Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 http://avmag.gr/65697/athens-pride-2016-i-pio-iperifani-diadilosi-se-ikones/ Περισσότερα από 40.000 άτομα βρέθηκαν εχθές στην πλατεία Κλαυθμώνος για να γιορτάσουν υπερήφανα υπέρ της διαφορετικότητας. Τόσο η πλατεία, όσο και γύρω δρόμοι ξεχείλιζαν από χρώματα και χαμόγελα. Το σύνθημα για την έναρξη της παρέλασης έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, όπου από την εξέδρα που έχει στηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος ανακοίνωσε στους διοργανωτές του φεστιβάλ ότι του χρόνου οι εκδηλώσεις του Athena pride θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία του Συντάγματος. Το 12ο Athens Pride είναι το πρώτο μετά την ψήφιση του διευρυμένου συμφώνου συμβίωσης. Φέτος κύριο αίτημα της διοργάνωσης ήταν η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Όπως επισήμανε χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου, το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται ήδη νόμο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε, υπάρχουν πολλά για να γίνουν ακόμα, όπως να ρυθμιστούν «εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια». Tο «παρών» στη διοργάνωση έδωσε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου (η Περιφέρεια έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα της) και η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Επίσης παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς επίσης και ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας και ο Θάνος Παπάζογλου από το γραφείο τύπου.
AtiX Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 κάποιοι, μου φαίνεται, δεν διαβάζουν... "Κατά τους αρχαίους έλληνες, ο «βλαξ» ή «μλαξ»(ρίζα το βλᾱ ή μλᾱ) είχε ως χαρακτηριστικό τη μαλακία, δηλαδή το να αναλώνεται σε άσκοπες και άκαρπες ενέργειες (εξ ου και η λέξη αυτή εννοεί γενικά στη νεοελληνική τη βλακεία, αλλά και ειδικά τον αυνανισμό, που είναι κατά τα παραδεδεγμένα άσκοπη και άκαρπη σεξουαλική πράξη)."
gnsX Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Ε δεν πάει για μένα ε; Γιατί εμένα δεν είναι άσκοπη,κάνω μπράτσα Περιθωριοποίησηπεριθωριοποίηση είναι το να εκτοπίζεται κάποιος στο κοινωνικό περιθώριοορισμός.... Είδη περιθωριοποίησηςΑυτοπεριθωριοποίηση
AtiX Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Περιθωριοποίηση περιθωριοποίηση είναι το να εκτοπίζεται κάποιος στο κοινωνικό περιθώριο ορισμός.... Είδη περιθωριοποίησης Αυτοπεριθωριοποίηση Πολύ απλά... Αυτοπεριθωριοποίηση: Ένα τμήμα του περιθωρίου είναι συνήθως νεαρά άτομα που παρουσιάζουν αντικοινωνική και αποκλίνουσα συμπεριφορά. Αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη υποκουλτούρα και ζουν στο περιθώριο, όπως οι αναρχικοί, οι χούλιγκανς, οι τρομοκράτες που θεωρούνται περιθωριακά. Εκφράζουν περιφρόνηση προς την κοινωνία στην οποία ζουν, χλευάζουν τις δομές της και δεν ασπάζονται την κυρίαρχη ιδεολογία της. Αμφισβητούν άγονα, αρνούνται τους θεσμούς και τις αξίες, οπότε αποκόπτονται από το κοινωνικό σύνολο. Πρόκειται για άτομα που αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στην ανασφάλεια και την επιθετικότητα, την τάση για απομόνωση και για προβολή. Διακρίνονται κυρίως από συναισθήματα αδιαφορίας για τον κοινωνικό περίγυρο, αφού συχνά επιδιώκουν τη δημιουργία έκρυθμων καταστάσεων (π.χ. τρομοκρατικές ενέργειες, βανδαλισμοί). Η απόκλιση τους εξωτερικά εκδηλώνεται, συνήθως, με εκκεντρική εμφάνιση, γλωσσικές αποκλίσεις (π.χ. αργκό, νεολογισμοί) και ιδιότυπη συμπεριφορά (π.χ. αντιδραστική ή προκλητική). (link) Gay Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας είναι γνωστή μία σειρά εκδηλώσεων που μπορεί να περιλαμβάνουν από απλές συγκεντρώσεις μέχρι παρελάσεις, άρματα και πάρτυ. Αφορούν τα ΛΟΑΤ άτομα τα οποία διαδηλώνουν δημόσια την περηφάνια που κάθε άτομο πρέπει να αισθάνεται για τη σεξουαλική του ταυτότητα, ενώ γιορτάζεται ανοιχτά η διαφορετικότητα και η κουλτούρα τους. Παράλληλα αποτελούν και μια μορφή διεκδικήσεων από την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, με κύριο στόχο την εξουδετέρωση των αρνητικών στερεοτύπων στην οποία είναι εγκλωβισμένη η σκέψη και πρακτική πολλών ανθρώπων. (link)
