της μοναδικότητας μου και μου υπενθυμίζει καθημερινά τους λόγους για τους οποίους χρειάζεται να αγωνίζομαι.

Επεξ/σία από Τοξοβόλος___U__K
  • Like 10

Είδα πόση σημασία έχει η ορατότητα μου ως ανοιχτά γκέι  άνδρα και αντιλήφθηκα την υποχρέωση μου να γίνω μέρος της αλλαγής του narrative που χρειάζονται οι έφηβοι και νεότεροι LGBT οι οποίοι και είναι οι πιο ευάλωτοι στο καρκίνωμα της ομοφοβίας. Με έκανε να αναπτύξω ακτιβιστική συνείδηση, μου έδωσε το κίνητρο να επιστρέψω οτι μπορώ στους πιο αδύναμους και περιθωριοποιημένους της κοινότητας μας μέσα από τον εθελοντισμό , την παροχή των επαγγελματικών μου υπηρεσιών , την συμμετοχή μου σε δράσεις κοκ.

Σε αντίθεση με τον Σιμαρδάνη λοιπόν ναι εγώ είμαι υπερήφανος για τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό μιας και λόγω της σημασίας που του έθεσε η ίδια η κοινωνία με διαμόρφωσε κεντρικά και είμαι  υπερήφανος για το πως προσαρμόστηκα και εξελίχθηκα εν τέλει. Σήμερα βλέπω  με περηφάνια τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό ως αναπόσπαστο μέρος της μοναδικότητας μου και μου υπενθυμίζει καθημερινά τους λόγους για τους οποίους χρειάζεται να αγωνίζομαι.

Νομίζω για το πρώτο θα μπορούσες (για να μη πω θα επρεπε κιολας) να νιωθεις περήφανος.

Παρολα αυτα,θα συμφωνήσω με τον σιμαρδάνη.

Παιχνίδι με τις λεξεις,εν τελει,αλλα αυτο που καταλαβαινω(και στεκει λογικα,για μενα τουλ),ειναι πως εννοεις περηφανια που "επιβιωσες" σε ενα ομοφοβικό περιβάλλον.

Δεν στέκει να χρησιμοποιειται η λεξη περηφάνια για κατι που δεν εμπεριέχει επιτευγμα,πως να το κάνουμε.

Μετα δινεις και πατημα στους ανιδεους που λενε οτι η ομοφυλοφιλια ειναι επιλογή.

υγ.

Aπο περιεργεια,αν θες,σε ποια χωρα ζεις αυτην την στιγμη?

Δεν στέκει να χρησιμοποιειται η λεξη περηφάνια για κατι που δεν εμπεριέχει επιτευγμα,πως να το κάνουμε.

Μετα δινεις και πατημα στους ανιδεους που λενε οτι η ομοφυλοφιλια ειναι επιλογή.

Είναι ένα πρόβλημα αυτό όταν μεταφράζουμε έννοιες απο το εξωτερικό, μέρος κι' αυτό της προϊούσας γλωσσικής αλλοτρίωσης.

Για το επιλογή: ειλικρινά μερικές φορές έχω την αίσθηση οτι πρόκειται και για μόδα, οτι κάποιοι, όχι όλοι προφανώς, προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή, να το παίξουν ιστορία, κάτι τέτοιο. Οι λεσβίες δεν με παίζουν ή δεν τις ξεχωρίζω! Δεν ξέρω, είναι μια αίσθηση που έχω -κι' έχω γνωρίσει κάμποσους ομό άντρες στην ζωή μου.

Παρ' όλα αυτά, είμαι 101% σύμφωνος με τον Τόξο (που ώρες-ώρες θέλει κράξιμο) ως προς αυτό το κομμάτι και κάθετα αντίθετος με όλ' αυτά.

Με έκανε να προσεγγίζω με κατανόηση τις γυναίκες και τις μάχες τους εναντίον του σεξισμού και της ανισότητας , με βοήθησε να δω την φρίκη του ρατσισμού και τις διακρίσεις που δέχονται οι φυλετικές μειονότητες , με έκανε να καταλάβω πιο άμεσα και με συμπόνια τους περιορισμούς των ανθρώπων με αναπηρία.

Καταλαβαίνω επίσης το κομμάτι με την αποσιώπηση πραγμάτων που δεν μπορεί να διαχειριστεί το κοινωνικό σύνολο κι' έτσι τα θάβει. Μεγάλο καρκίνωμα κι' αυτό. Μπορώ λοιπόν να πω οτι συμπάσχω.

• Like 1

Εμενα ρε παιδι μου δεν με απασχολει τι κανει ο καθενας στο κρεβατι του ουτε με ενοχλουν οι γκέυ αν και ειμαι στρέητ. Εκεινο που μ αρεσει βεβαια και ψηνω και την δικια μου αυτο το καιρο να κάνουμε και για καλη μου τυχη δεν ειναι αρνητική ειναι τριο με μια άλλη γκομενα!!!! Κατα τα αλλα δεν εχω θεματα ουτε με τους γκέυ ουτε με τις λεσβιες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...