gnsX Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Έχουμε 2016, περηφάνια για τη σεξουαλική ταυτότητα αισθάνεσαι γιατί; Γιορτάζεται ανοιχτά η διαφορετικότητα,μάλιστα. Όπως είπα, οι ομάδες αυτές μπαίνουν στο περιθώριο μόνες τους.Ας κάνουν parade κι αυτοί που τους αρέσουν οι ξανθιές, προσωπικά καμία διαφορά δε βλέπω με αυτόυς που τους αρέσουν άτομα ίδιου φύλλου. Όσο για τα αρνητικά στερεότυπα, υπάρχουν συνήθως στις μεγάλες ηλικίες. Το να βγεις ημίγυμνος ή ντυμένος νεράιδα δεν καταλαβαίνω πως βοηθά τον αγώνα. Αυτό εδώ για παράδειγμα, και σε διαδήλωση του ΠΑΟΚ να εμφανιζόταν δεν νομίζω ότι θα είχε διαφορετική αντιμετώπιση σε επίπεδο κραξίματος. Για πες μου τώρα,οι 2 τύποι απο κάτω πως έχουν σαν κύριο στόχο την εξουδετέρωση των αρνητικών στερεοτύπων στην οποία είναι εγκλωβισμένη η σκέψη και πρακτική πολλών ανθρώπων; Αυτό το ντύσιμο σε τι βοηθάει για να πετύχουν το σκοπό τους; 2
michael92 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 http://www.bbc.com/news/36510272 Θρησκεία Δράστη: Μουσουλμάνος: Απόδοση 1.01 Χριστιανός: Απόδοση 5.0 Άθεος: Απόδοση 10,000.0 Place your bets... 2
AtiX Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Έχουμε 2016, περηφάνια για τη σεξουαλική ταυτότητα αισθάνεσαι γιατί; Γιορτάζεται ανοιχτά η διαφορετικότητα,μάλιστα. Όπως είπα, οι ομάδες αυτές μπαίνουν στο περιθώριο μόνες τους.Ας κάνουν parade κι αυτοί που τους αρέσουν οι ξανθιές, προσωπικά καμία διαφορά δε βλέπω με αυτόυς που τους αρέσουν άτομα ίδιου φύλλου. Όσο για τα αρνητικά στερεότυπα, υπάρχουν συνήθως στις μεγάλες ηλικίες. Το να βγεις ημίγυμνος ή ντυμένος νεράιδα δεν καταλαβαίνω πως βοηθά τον αγώνα. Αυτό εδώ για παράδειγμα, και σε διαδήλωση του ΠΑΟΚ να εμφανιζόταν δεν νομίζω ότι θα είχε διαφορετική αντιμετώπιση σε επίπεδο κραξίματος. Για πες μου τώρα,οι 2 τύποι απο κάτω πως έχουν σαν κύριο στόχο την εξουδετέρωση των αρνητικών στερεοτύπων στην οποία είναι εγκλωβισμένη η σκέψη και πρακτική πολλών ανθρώπων; Αυτό το ντύσιμο σε τι βοηθάει για να πετύχουν το σκοπό τους; Ίσως καταλάβεις από τα παρακάτω...
tritonas00 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Για πες μου τώρα,οι 2 τύποι απο κάτω πως έχουν σαν κύριο στόχο την εξουδετέρωση των αρνητικών στερεοτύπων στην οποία είναι εγκλωβισμένη η σκέψη και πρακτική πολλών ανθρώπων; Αυτό το ντύσιμο σε τι βοηθάει για να πετύχουν το σκοπό τους; Μη πας μακρια
Moderators Gi0 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Moderators Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Θρησκεία Δράστη: Μουσουλμάνος: Απόδοση 1.01 Χριστιανός: Απόδοση 5.0 Άθεος: Απόδοση 10,000.0 Place your bets...
Moderators Kercyn Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Moderators Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Ίσως καταλάβεις από τα παρακάτω... Ό,τι να 'ναι...
AtiX Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Ό,τι να 'ναι... Ναι όντως... α) είμαι αυτός που είμαι και με αυτά τα “όπλα” προβάλω τον αγώνα μου... β) μέχρι εκεί αντιλαμβάνομαι την σοβαρότητα της διαμαρτυρίας... γ) γίνομαι προκλητικός χρησιμοποιώντας το γυμνό... Αυτοί, ίσως είναι τρεις από τους λόγους για την συμπεριφορά τους, υπάρχουν και άλλοι... Το θέμα είναι, έστω ότι έλειπαν όλα αυτά θα κατεβαίνετε σε ένα pride? Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2016 από AtiX
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Στους 50 οι νεκροί από την επίθεση στο γκέι club στο Ορλάντο.Η πιο πολύνεκρη έβερ εναντίον της LGBT κοινότητας και γενικότερα η πιο πολύνεκρη στην Αμερικάνικη ιστορία. Deadliest mass shooting in US history: 50 dead, 53 injured in Orlando gay club massacre https://www.rt.com/usa/346339-gay-club-orlando-shooting/ http://www.bbc.com/news/world-us-canada-36512308 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις